Results 16 to 30 of 48
Thread: ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΩ!
-
06-01-2011, 23:32 #16
για κατσε ρε ανδρεα...
ποια αυτοδιαγνωση>?
η κοπελα ειπε οτι πηγε σε ψυχιατρο κι αυτη ηταν η διαγνωση του!
εισαι εσυ σε θεση να κανεις ακριβεστερη διαγνωση απο ενα ποστ, ενω δεν μπορει να κανει ενας γιατρος στο ιατρειο του?
btw ειπες οτι μιλας σαν ειδικος (αν και δεν εχω δει ειδικο να βγαζει διαγνωση απο 2 ποστ και μαλιστα με τετοια σιγουρια)
ποια ακριβως ειναι η ειδικοτητα σου?
- 07-01-2011, 00:26 #17Ανδρέας Ζ.GuestOriginally posted by 2sweet2b4go10
για κατσε ρε ανδρεα...
ποια αυτοδιαγνωση>?
εισαι εσυ σε θεση να κανεις ακριβεστερη διαγνωση απο ενα ποστ, ενω δεν μπορει να κανει ενας γιατρος στο ιατρειο του?
btw ειπες οτι μιλας σαν ειδικος (αν και δεν εχω δει ειδικο να βγαζει διαγνωση απο 2 ποστ και μαλιστα με τετοια σιγουρια)
07-01-2011, 00:51 #18
Εγω παντως θυμαμαι οτι μεχρι πριν λιγο καιρο ελεγες οτι ακομα δεν εχεις παρει πτυχειο και χρωστας ενα μαθημα or something.Οπως και να εχει συμφωνω με 2sweet2b4go10.
07-01-2011, 02:23 #19
Originally posted by Ανδρέας Ζ.
Originally posted by 2sweet2b4go10
για κατσε ρε ανδρεα...
ποια αυτοδιαγνωση>?
εαν ο ψυχιατρος της ειπε οτι πασχει απο κατι, ηταν οπωσδηποτε πιο ενημερος απο εσενα...
γιαυτο, αντι να λες @@ριες αποκαλωντας τες γνωμη σου για θεματα που ετσι κι αλλιως δεν αφορουν ουτε την εμπειρια σου, ουτε την ειδικοτητα σου, μιας και οι διατροφολογοι δεν κανουν διαγνωσεις, κατσε και ακου τι λεει ο αλλος που το εζησε....
οσο για το οτι υπαρχουν υγιεις αναμεσα μας και καποιους σοκαρει αυτο(!!!!!!!), δεν το πιασα...ποιος σου ειπε οτι ειμαστε αρρωστοι?πας καλα?
07-01-2011, 02:49 #20
εγω συμφωνω με ανδρεα οτι ηταν φυσιολογικο το βαρος της κοπελας.. ισωσ να περναγε μια ψυχολογικη φαση πιεσεων..αλλα οχι κ ανορεξια..
τι να πω κ γω που ημουν δηλαδη 1,72 46κιλα αν οχι λιγοτερο??!!
07-01-2011, 02:58 #21
Originally posted by freedom30
εγω συμφωνω με ανδρεα οτι ηταν φυσιολογικο το βαρος της κοπελας.. ισωσ να περναγε μια ψυχολογικη φαση πιεσεων..αλλα οχι κ ανορεξια..
07-01-2011, 03:00 #22
Originally posted by freedom30
τωρα να φανταστώ είσαι εντάξει;
07-01-2011, 03:03 #23
ειχα μια σωματαρα κ την καταστρεψα!
οχι βεβαια ημουν φυσιολογικη..
τωρα ειμαι 50-51...καπου εκει!
οι βλακειες πληρωνονται!
07-01-2011, 04:56 #24
ΝΟPI 30 οπως βλεπεις υπαρχουν κ εντασεις στο φορουμ οπως σε ολες τις ''οικογενειες''.Εγω θελω να σε ευχαριστησω για την ζεστασια στον τροπο που γραφεις.Η παρουσια σου εδω ειναι πολυτιμη κ ελπιζω να γραψεις κ αλλο μου αρεσει πολυ να σε διαβαζω γιατι μιλας ζεστα κ ειλικρινα.:love:
07-01-2011, 08:54 #25
Originally posted by Ανδρέας Ζ.
για κατσε ρε ανδρεα...
ποια αυτοδιαγνωση>?
εαν ο ψυχιατρος της ειπε οτι πασχει απο κατι, ηταν οπωσδηποτε πιο ενημερος απο εσενα...
γιαυτο, αντι να λες @@ριες αποκαλωντας τες γνωμη σου για θεματα που ετσι κι αλλιως δεν αφορουν ουτε την εμπειρια σου, ουτε την ειδικοτητα σου, μιας και οι διατροφολογοι δεν κανουν διαγνωσεις, κατσε και ακου τι λεει ο αλλος που το εζησε....
οσο για το οτι υπαρχουν υγιεις αναμεσα μας και καποιους σοκαρει αυτο(!!!!!!!), δεν το πιασα...ποιος σου ειπε οτι ειμαστε αρρωστοι?πας καλα?
1) Ανδρεα σε διαβαζω πολυ καιρο αλλα θα συμφωνησω με τη σουιτ οτι διατροφικη διαταραχη δεν σημαινει απαραιτητα και συγκεκριμενη εκφραση βαρους. Σαν ειδικος φανταζομαι γνωριζεις οτι ενα ατομο σε νευρικη βουλιμια μπορει να ειναι απο νορμοβαρες εως υπερβαρο. Επισης φανταζομαι γνωριζεις την ευκολια μεταπτωσης απο τη μια κατηγορια ΔΔ στην αλλη.
2) Στις σχολες διαιτολογιας συνηθως διδασκεται η κατηγοριοποιηση της Αμερικανικης Ψυχολογικης Εταιρειας και σε οσους ασχοληθουν λιγο περισσοτερο και το DSM-IV revised που εχει περισσοτερα στοιχεια. Σε επιπλεον εξειδικευσεις διδασκοντα ακομα περισσοτερα. Επισης χρησιμοποιουνται πολλα διαγνωστικα εργαλεια οπως το EAT-26 που μπορουν να δωσουν μια πρωτη εικονα. Αυτα που αναφερω χρησιμευουν για την προσωπικη υποθεση ενος επαγγελματια διατροφης για το εν λογω ατομο. Επισημη διαγνωση γινεται απο επαγγελματια ψυχικης υγειας (που δυστυχως υπαρχουν ορισμενοι που στερουνται των συγκεκριμενων γνωσεων-ειδικευσευων) αφου οι συγκεκριμενες διαταραχες χαρακτηριζονται περισσοτερο απο ψυχοπαθολογια παρα απο παθολογια ρυθμιζομενη διατροφικα. Το ζητημα ειναι ενας διαιτολογος-διατροφολογος να εχει την αντιληψη του προβληματος και να μπορει να παραπεμπψει αναλογα ειδικα αν σκεφτει κανεις οτι αυτη ακριβως η εμμονη με το βαρος και την τροφη ειναι που συχνοτερα θα οδηγησουν καποιον στο γραφειο ενος διαιτολογου παρα ενος ψυχολογου.
Ελπιζω να μην κουρασα αλλα καλο ειναι να ακουγονται ορισμενα πραγματα. Καλη χρονια και παλι
07-01-2011, 11:12 #26
αν ησουν ειδικος, θα ηξερες αν μη τι αλλο, οτι μια διατροφικη διαταραχη δεν συνοδευεται απαραιτητα απο προβληματικο βαρος κι οτι ακομα και στην ανορεξια, ενα ατομο των 77 κιλων, περναει απο τα 58 πριν καταληξει στα 48, ωστοσο ειναι και στα 58 εξισου αρρωστο,δεν αρρωσταινει μολις μπει στην εντατικη...
Ποσο θεα εισαι κοπελα μου λεμε!
07-01-2011, 12:21 #27Ανδρέας Ζ.GuestOriginally posted by spaceride
Καλημερα και καλη χρονια..Χρονια πολλα στις εορταζουσες και τους εορταζοντες...!! Χωρις καμμια διαθεση αντιπαραθεσης θα ηθελα να επισημανω 2 σημεια που νομιζω οτι θελουν ξεκαθαρισμα οσο κι αν δυσρεστησω ορισμενους.
1) Ανδρεα σε διαβαζω πολυ καιρο αλλα θα συμφωνησω με τη σουιτ οτι διατροφικη διαταραχη δεν σημαινει απαραιτητα και συγκεκριμενη εκφραση βαρους. Σαν ειδικος φανταζομαι γνωριζεις οτι ενα ατομο σε νευρικη βουλιμια μπορει να ειναι απο νορμοβαρες εως υπερβαρο. Επισης φανταζομαι γνωριζεις την ευκολια μεταπτωσης απο τη μια κατηγορια ΔΔ στην αλλη.
