Eσείς τι λέτε; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 44
    Senior Member
    Το 10%??
    Δηλαδη αμα εισαι 100, να χασεις σε μια εβδομαδα 10 κιλα; Ή ειμαι τοσο ξανθια και δν καταλαβα καλα;

Senior Member
    Originally posted by irenep
    το πιο υγειες ειναι να χανουμε καθε εβδομαδα το 10% του βάρους μας.
    έχεις απόλυτο δίκιο!!!:thumbup:
    το σωστό αυτό είναι.. για να έχουμε και υγεία και να μη τα ξαναπάρουμε.. αργά και σταθερά..
    και ουσιαστικά το νόημα δεν είναι να χάσουμε 10-20 κιλά και να τελειώνουμε, αλλά να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες, και όχι να τρώμε 1200 θερμ. με το ζορι σα να κανουμε καταναγκαστικά έργα ή σα να τρωμε κατι που δε μας αρέσει.
    ξερω όλα αυτά είναι κλισέ αλλά αληθινά.

irenep
    Guest
    το πιο υγειες ειναι να χανουμε καθε εβδομαδα το 10% του βάρους μας.
    ο δαιμων του τυπογραφειου!!! 1% εννοουσα!!

Senior Member

ο δαιμων του τυπογραφειου!!! 1% εννοουσα!!
    όντως και γω τωρα το κατάλαβα που έκανα τις πράξεις!
    αρα ενα ατομο 100 κιλών 1 κιλό τη βδομ.
    ή ένα άτομο 50 κιλών μισό κιλό τη βδομάδα.

Senior Member
    ιολη καλως ηρθες :)

ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ!!!!

θα συμφωνησω με τις αποψεις που λενε οτι θα ειναι καλυτερα να προγραμματισεις τον ρυθμο απωλειας, αφου δεις πως θα παει πρωτα. στην αρχη τουλαχιστον...
    μπορει να ξεκινησεις με εναν μηνα διατροφης και στο τελος του να δεις την απωλεια. μετα μπορεις να υπολογισεις οτι για τους αμεσως επομενους μηνες, η πορεια θα ειναι περιπου οπως της 3ης και 4ης εβδομαδας, καθως τις δυο πρωτες θα εχεις πολυ μεγαλη απωλεια υγρων και το αποτελεσμα θα σε μπερδεψει.

εχω μια επιφυλαξη παντως στο σχεδιο που εχεις με την 'εφοδο" στα ζαχαροπλαστεια.
    πιστευω οτι κατι τετοιο δεν θα χρειαστει (για λογους πλατώ) για πολυ καιρο. αν το κανεις προληπτικα κι αν οι λογοι δεν ειναι "πλατω", αλλα κατι αλλο, θα πρεπει να το τσεκαρεις καλα αυτο μεσα σου, γιατι [πιστευω οτι μπορει το σχεδιο αυτο να ανακοψει σοβαρα την προσπαθεια σου.(δεν σου κρυβω οτι λαμβανω υποψη μου και το διατροφικο παρελθον που μας εξιστορησες λεγοντας σου αυτα)
    αν και οταν καποτε αντιμετωπισεις πλατώ, δεν χρειαζεται καμια εφοδος πουθενα, μπορεις να την ξεγελασεις με πολυ νορμαλ ποσοτητες..ακομα και η εκφραση"εφοδος" οσο κι αν ειναι χιουμοριστικη, νομιζω φερνει στο νου, συμπεριφορες-παγιδες, που τις ξερεις...

Senior Member
    Γειά σου και χρόνια πολλα! σου εύχομαι να πετύχεις ένα ένα τους στόχους σου με τις σημαντικότερες αλλαγές να συμβούν αυτή τη χρονιά:) τι είδους γυμναστική κάνεις, πόση ώρα και με τι συχνότητα?

Senior Member
    Originally posted by 2sweet2b4go10
    ιολη καλως ηρθες :)

ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ!!!!

θα συμφωνησω με τις αποψεις που λενε οτι θα ειναι καλυτερα να προγραμματισεις τον ρυθμο απωλειας, αφου δεις πως θα παει πρωτα. στην αρχη τουλαχιστον...
    μπορει να ξεκινησεις με εναν μηνα διατροφης και στο τελος του να δεις την απωλεια. μετα μπορεις να υπολογισεις οτι για τους αμεσως επομενους μηνες, η πορεια θα ειναι περιπου οπως της 3ης και 4ης εβδομαδας, καθως τις δυο πρωτες θα εχεις πολυ μεγαλη απωλεια υγρων και το αποτελεσμα θα σε μπερδεψει.

εχω μια επιφυλαξη παντως στο σχεδιο που εχεις με την 'εφοδο" στα ζαχαροπλαστεια.
    πιστευω οτι κατι τετοιο δεν θα χρειαστει (για λογους πλατώ) για πολυ καιρο. αν το κανεις προληπτικα κι αν οι λογοι δεν ειναι "πλατω", αλλα κατι αλλο, θα πρεπει να το τσεκαρεις καλα αυτο μεσα σου, γιατι [πιστευω οτι μπορει το σχεδιο αυτο να ανακοψει σοβαρα την προσπαθεια σου.(δεν σου κρυβω οτι λαμβανω υποψη μου και το διατροφικο παρελθον που μας εξιστορησες λεγοντας σου αυτα)
    αν και οταν καποτε αντιμετωπισεις πλατώ, δεν χρειαζεται καμια εφοδος πουθενα, μπορεις να την ξεγελασεις με πολυ νορμαλ ποσοτητες..ακομα και η εκφραση"εφοδος" οσο κι αν ειναι χιουμοριστικη, νομιζω φερνει στο νου, συμπεριφορες-παγιδες, που τις ξερεις...
    Συμφωνώ απόλυτα ...ξέχνα τις εφόδους στα ζαχαροπλαστεία γιατί απλά και την επόμενη μέρα θα .... έχεις γλυκαθεί και θα θέλεις και άλλο..... εγώ τουλάχιστον έτσι λειτουργώ.... ίσως θα διευκόλυνε να πάς σε κάποιον διαιτολόγο να σε ελέγχει και να σου δίνει και κουράγιο. Πάντως η απώλεια και ο ρυθμός είναι κάτι σχετικό γιατί εκτός από τον μεταβολισμό είναι και ο ψυχισμός. Θα υπάρχουν μέρες που δεν θα μπορείς να κάνεις δίαιτα και μέρες που θα τρώς παραπάνω .... Εκεί είναι το κλειδί της ιστορίας για εμένα. ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΜΑΤΑ ... ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. Η ΥΠΕΡΦΑΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ

Junior Member
    Γεια σου Ιολη ;) . Η δικη μου γνωμη ειναι ναι μεν να ακολουθησεις ενα χρονοδιαγραμμα αν αυτο σε βοηθαει να συγκεντρωνεσαι στο σκοπο σου αλλα να μην αγκλωβιστεις σε αυτο γιατι πιθανοτατα να πεσεις εξω στους υπολογισμους σου ειτε με την καλη...ειτε με την κακη εννοια! Θα ηταν καλυτερα να μην αγκλωβιζεσαι στα νουμερα αλλα στις αλλαγες που θα βλεπεις στο σωμα σου!! Σιγουρα τα 10 πρωτα κιλα που θα χασεις δεν ειναι τοσα πολλα σε σχεση με το συνολο της απωλειας που θελεις να φτασεις αλλα με τη σωστη διατροφη θα ειναι καθαρα λιπωδης ιστος οποτε θα φανει σιγουρα και θα σου δωσει δυναμη να συνεχισεις! Διαφωνω με τις επισκεψεις στο ζαχαροπλαστειο γιατι θα σε γεμισουν τυψεις μετα και θα νιωσεις οτι χαλας οτι εχτισες με κοπο οποτε ισως τα παρατησεις πιο ευκολα! Θα ηταν σαν να σαμποταρεισ τον εαυτο σου κ την προσπαθεια σου! η σωστη διαιτα- που ειναι ΠΑΝΤΑ αυτη που δινει ενασ διαιτολογος κ οχι φτιαγμενη απο εμας- προυποθετει κ περιοδους ξεκουρασης που επιτρεπονται γλυκα.. κ οχι μονο του κουταλιου!! Αν παρει μπρος ο μεταβολισμος δεν θα τον σαμποταρει μια σοκολατινα!! αλλα σαφως οχι στον πρωτο μηνα!! Πιστεω οτι θα καταφερεις!!

Senior Member
    Να σου πω κι εγώ τις συμβουλές μου που τα είδα πολλές φορές στην πράξη όχι μόνο σε μένα αλλά και σε άλλα άτομα.

Πρώτα θα βρεις θερμίδες συντήρησης. Θα κόψεις 200-300 για αρχή, και όποτε κολλάς θα κόβεις ακόμα λίγο. Όχι μόνο να μην πέσεις ποτέ κάτω από 1000, αλλά ούτε και κάτω από 1300! όταν τρώμε σωστά και γυμναζόμαστε, μπορούμε να φτιάξουμε τον μεταβολισμό μας μια χαρά, όχι να τον διαλύουμε.

Το δεύτερο που θα κάνεις είναι να συνεχίσεις τη γυμναστική που κάνεις, αλλά να επικεντρωθείς στην αερόβια. Ξεκίνα με 20 λεπτά περπάτημα και άυξανε σιγά σιγά, να μη νιώσει στασιμότητα ο οργανισμός σου. Επίσης μη φοβάσαι τα βάρη, θα ξυπνήσουν το μεταβολισμό σου.

Όσον αφορά τη διατροφή, είναι το άλφα και το ωμέγα, όσο σκληρά και να γυμνάζεσαι αν δεν τρως καθαρά τζάμπα κόπος.
    Τρώγε άφοβα πίτουρο βρώμης(wheat bran), μια και πολλοί άνθρωποι δεν βλέπουν διαφορά είτε τρώνε 1 κούπα είτε 5, δηλαδή είναι τόσο πλούσιο σε φυτικές ίνες που σχεδόν δε μετράνε οι θερμίδες του(δεν έχει και πολλές). Αυτό στο εγγυώμαι κι εγώ από προσωπική εμπειρία.
    Πολλές σαλάτες! να σκας στα πράσινα! εξαφανίζουν τις λιγούρες και σε χορταίνουν!
    τα υπόλοιπα τα ξέρεις...όχι τηγανητά, όχι λευκό ψωμί και λευκά μακαρόνια, πολύ νερό, άπαχη πρωτείνη...
    Επίσης, για τις 'εφόδους' που ανέφερες, ξέρω τη λογική που το είπες, και είναι κάτι που κάνω συχνά με άριστα αποτελέσματα αλλά όχι όπως το λες εσύ! Βασικά, μπορεί να χρειαστούν και 2 μήνες να κολλήσει ο μεταβολισμός σου γιατί όσο πιο πολά κιλα έχεις να χάσεις τόσο λιγότερο χρειάζεσαι 'διάλειμμα' στις αρχές. Θαρθει η στιγμή που κάθε 15 μέρες θα το χρειάζεσαι. Μάθε να ακούς το σώμα σου και μην το κάνεις επειδή καταβάθος απλά λιγουρεύτηκες. Επίσης, κανείς δεν είπε πως είναι απαραίτητα τα του ζαχαροπλαστείου!! Βόμβα θερμίδων σε μικρές ποσότητες και χάνεις τον έλεγχο...Μπορείς για παράδειγμα να φας 2 πιάτα μακαρονάδα αντί ένα, 1 παγωτό για επιδόρπιο, 1 πιτόγυρο το βράδυ. Μια χαρά θα ξεκολλήσεις:) Ενα τιπ είναι εκείνες τις μέρες να τρως περισσότερο υδατάνθρακα αλλά να προσέχεις τα λιπαρά... Αν δεν γουρουνιάσεις να δεις που θα χάσεις κιόλας:spin:

αυτά τα 'ολίγα' από μένα, καλή αρχή!

fuxia,
    αν εχεις χρονο και διαθεση,
    θα ήθελα να μιλησουμε πιο συγκεκριμενα ωστε να εχω πιο ολοκληρωμενη την αποψη σου.
    Εδωσα τα στοιχεια μου στο πρωτο ποστ,
    συμφωνα με τα στοιχεια αυτα και "τις δικες σου" εξισωσεις, ποσες ειναι οι θερμιδες συντηρησης μου αυτη τη στιγμη,
    απο ποσες λες να ξεκινησω,
    καθε ποτε η ποσα κιλα να μειωνω
    και ποσες;
    Σε γενικες γραμμες μιλωντας, εννοειται.

Ως activity multiplier σου δίνω το 1.55, είμαι moderately active.
    Ποσοστο λιπους δεν ξέρω, αυριο θα κανω λιπομετρηση.

Θεωρεις εφικτους τους στοχους μου;
    1 Mαιου 100 και τελος Σεπτεμβρη 70;

Σε ο,τι αφορα τις εφόδους... Εχετε απολυτο δικιο. Εφοδο μπορεις να κανεις και με το να φας αρκετο απο κατι που ουτως η αλλως τρως κανοντας διαιτα (δηλαδη θρεπτικη και καθαρη τροφη) απλως τρωγοντας μεγαλυτερες ποσοτητες απο αυτη. Θα διαλεγω κατι που μου αρεσει εννοειται κι οχι λαχανικα που τα τρωω με το ζορι. Αντε το πολυ να χτυπησεις και τιποτα καθαρα αμαρτωλο. Οι εφοδοι στα ζαχαροπλαστεια και τους φουρνους οπως τις εθεσα ειναι εθιστικες κ σπανια και δυσκολα κρατωνται στη μια φορα... Το εχω δει ενα σωρο φορες το εργο, απορω με ποια λογικη το ελεγα μεχρι που το αναφερατε. Μαλλον επειδη, ηδη, ονειρευομαι ζαχαροπλαστεια και φουρνους χαχαχαχα κι ακομη δεν ξεκινησα. Αδιορθωτη που λενε και διαφορα λαικα ασματα...:)

Senior Member
    είσαι σίγουρη για το 1.55? Πάντως επειδή είναι πολλά τα κιλά κι έχεις και καλό ύψος, μ'αυτό το συντελεστή είσαι στις 3200! Για καθιστικη ζωή 2500... Πόσο γυμνάζεσαι?

@ fuxia
    Για το 1.55 ειμαι απολυτα σιγουρη. Εχω ρωτησει και καποιον πλεον ειδικο και μου το επιβεβαιωσε.
    Θελω να σου επισημανω ομως που εισαι λαθος.
    Καταρχην, ειδες; Kι εσενα σου φανηκαν πολλες γι΄αυτο και το θαυμαστικο γι΄αυτο και ρωτησες για το συντελεστη ασκησης.
    Ποιο ειναι το λαθος στο συλλογισμο σου;
    Υπολογισες τις θερμιδες μου χωρις να γνωριζεις το ποσοστο λιπους μου. Να υποθεσω οτι χρησιμοποιησες την εξισωση Harris Benedict? Η εξισωση αυτη η οποια ειναι κι αυτη που χρησιμοποιουν τα εργαλεια των περισσοτερων ιστοσελιδων, δεν ειναι σωστη για ατομα με τοσα περιττα κιλα οπως εγω, υπερτιμαει τις αναγκες. Ο λιπωδης ιστος ειναι ενας σχετικα ανενεργος ιστος κι αυτη τον εκλαμβανει ως εναν κανονικο ιστο γι΄ αυτο και το αποτελεσμα ειναι τρελλα νουμερα.
    Αν θεωρησουμε οτι μαθηματικες εξισωσεις μπορουν να να μας δωσουν μια αξιοπρεπη τιμη χωρις μεγαλες αποκλισεις απο την πραγματικοτητα σχετικα με τις θερμιδες που χρειαζομαστε, η εξισωση Katch & McArdle ειναι η καλυτερη. Κι αυτο γιατι εμπεριεχει την εννοια του καθαρου βαρους. Google it. Για να τη χρησιμοποιησεις χρειαζεσαι μια ικανοποιητικης εγκυροτητας λιπομετρηση πρωτα.
    Αν ακολουθουσα τυφλα τη συμβουλη σου, θεωρουσα δεδομενες δηλαδη τις 3200 για διατηρηση βαρους μου και αφαιρουσα 200-300 για αρχη, οχι δε θα εχανα αλλα μπορει και να παχαινα:D αντι να αδυνατιζω κ μετα να αναρωτιεμαι τι γινεται...
    Αφου κανω τη λιπομετρηση και δω ποσες θερμιδες χρειαζομαι τη μερα, θα σου τις πω για να μου πεις αν θελεις τι προτεινεις απο εκει και περα. Θα με ενδιεφερε να ακουσω.

Senior Member
    ιολη καλησπερα και χρονια πολλα!

μπορεις να τρως οτι ετρωγες ως τις 3-4 το μεσημερι,απλα κανοντας λιιιγο πιο υγειηνες επιλογες,αλλα απογευμα προς βραδυ 1 γιαουρτι απαχο+1 φρουτο ή μια σαλατα μικρη...και τελος!

και να γυμναζεσαι...και μαλλον να ξεχασεις τις εφοδους για καποιο διαστημα.
    Λογικα θα μπορουσες να χασεις ετσι τα πρωτα κιλα χωρις ιδιαιτερη στερηση...Γιατι εαν εισαι "αυστηρη",δηλαδη ακολουθησεις μια συγκεκριμενη διατροφη απο την αρχη πιθανον να μην το αντεξεις γιατι ειναι πολλα τα κιλα που θες να χασεις.

Γνωμη μου παντα ολα αυτα...

καλη επιτυχια στην προσπαθεια σου:starhit:

Senior Member
    ναι υποτίθεται είναι η πιο έγκυρη εξίσωση όταν δεν λαμβάνεις υπόψη το % λίπους. κι εγώ χρησιμοποιώ τη άλλη που λες με το ποσοστό μυικής μάζας και είναι αλήθεια μου βγάζει 300 λιγότερες. Αφού θα το μάθεις αύριο όμως ενημερώνεις!:) Πάντως πιστευω πως αν όλα αυτά τα εφαρμόσεις πιστά μπορείς να αναμένεις μια απώλεια 30 κιλών μέχρι το καλοκαίρι, ίσως και νωρίτερα, δε θα χάνεις πάντα 1 κιλό τη βδομάδα αλλά και 3(τον πρώτο καιρό) ή και καθόλου.

από τη στιγμή που θα υπάρχουν και μικρά διαλείμματα δεν έχεις να στερηθείς κάτι. Υποσχέσου στον εαυτό σου πως σ'ένα χρόνο από τώρα θα σαι μια θεά! :) Καλή δύναμη!

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast