προβληματα βαρους - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 10 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 140
    Senior Member
    Δεν είμαστε ούτε βιολόγοι ούτε επιστήμονες,μεταφέρουμε,έσ τω και με λάθη μερικές φορές πράγματα που λέγονται από έρευνες.Δεν με ενδιαφέρει αν έλιωσε η εξαφανίστηκε το γονίδιο,αλλά ότι απ'ότι φαίνεται,όταν κάνεις παιδιά όντας μη παχύσαρκος,δεν μεταφ΄ρεις το γονίδιο ή την προδιάθεση ή όπως θέλεις πες το.Αν εσύ κολλάς στους τύπους,τα κομματα και τις τελείες,τι να σουπω.Βλέπεις το δέντρο και όχι ολόκληρο δάσος.Δεν κάναμε ανακοίνωση σε συνέδριο παχυσαρκίας για να ξέρουμε την κάθε λεπτομέρεια,η ουσία μας ενδιαφέρει.
    Θα χαρώ να μας πεις κι εσύ τις διαπιστώσεις και τα αποτελέσματα των δικών σου έγκυρων ανθρώπων-που επιμελώς δεν αναφέρεις- με τις πηγές τους για να γίνουμε σοφότεροι.

Junior Member
    Καλησπερα και καλη χρονια να εχουμε. Σε καταλαβαινω απολυτα. Ειμαι 30 χρονων και απο παιδι με κυνηγαει η λεξη διαιτα. Παντα ημουν το παχυσαρκο παιδι της ταξης, της οικογενειας, της παρεας. Καθως μεγαλωνα μπαινοεβγαιναν τα κιλα. Καταφερα μονο 2 φορες να φανω σαν φυσιολογικο παιδι αλλα δυστυχως για λιγους μηνες. Μολις παντρευτηκα και μετα που γεννησα η ζυγαρια πηγε στα 135. Επρεπε κατι να κανω και μετα απο πολυ ψαξιμο αποφασισα και εκανα επεμβαση μανικι. Μετα απο 4 μερες στο νοσοκομειο σημερα ειμαι σπιτι μου. Ολα πανε κατευχη.
    Οποτε κανε την προσπαθεια σου και συγχρονως κλεισε ραντεβου με εναν χειρουργο. Οσα κιλα και αν χασεις ειναι υπερ σου.
    Καλη συνεχεια και καλη επιτυχια.

Senior Member
    Originally posted by stelios
    Δεν είμαστε ούτε βιολόγοι ούτε επιστήμονες,μεταφέρουμε,έσ τω και με λάθη μερικές φορές πράγματα που λέγονται από έρευνες.Δεν με ενδιαφέρει αν έλιωσε η εξαφανίστηκε το γονίδιο,αλλά ότι απ'ότι φαίνεται,όταν κάνεις παιδιά όντας μη παχύσαρκος,δεν μεταφ΄ρεις το γονίδιο ή την προδιάθεση ή όπως θέλεις πες το.Αν εσύ κολλάς στους τύπους,τα κομματα και τις τελείες,τι να σουπω.Βλέπεις το δέντρο και όχι ολόκληρο δάσος.Δεν κάναμε ανακοίνωση σε συνέδριο παχυσαρκίας για να ξέρουμε την κάθε λεπτομέρεια,η ουσία μας ενδιαφέρει.
    Θα χαρώ να μας πεις κι εσύ τις διαπιστώσεις και τα αποτελέσματα των δικών σου έγκυρων ανθρώπων-που επιμελώς δεν αναφέρεις- με τις πηγές τους για να γίνουμε σοφότεροι.
    Το προβλημα ειναι οτι αυτα που αναφερεις δεν ειναι κομματα η τελειες κ κανενας επιστημονας δεν τα λεει.Αν σε διαβασει καποιος παχυσαρκος ανθρωπος να γραφεις οτι''Καμμια !!!!!θεληση για διαιτα δεν μπορει να ξεπερασει την εντολη του γενετικου κωδικα για υπερφαγια''!!! τι νομιζεις οτι θα σκεφτει;

Senior Member
    Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα ερευνών όπως λέω πιο πάνω αλλά διαβάζεις και ερμηνεύεις κατά το δοκούν.Το μόνο που κάνεις είναι να αμφισβητείς διαρκώς,χωρίς να αποδυκνύεις τα αντίθετα.Αμφισβήτηση για τη αμφισβήτηση,στείρα αντίδραση.Μια ακόμη απάντηση για την πραγματικότητα που επικρατεί κι όχι την εικονική και ιδεατή που έχεις πλάσει,την πήρες με το προηγούμενο ποστ από την tatianna.
    Κάποιος παχύσαρκος που θα τα διαβάσει αυτά,θα αρχίσει να καταννοείσει τον μηχανιμσό που δεν του επιτρέπει να φτάσει σε φυσιολογικό βάρος μόνο με διατροφή.

Senior Member
    Κανενας παχυσαρκος δεν μειωνει τα κιλα του μονο με διατροφη κ αυτο εχει ειπωθει κ εξηγηθει σε σενα απο πολλους αλλα δεν εννοεις να καταλαβεις.Σου ειπαμε 2 σου ειπαμε 3 σου ειπαμε 10 οτι ειναι ΚΑΙ θεμα ψυχολογικης αντιμετωπισης,αλλαγης φοκους κ νοοτροπιας ως προς το πως αντιμετωπιζονται καταστασεις που περιλαμβανουν και τη συμπεριφορα απεναντι στη φαγητο αλλα μαλλον δεν θες να ακουσεις.Αν ολοι οι παχυσαρκοι ειχαν το δικο σου τροπο σκεψης δεν θα καναν τιποτα αφου μας καθοριζει κ οριζει το γονιδιο (το οποιο υπαρχει οταν ειμαστε παχυσαρκοι και εξαφανιζεται οταν αδυνατιζουμε!!!)

Senior Member
    Όπως ανέφερα και σε άλλο ποστ-αλλά όπως φαίνεται δεν το διάβασες καλά πάλι-ναι καλό είναι και η ψυχολογική υποστήριξη και η στάση ζωής και η νοοτροπία και να το κάνεις τρόπο ζωής μαζί με τη διατροφή.
    Δεν μου δείχνεις όμως που είναι όλοι αυτοί που το πέτυχαν με αυτό το συνδυασμό και πόσοι είναι εν σχέση με αυτούς που απέτυχαν...
    Ευτυχώς που υπάρχεις για να ανοίξεις τα μάτια σε όλους όσους κάνουν τις έρευνες μέσω της λοιδορίας και της μη αποδυκνυόμενης αμφισβήτησης...

Senior Member
    Ποια λοιδωρια βρε παιδακι μου;Ρωτα τον κυριο Καλφαρεντζο που χειρουργει στο Ριο γιατι νομιζω οτι εχεις παρεξηγησει τα λεγομενα του.Τελος παντων δεν εχω καμμια διαθεση να σε λοιδωρησω και ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣΤΑΤΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ που μειωσες το βαρος σου κ εισαι ευχαριστημενος απλως ειναι σαν να καταδικαζεις με αυτο το 1%, ολους τους υπολοιπους παχυσαρκους που δεν προβαινουν στην ιδια μεθοδο.

Senior Member
    Τι πράγμα να ρωτήσω τον Καθηγητή;δικά το λεγόμενα είναι αυτά με τις στατιστικές.Και πέρα από αυτό,το είδα πάνω μου και σε πολύ ακόμη κόσμο,ότι για καποιους λόγους ΔΕΝ μπορούμε να το κάνουμε τρόπο ζωής,στάση ζωής,δεν βοηθηθήκαμε από την ψυχολογική και διαιτολογική υποστήριξη,ίσως να υπήρχε κι άλλη μέθοδος και δεν την ξέραμε να την δοκιμάσουμε και εν πάση περιπτώση πέσαμε στα χειρουργεία.
    Όλοι αυτοί λοιπόν που είναι στην ίδια φάση,αποτελούν ένα νούμερο.Και όσοι τα κατάφεραν με άλλο τρόπο εκτός χειρουργείου είναι ένα άλλο νούμερο.Η σύγκριση μεταξύ των δύο αριθμών,αποτελεί αντικείμενο μελέτης που έχει αυτό το αποτέλσμα.Ακόμα κι αν είναι υπερβολικό ή ότι άλλο,βάλε το ποσοστό που εσύ πιστεύεις ή μπορείς να αποδείξεις ότι τα κατάφεραν αλλιώς.Πόσο είναι;5,10,15%;το υπόλιπο 85 δεν είναι ικανό δείγμα ώστε να στοιχειοθετηθεί ότι απ'ότι φαίνεται δεν θα έχει καταφέρει κάτι σημαντικό;
    Η 'καταδίκη' έρχεται μέσα πό τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα της κάθε οδού(διατροφής με τα παρελκόμενα ή επέμβαση)
    Δεν είμαι υπέρ των χειρουργείων,όταν όμως κάθε άλλη προσπάθεια αποτυγχάνει,δεν υπάρχει άλλη λύση.Μακάρι να αντιστραφεί το ποσοστό και μακάρι να ήμουν στο άλλο ποσοστό και όχι στων χειρουργημένων.Όμως δεν είναι κακό να ξέρει κάποιος,ότι αν αποτύχει,υπάρχει έστω και αυτή η λύση.Ίσως να λειτουργεί ενδόμυχα ως 'καβάτζα' αλλά και τι πρέπει να γίνει;να ζει στην άγνοια όπως εγώ πριν 4 χρόνια;Εξάλλου και 5 κιλάνα χάσει και πάει σε χειρουργείο τελικά,κέρδος είναι.Είτε πάει είτε δεν πάει.

Senior Member
    Δεν ξέρω για γενετικούς κώδικες υπερφαγίας και εντολές στον εγκέφαλο, αλλά ξέρω πως ενώ ακόμη πονούσα από το δαμάσκηνο που κόλλησε στο στομάχι μου και έπρεπε για δυο μέρες να μην φάω τίποτε, ξαφνικά βρέθηκαν στο στόμα μου - άγνωστο πώς... - μια ελιά, ένα σοκολατάκι και μια καραμέλα! Τουλάχιστον αυτά τα ανακάλυψα και τα πέταξα πριν τα κατεβάσω, ελπίζω να μην χάσανε το δρόμο τους κι άλλα αντικείμενα που μου διέφυγαν...
    Η όποια επέμβαση δεν γίνεται στον εγκέφαλο, γίνεται στο στομάχι. Δυστυχώς, ο εγκέφαλος συνεχίζει να δίνει τις ίδιες εντολές. Σίγουρα η δύναμη της θέλησης είναι ισχυρή, και μόνο με αυτήν καταφέρνουνε και βγαίνουνε από την εξάρτηση οι ναρκωμανείς, οι αλκοολικοί και όλοι οι εξαρτώμενοι - συμπεριλαμβανόμαστε κι εμείς οι κοιλιόδουλοι. Η επέμβαση είναι ένα δεκανίκι, ένα εργαλείο στην προσπάθεια, δεν είναι η μαγική λύση. Φυσικά και υπάρχει η πλειοψηφία που προσπαθεί (και πετυχαίνει) με άλλους τρόπους, η επιλογή της επέμβασης δεν αφορά παρά ελάχιστο ποσοστό μεταξύ των παχύσαρκων.
    Το αν εξαφανίζεται το γονίδιο ή όχι όταν αδυνατίζουμε, δεν μπορώ να εκφέρω επιστημονική γνώμη. Πάντως, οι διατροφικές συνήθειες δεν έχει αλλάξει, και συνεχίζω να έχω έντονη εγκεφαλική πείνα! Αν είχε αλλάξει το γονίδιο, δεν έπρεπε να μου την είχε εξαλείψει μέχρι τώρα;

Senior Member
    Οχι το γονιδιο δεν αδυνατιζει δεν ειναι λιποκυταρο μη παρεξηγηθω εκανα πλακα κ μονο πλακα.
    Βρε Στελιο καταλαβα αυτα που λες κ καλα εκανες με το Ριο αφου βρηκες ανακουφιση .. αλλα πες μου πιστευεις δλδ.οτι ολοι οι παχυσαρκοι ειναι καταδικασμενοι στο 1%.Κατα τη γνωμη σου λοιπον τι θα επρεπε να κανουν;

Senior Member
    Θεωρώ ότι το γονίδιο της παχυσαρκίας αναφέρεται κυρίως στην τάση ή αλλιώς τη ροπή του ατόμου προς την παχυσαρκία. Τώρα σε τι ποσοστό επηρεάζουν την παχυσαρκία οι γονιδιακοί παράγοντες και σε τι ποσοστό άλλοι ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες (συμπεριφορά, θέληση, επιλογές, κοινωνική απόρριψη κα) είναι ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΙΜΟ. Είναι εξάλλου κάτι που απασχολεί τους επιστήμονες όχι μόνο για την παχυσαρκία αλλά και για άλλες ασθένειες.
    Αυτό που θέλει να πει ο Στέλιος είναι νομίζω πως τα άτομα που ανήκουν στην κατηγορία των νοσηρά παχυσάρκων έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν και να διατηρήσουν τα κιλά τους σε βάθος χρόνου μετά από μία βαριατρική επέμβαση από ότι με συντηρητικές μεθόδους.

Senior Member
    lessing σαφέστατα η επέμβαση δεν είναι ο μόνος τρόπος απώλειας βάρους. Αν μη τι άλλο θα πρέπει να είναι ο τελευταίος!!! Καταλαβαίνω τη μεριά σου αλλά καταλαβαίνω και τον Στέλιο. Εξάλλου δεν είναι το ίδιο τα 90, 150, 200 κιλά. Και τελικά ο καθένας κρίνει και κάνει αυτό που είναι καλύτερο για αυτόν.

Senior Member
    Ο Στελιος μιλησε για ολους τους παχυσαρκους

Senior Member
    Originally posted by stelios
    Originally posted by lessing
    ΣΤΕΛΙΟ για καποιο λογο εχει κολησει στο 1%
    Δεν έχω κολλήσει πουθενά,απλά αυτός -δυστυχώς- είναι ο κανόνας της αποτυχίας που εσύ πας να κάνεις κανόνα της επιτυχίας....
    Όλοι όσοι γράφουν στο 'παχυσαρκία' ανεξαρτήτως είδους επέμβασης είναι δηλαδή το 1% που έπρεπε να συνεχίσει με διατροφή την προσπάθεια σε τόσα κιλά.
    Μπορείς να μου δέιξεις το δικό σου 99% που το πέτυχαν με διατροφή σε τόσα κιλά;που τους έκρυψες;:shocked2: [/quote]

Senior Member
    Originally posted by welldah
    Αυτό που θέλει να πει ο Στέλιος είναι νομίζω πως τα άτομα που ανήκουν στην κατηγορία των νοσηρά παχυσάρκων έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν και να διατηρήσουν τα κιλά τους σε βάθος χρόνου μετά από μία βαριατρική επέμβαση από ότι με συντηρητικές μεθόδους.
    Αυτό ακριβώς.Ακόμα και νοσογόνα παχύσαρκοι να είναι,σαφώς να ξεκινήσουν συντονισμένη προσπάθεια με διαιτολόγο και όποιον άλλον χρειάζεται,αλλά να θέσουν όρια χρονικά,βάρους ή δεν ξέρω τι άλλο,ώστε αν δεν τα καταφέρουν να αναζητήσουν βοήθεια με άλλο τρόπο,πριν τα πράγματα χειροτερέψουν πολύ.Εγώ κατέφυγα στην χειρουργική,άλλος μπορέι να θέλει γιόγκα.
    Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρουν,κέρδος θα είναι η όποια απώλεια,για χειρουργείο ή χωρίς.
    Δεν μπορείς εσαεί να παλεύεις χωρίς αποτέλεσμα.

Page 7 of 10 FirstFirst ... 56789 ... LastLast