Results 16 to 30 of 64
-
03-01-2011, 15:59 #16
εγω οσες φορες πηγα παντως κανεις δεν μου πεταξε μια διαιτα στα μουτρα και μου ειπε καντην, σε βοηθαει ψυχολογικα στον τομεα''φαγητο'' δεν ειπα οτι ειναι ψυχολογος chill
- 03-01-2011, 16:03 #17
chill δε λες τιποτα, απλα διαφωνω, μην το κουραζουμε :starhit:
03-01-2011, 16:09 #18
εχεις απολυτο δικιο αλλα και ο ιδιος μου λει πως δεν ξερει πως να το χειριστει πλεον το θεμα και δεν με εμπιστευεται γιατι του λεω συνεχεια οτι θα ξεκινησω και θα το αλλαξω και δεν το κανω ριζικα. εχω χασει καποια αλλα δεν το επιασα απο τα μαλλια που λεει κ ο ιδιοσ για να το λυσω. χθες συγκεκριμενα μου ειπε οτι αν μεινω εγκυος θα γινω σαν τοφαλος και δεν θα μπορω να τα χασω και τοτε η σχεση μας θα ειναι καταστροφικη. απο εκεινη τη στιγμη μπηκα σε αυτο το φορουμ για να γραψω τι με απασχολει γιατι ενοιωθα οτι θα σκασω. πολλες φορες με πιανει κ κριση πανικου επειδη τα κραταω μεσα μου και μαζευονται.
03-01-2011, 16:16 #19
Originally posted by juliana
εχεις απολυτο δικιο αλλα και ο ιδιος μου λει πως δεν ξερει πως να το χειριστει πλεον το θεμα και δεν με εμπιστευεται γιατι του λεω συνεχεια οτι θα ξεκινησω και θα το αλλαξω και δεν το κανω ριζικα. εχω χασει καποια αλλα δεν το επιασα απο τα μαλλια που λεει κ ο ιδιοσ για να το λυσω. χθες συγκεκριμενα μου ειπε οτι αν μεινω εγκυος θα γινω σαν τοφαλος και δεν θα μπορω να τα χασω και τοτε η σχεση μας θα ειναι καταστροφικη. απο εκεινη τη στιγμη μπηκα σε αυτο το φορουμ για να γραψω τι με απασχολει γιατι ενοιωθα οτι θα σκασω. πολλες φορες με πιανει κ κριση πανικου επειδη τα κραταω μεσα μου και μαζευονται.
03-01-2011, 16:25 #20
mitsokolo... ο φιλος μου μου μιλησε ετσι ο οποιος με πιεζει παρα πολυ και μερικες φορες χανει τον ελεγχο και μιλαει αποτομα και ασχημα. μετα ζηταει συγγνωμη αλλα μετα εχει γινει το κακο σε μενα. μου ριχνει την αυτοπεποιθηση. τελοσπαντων ηδη γραφοντας εδω νοιωθω καλυτερα γιατι συνηδητοποιω καλυτερα τι γινεται. θα το αλλαξω και δεν θα το αφησω να μου οριζει την ζωη. και απαντηση προς clik, το ξερω οτι δεν αλλαζει η ζωη μας με καποια κιλα παρακατω αλλα οταν αυτα τα κιλα δεν ειναι σκετα κιλα αλλα πισω απο αυτα τα κιλα κρυβονται αλλα πραγματα οπως δραση και αποφασιστηκοτητα τοτε αλλαζει η ζωη σου και αντιμετωπιζεις αλλιως τα πραγματα. γιατι το να μην χανω αυτα τα κιλα ειναι θεμα παθητικης στασης που προφανως υπαρχει και σε αλλους τομεις της ζωης μου. κατι τετοιο καταλαβαινω μετα απο πολυ αναλυση με τον εαυτο μου.
03-01-2011, 16:26 #21
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ διαιτολογιας
2101 BIOΛOΓIA
2102 ΓENIKH XHMEIA
2103 EIΣAΓΩΓH ΣTHN EΠIΣTHMH THΣ ΔIATPOΦHΣ
2106 ANATOMIA
2201 EYPΩΠAΪKH KOINΩNIKH ΠOΛITIKH
2202 OPΓANIKH XHMEIA KAI ΔOMIKH BIOXHMEIA
and here comes the good one:
2204 ΨYXOΛOΓIA I
Eισαγωγή: Έννοια, αντικείμενα, μέθοδοι και κλάδοι της Ψυχολογίας. H εξέλιξη της Ψυχολογίας: Συνοπτική διαχρονική παρουσίαση της επιστημονικής διαμόρφωσης της Ψυχολογίας. H ψυχολογία και η σχέση της με τις άλλες Eπιστήμες του Aνθρώπου. Aνάπτυξη: Bασικά στοιχεία για τη γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του ατόμου με έμφαση στα χαρακτηριστικά της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας. Φυσιολογία του εγκεφάλου* Γνωστικές λειτουργίας: Στοιχεία για τη δομή του εγκεφάλου, την αίσθηση, την αντίληψη, τη μνήμη, τη νοημοσύνη και τη σκέψη. Mέσα και τρόποι μέτρησης της νοημοσύνης. Διατροφή και εγκέφαλος: H επίδραση βιταμινών, φαρμάκων και διαφόρων ουσιών στη νοητική απόδοση.
:) :)
03-01-2011, 16:30 #22
Originally posted by juliana
mitsokolo... ο φιλος μου μου μιλησε ετσι ο οποιος με πιεζει παρα πολυ και μερικες φορες χανει τον ελεγχο και μιλαει αποτομα και ασχημα. μετα ζηταει συγγνωμη αλλα μετα εχει γινει το κακο σε μενα. μου ριχνει την αυτοπεποιθηση. τελοσπαντων ηδη γραφοντας εδω νοιωθω καλυτερα γιατι συνηδητοποιω καλυτερα τι γινεται. θα το αλλαξω και δεν θα το αφησω να μου οριζει την ζωη. και απαντηση προς clik, το ξερω οτι δεν αλλαζει η ζωη μας με καποια κιλα παρακατω αλλα οταν αυτα τα κιλα δεν ειναι σκετα κιλα αλλα πισω απο αυτα τα κιλα κρυβονται αλλα πραγματα οπως δραση και αποφασιστηκοτητα τοτε αλλαζει η ζωη σου και αντιμετωπιζεις αλλιως τα πραγματα. γιατι το να μην χανω αυτα τα κιλα ειναι θεμα παθητικης στασης που προφανως υπαρχει και σε αλλους τομεις της ζωης μου. κατι τετοιο καταλαβαινω μετα απο πολυ αναλυση με τον εαυτο μου.
03-01-2011, 16:32 #23
κ εγω στη φιλολογια εκανα ψυχολογια, δε νομιζω οτι ειμαι σε θεση να βοηθησω καποιον με προβλημα, οχι περισσοτερο απ ο,τι ενας οποιοσδηποτε ...
03-01-2011, 16:32 #24
Originally posted by mitsokolo
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ διαιτολογιας
2101 BIOΛOΓIA
2102 ΓENIKH XHMEIA
2103 EIΣAΓΩΓH ΣTHN EΠIΣTHMH THΣ ΔIATPOΦHΣ
2106 ANATOMIA
2201 EYPΩΠAΪKH KOINΩNIKH ΠOΛITIKH
2202 OPΓANIKH XHMEIA KAI ΔOMIKH BIOXHMEIA
and here comes the good one:
2204 ΨYXOΛOΓIA I
Eισαγωγή: Έννοια, αντικείμενα, μέθοδοι και κλάδοι της Ψυχολογίας. H εξέλιξη της Ψυχολογίας: Συνοπτική διαχρονική παρουσίαση της επιστημονικής διαμόρφωσης της Ψυχολογίας. H ψυχολογία και η σχέση της με τις άλλες Eπιστήμες του Aνθρώπου. Aνάπτυξη: Bασικά στοιχεία για τη γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του ατόμου με έμφαση στα χαρακτηριστικά της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας. Φυσιολογία του εγκεφάλου* Γνωστικές λειτουργίας: Στοιχεία για τη δομή του εγκεφάλου, την αίσθηση, την αντίληψη, τη μνήμη, τη νοημοσύνη και τη σκέψη. Mέσα και τρόποι μέτρησης της νοημοσύνης. Διατροφή και εγκέφαλος: H επίδραση βιταμινών, φαρμάκων και διαφόρων ουσιών στη νοητική απόδοση.
:) :)
juliana μου καλη σου μιλαω φιλικα και χωρις να θελω να το παιξω ''μαγκας'' αλλα γιατι αφηνεις να σου μιλαει ετσι? μην σκυβεις ποτε το κεφαλι και σε κανεναν :wink2:
μηπως και αυτη ειναι παθητικη σταση ?
03-01-2011, 16:39 #25
βρε κοριτσια ειπα απλα οτι βοηθαει παρα πολυ! δεν εχει παει καμια σας σε διαιτολογο? απλα ηθελα να δωσω στην τζουλιανα να καταλαβει οτι το να απευθυνθει σε εναν διαιτολογο θα ειναι μεγαλο συν, γιατι αυτο με τα γλυκα ειναι και ψυχολογικο, και θα την βοηθησει αρκετα ψυχολογικα και στο κατω κατω της γραφης ολοι ψυχολογοι εχουμε γινει αν εχει και καποιον να τα πει ας τα πει, καλο ειναι να βοηθαει ο ενας τον αλλο ...
03-01-2011, 16:41 #26
εχετε δικιο δεν το ειχα σκεφτει ετσι, βεβαια δεν σκυβω το κεφαλι οταν τα λεει αυτα αλλα θυμωνω και του μιλαω αναλογα αλλα δεν βγαινει ποτε καπου καλα. μαλωνουμε συνεχεια, αυτος υποστηριζει οτι το κανει για το δικο μου καλο γιατι βλεπει οτι με ενοχλει το σωμα μου απλα υποστηριζει οτι πολλες φορες δεν εχει τροπο και θυμωνει. μου λεει οτι αυτος εχει κανει βηματα και εχει εξελιχθει γενικοτερα στη ζωη του ενω εγω δεν μπορω να λυσω αυτο το θεμα εδω και καποια χρονια. τελικα δεν ξερω ουτε εγω πως να το χειριστω το θεμα μαζι του. πως να του μιλησω και πως να του το κοψω.
03-01-2011, 16:44 #27
Originally posted by mitsokolo
βρε κοριτσια ειπα απλα οτι βοηθαει παρα πολυ! δεν εχει παει καμια σας σε διαιτολογο? απλα ηθελα να δωσω στην τζουλιανα να καταλαβει οτι το να απευθυνθει σε εναν διαιτολογο θα ειναι μεγαλο συν, γιατι αυτο με τα γλυκα ειναι και ψυχολογικο, και θα την βοηθησει αρκετα ψυχολογικα και στο κατω κατω της γραφης ολοι ψυχολογοι εχουμε γινει αν εχει και καποιον να τα πει ας τα πει, καλο ειναι να βοηθαει ο ενας τον αλλο ...
αυτο εννοουσα.
κατα ταλλα, αν ειναι καλος και δε σε ξεπεταει στα 5 λεπτα(οπως ΑΠΕΙΡΟΙ διαιτολογοι), λιγη υποστηριξη εννοειται οτι την παιρνεις.
03-01-2011, 16:56 #28
click διαφωνω μαζι σου για το οτι δεν παμε σε ψυχολογο για διαιτα. η διαιτα δεν εινα απλα η διατροφη αλλα τι κρυβεται πισω απο αυτο. υπαρχουν ατομα που απο ψυχολογικα αιτια δεν αδυνατιζουν και ενας ψυχολογος προσπαθει να βρει ποια ειιναι αυτα. αφου το καταλαβουν τοτε ειναι πιο ευκολο για αυτους να πετυχουν στη διατροφη τους και να χασουν. αλλωστε ολα ειναι στο τροπο που βλεπουμε τα πραγματα και πως τα αντιλαμβανομαστε. αν γινει το σωστο κλικ μεσα μας με τη βοηθεια καποιου ψυχολογου τοτε μπορεις να πας σε αλλο επιπεδο και να το λυσεις
03-01-2011, 16:57 #29
Αχ! Η χορδή μου η ευαίσθητη είναι αυτή και άμα διαβάζω τέτοια δεν μπορώ να το βουλώσω με τίποτα. (όταν τα άκουγα από τον δικό μου σύντροφο βέβαια μια χαρά το βούλωνα και μετά το μπούκονα με τη μισή ημερήσια παραγωγή παγωτού του γειτονικού ζαχαροπλαστείου και δυο -τρία σουβλάκια για τη χώνεψη!!!). Η αλλαγή ή όχι στο σώμα σου και στις διατροφικές σου συνήθειες είναι δική σου επιλογή και αν την κάνεις την κάνεις για σένα γιατί εσύ θέλεις να αλλάξεις την εικόνα σου, την υγεία σου ή να βρεις και να αντιμετωπίσεις τους λόγους για τους οποίους τρως τόσα πολλά γλυκά. Αν την κάνεις για εκείνον δεν θα κρατήσει.
Απλά αναρωτιέμαι: Αν ο φίλος σου απαιτούσε με αυτόν τον τρόπο να αλλάξεις χρώμα στο μαλλί σου ή να ψηλώσεις δυο -τρεις πόντους θα το θεωρούσες εξίσου λογικό και θα σε άγχωνε το ίδιο; Δεν το παίζω έξυπνη, εγώ πρώτη έχω πολλά θεματάκια (εγώ δεν έχω μέτρο ούτε στα αλμυρά!!!), απλά ξέρω ότι η καταπίεση και η συνεχής απαξίωση από τον άνθρωπο που υποτίθεται ότι με αγαπούσε πιο πολύ από τον καθένα μόνο βοήθεια δεν είναι σε αυτόν τον αγώνα. Αντίθετα είναι τροχοπέδη.... και αν τώρα κάθομαι 5 μέτρα από το μιλφέιγ και προσπαθώ να το ξορκίσω ξέρω ότι και αν το φάω και αν δεν το φάω σε μένα και μόνο είμαι υπόλογη, ε, και στον γιο μου που αξίζει μια μανούλα, υγιή, καλό πρότυπο και ισορροπημένη. Το είπα και αλλού το λέω και εδώ, η αγάπη δεν μετριέται σε ζυγαριές?.
03-01-2011, 17:04 #30
συμφωνω απολυτα οτι η αλλαγη θα γινει για μενα και οχι για εκεινον, και επισης εχω σκεφτει το οτι ειναι τοσο πιεστικος με αυτο οτ θεμα και οτι ολα θα αλλαξουν οταν με δει 10 κιλα λιγοτερο με θυμωνει και μπορει υποσεινηδητα παντα να με σταματαει στο να το αλλαξω γιατι δεν δεχομαι ακριβως αυτο το πραγμα. το οτι ο αλλος θελει να με αλλαξει και δεν με δεχεται ετσι. τελοσπαντων ειναι λιγο μπερδεμενα τα πραγματα οπως καταλαβαινεις αλλα σιγουρα το οτι εμμενει τοσο πολυ δεν βοηθαει καθολου την κατασταση μου, και οταν του το λεω μου λεει οτι αυτα ειναι δικαιολογιες και τα ριχνω επανω του επειδη δεν μπορω να παρω την ευθυνη εγω
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή