Results 1 to 15 of 140
Thread: προβληματα βαρους
-
02-01-2011, 05:54 #1
προβληματα βαρους
μολις βρηκα το συγκεκριμενο φορουμ...με εκανε να νιωσω καλα γιατι ξερω οτι θα βρω ατομα με το ιδια πανω κατω προβληματα....ειμαι ο μαρκος 20 χρονων και ζυγιζω περιπου 150 κιλα ....αντιμετωπιζω καθημερινα ψυχολογικα προβληματα λογω αυτου μου του προβληματος και ιδιαιτερα οταν μενω μονος μου ...αντιθετως οταν ειμαι με αλλους ξεχνιεμαι και αντιθετως γινομαι το κεντρο της παρεας...θα ηθελα να με ενημερωσετε αν υπαρχει καποια γραμμη ψυχολογικης υποστηριξης για το θεμα της παχυσαρκιας και επισης διαφορες συμβουλες απο ατομα που εχασαν η προσπαθουν να χασουν τα αρκετα κιλα που ειχαν η εχουν...σας ευχαριστω εκ των προταιρων
- 02-01-2011, 09:56 #2
Καλημέρα και καλή χρονιά,
γραμμή υποστήριξης δεν ξέρω αν υπάρχει,αλλά σε αυτό το βάρος μάλλον θα πρέπει να στραφείς σε πιο δραστικές και μόνιμες λύσεις όπως το χειρουργείο.Από ένα σημείο και μετά δεν αποδίδει ούτε η διατροφή(ο οργανισμός 'ταμπουρώνεται να συγκρατήσει και να αυτξήσει το βάρος)αλλά ούτε και η ψυχολογική υποστήριξη.Λίγοι τα καταφέρνουν με αυτόν τον τρόπο(λένε για 1%),ελπίζω εσύ να είσαι σε αυτό το ποσοστό και να μην φτάσεις στο χειρουργείο.
Καλή συνέχεια.
02-01-2011, 09:59 #3
και αν καποιος φοβαται το χειρουργειο?αν καποιος δεν περνει ουτε χαπια στη ζωη του?τοτε τι μπορει να κανει?ελεγα να δοκιμασω αρχικα με καποιον διατροφολογο για αρχη
02-01-2011, 10:09 #4
Τα χειρουργεία όλοι τα φοβόμαστε,αλλά ο φόβος του (μακρυά από εδώ)να μη ξυπνήσουμε μια μέρα από ανακοπή,άπνοια,εγκεφαλικό,� �εν μας περνάει από το μυαλό...Κι αυτός ο κίνδυνος ζει κάθε λεπτό μαζί μας.
Ο φόβος ότι αν χρειαστείς οποιοδήποτε άλλο χειρουργείο(αμυγδαλές,σκωλ εικοειδήτη),έχεις κατά πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από ένα φυσιολογικό άνθρωπο,δεν σου λέει κάτι;ή έχεις συμβόλαιο με το Θεό ότι δεν πρόκειται ποτέ κάτι να συμβεί(να μην σου συμβεί φυσικά εύχομαι)
Ξεκίνα με διαιτολόγο,δεν είναι λάθος και να εντωμεταξύ φτάσεις στο χειρουργείο,θα πας με λιγότερα κιλά και περισσότερη ασφάλεια,μόνο κέρδος θα είναι.Αλλά δυστυχώς,δύσκολα θα αποτελέσει μόνιμη λύση στο πρόβλημα σου.
Εγώ στα 153 έπαιρνα 4 διαφορετικά χαπάκια,έκανες εξετάσεις τελευταία;
02-01-2011, 10:12 #5
nai ekana eksetaseis...den eixa tipota oso periergo kai an akugete...gia tin akribeia eimai 145 kila kai tn teleytaio xrono pira 35 oute thiroidi exw apla etrwga poli ta bradia kai eidika apo eksw
02-01-2011, 10:16 #6
Όπως λέει και ο γιατρός μου,με μαθηματική ακρίβεια δεν θα μείνεις σε αυτό το βάρος,οπότε δες το πιο σοβαρά το θέμα...
02-01-2011, 10:20 #7
ennoeis oti tha anebw kai alo diladi e? i pithanotita tou na xasw afta ta kila me parakolouthisi apo kapoion eidiko den iparxei?giati i thelisi pisteyw oti iparxei an den ipirxe den kserw ti akraio tha mporusa na eixa kanei(ektos tou oti gia diafora problimata pou eixa pira afta ta kila)
02-01-2011, 11:19 #8
Οι στατιστικές λένε ότι με διατροφή-σε μεγάλα βάρη-μόνο 1% καταφέρνει να τα χάσει και να τα ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ.Δεν είναι μόνο η απώλεια,το δύσκολο είναι η διατήρηση.
Δεν έχεις τίποτα να χάσεις να ξεκινήσεις την προσπάθεια σου.
Το διαρκές ανεβοκατέβασμα στο βάρος,επιβαρύνει τον οργανσιμό όμως.
02-01-2011, 13:33 #9
Μαρκο μου καλωσηρθες και καλη χρονια!!
Ειμαι κ εγω 20 χρονων κ εχω μερικα-γυρω στα 10-15-περιτα κιλακια...μπορει να σου φαινεται αστειο αλλα ειναι κ αυτο προβλημα!παντα ημουν το παιδακι που κοροιδευαν!Δε γνωριζω απο χειρουργεια κτλ ωστε να σε βοηθησω,το μονο που μπορω να κανω ειναι να σου ευχηθω να καταφερεις να πιασεις τον στοχο σου ωστε να ελευθερωσεις τον κατα καποιο τροπο καταπιεσμενο εαυτο σου!
Φιλια!!
p.s Ειναι γνωστο πως εμεις οι ''χοντρουληδες'' ειμαστε τα χιουμορακια της παρεας!
02-01-2011, 15:50 #10
Originally posted by sobari_katastasi
και αν καποιος φοβαται το χειρουργειο?αν καποιος δεν περνει ουτε χαπια στη ζωη του?τοτε τι μπορει να κανει?ελεγα να δοκιμασω αρχικα με καποιον διατροφολογο για αρχη
μην ανησυχεις. μια χαρα ειναι τα 150 για διαιτα. και οταν ελαφρυνεις, γυμναστικη.
δεν ειναι ακατορθωτο, ισα ισα.
και ειδικα στην ηλικια σου, μπορεις να το κανεις. μια αποφαση ειναι!
για ψυχολογικη υποστηριξη ψαξε για ΚΨΥ στην περιοχη σου, ψυχολογους, ομαδες υποστηριξης κλπ.
02-01-2011, 15:58 #11
Originally posted by sobari_katastasi
ennoeis oti tha anebw kai alo diladi e? i pithanotita tou na xasw afta ta kila me parakolouthisi apo kapoion eidiko den iparxei?giati i thelisi pisteyw oti iparxei an den ipirxe den kserw ti akraio tha mporusa na eixa kanei(ektos tou oti gia diafora problimata pou eixa pira afta ta kila)
Παντα υπαρχουν αυτοι που μπορουν και αυτοι που δεν μπορουν.
Το κακο ειναι οταν αυτοι που δεν μπορουν, προσπαθουν να πεισουν και ολους τους αλλους οτι ουτε και αυτοι μπορουν.
02-01-2011, 16:07 #12
Μαρκο μπορεις κ παραμπορεις! Τα γραφεια των διαιτολογων ειναι γεματα με ατομα στα κιλα σου κ πανε πολυ καλα.Δεν υπαρχουν επισημες στατιστικες για 1% αυτα τα αφηνουν να διαρευσουν οι γιατροι που κανουν τις εγχειρησεις για να τα οικονομανε ασε που οσοι εγχειριζονται μετα προσεχουν ουτως η αλλως σαν να ειναι σε προγραμμα διατροφης οποτε προς τι η ταλαιπωρια;Αρχισε αμεσα με ενα διατροφολογο κ θα δεις εντυπωσιακα αποτελεσματα χωρις να ρισκαρεις την υγεια σου!
02-01-2011, 19:53 #13
Δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω να μπεις χειρουργείο φίλε μου,αλλά αυτά που σου λέω τα λέει έγκριτος Καθηγητής Χειρουργικής Παχυσαρκίας σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ο οποίος ΔΕΝ τα κονομάει με προαπαιτούμενα φακελλάκια και λοιπά αηδή όπως αρκετοί άλλοι.
Δεν ξέρω από που αντλεί τα στοιχεία που επικαλείται,αλλά σε Πανεπιστημιακή κλινική δεν λένε ψέμματα...
ʼλλωστε,κάνε το εξής απλό:κοίτα γύρω σου πόσοι στα κιλά αυτά έφτασαν σε φυσιολογικό βάρος(εγώ με το ύψος μου θα έπρεπε να φτάσω στα 70,δηλαδή να χάσω 80 κιλά)και να το διατήρησαν επί πενταετία τουλάχιστον.Πολύ γρήγορα θα αντιληφθείς για τι ποσοστό επιτυχίας μιλάμε.
Σαφώς κάποιοι τα κατάφεραν αλλα έιναι στο ποσοστό του 1%(αν και τα 136 κιλά δεν παραπέμπουν σε υγιή άνθρωπο αλλά σε λιγότερο επιβαρυμένο από το να είναι 220,μην μπερδεύουμε τα πράγματα...)
Με τη επέμβαση δεν κάνεις τόσο προσεκτική διατροφή όπως πριν...Λάθος...Σε σταματάει η επέμβαση με το μηχανισμό(ανλόγως τον τύπο επέμβασης φυσικά,τι ταιριάζει στον καθένα)Αυτό το έπαθαν όσοι έκαναν ΛΑΘΟΣ μέθοδο(κυρίως δακτύλιο) που ενώ έτρωγαν και πριν γλυκά,τσιμπολογούσαν κοκ,έπεσαν σε άσχετους και τους έκαναν τζάμπα χειρουργείο για το χρήμα...Αν κάνεις τη σωστή μέθοδο για το διατροφικό και ιατρικό σου ιστορικό,θα ίσια στο μεγ΄λαο ποσοστό αυτών που πάνε μια χαρά.
Εγώ προσωπικά δεν προσέχω καθόλου,πάω όπως με πάει η επέμβαση και αν περιορίσω τα γλυκά θα χάσω άλλα 10 κιλά και θα φτάσω στο ιδανικό για το χειρουργείο που έκανα βάρος.Τρώω απ'όλα,καλά μασημένα-όπως πρέπει έτσι κι αλλιώς-και μόλις περιορίζω τα γλυκά πέφτω 2-3 κιλά.
Πιάνει τόπο ο περιορισμός που στα πολλά κιλά δεν πιάνει.
Τι πρωτότυπο άλλωστε,ποτέ δεν πήγε κανείς σε διαιτολόγο από όσους χειρουργήθηκαν σε αυτό και άλλα φόρουμ,κανείς ποτέ δεν προσπάθησε με άπειρες διατροφές,άσκηση και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς....Όλοι μια μέρα είδαμε το όνειρο και είπαμε 'δεν πάμε να σφαχτούμε;
Η επέμβαση είναι ο μηχανισμός που αρχίζει η κάθοδος και το εργαλείο που σε βοηθά να διατηρήσεις την απώλεια.
Μακάρι να υπήρχε άλλος τρόπος,αλλά από ένα σημείο και μετά,ευτυχώς ή δυστυχώς είναι μονόδρομος και ο κίνδυνος καθημερινός,που υπερβαίνει τον κίνδυνο του οποιουδήποτε χειρουργείου...
02-01-2011, 22:08 #14
Originally posted by stelios
Σαφώς κάποιοι τα κατάφεραν αλλα έιναι στο ποσοστό του 1%(αν και τα 136 κιλά δεν παραπέμπουν σε υγιή άνθρωπο αλλά σε λιγότερο επιβαρυμένο από το να είναι 220,μην μπερδεύουμε τα πράγματα...)
ο PM79 εχασε 122 κιλα με διατροφη και γυμναστικη και φυσικα θεληση και καθολου τεμπελικι.
εφτασε 136 κιλα επειδη....
Σκλήρυνση κατά πλάκας, οστεοαρθρίτιδα σε χέρια, πόδια, σπονδυλική στήλη και διαταραχή θρομβοφιλίας (χρήση αντιπηκτικών για την αποφυγή θρόμβων).
Μετά από 2 μήνες στο νοσοκομείο και βέβαια με ατελείωτη κορτιζόνη, (γιατί μόνο έτσι αντιμετωπίζονται τα συμπτώματα της ασθένειας), βγήκα απ'το νοσοκομείο 110 κιλά.
Συνέχισα μέχρι τον Αύγουστο την κορτιζόνη και τώρα είμαι αισίως στα 136 κιλά, με κινητικά προβλήματα και μία γενική αδυναμία λόγω όλων αυτών που προανέφερα.
Από τον Ιούλιο στο νοσοκομείο και μέχρι τώρα, προσέχω πάρα πολύ τι τρώω, μιλάμε για στεγνές τροφές και ελάχιστες. Αποτέλεσμα, έχασα ελάχιστα γραμμάρια και εξ'όσων είπε ο γιατρός μου και ο διαιτολόγος, η κορτιζόνη δε βοηθάει την περίπτωση των κιλών.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
τι ποσοστο των χειρουργημενων διατηρουν την απωλεια για πανω απο 5 χρονια?
τι υψος μπορει να εχεις για να πρεπει να εισαι αντρας 70 κιλα ωστε να εισαι υγιης???
ιδιαιτερα εντυπωσιακο.
02-01-2011, 23:58 #15
Originally posted by stelios
Δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω να μπεις χειρουργείο φίλε μου,αλλά αυτά που σου λέω τα λέει έγκριτος Καθηγητής Χειρουργικής Παχυσαρκίας
Δεν ξέρω από που αντλεί τα στοιχεία που επικαλείται
Νιώθω πως πιέζομαι.
04-08-2025, 22:05 in Σχέσεις και Επικοινωνία