2) Στις σχολες διαιτολογιας συνηθως διδασκεται η κατηγοριοποιηση της Αμερικανικης Ψυχολογικης Εταιρειας και σε οσους ασχοληθουν λιγο περισσοτερο και το DSM-IV revised που εχει περισσοτερα στοιχεια. Σε επιπλεον εξειδικευσεις διδασκοντα ακομα περισσοτερα. Επισης χρησιμοποιουνται πολλα διαγνωστικα εργαλεια οπως το EAT-26 που μπορουν να δωσουν μια πρωτη εικονα. Αυτα που αναφερω χρησιμευουν για την προσωπικη υποθεση ενος επαγγελματια διατροφης για το εν λογω ατομο. Επισημη διαγνωση γινεται απο επαγγελματια ψυχικης υγειας (που δυστυχως υπαρχουν ορισμενοι που στερουνται των συγκεκριμενων γνωσεων-ειδικευσευων) αφου οι συγκεκριμενες διαταραχες χαρακτηριζονται περισσοτερο απο ψυχοπαθολογια παρα απο παθολογια ρυθμιζομενη διατροφικα. Το ζητημα ειναι ενας διαιτολογος-διατροφολογος να εχει την αντιληψη του προβληματος και να μπορει να παραπεμπψει αναλογα ειδικα αν σκεφτει κανεις οτι αυτη ακριβως η εμμονη με το βαρος και την τροφη ειναι που συχνοτερα θα οδηγησουν καποιον στο γραφειο ενος διαιτολογου παρα ενος ψυχολογου.
Ελπιζω να μην κουρασα αλλα καλο ειναι να ακουγονται ορισμενα πραγματα. Καλη χρονια και παλι
Όμως θα διαφωνήσω μαζί σου.:yes:
Λες ότι "διατροφικη διαταραχη δεν σημαινει απαραιτητα και συγκεκριμενη εκφραση βαρους." Αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές, ισχύει για κάποιες διαταραχές αλλά όχι για την ψυχογενή ανορεξία όπου τα τα διαγνωστικά κριτήρια σύμφωνα με το DSM IV revised που πολύ σωστά ανέφερες είναι "'άρνηση του ατόμου να διατηρήσει το βάρος του στο επίπεδο ή πάνω από το επίπεδο του ελάχιστα φυσιολογικού βάρους για την ηλικία και το ύψος του" . Σε παραπέμπω εδώ και στο "Κλινική Διαιτολογία και Διατροφή με στοιχεία παθολογίας του Α. Ζαμπέλα. Και οι δύο πηγές το ίδιο γράφουν
Το βάρος της κοπέλας ήταν υγιέστατο στα 58 κιλά , μακάρι οι ανορεκτικές κοπέλες να είχαν τόσο καλό ΔΜΣ , ο τίτλος του τόπικ " Ανορεξία δεν σε θέλω" και η όλη προσπάθεια δραματοποιήσης και ιατροποιήσης της κατάστασης είναι αβάσιμα από πλευράς δεδομένων.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η κοπέλα δεν μπορεί να είναι σε μία δύσκολη κατάσταση στη ζωή της, έχει κάποιες διακυμάνσεις στο βάρος της, απόλυτα αναμενόμενο για ένα στρεσαρισμένο άνθρωπο, ούτε η πρώτη είναι η τελευταία , όμως απέχει έτη φωτός από το να υποστηρίζει πως την κατατρέχει η νευρική ανορεξία.
07-01-2011, 12:30 #28
Οπως ακριβως λες, προσεχω παρα πολυ τι γραφω και αυτο που εγραψα ειναι οτι η διατροφικη διαταραχη δεν σημαινει απαραιτητα και συγκεκριμενη εκφραση βαρους κι οχι η νευρικη ανορεξια..Επειδη ο κινδυνος των online διαγνωσεων ειναι χιλιοσυζητημενος και μεγαλος, δε μπορω να μπω στη διαδικασια να υποθετω πραγματα για καποιον χωρις να εχω πληρη εικονα ή και χωρις καν να μου ζητηθει. Μπορει να εχω μια προσωπικη υποθεση αλλα αυτο αφορα εμενα και κανεναν αλλο οπως και χαακτηριζει τη δικη μου αντιληψη και πραγματικοτητα και οχι την πραγματικοτητα που βιωνει το ενδιαφερομενο ατομο. Μερικες φορες η απολυτοτητα των οσο λεμε οδηγει σε λαθος συμπερασματα. Δεν ξερω καν αν εχει σημασια αν μεσα στο φορουμ το ονομασουμε χ ή ψ το προβλημα που αντιμετωπιζει καποιος με την τροφη. Αυτο νομιζω που προσπαθουσε να πει και η σουιτ (με το δικο της τροπο) ειναι οτι ο επαγγελματιας ψυχικης υγειας που συμβουλευτηκε η κοπελα εχει σαφως καλυτερη εικονα απο εμενα η εσενα η οποιονδηποτε αλλο εδω. Παραπομπες δεν ξερω να κανω εδω αλλα στο ιδιο pdf που παραθετεις λιγο πιο κατω λεει και για το EDNOS. Η ενσταση σου ειναι η ονομασια της διαταραχης ή η υπαρξη της ή οχι?
07-01-2011, 13:38 #29Ανδρέας Ζ.GuestOriginally posted by spaceride
Οπως ακριβως λες, προσεχω παρα πολυ τι γραφω και αυτο που εγραψα ειναι οτι η διατροφικη διαταραχη δεν σημαινει απαραιτητα και συγκεκριμενη εκφραση βαρους κι οχι η νευρικη ανορεξια..Επειδη ο κινδυνος των online διαγνωσεων ειναι χιλιοσυζητημενος και μεγαλος, δε μπορω να μπω στη διαδικασια να υποθετω πραγματα για καποιον χωρις να εχω πληρη εικονα ή και χωρις καν να μου ζητηθει. Μπορει να εχω μια προσωπικη υποθεση αλλα αυτο αφορα εμενα και κανεναν αλλο οπως και χαακτηριζει τη δικη μου αντιληψη και πραγματικοτητα και οχι την πραγματικοτητα που βιωνει το ενδιαφερομενο ατομο. Μερικες φορες η απολυτοτητα των οσο λεμε οδηγει σε λαθος συμπερασματα. Δεν ξερω καν αν εχει σημασια αν μεσα στο φορουμ το ονομασουμε χ ή ψ το προβλημα που αντιμετωπιζει καποιος με την τροφη. Αυτο νομιζω που προσπαθουσε να πει και η σουιτ (με το δικο της τροπο) ειναι οτι ο επαγγελματιας ψυχικης υγειας που συμβουλευτηκε η κοπελα εχει σαφως καλυτερη εικονα απο εμενα η εσενα η οποιονδηποτε αλλο εδω. Παραπομπες δεν ξερω να κανω εδω αλλα στο ιδιο pdf που παραθετεις λιγο πιο κατω λεει και για το EDNOS. Η ενσταση σου ειναι η ονομασια της διαταραχης ή η υπαρξη της ή οχι?
,
07-01-2011, 13:59 #30
Καταρχην θα ηθελα να ζητησω ενα μεγαλο συγνωμη για ολη αυτη την αναστατωση! Εγω ηθελα απλα να μιλησω γι' αυτο που εζησα, ηθελα να μιλησω με ανθρωπους που θα με ακουγαν...
Μονο καποιος να με ακουσει ειχα αναγκη...
Δεν θελετε να το πουμε ανορεξια αυτο που εζησα, ας μην το πουμε, ας το πουμε διατροφικη διαταραχη!
Ζει ανθρωπος με χυμους μονο;
Ζει ανθρωπος τρωγοντας μια μπουκια τη μια στιγμη και την αλλη να την βγαζει;
Κολησατε καποιοι στο υψος και τα κιλα μου αλλα δυστηχως δεν μπορω να σας δειξω φωτογραφια μου. Μπορει να εχασα την μπαλα στα κιλα μου, μπορει να ημουν λιγοτερο και να μην το εβλεπα, οχι δεν ειχα χρονο να ζυγιζομαι συνεχεια.
Δεν διαβασε κανεις οτι εκανα εμετους οτι ετρωγα; Οι πονοι στο στομαχοι; Οι διαρροιες;
Ολα δηλαδη αυτα τα ζει ενας φυσιολογικα υγειης ανθρωπος;
Μπορει να μην επασχα απο νευρικη ανορεξια αλλα να οδευα προς εκει.
Και να μου το ειπε ετσι ο ψυχολογος για να με ταρακουνησει για να μην φτασω στην νευρικη ανορεξια.
Αυτο δεν το σκεφτηκε κανεις να μου το πει! Μονο οτι ειμαι μια φαντασιοπληκτη που της αρεσει να πιστευει οτι καποια στιγμη στη ζωη της ηταν αρρωστη...
Ειλικρινα λυπαμαι...
lessing σε ευχαριστω για τα λογια σου! Για να πω την αληθεια ειχα αποφασισει να μην ξαναμπω στο φορουμ. Οχι γιατι καποιος διαφωνει μαζι μου, απλα και μονο γιατι καποιος μου κανει επιθεση, οτι προσπαθω να παραπλανησω. Οχι δεν θελω να παραπλανησω κανεναν.
ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ ΗΘΕΛΑ.
Θα περιμενα απο εναν διατροφολογο, που ειναι και σπουδαγμενος, γιατι εγω ενα απλο ΙΕΚ εχω βγαλει, να γραφει με ομορφοτερα λογια και να προσπαθει να προσεγκισει τον "ανθρωπο" και να του δωσει να καταλαβει οτι αυτο που εζησε δεν ειναι νευρικη ανορεξια αλλα κατι αλλο. Αυτο το δεχομαι.Το να μου απαντας "Δεν εχεις νευρικη ανορεξια ποτε δεν ειχες", δεν με καλυπτει.
Ο διατροφολογος μου με τον οποιο συνεργαστηκα δεν ηταν απλα ο ανθρωπος ο οποιος μου εβγαζε μια διατροφη, εγινε φιλος μου, συνοδοιπορος μου σε αυτο το ταξιδι ( του να χασω κιλα), ηταν ψυχολογος μου. Ποτε δεν μου μηλισε ασχημα, ποτε δεν με προσβαλε ακομη και οταν του ειπα τη διαγνωση του ψυχιατρου προθημοποιηθηκε να με βοηθει να επανελθω. Στο να τρωωω...
ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΑΑΑΑΑΑΑ....
Δεν μου εβαλε ταμπελα, ανορεξικιας μου ειπε οτι θα το πολεμισουμε μαζι...
Οχι το προβλημα μου δεν ηταν το φαι απλα εκει μου βγηκε ολη η ψυχικη πιεση που ενιωθα, αυτο αλλωστε φαινεται σε αυτα που γραφω.
Εγω απλα ηθελα να μιλησω γι' αυτα που ενιωθα...ηθελα απλα να πω οτι πρεπει να αγαπαμε τον εαυτο μας οπως ειναι με λιγα ή πολλα κιλα!
Ηθελα απλα να μοιραστω με καποιον την εμπειρια μου...
Νομιζα οτι το φορουμ επευθεινοταν σε ατομα τα οποια ζουν ή εζησαν καποια διατροφικη διαταραχη. Και νομιζω οτι αυτο που εζησα ηταν διατροφικη διαταραχη.
Δεν εχω κανενα ψυχολογικο προβλημα ΕΙΜΑΙ ΥΓΕΙΗΣ ΚΑΙ ΙΣΣΟΡΟΠΗΜΕΝΗ ΨΥΧΙΚΑ.
Εγω να βοηθησω αλλους ανθρωπους θελω...να μην ζησουν το εφιαλτη που εζησα.
Ξερει καποιος να μου πει πως ειναι να κοιμασε και να ξυπνας με πονους στο στομαχι και να μην μπορεις να φας; Ξερω εγω...δυστηχως. Κι εγω τοτε δεν ειχα κανεναν κοντα μου.
Λεμε οτι ζουμε σε εποχες που απομακρινομαστε, αλλα ειλικρινα με ποιον τροπο προσπαθουμε να ερθουμε ο ενας κοντα στον αλλον;
Αμφισβητοντας αυτα που λεει ο συνομιλητης μας;
Η ουσια ειναι οτι εγω ολα αυτα τα εζησα και τα μοιραστηκα με ανθρωπους που θελουν να με ακουσουν...
Μεγαλη υποθεση το να ακουμε καποιον...και ακομη μεγαλυτερη το να εχουμε την ικανοτητα να μας ακουν οι αλλοι...
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή