Results 46 to 60 of 64
-
04-01-2011, 19:00 #46
Κλικ: Διάβασα το thread που έβαλες εδώ. Με συγκίνησες πολύ και όχι μόνο γιατί είναι αθεράπευτο καρκινάκι και την έχω στο τσεπάκι την συγκίνηση. Τι να πω! Εύγε, εύγε, εύγε!!! Για το θάρρος να τα πεις, μα προ πάντων για το θάρρος να πράξεις. Όντος το νικ σου, σου ταιριάζει.
Χαίρομαι πολύ που βρήκα αυτό το φόρουμ και ανθρώπους με τόσο βαθιές και παρακινητικές ιστορίες. Είναι για μένα μεγάλο πράγμα να βλέπω ότι δεν είμαι μόνη. Ότι υπάρχουν και άλλοι που πέρασαν μαύρες ώρες αλλά δεν έμειναν καθηλωμένοι στα σκοτάδια.
Ευχαριστώ και για τις συμβουλές. Έχω αποφασίσει να πάω σε ψυχολόγο, εδώ και λίγο καιρό, και μόλις μετακομίσω θα το κάνω.
- 04-01-2011, 19:09 #47
Originally posted by LiveLaughLove
Όντος το νικ σου, σου ταιριάζει.
τελικα μπορει να ειχε γινει? ή να εγινε μετα. μαλλον το 2ο.
05-01-2011, 08:56 #48
Εγώ πάλι όλο νομίζω ότι γίνεται, πάω καλά για λίγο και μετά βρίσκω μία αφορμή - δικαιολογία για να ξαναπλακωθώ. Το πρόβλημα το μεγάλο δεν είναι ότι ξεφεύγω σε ένα γεύμα ή μια μέρα ή έστω ένα σκ, αλλά αν ξεφύγω μετά δεν έχω γυρισμό. Μπορεί να περάσει και μήνας για να μπορέσω να επιβληθώ στον εαυτό μου και την υπερφαγία μου. Για να δούμε αυτή τη φορά τι θα γίνει....
Jiliana: Βρήκεις διατροφολόγο;
05-01-2011, 10:39 #49
εχω βρει μια αλλα δεν ειναι δοκιμασμενη απο καποιον γνωστο μου, απλα εψαξα στο ιντερνετ και μου φανηκε οκ ετσι οπως τα γραφει. αν δεν βρω αλλη μεχρι την δευτερα θα παω σε αυτην μαλλον. το οτι ειναι νεα σε ηλικια παιζει ρολο? ,μηπως αυτο σημαινει οτι δεν εχει μεγαλη εμπειρια? τελοσπαντων δεν ξερω γιατι το ψαχνω τοσο πολυ. ισως ειναι αυτο που ελεγα οτι κατι αντιστεκεται μεσα μου και το σκαλιζω για να κερδιζω χρονο και να το αναβαλλω. εβαλα ομως deadline μεχρι την δευτερα
05-01-2011, 10:41 #50
Originally posted by juliana
εχω βρει μια αλλα δεν ειναι δοκιμασμενη απο καποιον γνωστο μου, απλα εψαξα στο ιντερνετ και μου φανηκε οκ ετσι οπως τα γραφει. αν δεν βρω αλλη μεχρι την δευτερα θα παω σε αυτην μαλλον. το οτι ειναι νεα σε ηλικια παιζει ρολο? ,μηπως αυτο σημαινει οτι δεν εχει μεγαλη εμπειρια? τελοσπαντων δεν ξερω γιατι το ψαχνω τοσο πολυ. ισως ειναι αυτο που ελεγα οτι κατι αντιστεκεται μεσα μου και το σκαλιζω για να κερδιζω χρονο και να το αναβαλλω. εβαλα ομως deadline μεχρι την δευτερα
05-01-2011, 10:58 #51
ισως εχεις δικιο. κατι αλλο που ηθελα να γραψω εδω ειναι οτι απο τοτε που μπηκα σε αυτο το φορουμ ειδα οτι η αναγκη μου για γλυκα δεν ειναι τοσο εντονη πλεον και ειμαι πολυ χαρουμενη για αυτο. ηθελα να το μοιραστω μαζι σας γιατι πιστευω το να καταγραφεις τις σκεψεις σου και να τις μοιραζεσαι με ανθρωπους που προσπαθουν και αυτοι για παρομοια θεματα ειναι λυτρωτικο και σε βοηθαει να προχωρησεις.
05-01-2011, 11:12 #52
Ωραια συνεχισε κ πες μας κ νεα απο την διατροφολογο.Και δεν πας σημερα λεω εγω αντι να περιμενεις ως τη δευτερα;
11-01-2011, 08:46 #53
Juliana, βρήκες διατροφολόγο τελικά? Ξεκίνησες?
12-01-2011, 12:23 #54
Juliana, βρήκες διατροφολόγο τελικά? Ξεκίνησες?
εδω και 4 μερες κανω σωστη διατροφη με θερμιδες μεχρι 1200 την ημερα και καθημερινα διαδρομο 1 ωρα. με βοηθαει πολυ το να μετραω τις θερμιδες γιατι δεν ειμαι ατομο που μπαινει σε προγραμμα διαιτας και ψυχολογικα πεφτω οταν ξερω οτι πρεπει καθε μερα να φαω συγκεκριμενα πραγματα. επομενως τρωω υγιεινα χωρις να παρεκλινω αλλα χωρις να εχω καθε μερα συγκεκριμενα φαγητα. σταματησα πλεον να κανω καταχρηση με τα γλυκα και μπορει να φαω οταν νοιωθω οτι το θελω πολυ κατι πολυ μικρο χωρις να ξεφευγω οπως ενα μικρο σοκολατακι.
σκεφτηκα οτι θα το προσπαθησω ετσι και αν δω οτι παω να ξεφυγω τοτε θα παω κατευθειαν σε διατροφολογο χωρις δευτερη σκεψη.
ειναι νωρισ ακομη αλλα νοιωθω οτι εγινε αυτο το κλικ που μου χτυπησε το καμπανακι μεσα μου και θελω να τρεφω σωστα το σωμα μου και να το φροντιζω. και ειδικα με τον διαδρομο νιοωθω τοσο ωραια μετα, και πιστευω οτι οσο περισσοτερο κανεις γυμναστικη που σου αρεσει βεβαια τοσο το σωμα σου σου λεει οτι χρειαζεται σωστες τροφες για να λειττουργησει και οχι αηδιες που το κουραζουν οπως τα πολλα γλυκα που ετρωγα.
μακαρι να συνεχισω και να δω επιτελους το αποτελεσμα που θελω αλλα κυριως να ανεβω ψυχολογικα και να μην θυμωνω με τον εαυτο μου για τις υπερβολικες ποσοτητες ζαχαρης που καταναλωνε.
12-01-2011, 18:25 #55
Εγώ πάλι όλο νομίζω ότι γίνεται, πάω καλά για λίγο και μετά βρίσκω μία αφορμή - δικαιολογία για να ξαναπλακωθώ. Το πρόβλημα το μεγάλο δεν είναι ότι ξεφεύγω σε ένα γεύμα ή μια μέρα ή έστω ένα σκ, αλλά αν ξεφύγω μετά δεν έχω γυρισμό. Μπορεί να περάσει και μήνας για να μπορέσω να επιβληθώ στον εαυτό μου και την υπερφαγία μου. Για να δούμε αυτή τη φορά τι θα γίνει....
Jiliana: Βρήκεις διατροφολόγο;
Αχ πόσο σε καταλαβαίνω!!! Είναι φορές που πιστεύω ότι δεν θα ξαναπάθω υπερφαγία και φορές που πιστεύω ότι δεν θα τελειώσει ποτέ αυτό το μαρτύριο
13-01-2011, 04:43 #56
η μανια για γλυκα απο τη δικη μου εμπειρια σημαινει η οτι εχω ξεχασει να φαω φρουτο η οτι κατι 'που να με ''γλυκαινει''λειπει απο τη ζωη μου.
31-01-2011, 16:52 #57
lessing εχεις πολυ δικιο σε αυτο που ειπες. εδω και 2 βδομαδες δεν ξερω τι εχει γινει αλλα εχει αλλαξει εντελως η διατροφη μου, πριν ακομη παω σε διαιτολογο. επειδη τρωω φρουτα οντως δεν εχω τοσο μεγαλη αναγκη για γλυκο. δεν εχω κανει καμια υπερφαγια με γλυκα, δεν μπορω να πω βεβαια οτι τα σταματησα αλλα ειναι πλεον πολυ ελεγχομενα. παλια θυμαμαι οτι μπορει να επαιρνα 2 σοκολατες και να τις ετρωγα με τη μια και τις 2. τωρα εχω εδω και 2 βδομαδες 1 και τρωω λιγο καθε μερα. πραγματικα νοιωθω πολυ καλα με τον εαυτο μου. δεν εχω τυψεις οπως παλια, που ετρωγα και μετα με επιανε καταθλιψη και νευρα. πηγα σε διαιτολογο και αυριο θα μου δωσει διατροφη. βεβαια εδω και 2 βδομαδες μονη μου χωρις τις υπερφαγιες με τα γλυκα εχασα 2,5 κιλα. το θεμα ειναι οτι αλλαξε η ψυχολογια μου και ειμαι πολυ πιο χαρουμενη.
ο φιλος μου πλεον δεν ασχολειται με τα κιλα μου, μονο εχτες μου ειπε κατι που με θυμωσε, αλλα μετα ζητησε συγγνωμη, αλλα δεν του δινω πλεον σημασια οσον αφορα το θεμα αυτο, γιατι νοιωθω εγω καλα με μενα. ενω παλιοτερα επειδη ενοιωθα τυψεις με τον εαυτο μου οταν μου ελεγε και αυτος γινομουνα ακομη χειροτερα. θα ενημερωσω για τη διατροφη που θα παρω αυριο. παντως σας ευχαριστω για τη υποστηριξη στην αποφαση που πηρα να διωξω τον κακο εαυτο που με παροτρυνε να φαω γλυκα ενω δεν τα ειχα αναγκη.
31-01-2011, 17:03 #58
Originally posted by juliana
...το θεμα ειναι οτι αλλαξε η ψυχολογια μου και ειμαι πολυ πιο χαρουμενη.
Κι αν έρθουν δύσκολες στιγμές κι αν διαταραχτεί προς στιγμή η καλή σου ψυχολογία,μην αφεθείς για πολύ...
Επανασυντονίσου σε ό,τι λειτουργεί για σένα βοηθητικά και προστάτεψε όσα έχεις μέχρι τώρα κατακτήσει!
Καλή σου δύναμη για τη συνέχεια με τη στήριξη πλέον και της διαιτολόγου σου!Φιλάκια πολλά!
31-01-2011, 17:09 #59
σε ευχαριστω πολυ ναντιν, πιστευω οτι αυτο το φορουμ με εχει βοηθησει παρα πολυ και ειμαι τυχερη ου τυχαια το ανακαλυψα και τελικα εγινε πολυτιμο στο να αλλαξει κατι μεσα μου. οταν το σκεφτομαι νομιζω οτι στην περιπτωση μου ενοιωθα μονη σε αυτο που περνουσα γιατι δεν υπηρχε κανενας στο περιβαλλον μου που να εχει κατι παρομοιο με μενα η να προπαθει να χασει κιλα, και ετσι οταν ηρθα εδω και ειδα ποσα ατομα ειναι στην ιδια κατασταση ηταν σαν μια οαση στην ερημο μου.
31-01-2011, 17:14 #60
:) Όλοι νομίζω την εισπράξαμε αυτήν την αίσθηση στην αρχή,juliana μου,ο καθένας στο δικό του μέτρο
και για τους δικούς του λόγους...Χαίρομαι που λειτούργησε για σένα τόσο βοηθητικά,έστω ως πρώτη ώθηση.
Τα υπόλοιπα είναι δικό σου κομμάτι να δουλέψεις(όπως φαντάζομαι ήδη κάνεις)ώστε να έχει και διάρκεια...
Σου το εύχομαι από καρδιάς!Και στον καθένα ξεχωριστά άλλωστε...
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση