προβληματα βαρους - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 10 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 140
    Senior Member
    Originally posted by click

Παντα υπαρχουν αυτοι που μπορουν και αυτοι που δεν μπορουν.

Το κακο ειναι οταν αυτοι που δεν μπορουν, προσπαθουν να πεισουν και ολους τους αλλους οτι ουτε και αυτοι μπορουν.
    Και αυτο επισης.Ασε που πηγαινοντας στον ειδικο θα χασεις τα πρωτα κιλα γρηγορα κ θα παρεις κουραγιο φιλε μου!

Senior Member
    Originally posted by click

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

τι ποσοστο των χειρουργημενων διατηρουν την απωλεια για πανω απο 5 χρονια?

τι υψος μπορει να εχεις για να πρεπει να εισαι αντρας 70 κιλα ωστε να εισαι υγιης???
    ιδιαιτερα εντυπωσιακο.
    Τα στατιστικά για παρακάμψεις υπάρχουν σε βάθος εικοσαετίας και δαιτηρεί το χαμένος βάρος το 85% των ασθενών.Υπάρχει σχετική επανάκτηση βάρους(αλλά όχι επιστροφή στην πρότερη κατάσταση)σε ασθενείς σαν κι εμένα που τρώω πολλά γλυκά και συχνά.Πόσα θα ήμουν τώρα αν δεν το είχα κάνει όμως;Τουλάχιστον ακόμη 10 θα τα είχα βάλει...
    Για τη σληβ υπάρχουν στοιχεία για πέντε έτη αλλά δεν θυμάμαι νούμερα,αλλά υποθέτω ότι κάπου εκεί είναι και αυτή.
    Για το ύψος μου 1,72, σύμφωνα με τα φυσιολογικά όρια βάρους και το δμσ ΜΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΜΕΝΟΥ(γιατί αλλάζει πρέπει να είμαι 68.500

Senior Member
    καλησπερα και απο μενα μονο ενα πραγμα θα σου πω χωρις να το κουραζουμε το θεμα

ο δρομος της ΔΙΑΙΤΑΣ σε ΑΥΤΑ τα κιλα ειναι απλα πιο ΨΥΧΟΦΘΟΡΟΣ

Senior Member
    Originally posted by lessing

Oπως μπορει καποιος να φτασει τα Χκιλα το ιδιο μπορει κ να τα μειωσει.Αν μπορουσαμε να παρουμε στοιχεια απο διαιτολογους θα εβλεπες ποσα ατομα στα δικα σου κιλα φτασαν στο κανονικο για αυτους βαρος χωρις να υποστουν τις συνεπειες κ την ταλαιπωρια μιας επεμβασης που δεν εχει δοκιμαστει στο χρονο. Οπωσδηποτε η αποφαση ειναι δικη σου κ καλα κανεις κ ρωτας.Μπορεις παραλληλα να πας κ σε ενα διαιτολογο κ να παρεις πληροφοριες.Πριν χρονια που μου ειχε περασει απο το μυαλο η ευκολη λυση-ετσι νομιζα τοτε-να κανω χειρουργειο κ να ''ξεμπερδευω''πηγα στον οικογενειακο μας γιατρο παθολογο-καρδιολογο ο οποιος μου ειπε ακριβως αυτο:οτι αυτου του τυπου οι επεμβασεις ειναι επικυνδυνες γιατι δεν ξερουμε τι επιφυλασουν στο μελλον.Οπως βλεπεις εχεις 2 διαφορετικες αποψεις κ μπορεις καλλιστα να το ψαξεις ως προς τι σου ταιριαζει.:starhit:
    Το θέμα δεν είναι μόνο να τα χάσεις αλλά και να τα διατηρήσεις επι μακρόν....Αυτό είναιτο στοίχημα....
    ʼλλο να έχεις να χάσεις 20, άλλο 50.
    ʼλλο να είσαι 1.50 ύψος και 90 κιλά και άλλο 1.80 130
    Το τι λένε οι 'άσχετοι ' με επεμβάσεις παχυσαρκίας....τα έχουμε ακούσει πολλάκις.Δεν μου έδωσε λύση όμως κανένας καρδιολόγος για την υπερτροφία κοιλίας,ούτε ο παθολόγος για το λιπώδες ήπαρ,ούτε για το αηξημένο ζάχαρο,ούτε για τίποτε....Στη χειρουργική δεν υπάρχουν εγγυήσεις,ο καθημερινός κίνδυνος όμως ξεπερνάει αυτόν του χειρουργείου.
    Υπό φυσιολογικές συνθήκες 1% είναι η θνησιμότητα και 5% οι πιθανές επιπλοκές,όπως στα περισσότερα άλλα χειρουργεία.
    Η παχυσαρκία είναι νόσος.Πως σου λένε κάπια στιγμή πρέπει να κάνεις μπαι πας καρδιάς και η μόνη λύση είναι η επέμβαση;Έτσι και με την παχυσαρκία,αφού έχουν αποτύχει οι άλλες μέθοδοι,πλέον έρχεται η χειρουργική να δώσει λύση.
    Αλλιώς επιλέγεις το 'γιογιο' στο βάρος,τους αρρύθμιστους παράγοντες ζάχαρο,άπνοιες και όσα βγουν στην πορεία που δεν έχει τελειωμό και αρχίζει το ντόμινο......Κι όταν πια δεις ότι δεν πάει άλλο και πάρεις απόφαση για επέμβαση,έχεις πάρει και 30 κιλά και πας με μεγαλύτερο κίνδυνο.Και τότε τα ποσοστά θνησιμότητας και επιπλοκών αυξάνονται.Δεν σημαίνει ότι θα γίνουν κιόλας,αλλά στατιστικά αυξάνονται.
    Η συνήθης εξέλιξη είναι αυτή.Δυστυχώς είναι ο κανόνας,οι υπόλοιποι είναι εξαιρέσεις.Μακάρι να είσαι η εξαίρεση.

Senior Member
    Originally posted by mitsokolo
    καλησπερα και απο μενα μονο ενα πραγμα θα σου πω χωρις να το κουραζουμε το θεμα

ο δρομος της ΔΙΑΙΤΑΣ σε ΑΥΤΑ τα κιλα ειναι απλα πιο ΨΥΧΟΦΘΟΡΟΣ
    Όχι μόνο ψυχοφθόρος,αλλά και άνισος...
    Για να επιτύχεις αποτέλεσμα,πρέπει να το κάνεις τρόπο ζωής.
    Πόσο μπορείς να το αλλάξεις όταν έχεις φτάσει εκεί;πόσο κουράγιο και υπομονή μαζί με όσα άλλα έχεις να ντιμετωπίσεις καθημερινά θα αντέξεις;
    Το χειρουργείο είναι η τελευταία λύση,είναι όμως η πιο μόνιμη λύση αυτή τη στιγμή,αν κάνεις την ενδεδειγμένη επέμβαση.Αλλιώς είναι τζάμπα χειρουργείο.

Senior Member
    STELIO ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ γιατι καταδικαζεις την οποιαδηποτε προσπαθεια κ προδικαζεις το αποτελεσμα αρνητικα σαν αυτοεκπληρουμενη προφητεια μαλιστα λες κ το βαρος που υποτιθεται οτι θα παρει καποιος το οποιο ειναι υπογεγραμμενο κ σιγουρο!!!!Νομιζω οτι αυτη ειναι μια χαρακτηριστικη περιπτωση γενικευσης του ατομικου.Και ομως ο φιλος στο ποστ του ειπε οτι εχει διαθεση και κυριως ειναι αρνητικος στην εγχειρηση.Πως εισαι σιγουρος πως οτι ειναι καλο για σενα ειναι κ για αυτον;Και γιατι να μη δοκιμασει αφου εχει τη διαθεση με μια διατροφη κ ελαφρυ περπατημα;Δεν θα του βγει σε κακο το αντιθετο.

Senior Member
    τα ειπαμε ολα νομιζω, ας τα διαβασει και ο ιδιος επειδη ηπυρξα και εγω σχεδον 150 κιλα ξερω ακριβως πως νιωθεις και σου λεω ενα πραγμα οτι εφαγα τοσα χρονια σε διαιτες και κατεληξα με ψυχολογικα προβληματα και διαταραχες πανικου και και και και..... και ξερουν ολοι οι παχυσαρκοι τι εννοω ... ο στελιος σε καλυψε απολυτα, και πιστεψε με δεν θελει το κακο και να σε συρει απ τη μυτη στο χειρουργειο, αλλα πιστευω πως βλεπει τον παλιο του εαυτο σε σενα... οπως και εγω.. και θελουμε να βοηθησουμε

Senior Member
    Originally posted by lessing
    STELIO ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ γιατι καταδικαζεις την οποιαδηποτε προσπαθεια κ προδικαζεις το αποτελεσμα αρνητικα σαν αυτοεκπληρουμενη προφητεια μαλιστα λες κ το βαρος που υποτιθεται οτι θα παρει καποιος το οποιο ειναι υπογεγραμμενο κ σιγουρο!!!!Νομιζω οτι αυτη ειναι μια χαρακτηριστικη περιπτωση γενικευσης του ατομικου.Και ομως ο φιλος στο ποστ του ειπε οτι εχει διαθεση και κυριως ειναι αρνητικος στην εγχειρηση.Πως εισαι σιγουρος πως οτι ειναι καλο για σενα ειναι κ για αυτον;Και γιατι να μη δοκιμασει αφου εχει τη διαθεση με μια διατροφη κ ελαφρυ περπατημα;Δεν θα του βγει σε κακο το αντιθετο.
    Δεν καταδικάζω καμμία προσπάθεια,αν διάβασες τα αρχικά ποστ, του είπα ότι ακόμη κι αν πάει σε χειρουργείο τελικά,καλό θα είναι χάσει κιόλας για να πάει με μικρότερο κίνδυνο.Δεν του είπα ότι κακώς θα πάει σε διαιτολόγο.
    Ούτε περιγράφω αμιγώς προσωπική κατάληξη σε χειρουργείο.
    ʼσε τα στατιστικά που επικαλούμαι και γύρνα γύρω το κεφάλι σου σε περίγυρο και μη και δες πόσοι τα κατάφεραν να τα χάσουν και πόσοι από αυτούς να τα ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ εν σχέσει με χειρουργημένους....
    Από τα 150 να πέσεις στα 90 σου λέω εγώ(αντί 70 που για μη χειρουργημένο είναι πολλά),θα χρειαστείς δίαιτα 800 θερμίδων.Κάνε πρόχειρο υπολογισμό να δεις τι πρέπει να τρώει.Αδύνατον...Ο οργανσιμός ταμπουρώνεται.
    Δεν μιλάω επαναλαμβάνω ατομικά.Μπες το τόπικ του Ρίο και της σληβ να δεις πόσοι κατέληξαν εκεί λόγω αποτυχίας με άλλες μεθόδους.Κανείς δεν θέλει τα χειρουργεία,αλλά δεν τα καταφέραμε μόνοι μας.Λες να μην προσπαθήσαμε;να μην παλέψαμε;τα έχουμε πει χίλιες φορές.Δεν είναι 90 κιλά και πρέπει να πάει 70. Εϊναι όπως οι περισσότεροι μας 2 άνθρωποι σε ένα κορμί...
    Έκανα πρώτη φορά δίαιτα το 1989 στα 102.800
    Έφτασα 82.Τα διατήρησα 2 χρόνια.ʼρχισε η ανηφόρα,90,100,110 ένα νούμερο ακόμη στο παντελόνι κοκ,πίσω στα 102,120,135,πίσω στα 130,148(ραντεβού συνεδρίας στο Ρίο),153 χειρουργείο.
    Δεν το έχεις ξαναναδεί το έργο σε κανέναν;μόνο εγώ το πέρασα αυτό το τόσο πρωτότυπο συμβάν;

Senior Member
    Ειναι παιδι μολις 20 χρονων. Και τα τελευταια 35 κιλα ειπε τα πηρε μεσα στο τελευταιο ετος, δεν τα κουβαλουσε παντα.
    Γιατι να παραιτηθει απο τωρα?
    Αμα δεν προσπαθησει δε θα μαθει ποτε αν θα τα καταφερνε τελικα.

παλι στρατοπεδα γιναμε...?!?!?!:thumbdown:

Junior Member
    Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους για τις συμβουλες και αυτα που γραψατε ο καθενας ξεχωριστα.ειναι πολυ χρησιμες για μενα ολες οι αποψεις.ηδη απο σημερα πηρα μια πολυ μεγαλη αποφαση και βρισκωντας αυτον τον διαδικτιακο τοπο πιστευω οτι μπορω να εχω και εδω πλεον ενα σεβαστο ποσο συμπαραστασης και βοηθειας..α και κατι που αναφερθηκε στο οτι χρειαζεσαι βοηθεια απο ψυχολογους και ομαδες υποστηριξης και τα λοιπα πιστευω οτι αν δεν εχεις περασει απο αυτην την κατασταση δεν μπορεις να ξερεις τι νιωθει ενας ανθρωπος με τοσα κιλα.ειναι πραγματα που ουτε διαβαζονται ουτε μαθαινονται..αυτη ειναι η αποψη μου παντα και δεν σημαινει πως ολοι θα ειστε συμφωνοι

Senior Member
    εδω προσπαθεις να χασεις 5 κιλα και σου βγαινει η πιστη,ποσο μαλλον για 50-60-70 κιλα.. και οσο για την ψυχολογια δεν το συζητω καν! ηδη ανεφερε οτι ψυχολογικα δεν ειναι και σουπερ
    απο μενα χιλια μακαρι να τα καταφερει!!! αλλα δυστηχως ο ΔΜΣ του ειναι στην νοσογονο παχυσαρκεια οπως ημουν και εγω! σε αυτη τη φαση εισαι ΑΡΡΩΣΤΟΣ τα προβληματα ειναι 100
    ποια στρατοπαιδα ρε συ... εδω προσπαθουμε να βοηθησουμε εναν ανθρωπο και οι 2 απο μας το περασαμε αυτο το σταδιο γιαυτο και επιμενουμε καπως παραπανω:wink2:

Senior Member
    Ούτε στρατόπεδα,ούτε παραίτηση.
    Γιατί η έκφραση γνώμης σημαίνει στρατόπεδο;
    Αλλά δυστυχώς τα νούμερα δυστυχώς μιλάνε από μόνα τους.
    150 κιλά στα 20 χρόνια...
    35 σε ένα χρόνο....
    Ένα παληκάρι στα 22 του ήταν 170 όταν πήγε στο Ρίο
    Με προσδόκιμο ζωής τα 70,που θα φτάσουμε;
    Μάλλον δεν θα φτάσουμε,λόγω των προβλημάτων του βάρους...
    Δεν είπε κανείς να μην προσπαθήσει,αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του όπως και σε τόσους άλλους,μακάρι όμως να τα καταφέρει.

Senior Member
    Originally posted by sobari_katastasi
    α και κατι που αναφερθηκε στο οτι χρειαζεσαι βοηθεια απο ψυχολογους και ομαδες υποστηριξης και τα λοιπα πιστευω οτι αν δεν εχεις περασει απο αυτην την κατασταση δεν μπορεις να ξερεις τι νιωθει ενας ανθρωπος με τοσα κιλα.ειναι πραγματα που ουτε διαβαζονται ουτε μαθαινονται..αυτη ειναι η αποψη μου παντα και δεν σημαινει πως ολοι θα ειστε συμφωνοι
    εσυ δε ζητησες να σε παραπεμψουμε?

και επισης, φανταζεσαι οι ψυχολογοι να ειχαν περασει απο ολες τις διαταραχες με τις οποιες καταπιανονται, αντι να τις μαθαιναν στο πανεπιστημιο και στα σεμιναρια?
    ασε που, καλο ειναι τελικα αυτος που προσπαθει να σε βοηθησει επαγγελματικα, να ειναι ο ιδιος υγιης και διαυγης, μακρια απο νοσους του μυαλου.

θα ηθελα να με ενημερωσετε αν υπαρχει καποια γραμμη ψυχολογικης υποστηριξης για το θεμα της παχυσαρκιας

καλη τυχη και καλη συνεχεια ο,τι και αν επιλεξεις!:starhit:

Junior Member
    sas eyxaristw poli olous....tha eimai taktikos pleon sto forum giati eida pos pleon den eimai monos mou!

Senior Member
    sas eyxaristw poli olous....tha eimai taktikos pleon sto forum giati eida pos pleon den eimai monos mou!

οσο διαβαζεις τοσο θα μπει σε μια ταξη το μυαλουδακι σου εδω μεσα, εχεις οση βοηθεια θελεις ... ειμαστε πολοι που σε καταλαβαινουμε 100% πιστεψε με καλε μου :smilegrin:

Page 2 of 10 FirstFirst 1234 ... LastLast