Results 31 to 44 of 44
Thread: Eσείς τι λέτε;
-
09-01-2011, 21:40 #31
absolute συμφωνώ ότι το πιο σωστό είναι λίγο απόλα αλλά όταν είναι πολλά τα κιλά θελει μια έξτρα ώθηση.. γιατί κακά τα ψέματα εμείς με λίγα κιλά άμα φάμε λίγο παραπάνω ψωμί ή κάνα γλυκό συντηρούμαστε, δεν ξέρω όμως κατα πόσο ένα αρκετά υπέρβαρο άτομο θα έβλεπε αξιόλογη πρόοδο... Ούτε εγώ συστήνω συγκεκριμένη δίαιτα αλλά ούτε και 'λίγο απόλα' στην αρχή, αυτό νομίζω πάει πιο πολύ στη συντήρηση, δεν ξέρω. Αν ένα άτομο έτρωγε πχ κάθε πρωί 2 τυρόπιτες, με το τρώει μία δε βοηθά στην ποιοτική απώλεια λίπους, χάνει κυρίως υγρά και μυική μάζα και λιγότερο λίπος.
- 09-01-2011, 21:48 #32
εγω το ειπα επειδη πιστευω οτι θα κουραστει παρα πολυ αν κανει κατι συγκεκριμενο για να χασει 62 κιλα!
ειναι πολυ δυσκολη προσπαθεια και μπορει να γυρισει μπουμερανγκ η αυστηροτητα.
09-01-2011, 21:59 #33
όχι δεν χρειάζεται να είναι αυστηρή, απλά ορισμένες τροφές καλό θα ήταν να τις προτιμά στα μικρά breaks μόνο:) ιολη μπορείς να φας τα πάντα, απλά λέω μπροστά στην κακή δυάδα ζάχαρη-αλεύρι να λες πίσω μου σ'έχω σατανά:cool rsvd:
22-01-2011, 02:42 #34
λοιπον, θελω τη γνωμη σας! please!! πειτε τη γνωμη σας!
γυρω στις 3000 ειναι οι θερμιδες συντηρησης μου.
να ξεκινησω διαιτα απο 2000, να κατεβαινω καθε 10 κιλα 160 θερμιδες ετσι ωστε στο τελευταιο κομματι της προσπαθειας μου, απο τα 80 στα 70 κιλα δηλαδη, να ειμαι στις 1200 θερμιδες;
πως σας φαινεται;
μου φαινονται πολλες! αυτες οι 2000 αλλα τα μαθηματικα λενε οτι δεν ειναι εφοσον 3000 ειναι οι θερμιδες συντηρησης μου και δεν πρεπει να φτασω ποτε κατω απο τις 1200.
τι λετε;
εχετε ακουσει ποτε γυναικα να ξεκιναει διαιτα με 2000 θεrmιδες;!!
θυμηθειτε οτι θελω να χασω 60 κιλα, ειμαι 1.72 και ο συντελεστης δραστηριοτητας μου ειναι 1.55, μετρια ασκηση.
22-01-2011, 02:48 #35
αν εχεις 3000 θερμιδες συντηρησης, μια χαρα μου ακουγεται να ξεκινησεις με 2000.
σταθερα και να μικραινει το στομαχι σιγα σιγα, ωστε αργοτερα που θα χρειαστει κι αλλο να μειωσεις θερμιδες, θα χορταινεις με μικροτερες ποσοτητες.
μη σου ακουγεται μεγαλο το 2000, αφου οι 3000 ειναι συντηρησης, καλα εισαι.
δοκιμασε 1 μηνα να δεις τι γινεται.
ο συντελεστης ασκησης που εβαλες ελπιζω να ειναι ο καταλληλος
edit: αλλα αυτα που ελεγες για -2 κιλα τη βδομαδα, υποθετω δεν το σκεφτεσαι οτι θα γινει με 2000 θερμιδες, ετσι?
22-01-2011, 02:48 #36
ναι να ξεκινησεις μ αυτες τις θερμιδες (αν δεις κ πως θα πας) κ αν μπορεις ν αυξησεις κ την ασκηση :)
22-01-2011, 08:05 #37
wow ναι αυτό να κάνεις! εμείς με 2000 παχαίνουμε:sniff: έχεις αρκετό περιθώριο να τις μειώσεις σε περίπτωση κολλήματος.. καλή αρχή κι όσο το δυνατόν πιο πολλές φυτικές ίνες και άπαχες πηγές πρωτείνης(αυξημένη θερμογένεση):smilegrin:
φιλιά!
22-01-2011, 12:49 #38
Γειά σου και από 'μένα Ιόλη,
είμαι καινούρια στο φόρουμ, ωστόσο η περίπτωσή σου μου θύμισε εμένα γι αυτό και θέλησα να σου γράψω τη γνώμη μου. Στα 17 μου έβαλα 20 περιττά κιλά τα οποία από τότε έχω βάλει και χάσει 7 φορές. Κάθε φορά έκανα κάτι αντίστοιχο με αυτό που περιγράφεις: ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ. 'Εδινα στον ευατό μου 3 μήνες διορία και ριχνόμουν στη δίαιτα και τη γυμναστική. Έχανα τα κιλά μόνο και μόνο για να τα ξαναβάλω λίγο αργότερα. Αυτό συνέβαινε επειδή αφενός επέβαλλα στον ευατό μου μια πολύ αυστηρή δίαιτα προκειμένου να μην παρεκκλίνω από το χρονοδιάγραμμα και αφετέρου επειδή οι όποιες αλλαγές που έκανα δεν ήταν μόνιμες. Δεν είχα σκεφτεί ότι θα έπρεπε να με συντροφεύουν και κατά τη συντήρηση. Σκεφτόμουν κάπως όπως εσύ : "Τα κιλα που πρεπει να χασω ειναι πολλα και το να ξεκινησω χωρις να ξερω ποτε περιπου θα τελειωσω ειναι δυο φορες ψυχοφθορο."
Η αλήθεια είναι ότι εάν ο στόχος σου είναι να φτάσεις και να παραμείνεις σε ένα υγιειές βάρος δεν θα τελειώσεις ποτέ. Θα πρέπει να διατηρήσεις τις θετικές αλλαγές που έχεις κάνει, (όπως ποιοτικά τρόφιμα, λογικές ποσότητες, γυμναστική κλπ) για πάντα. Τα λαχανικά για παράδειγμα, που λες ότι τα τρως με το ζόρι, είναι από τους καλύτερους συμμάχους μας στην απώλεια αλλά και στη διατήρηση του βάρους. Εδώ κολλάει αυτό που σου έγραψε η lessing, "κοίτα να το διασκεδάσεις". Δεν είναι καθόλου θεωρητικό. Για παράδειγμα μπορείς να πειραματιστείς με διάφορα λαχανικά, τρόπους μαγειρέματος κτλ, ώστε να βρείς αυτά που σου ταιριάζουν και που μπορείς να τρως μόνιμα. Μπορείς να διασκεδάσεις την όλη διαδικασία του "ανακαλύπτω καλές διατροφικές συνήθειες και κάνω έτσι ένα μεγάλο δώρο στον ευατό μου". ʼσε τα χρονοδιαγράμματα στην άκρη και ψάξε να βρεις τρόπο να ενσωματώσεις αλλαγές στη ζωή σου μόνιμα.
Διάβασε και αυτό το άρθρο από ένα άλλο μέλος του φόρουμ
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=2437,
και εστίασε στο ρόλο που παίζει η τήρηση των συνηθειών αυτών για τη διατήρηση του εκπληκτικού αποτελέσματος.
Πιστεύω πως όταν αρχίσεις να σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα (όλη σου τη ζωή) και όχι βραχυπρόθεσμα (μέχρι τον Αύγουστο) θα καταφέρεις να χάσεις τα περιττά κιλά και να απολαύσεις το σώμα σου για πάντα.
Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου!
28-01-2011, 22:13 #39
3η μερα σημερα!
2000 θερμιδες τη μερα, καθαρη τροφη!!
προσπαθω να τρωω και πραγματα που πραγματικα μ αρεσουν πχ με τα μυαλα που ειχα καποτε απεφευγα τις μπανανες η δε θα ετρωγα ψωμι με μελι.
τωρα, ανετα 1 απο τα φρουτα της ημερας μου θα ειναι μια μπανανα και σημερα που ηθελα γλυκο, εφαγα ολικης αλεσης ψωμι με 1 κσ μελι. 1 κσ μελι ισον μια φετα ψωμι θερμιδικα. οποτε την αφαιρεσα απο τις μεριδες υδατανθρακων που επρεπε να παρω.
μου κανει εντυπωση που με 2000 που τρωω, δεν πειναω, σιγουρα ομως θα μπορουσα να τρωω πολλααααα παραπανω.
νομιζα οτι θα ηταν πολλες αλλα τελικα δεν ειναι. σκεφτομαι οτι αυτες οι θερμιδες ειναι οι θερμιδες συντηρησης μιας μεσης γυναικας και σκεφτομαι ποοοοσα παραπανω ηθελα εγω τη μερα....δεν εφτασα αλλωστε τυχαια στα 130 κιλα. τα παραπανω τα ετρωγα οχι επειδη πεινουσα αλλα επειδη τα ηθελα. και τωρα τα θελω. αλλα πλεον θελω περισσοτερο να αποκτησω ενα φυσιολογικο βαρος και μια πολυ καλη φυσικη κατασταση. τις 3 μερες εκανα μιση ωρα διαδρομο και βαρη το μισο σωμα,
1 ωρα yoga και μαθημα tennis.
καθε μερα ειναι ενας αγωνας. κακα τα ψεματα. σας θαυμαζω οσους χασατε πολλα κιλα μονο με διαιτα και ασκηση. ειναι τεραστια αποδειξη ανθρωπινης δυναμης, επιμονης και αξιας.
τα φιλια μου.
28-01-2011, 22:19 #40
ευχομαι στον εαυτο μου υπομονη και να μην υποκυπτει. διαιτα ειναι ρε γαμωτο αλλωστε, δε με βασανιζουν,δεν ποναω που την κανω και σιγουρα δεν πειναω.(σ αυτες τις θερμιδες τουλαχιστον.απλως πρεπει να τηρω καποια πραματα. αν τη χαλασω θα ειναι μονο επειδη το μυαλο μου θα θελει να φαει.
αυτο πρεπει να νικησω. το μυαλο μου. 3 μερες τα παω καλα.
28-01-2011, 22:23 #41
το μυαλο σου θα εχει αναγκη και τις παρασπονδιες. αλλα ΠΟΤΕ δεν πρεπει να πιαστεις απο τετοια αφορμη και να παρατησεις τα παντα.
αντε ναχεις και 2 μερες κατακρατηση μετα απο καποια κρεπαλη.
δεν τα παραταμε
καλη επιτυχια:thumbup::thumbup::thumbup:
28-01-2011, 22:50 #42
ιολη μου φαινεσαι πολυ συνειδητοποιημενη :)
μπραβο σου κ καλη επιτυχια :thumbup:
29-01-2011, 02:53 #43
Μην αγχωνεσαι μην λες οτι ειναι διαιτα (αρα στερηση)λεγε οτι ειναι υγιεινη διατροφη η σκετα διατροφη
29-01-2011, 08:09 #44
Originally posted by click
το μυαλο σου θα εχει αναγκη και τις παρασπονδιες. αλλα ΠΟΤΕ δεν πρεπει να πιαστεις απο τετοια αφορμη και να παρατησεις τα παντα.
αντε ναχεις και 2 μερες κατακρατηση μετα απο καποια κρεπαλη.
δεν τα παραταμε
καλη επιτυχια:thumbup::thumbup::thumbup:
Το δικό μου προβλημα
26-07-2025, 16:05 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή