Results 1 to 15 of 44
Thread: Eσείς τι λέτε;
-
09-01-2011, 13:18 #1
Eσείς τι λέτε;
Καταρχήν σας χαιρετώ και καλή χρονιά.
Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.
Καταρχήν να σας πω μερικά λόγια για μένα. Είμαι 26 χρονών, έχω ύψος 1.72 και είμαι 132 κιλά. Ευτυχώς η σωματοδομή μου είναι καλή και γυμνάζομαι σε γενικές γραμμές οπότε σώζεται όσο μπορεί η εικόνα μου.Τα κιλά μου οφείλονται σε μια διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Υπήρξα και άπειρα βουλιμική για κάποια χρόνια.Όποτε επιχείρησα να κάνω μια ισορροπημένη δίαιτα σε συνδυασμό με άσκηση, τα κιλά μου έφευγαν με μεγάλη τους χαρά από πάνω μου, το θέμα είναι ότι ποτε δεν κατάφερα να διατηρήσω αυτή τη στάση ζωής για πολύ καιρό, έπεφτα πάλι στο φαγητό ακόμη κι αν δεν πείναγα, σαν να το έκανα επίτηδες. Τα λεω αυτά για να σας εξηγήσω ότι δεν είμαι η κλασική περίπτωση παχύσαρκης κουρασμένης από δίαιτες κλπ. Σπάνια έκανα δίαιτα κι όποτε έκανα τα πήγαινα θαυμάσια, έχανα.Έκανα πρόσφατα ένα πλήρη ενδοκρινολογικό έλεγχο και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Το βάρος μου οφείλεται στο αρρώστημένο σε σχέση με το φαγητό μυαλό μου και μόνο.Λοιπόν, το έχω δουλέψει το όλο το θέμα στο μυαλό μου ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, έχω παρακολουθήσει συμπεριφορές κ αντιδράσεις μου και νομίζω ότι είμαι έτοιμη να μπω σε διαδικασία απώλειας του περιττού μου βάρους.Θέλω να φτάσω στα 70 κιλά.Έχω χωρίσει την προσπάθεια που θα πρέπει να κάνω σε 4 κομμάτια.
1.130-118 kg: 3η κατηγορία παχυσαρκίας
2.118-103 2η κατηγορία
3.103-88 "απλή" παχυσαρκία
4.88-72 υπέρβαρη, άντε και λίγο παρακάτω κι έφτασα τα 70.
Με ενδιαφερει η γνώμη σας σχετικά με την παρακάτω ερώτηση:Με ισορροπημένη διατροφή και σταδιακή μείωση των θερμίδων (δε θα φτάσω κάτω απο 1000 ούτε στο στάδιο 4) και άσκηση ταυτόχρονα (κάθε 10-15 kg θα κάνω και μια λιπομέτρηση για να ελέγχω αν όντως η απώλεια μου είναι λίπος, έχω κανονισμένη την 1η μου για αύριο),
πόσα κιλά θεωρείτε υγιές να χάνω την εβδομάδα σε κάθε 1 από τα 4 στάδια; Το 0,5-1 kg/εβδομάδα που συνηθίζεται να λέγεται, δε μπορεί σύμφωνα με τη λογική μου να είναι το σωστό για 2 λόγους. Αφενός δεν θα τελειώσω ποτέ...Θα κουραστώ και θα τα παρατήσω, αφετέρου ξεκινάω από πολύ ψηλά, δε μπορεί να συστήνεται να χάνει ένας άνθρωπος με 2-5-10 περιττά κιλά όλα κ όλα πάνω του 0,5-1 κιλό/ βδομάδα και το ίδιο να συμβαίνει και με μένα στα 132! Από την άλλη υπάρχει κ η θεωρία του 1 τοις εκατό του βάρους /εβδομάδα, αλλά κι αυτό λίγο μου φαίνεται.Εγώ υπολογίζω ότι θα χάνω 2 κιλά την εβδομάδα μέχρι τα 100 κιλά και μετά 1,5.
Εφικτές δεν είναι οι προσδοκίες μου, ρε κορίτσια;
Να προσθέσω εδώ ότι που και που θα κάνω και εφόδους σε ζαχαροπλαστεία,φούρνους κλπ:D ώστε να μπερδεύω τον οργανισμό μου και να μη μπαίνει σε κατάσταση άμυνας...και με κολλάει.
Η εμπειρία σας και τα όσα έχει τύχει να ακούσετε από άλλους λένε ότι οι αριθμοί που σας ανέφερα είναι εφικτός στόχος δεδομένων όλων όσων σας έγραψα;
ΥΓ: Είχα ξαναγράψει 1-2 φορές παλιότερα αλλά δε θυμάμαι ούτε το nick μου ούτε το password μου οπότε άνοιξα καινούριο λογαριασμό.
- 09-01-2011, 13:30 #2
ioli, καλως ήρθες :)
και καλή απώλεια,.....!!
Το λογικό είναι να μη χάνεις ας πούμε μισό κιλό τη βδομ. ή άντε και 1 κιλό που θα έχανε καποιο άτομο λιγότερα κιλά απο εσένα.
Αν κ δεν έχω προσωπική εμπειρία, παρατηρώντας εδώ στο φόρουμ , σίγουρα άτομα στα αντίστοιχα κιλά με τα δικά σου χάνουν λίγο παραπάνω απ'οτι πχ κάποιος στα 70 κιλά.
Πιστευω δεν είναι μονο τα κιλά, είναι και ο μεταβολισμός μας, στο οποιο δεν είμαι ειδικός για να ξερω πως λειτουργει στον καθένα.
Εγώ πιστεύω πως είναι καλές οι προσδοκίες σου..
Παντως δε χρειάζεται να σκέφτεσαι οτι θα χάνεις 1,5 κιλό τη βδομ. Γιατί αν έρθει μια βδομ. που θα χάσεις 1 κιλό ή και μισό κιλό μετά θα κάνεις αρνητικές σκέψεις και πάει λέγοντας..
Καλύτερα να το αφήσεις στο φλού... και να δείς στη πράξη πως χανει ο οργανισμός σου..
Αν και αφού γυμνάζεσαι πιστευω θα έχεις καλό μεταβολισμό. :)
09-01-2011, 13:38 #3
Ciciliana, σε ευχαριστω για το καλωσορισμα!
Και χαιρομαι που πιστευεις οτι ειναι εφικτες οι απωλειες που ελπιζω.
Να σου εξηγησω γιατι βαζω αυτα τα ορια. Τα βαζω γιατι θελω να κανω ενα πλανο χρονου. Το να κανω ενα πλανο χρονου με βοηθαει παρα πολυ και πρακτικα αλλα κυριως ψυχολογικα. Αλλο να εχεις ενα στοχο, οτι τοτε θα εισαι ετσι κι αλλο να προσπαθεις με βαρκα την ελπιδα. Τα κιλα που πρεπει να χασω ειναι πολλα και το να ξεκινησω χωρις να ξερω ποτε περιπου θα τελειωσω ειναι δυο φορες ψυχοφθορο. Θελω να εχω ενα χρονικο πλανο ωστε να ξερω οτι τον ταδε μηνα θα ειμαι περιπου στα ταδε κιλα ωστε να μπορω να κανω πιο συγκεκριμενα ονειρα και αρα να αυτοεμψυχωνομαι, νομιζω καταλαβαινεις τι θελω να πω. Ενταξει, αν καποιες φορές χάσω και λιγο λιγότερο, δε χαλασε ο κόσμος αλλα θελω σε γενικές γραμμές να ξέρω πότε θα τελειώσω ΑΝ καταφερω και ειμαι συνεπης με το προγραμμα μου. Δεν είναι ανθρώπινη αυτή η ανάγκη μου;Νομίζω οτι είναι...
09-01-2011, 14:08 #4
ναι ιόλη φυσικά είναι ανθρώπινη η ανάγκη σου γιατί δε έχεις να΄χάσεις 10 κιλάκια.. αλλά πολύ παραπάνω..
Ρώτησα γιατί πχ εμένα το να βαλω πλάνο πραγματικά δε με βοηθάει, αλλά μη πω κιόλας οτι προκαλεί το αντίθετο.. Είμαστε διαφορετικές:bigsmile:
Διατροφή κάνεις απο γυναικολόγο? είπες οτι γυμνάζεσαι... με καποιο άθλημα ή διάδρομο και τέτοια?
09-01-2011, 14:22 #5
Καταλαβαινω την αναγκη πλανου σου αλλα δεν νομιζω οτι μπορεις να προδικασεις πως λειτουργει ο οργανισμος σου.Ενας διατροφολογος θα μπορουσε να σε καθοδηγησει καλυτερα μετρωντας το μεταβολισμο σου.Αν θες πηγαινε κ βρες στον τομεα ψυχολογια για ολους ενα ποστ που γραφει stop dieting and start living νομιζω πωςθα σε βοηθησει αρκετα.Το σωμα σου μπορει να χασει κ περισσοτερα κιλα απο οτι νομιζεις μπορει κ να κανει ενα πλατω ενα διαστημα το σιγουρο ειναι πως εχει τη δικη του λογικη .Εγω στη θεση σου θα απολαμβανα το ταξιδι κ τη διαδρομη χωρις να κανω φοκους στο αποτελεσμα.μΕ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΗς ΔΙΑΘΕΣΗς ΣΟΥ Ο ΡΥΘΜΟς ΑΠΩΛΕΙΑς Κ Ποιος ΞΕΡΕΙ;Μορει να δεις ενδιαφερουσες διακυμανσει
09-01-2011, 14:34 #6
καλη αρχη ιολη :)
θελεις να χασεις 62 κιλα αλλα δε θεες να περασει πολυς καιρος γιατι θα κουραστεις!
η δικη μου λογικη λεει οτι ετσι κ αλλιως θα περασει πολυς χρονος... 62 κιλα ειναι , δεν ειναι παιξει γελασε.
να το παρουμε αλλιως:
αν χανεις περιπου ενα κιλο την εβδομαδα(στη ναρχη σιγουρα περισσοτερο), τελη ιουνιου θα εισαι 100 κιλα!!!
32 ολοκληρα κιλα λιγοτερη!!!!!
μιλαμε για διαφορα , δε μιλαμε γι αστεια!!!
αν βιαστεις να χασεις περισσοτερα, ισως κουραστεις απο τη στερηση.το σκεφτηκες αυτο?
η δικη μου γνωμη κ συμβουλη ειναι να επικεντρωσεις σε σωστη διατροφη κ ασκηση κ να δεις πως θα ανταποκριθει ο οργανισμος σου.
και επισης δικη μου συμβουλη κ γνωμη ειναι να ζητησεις τη βοηθεια διαιτολογου για να μην κανεις βλακιουλες που θα καταπονεσουν τον οργανισμο σου.
09-01-2011, 14:40 #7
@lessing
Κοιταξε, τα 2 και 1,5 αντιστοιχα ειναι ενδεικτικα περισσοτερο, ενας μεσος ορος.
Ειμαι σιγουρη πχ οτι τον πρωτο μηνα η απωλεια θα εναι 8-9 κιλα οπως και οτι καποτε θα κολλησω ανεξαρτητως του οτι θα προσπαθω προληπτικα για το αντιθετο και με τη διατροφη μου και με την ασκηση που θα κανω.(Εννοω οτι και θα υπαρχει σταδιακη μειωση των θερμιδων και μια στο τοσο θα τρωω εσκεμμενα πολύ παραπανω ωστε να ριχνω σταχτη στα ματια του οργανισμου μου και το προγραμμα ασκησης δε θα ειναι στασιμο, θα αλλαζει στην προοδο του χρονου.)
Δυστυχώς, η προτροπη: απολαυσε τη διαδρομη χωρις να κανεις focus στο αποτελεσμα ειναι πολυ θεωρητικη. Αφενος γιατι η διαδρομη ειναι ενας διαρκης δυσκολος αγωνας που ξερω εκ των προτερων οτι δε με διασκεδαζει καθολου κι αφετερου γιατι ειναι δυσκολο να μην εστιαζεις στο αποτελεσμα οταν εχεις "παρκαρει" ενα σωρο θεματα στη ζωη σου λογω του βαρους σου. Σε ευχαριστω πολυ για τη γνωμη σου και ναι, θα παω να δω αυτο που προτεινες.
09-01-2011, 14:56 #8
αν χανεις περιπου ενα κιλο την εβδομαδα(στη ναρχη σιγουρα περισσοτερο), τελη ιουνιου θα εισαι 100 κιλα!!!
Tελοσπάντων, προφανώς και καταλαβαίνω τι λες smart όπως καταλαβαίνω και τι θέλει να μου πει η lessing όπως επίσης καταλαβαίνω ότι η επιβεβαίωση που ζητάω είναι ψιλοάκυρη σαν λογική, ισως χάσω παραπάνω - ίσως παρακάτω από αυτά που υπολογίζω, μόνο αν προσπαθήσω θα μάθω. Aπλώς σήμερα είχα μεγάλη ανάγκη να πιαστώ από κάπου και έκατσα και έκανα ένα πρόγραμμα και ήθελα σαν μικρό παιδάκι μια επιβεβαίωση ότι ναι, το ελάχιστο που μπορεί να συμβεί αν προσπαθήσεις είναι αυτό που υπολογίζεις.
Στιγμή αδυναμίας λέγεται, μάλλον, αυτό...:)
09-01-2011, 15:04 #9
Originally posted by ioli
Tελοσπάντων, προφανώς και καταλαβαίνω τι λες smart όπως καταλαβαίνω και τι θέλει να μου πει η lessing όπως επίσης καταλαβαίνω ότι η επιβεβαίωση που ζητάω είναι ψιλοάκυρη σαν λογική, ισως χάσω παραπάνω - ίσως παρακάτω από αυτά που υπολογίζω, μόνο αν προσπαθήσω θα μάθω. Aπλώς σήμερα είχα μεγάλη ανάγκη να πιαστώ από κάπου και έκατσα και έκανα ένα πρόγραμμα και ήθελα σαν μικρό παιδάκι μια επιβεβαίωση ότι ναι, το ελάχιστο που μπορεί να συμβεί αν προσπαθήσεις είναι αυτό που υπολογίζεις.
Αδυναμη στιγμή, μάλλον λέγεται αυτό...:)
οχι,γιατι την πρωτη βδομαδα μπορει να χασει κ 3 κιλα χαλαρα.. εδω χανουν τοσα αυτοι που εχουν συνολο 10 να χασουν :P
αρα, καλα στο υπολογισα :spin:
το οτι εχασες 8-9 κιλα σε ενα μηνα κ μολις σταματησες τη διατροφη τα ξαναπηρες αμεσως δε σε προβληματισε?
και για να καταλαβω, το δικο σου πλανο ειναι να εισαι 70 κιλα το καλοκαιρι?
γιατι εγω ειμαι καπου 78 τωρα κ ουτε στα πιο τρελα μου ονειρα δε θα μαι 70 το καλοκαιρι :)
09-01-2011, 15:14 #10
smart
αν σου ειναι ευκολο, σβησε τις παραθεσεις για να διαβαζεται ευκολοτερα το θεμα. Αυτο που παρεθεσες υπαρχει αυτουσιο στο αμεσως προηγουμενο της απαντησης σου post.
Το ιδανικο μου πλανο ειναι να ειμαι 100 1 Μαιου και 70 τελη Σεπτεμβριου.
09-01-2011, 15:14 #11
Originally posted by smart
γιατι εγω ειμαι καπου 78 τωρα κ ουτε στα πιο τρελα μου ονειρα δε θα μαι 70 το καλοκαιρι :)
αλλά εσύ γιατί δλδ να μη μπορείς να χάσεις 8 κιλά σε minimum 5 μήνες και maximum 8 μήνες??
09-01-2011, 15:20 #12
ιατι εγω ειμαι καπου 78 τωρα κ ουτε στα πιο τρελα μου ονειρα δε θα μαι 70 το καλοκαιρι :)
με απωλεια μολις 0.4 kg τη βδομαδα, 1η Ιουνιου θα ησουν 70 που θες.
09-01-2011, 15:36 #13
ιατι εγω ειμαι καπου 78 τωρα κ ουτε στα πιο τρελα μου ονειρα δε θα μαι 70 το καλοκαιρι :)
με απωλεια μολις 0.4 kg τη βδομαδα, 1η Ιουνιου θα ησουν 70 που θες.
χαιρω πολυ :p
εγω ομως δε χανω τοσο ευκολα ουτε με σταθερους ρυθμους, οποτε δεν ειμαι τοσο αισιοδοξη οσο εσυ :)
παρ ολα αυτα, καπως ετσι εχω το χω φανταστει :)
09-01-2011, 15:41 #14
smart
αν σου ειναι ευκολο, σβησε τις παραθεσεις για να διαβαζεται ευκολοτερα το θεμα. Αυτο που παρεθεσες υπαρχει αυτουσιο στο αμεσως προηγουμενο της απαντησης σου post.
Το ιδανικο μου πλανο ειναι να ειμαι 100 1 Μαιου και 70 τελη Σεπτεμβριου.
εξ ου κ οι παραθεσεις :)
βασικα σταθηκες σε ενα μονο σκελος της απαντησης μου.
εγω θα εστιαζα στο να ξεκινησεις με μια σωστη διατροφη κ να δεις πως θα ανταποκριθει τω σωμα σου :)
09-01-2011, 15:53 #15irenepGuestτο πιο υγειες ειναι να χανουμε καθε εβδομαδα το 10% του βάρους μας.
Το δικό μου προβλημα
26-07-2025, 16:05 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή