Results 121 to 135 of 140
Thread: προβληματα βαρους
-
17-01-2011, 02:35 #121
Yannaki αν ησουνα παχυσαρκος κ σου εγραφε καποιος οτι οτι και να κανεις μονο το 1%πετυχαινει απο οσους θελουν να αδυνατισουν η οτι ολο το φορουμ της παχυσαρκιας ειναι καταδικασμενο στο 1% τι θα εκανες;Η αν ησουν επαγγελματιας που ασχολειτο με το θεμα οπως διαιτολογος,γυμναστης,ψυχο λογος,κ εβλεπες ολες αυτες τις ανακριβιες γραμμενες κ με επιμονη τι θα εκανες;Δεν διαφωνω οτι για συγκεκριμενα ατομα η επεμβαση ισως ειναι πανακεια αλλα να προσεχουμε τι λεμε γιατι ακουω εδω μεσα για γονιδια που καθοριζουν την ορεξη,για ποσοστα με λαθος μετρησεις,για παχιες μαμαδες που αδυνατισαν κ ετσι τους εφυγε το γονιδιο κ τραβαω τα μαλλια μου!Ο καθενας εχει δικαιωμα στη γνωμη του κ καλα κανει κ την εχει αλλα αλλο η γνωμη κ αλλο η παραθεση λανθασμενων πληροφοριων.Λυπαμαι αλλα αυτο ειναι πολυ σοβαρο.Και αναρωτιεμαι οταν ενας ανθρωπος επιμενει να δινει λαθος στοιχεια χωρις να σκεφτεται οτι πιθανον καποιος που δεν γνωριζει τα διαβασει κ απογοητευτει νομιζοντας οτι ειναι σωστα γιατι το κανει;Εδω οι επιστημονες διαφωνουν μεταξυ τους κατα ποσο τα γονιδια εχουν ρολο σε θεματα συμπεριφορας κ εμεις απαξιωνουμε ενα ολοκληρο κλαδο που ασχολειται με τη συμπεριφορα του ανθρωπου οπως η ψυχολογια!Ωραια!
- 17-01-2011, 02:41 #122
Πες τα βρε yannaki εγω που ημουν σιγουρη οτι θελω να κανω χειρουργρειο με αυτα τα πες απο εδω ετσι,απο εκει αλλιως εχω αρχισει και φοβαμαι,ενω ξερω πως αλλη λυση δεν υπαρχει αφου εχω κανει οτι μα οτι υπαρρχει,εχω παει σε 3 διαιτολογους,εχω κανειgili diet,seekret diet,eurodiet,taste and diet,exω paei sta new day,sta beaudy κατι δεν θυμαμαι γυμναστηριο1000 χημικες διαιτες,εχασα 16 κιλα στην εγκυμοσυνη μου και τα ξαναπηρα,εχω παρει χαπια,υποκαταστατα,εγω που παρ 'ολα αυτα ξερω τι γινεται εχω τρομαξει,μην αλληλοκατηγορειστε απλα πειτε μας τις εμπειριες σας ευχαριστουμε!!!
17-01-2011, 02:50 #123
Originally posted by lessing
Originally posted by boldozas
Η παχυσαρκία είναι ασθένεια , υπάρχει γονιδιακή εντολή η οποία προκαλεί τόσο δυνατή επιθυμία για φαγητό
Στης μέρες μας 2 μεγάλες βιομηχανίες υπάρχουν η μια είναι η βιομηχανία παραγωγής φαγητού , και η άλλη η βιομηχανία αδυνατίσματος (φάρμακα-σκευάσματα-προϊόνταα light-όργανα γυμναστικής-διαιτολόγοι-ψυχολόγοι-ινστιτούτα-προγράμματα διατροφής)
Η πρώτη βιομηχανία μαζί με το πάθος για φαγητό τα καταφέρνει μια χαρά και μας παχαίνει η 2η όμως δεν μπορεί να επιτύχει το ανάποδο .το βιώνουμε όλοι μας δε χρειάζεται καμιά στατιστική και μελέτη να μας το αποδείξει το βλέπουμε σε εμάς και στους γύρο μας . δε μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδράς τόσο σθεναρά , αν γνωρίζεις κάποιον επιτυχημένο φυσικό τρόπο που μπορεί 99% να μας αδυνατίσει και να μας διατηρήσει μια ζωή στα κιλά μας σε παρακαλώ να τον γράψεις να τον μάθουμε όλοι μας . να τον μάθω κι εγώ να τον ξεκινήσω και να μην πάω το Μάρτιο να χειρουργηθώ .
Η παχυσαρκία προκαλεί :
Επιπλοκές της παχυσαρκίας
Καρδιαγγειακό
? αρτηριακή υπέρταση,
? στεφανιαία νόσος,
? περιφερική αρτηριοπάθεια,
? καρδιακής ανεπάρκεια,
? ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού,
? φλεβική ανεπάρκεια κάτω άκρων,
? κίνδυνος για φλεβική θρόμβωση
Πνευμονικά
? δύσπνοια,
? άπνοια κατά τον ύπνο,
? εμβολή,
? πνευμονία.
Ενδοκρινολογικά.
? Σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ,
? υπερλιπιδαιμία,
? αμηνόρροια,
? σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκων
Μυοσκελετικά
? αρθροπάθεια (γονάτων, ισχίων, σπονδυλικής στήλης),
? δισκοπάθεια,
? τενοντίτιδες,
? οστεοπόρωση
Δερματολογικά
? Μυκητιάσεις,
? έλκη κάτω άκρων,
? δερματιτιδες
Γαστρεντερικό
? χολολιθίαση,
? διαφραγματοκήλη με παλινδρόμηση,
? στεατοηπατίτιδα
Νεοπλασίες
? αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης κακοήθειας της μήτρας,
? παχέος εντέρου,
? προστάτη
Aν αντιμετωπιστεί η παχυσαρκία ο άνθρωπος ζει περισσότερο, βελτιώνεται το επίπεδο ζωής του και μειώνεται η πιθανότητα να νοσήσει κανείς από θανατηφόρα ή άλλη πάθηση από αυτές που συνοδεύουν την παχυσαρκία. Βελτίωση μπορεί, επίσης, να παρουσιάση η κατάθλιψη, το άγχος, οι ψυχοκοινωνικές λειτουργίες, η διάθεση και η γενικότερα η ποιότητα της ζωής.
Όσο περισσότερο δεν παίρνουμε μια απόφαση να κάνουμε κάτι για τα κιλά μας τόσο περισσότερο κινδυνεύουμε από τα παραπάνω . αν κάποιος επί σειρά ετών δε μπορεί να χάσει κιλά με φυσικό τρόπο είναι απαράδεκτο να μένει νοσογόνα παχύσαρκος επειδή δε συμπαθεί η φοβάται τα βαριατρικα χειρουργεία η είναι εγωιστής και δε θέλει να παραδεχτεί ότι δε μπορεί να τα καταφέρει διαφορετικά , θα σε παρακαλέσω λοιπόν να μη παραπληροφορείς τον κόσμο ότι είναι απλό η εύκολο να χάσει και να διατηρήσει κάποιος τα κιλά του εφ όρου ζωής , γιατί έτσι βάζεις σε κίνδυνο της ζωές πολλών νοσογόνα παχύσαρκων , που σκαμπανεβάζουν σα γιο γιο τα κιλά τους επί σειρά ετών ,στο τέλος διαλύουν και το μεταβολισμό τους , την ψυχολογία τους και την υγεία τους. Ντροπή είναι αυτό που κανείς εσύ και όχι εγώ . ας έχουμε όλοι το θάρρος να γνωρίσουμε και να παραδεχτούμε την πάθηση μας ,η παχυσαρκία και ιδικά η νοσογόνος είναι πάθηση , μάζεψε πληροφορίες και μόνη σου από ιατρούς ,χειρούργους ,παγκοσμίως ,μην αφήνεις τον εγωισμό σου και το πισμα σου να σε κάνει να αντιδράς έτσι, (κι εγώ έτσι αντιδρούσα το παραδέχομαι μέχρι που είδα και σε μένα και στους γύρο μου ότι δε γίνεται αλλιώς ){εκτός κιαν είσαι επαγγελματίας διαιτολόγος οπότε τότε καταλαβαίνω}
Οι επεμβάσεις βρίσκονται να είναι η μόνη μέθοδος για μόνιμη απώλεια βάρους και συνοδεύεται από μείωση της πιθανότητας να νοσήσει κανείς από ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία. Στην πλειονότητα των ασθενών έχουν αποδεκτές περιόδους ανάνηψης και ποσοστά επιπλοκών όταν πραγματοποιούνται με κατάλληλη κλινική υποδομή που να περιλαμβάνει εξειδικευμένη ιατρική επίβλεψη και υποστήριξη ομάδας συντονισμού από διάφορες ειδικότητες.
Η επιλογή των παχυσάρκων που θα υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση πρέπει να γίνεται από έμπειρους χειρουργούς
Στους περισσότερους ασθενείς, η χειρουργικά επαγόμενη απώλεια βάρους διορθώνει: υπερταση, σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, άπνοια ύπνου, σύνδρομο υποαερισμού της παχυσαρκίας , γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, φλεβική στάση, ακράτεια ούρων, δυσλειτουργία των γυναικείων σεξουαλικών ορμονών, πόνο από εκφυλιστική νόσο των αρθρώσεων, ενώ βελτιώνει την εικόνα που έχει κανείς για τον εαυτό του και τη δυνατότητα να προσληφθή σε εργασία.
Στην πλειοψηφία των ασθενών, η ποιότητα ζωής βελτιώνεται σημαντικά σε όλους τους τομείς (φυσική δραστηριότητα, αυτοπεποίθηση, ερωτική, εργασιακή και οικογενειακή ζωή).
Και καταλήγω κλείνοντας και λέγοντας τη γνώμη μου: ότι αν κάποιος νοσογόνα παχύσαρκος επί σειρά ετών προσπαθεί να απαλλαγεί από το βάρος του δίχως αποτέλεσμα είναι πιο σώφρων να υποβληθεί σε ένα βαριατρικο χειρουργείο παρά να συνεχίζει να βρίσκετε σε κατάσταση νοσογόνου παχυσαρκίας . κάντε της προσπάθειες σας , δοκιμάστε τα πάντα να αδυνατίσετε με μη χειρουργικό τρόπο ,αλλά βάλτε μια ημερομηνία και αν δείτε ότι δε μπορείτε να τα καταφέρεται τότε πάρτε την απόφαση , μην αφήνεται τα χρονιά να περνούν και μη βάζετε τους εαυτούς σε κίνδυνο και μη χάνετε την ποιότητα της ζωής σας .(μιλάμε πάντα για την νοσογόνο παχυσαρκία να μη ξεχνιόμαστε και παρεξηγιόμαστε)
17-01-2011, 02:51 #124
Yannaki αν ησουνα παχυσαρκος κ σου εγραφε καποιος οτι οτι και να κανεις μονο το 1%πετυχαινει απο οσους θελουν να αδυνατισουν η οτι ολο το φορουμ της παχυσαρκιας ειναι καταδικασμενο στο 1% τι θα εκανες;Η αν ησουν επαγγελματιας που ασχολειτο με το θεμα οπως διαιτολογος,γυμναστης,ψυχο λογος,κ εβλεπες ολες αυτες τις ανακριβιες γραμμενες κ με επιμονη τι θα εκανες;Δεν διαφωνω οτι για συγκεκριμενα ατομα η επεμβαση ισως ειναι πανακεια αλλα να προσεχουμε τι λεμε γιατι ακουω εδω μεσα για γονιδια που καθοριζουν την ορεξη,για ποσοστα με λαθος μετρησεις,για παχιες μαμαδες που αδυνατισαν κ ετσι τους εφυγε το γονιδιο κ τραβαω τα μαλλια μου!Ο καθενας εχει δικαιωμα στη γνωμη του κ καλα κανει κ την εχει αλλα αλλο η γνωμη κ αλλο η παραθεση λανθασμενων πληροφοριων.Λυπαμαι αλλα αυτο ειναι πολυ σοβαρο.Και αναρωτιεμαι οταν ενας ανθρωπος επιμενει να δινει λαθος στοιχεια χωρις να σκεφτεται οτι πιθανον καποιος που δεν γνωριζει τα διαβασει κ απογοητευτει νομιζοντας οτι ειναι σωστα γιατι το κανει;Εδω οι επιστημονες διαφωνουν μεταξυ τους κατα ποσο τα γονιδια εχουν ρολο σε θεματα συμπεριφορας κ εμεις απαξιωνουμε ενα ολοκληρο κλαδο που ασχολειται με τη συμπεριφορα του ανθρωπου οπως η ψυχολογια!Ωραια!
17-01-2011, 02:58 #125
ΒΟΛΝΤΟΖΑ θα επαναλαβω αυτα που ειπα.Οσα λες για την παχυσαρκια ειναι σωστα.Εσυ που σκεφτεσαι να κανεις εγχειρηση κ ολα τα παιδια που κανανε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ κ τους συγχαιρω για την αποφαση τους κ χαιρομαι για τα κιλα που χασανε.Ομως σε παρακαλω μην αποθαρυνεις ενα παχυσαρκο ατομο η ενα ατομο με προβληματικη διατροφικη συμπεριφορα λεγοντας του οτι υπαρχει γονιδιο που το κανει να εχει ορεξη!Α κ κατι πολυ σημαντικο εγω δεν μιλησα για νοσογονο παχυσαρκια μιλησα για παχυσαρκια .Και το δευτερο οπως υπαρχουν καλοι χειρουργοι κ ακαταλληλοι το ιδιο ισχυει για ολους τους κλαδους -υπαρχουν διαιτολογοι,ψυχολογοι κ.α.με αγαπη προς τον ανθρωπο κ τη δουλεια τους κ αλλοι οχι αυτα ειναι γνωστα.Και οχι Μπολτοζα δεν ειμαι διαιτολογος ειμαι μουσικος κ ναι θα χαρω για σενα που θα κανεις το χειρουργειο κ σου ευχομαι τα καλυτερα.Μονο ασε τα γονιδια στη μοιρα τους:starhit:
17-01-2011, 02:59 #126
[quote]Originally posted by lessing
Η Παχυσαρκια ειναι ασθενεια ναι αλλα γονιδιακη εντολη η οποια προκαλει δυνατη επιθυμια για φαγητο!δεν υπαρχει.Μην τρελαθουμε και εντελως!
17-01-2011, 03:04 #127
Τπ γονιδιο της παχυσαρκίας δεν υπαρχει! οχι έτσι όπως το λέτε τουλάχιστον. Υπάρχει όμως η προδίαθεση που 'εχει να κάνει με τα βιώματα της μαμάς ή του μπαμπά! Εχεις ακούσει για υτους που φοβούνται τους σκύλους χωρίς να έχουν βιώσει ποτε στη ζωή τους κάποιο περιστατικό; ε κάτι τέτοιο συμβαίνει και με ην παχυσαρκία. Μόνο που η παχυσαρκία στις μέρες μας έχει να κάνει πολύ και με τον τρόπο ζωής μας και αυτά που τρωμε και όχι τόσο με τα γονίδια. Γεγονός είναι ότι έχει βρεθεί το γονίδιο που την προλαέι αλλα δεν έχει αποδειχτεί αν το κληρονομει κάποιος απο τους γονείς ή αν υπάρχει έτσι κι αλλιως στο dna μας και απλα λόγω διαφόρων παραγόντων ενεργοποιειται. Γενικά πολλοι επιστήμονες πολλα λένε αλλά δεν νομίζω ότι ισχύουν για όλους. Εγω για παραδειγμα απο μικρή έκανα υπερφαγία αλλά αρχισα να παχαίνω όταν έκοψα τον αθλητισμο καο εκανα την πρωτη μου δαιτα(17ΕΤΩΝ)Υπάρχει μια ερευνα που λέει πως το γονίδιο της παχυσαρκίας ενεργοποιηται με την αναγκαστική διακοπή του θηλασμου διοτι το βρέφος δεν αισθάνεται την ασφαλεια που είχε μέσω ης επαφής με την μητέρα του και το φαγητό του καλύπτει αυτό το κενό(Αισθηση πληρότητας).δΗΛΑΔΗ ΕΜΈΝΑ Η ΜΑΜʼ ΜΟΥ ΦΤΑΙΕΙ!!! XAXAXA!!!
γενικά επειδή εχώ ακουσει πολλές έρευνες έχω τις επιφυλάξεις μου για το αν ισχυουν ή όχι.
Αυτό πυ ξέρω είναι πως είμαι χοντρή δεν έχω ποιότητα ζωής έχω χάσει τον εαυτο μου και είμαι συνέχεια κουρασμένη! Χεσ@#$κα για τις έρευνες και όλα τα άλλα. Κανείς δεν μπορεί να με βάλει σε ένα καλούπι και να:grind: μου πει γι αυτο παχυνες και με αυτον τον τρόπο θα αδυνατησεις!
βαρέθηκα να τους ακούω μόνο ευκαιρίες για να δικαιολογήσω το πάχος μου μου προσφέρουν.
Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι πως εγώ είμαι η αδύναμη που δεν μπορει να αλλαξει διατροφικε΄ς συνηθειες και καταφεύγω σε τεχνητά μέσα για να κάνει ο οργανισμός μου αυτό που δεν μπορει να το κάνει το μυαλό μου!!
Αρα για να επανέλθω στον φίλο που ανοιξε το τοπικ :Αν εσύ αισθανεσαι δυνατός και είσαι διατεθιμένος να αλλάξεις συνήθειες όλοι οι άλλοι περισευουμε! Με προσπάθεια και θέληση όλα γίνονται!
Αληθεια εγώ νόμιζα ότι η γη είναι επιπεδη!:crazy:
17-01-2011, 03:17 #128
Διοτι καλε μου φιλε αν υπηρχε γονιδιο που καθοριζει την ορεξη κ τη συμπεριφορα που σε κανει να τρως, ,,η την ταση για ναρκωτικα η τον αλκοολισμο η το τζογο τοτε την ειχαμε βαψει ολοι κ ακομα και οσοι καναν επεμβαση.Και η ψυχολογια θα επαυε να υφισταται σαν επιστημη!
17-01-2011, 03:22 #129
Originally posted by yannaki
Εχεις ακούσει για υτους που φοβούνται τους σκύλους χωρίς να έχουν βιώσει ποτε στη ζωή τους κάποιο περιστατικό; ε κάτι τέτοιο συμβαίνει και με ην παχυσαρκία.
Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι πως εγώ είμαι η αδύναμη που δεν μπορει να αλλαξει διατροφικε΄ς συνηθειες και καταφεύγω σε τεχνητά μέσα για να κάνει ο οργανισμός μου αυτό που δεν μπορει να το κάνει το μυαλό μου!!
Αρα για να επανέλθω στον φίλο που ανοιξε το τοπικ :Αν εσύ αισθανεσαι δυνατός και είσαι διατεθιμένος να αλλάξεις συνήθειες όλοι οι άλλοι περισευουμε! Με προσπάθεια και θέληση όλα γίνονται!
οι αληθειες πονανε, αλλα κανουν καλο
17-01-2011, 03:25 #130
Τπ γονιδιο της παχυσαρκίας δεν υπαρχει! οχι έτσι όπως το λέτε τουλάχιστον.
17-01-2011, 03:26 #131
[quote]Originally posted by click
Εχεις ακούσει για υτους που φοβούνται τους σκύλους χωρίς να έχουν βιώσει ποτε στη ζωή τους κάποιο περιστατικό; ε κάτι τέτοιο συμβαίνει και με ην παχυσαρκία.
Κι όμως ισχύουν και τα δύο! Απλα εγώ αναφέρθηκα στις περιτώσεις που δεν ισχύει η φοβία από βιώματα δηλ απο το περιβάλλον σου
17-01-2011, 03:28 #132
Τπ γονιδιο της παχυσαρκίας δεν υπαρχει! οχι έτσι όπως το λέτε τουλάχιστον.
17-01-2011, 03:34 #133
Τι γνωρίζεις για την αρχέγονη εντολή της επιβίωσης ? πως νομίζεις ότι από προϊστορικά όντα καταφέραμε και γίναμε οι σημερινοί σύγχρονοι άνθρωποι αν δεν είχαμε την εντολή της αποθήκευσης λίπους ?? πως θα επιβιώναμε αν δε την είχαμε ? τα πολύ παλιά χρόνια που ο άνθρωπος δεν μπορούσε να έχει τροφή καθημερινά και κυνηγούσε την τροφή του όταν του το επέτρεπαν οι συνθήκες και έτρωγε μόνο όταν μπορούσε να κυνηγήσει .και φυσικά δεν είχε τροφή κάθε μέρα, γιαυτο λοιπόν και υπάρχει αυτή η γονιδιακή εντολή να αποθηκεύει λίπος για να μπορεί να επιβιώσει της μέρες που δε μπορεί να κυνηγήσει την τροφή του,και πως θα αποθήκευση λίπος μα φυσικά με την επιθυμία για φαγητό η όποια προκαλείτε από γονίδιο . τότε λοιπόν αυτό ήταν το φυσικό, σήμερα όμως που η τροφή βρίσκεται παντού γύρω μας και πανεύκολα ,αυτή η εντολή είναι από επιβίωση που ήταν τότε,εγινε η καταστροφή μας σήμερα.
ʼλλο θέμα τώρα, αυτό με τη μελέτη με της παχύσαρκες μητέρες που γέννησαν ενώ είχαν αδυνατίσει , η έρευνα έγινε στον Καναδά ,και αποδείχτηκε ότι το γονίδιο της παχυσαρκίας δε πέρασε στην πλειοψηφία των παιδιών τους .
Πηγή η μεγαλύτερη και παλαιότερη μονάδα κλινικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα .που είναι πανευρωπαϊκά γνωστή , που είναι παρών σε όλα τα συνέδρια που συνεργάζεται με σουηδούς επιστήμονες και όχι μόνο .
{Μονάδα τεχνητής διατροφής και κλινικά σοβαρής παχυσαρκίας της χειρουργικής κλινικής του πανεπιστήμιου Πατρών .}
Και μια διόρθωση για το 1% ποσοστό των σοβαρά νοσογόνα παχύσαρκων που καταφέρνει να αδυνατίσει και να διατηρήσει επί μακρών το χαμένο βάρος του ,για να είμαστε ακριβής είναι 3% μόλις τώρα διάβασα ξανά το βιβλίο της μονάδας και διορθώνω το ποσοστό .(σελίδα 4 κάτω δεξιά για όσους έχουν το ενημερωτικό βιβλίο)
(Προσωπική μου άποψη και μετά από δοκιμές αλλά και από παρακολούθηση ντοκιμαντέρ, η ψυχολογία είναι τέλειος φλου σαν επιστήμη, -τονίζω πάλι προσωπική μου άποψη-)
17-01-2011, 03:35 #134
Παντως ρε παιδια με το που ''τολμησα'' να πω κατι το πηρατε οτι κ καλα αμφισβητω εσας κ πεσατε να με φατε!Σε λιγο θα μου πειτε οτι θα ερθω εξω απο το Ριο με πανο που θα γραφει ''Προσοχη -Μη εγχειρισμενοι ολου του κοσμου ενωθειτε.''Εγω δεν αμφισβητησα ουτε την αποφαση σας ουτε τα αποτελεσματα.Μονο για τις λαθος πληροφοριες ειπα για τα ερημα τα γονιδια μη τα διαβασει κανας χριστιανος κ μελαγχολησει κ νομισει οτι ειναι γονιδιακα καταδικασμενος!
17-01-2011, 03:38 #135
τρωτε ή δεν τρωτε ανεξελεγκτα απο επιλογη σας?
Εμφάνιση (και αυτισμός;)
07-08-2025, 14:20 in Σχέσεις και Επικοινωνία