προβληματα βαρους - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 10 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 140
    Senior Member
    καλημερα μαρκο....ειδα οτι πριν ερθει η στιγμη να αποφασισεις να κανεις χειρουργειο 8εσ να προσπα8ησεις με διαιτολογο....εχω καποιον στο νου μου...ο οποιος ειναι πολυ καλος....χανεις 6 κιλα τον μηνα,,,,με σωστη διατροφη εννοειται αλλα ειναι καταλληλα διαμορφωμενη στις δικες σου αναγκες....ειμαι online...αν θες να μιλησουμε ειμαι στην διαθεση σου...

Senior Member
    Μάρκο καταρχήν καλωσήλθες!

Όπως βλέπεις ξύπνησες "πάθη" στο φόρουμ! Θα ήθελα κι εγώ να σου πω την άποψή μου κι αν θες την λαμβάνεις υπόψιν σου.
    Θα πρέπει να συμφωνήσω με τον Στέλιο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παχυσάρκων είτε δεν μπορούν να χάσουν τόσα κιλά όσα χρειάζονται για να είναι υγιείς είτε δεν μπορούν να διατηρήσουν την απώλεια τους. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που τα καταφέρνουν!
    Όσον αφορά το θέμα της ολιστικής προσέγγισης όπως το έθεσε ο spaceride συμφωνώ πως μπορεί να έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από ότι να πηγαίνεις απλά σε έναν διαιτολόγο που ούτε ακούει τις ανάγκες σου και το μόνο που κάνει είναι να σου δίνει δίαιτες "κονσέρβα". Αλλά και πάλι δεν είναι πανάκεια!
    Προσωπικά πέρασα από πολλές φάσεις μέχρι να καταλήξω στην απόφασή μου να κάνω επέμβαση γαστρικού by-pass. Έχω κάνει δίαιτες μόνη μου και με τη βοήθεια διαιτολόγων, έχω κάνει ψυχανάλυση για 3 χρόνια (έχω σταματήσει εδώ και 2 χρόνια), έχω κάνει επέμβαση δακτυλίου ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. Είμαι και παραμένω παχύσαρκη και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο μεγαλύτερο βάρος μου. ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ αυτό το χειρουργείο είναι η μόνη λύση κι ας είναι τόσο κατακριτέο από κάποιους.
    Είσαι μόλις 20 χρονών και ήδη 150 κιλά. Για το τι πρέπει να κάνεις θα συμφωνήσω με τον boldozas. Ξεκίνησε μια προσπάθεια με διατροφή, γυμναστική και ψυχολογική υποστήριξη και δώσε στον εαυτό σου μια ημερομηνία πριν αποτανθείς σε κάποιον χειρουργό παχυσαρκίας.
    Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία!

Senior Member
    Originally posted by click
    μην ανησυχεις. μια χαρα ειναι τα 150 για διαιτα.
    Μην τα λες τόσο απότομα βρε πουλάκι μου!!! :tumble:

Πέρα από την πλάκα πάντως ακόμη και όταν αδυνατίζουμε πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως είμαστε παχύσαρκοι.... απλά αδυνατισμένοι!!! Η εξάρτηση δε φεύγει ποτέ...

Senior Member
    Originally posted by welldah

Πέρα από την πλάκα πάντως ακόμη και όταν αδυνατίζουμε πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως είμαστε παχύσαρκοι.... απλά αδυνατισμένοι!!! Η εξάρτηση δε φεύγει ποτέ...
    ΔΙΑΦΩΝΩ.Για αυτο υπαρχει ορος πρωην εξαρτημενοι.

Senior Member
    μπορει να φανηκε αυθορμητο ή αποτομο, αλλα το εννοουσα και εξακολουθω να το πιστευω.:starhit:

Senior Member
    Όσα και να χάσεις με οποιοδήποτε τρόπο,το μυαλό γυρνάει πάλι εκεί,στο πως και πόσο θα φας.Η επέμβαση απλά είναι το φρένο.
    Το μυαλό δύσκολα εκπαιδεύεται(τουλάχιστον σε αυτό το θέμα)
    Καμμία θέληση για δίαιτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την εντολή του γενετικού κώδικα για υπερφαγία.

Senior Member
    Originally posted by stelios
    Όσα και να χάσεις με οποιοδήποτε τρόπο,το μυαλό γυρνάει πάλι εκεί,στο πως και πόσο θα φας.Η επέμβαση απλά είναι το φρένο.
    Καμμία θέληση για δίαιτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την εντολή του γενετικού κώδικα για υπερφαγία.
    Τι εννοεις Στέλιο?

Senior Member
    Originally posted by lessing

ΔΙΑΦΩΝΩ.Για αυτο υπαρχει ορος πρωην εξαρτημενοι.
    Δυστυχώς lessing μου η εξάρτηση είναι πάντα εκεί έστω και σε λανθάνουσα μορφή. Αυτό συμβαίνει και με άλλες μορφές εξάρτησεις. Γι' αυτό οι αλκοολικοί εξακολουθούν και λένε πάντα στις μεταξύ τους συναντήσεις το όνομά τους και ότι είναι αλκοολικοί, άσχετα αν έχουν περάσει χρόνια που ήπιαν το τελευταίο ποτό τους. Απλά στον κοινωνικό περίγυρο λένε ότι είναι "πρώην αλκοολικοί" για ευνόητους λόγους. Ο όρος πρώην εξαρτημένοι είναι κάτι που έχει επινοηθεί για να βοηθά τους εξαρτημένους στην ένταξή τους.
    Η εξάρτηση από το φαγητό δεν καταπολεμάται ούτε με δίαιτες, ούτε με χειρουργεία. Θέλει καθημερινή πάλη για να την κρατάς υπό έλεγχο.

Senior Member
    Originally posted by spaceride
    Τι εννοεις Στέλιο?
    Η εντολή για να φας είναι ανίκητη,πρωφανώς παίζει το ρόλο της και η γονιδιακή κατάσταση.Μόνο 1% τα καταφέρνει
    Αυτά είναι αποτελέσματα Σουηδικών,Αμερικανικλων και Καναδικών στατιστικών(για τους αμφισβητίες)
    Επίσης,σε 20ετή μελέτη στον Καναδά,η πλειοψηφία των γυναικών που αδυνάτισαν,δεν μετέφεραν το γονίδιο στα παιδιά τους.

Senior Member
    μπορει να φανηκε αυθορμητο ή αποτομο, αλλα το εννοουσα και εξακολουθω να το πιστευω.:starhit:
    Μακάρι να είχα τον οπτιμισμό σου!!!!! Η αλήθεια είναι πως όσο ανεβαίνει η ζυγαριά μου τόσο φεύγει η αισιοδοξία μου...:sniffle:

Senior Member
    πρωφανώς παίζει το ρόλο της και η γονιδιακή κατάσταση.
    Συμφωνώ απόλυτα Στέλιο. :thumbup:
    Η παχυσαρκία είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο και προφανώς παίζει ρόλο και η γονιδιακή προδιάθεση. Ίσως όχι τον κυρίαρχο αλλά σίγουρα κάποιο ρόλο.

Senior Member

ΑΥΤΟ ειναι κ επιστημονικα αστηρικτο κ λανθασμενο.Οι ιδιοι οι γενετιστες κ οι βιολογοι λενε πως η υπαρξη του γονιδιου απλως δημιουργει μια ταση κ εξαρταται απο επικτητους παραγοντες αν θα εμφανιστει.Υπαρχουν δε κ αλλοι επιστημονες που διαφωνουν καθετα με αυτη την αντιληψη.Σε παρακαλω μην αναρτας λαθος πληροφοριες γιατι ειναι κ λαθος κ επικινδυνο.Λεγεται παραπληροφορηση

Senior Member
    Originally posted by spaceride
    Τι εννοεις Στέλιο?
    Η εντολή για να φας είναι ανίκητη,πρωφανώς παίζει το ρόλο της και η γονιδιακή κατάσταση.Μόνο 1% τα καταφέρνει
    Αυτά είναι αποτελέσματα Σουηδικών,Αμερικανικλων και Καναδικών στατιστικών(για τους αμφισβητίες)
    Επίσης,σε 20ετή μελέτη στον Καναδά,η πλειοψηφία των γυναικών που αδυνάτισαν,δεν μετέφεραν το γονίδιο στα παιδιά τους.
    Α! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕ ΜΑΖΙ Κ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ!

Senior Member
    sobari_katastasi, καταραμενη πετρα του σκανδαλου, τελικα τι κανεις? πώς τα πας?

Senior Member
    ετσι κ διαβασει αυτα που εχουν γραφτει εδω μεσα κανενας βιολογος η θα κανει χαρακιρι η θα πνιγει απο το γελιο!Υποψιαζομαι κ ο κυριος που χεορουργει στο Ριο απο τις παρερμηνιες.Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ειναι απειρως χειροτερη απο την αμαθεια.Αλλα ειπαμε αφου τα γονιδια λυωνουν με τη διαιτα...ολα ειναι πιθανα σε αυτη την πλαση!

Page 6 of 10 FirstFirst ... 45678 ... LastLast