Results 31 to 33 of 33
-
10-01-2011, 23:59 #31
Ιδέες για φαγητό στο ταπεράκι:
(Μακαρόνια δεν πέρνω γιατί είμαι λίγο περίεργη και τα τρώω μόνο όταν είναι ζεστά, ξαναζεσταμένα η παγωμένα τα τρώω μόνο αν το επόμενο καλύτερο να φάω είναι τα πόδια μου.)
1. μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα, ή φασόλια μωβ σαλάτα από όσπρια, γίγαντες πλακί, φακές κλπ δεν πέρνω γιατί είμαι λίγο άταρο και παίζει να γίνω κώλος.
2. ομελέτες παντώς είδους
3. σαλάτες με λάχανο ή μαρούλι που θα κόψεις το πρωί
4. κρέας ψητό ή βραστό με λίγα λαχανικά
5. ψάρι όπως είναι ο βακαλάος κατεψυγμένος ο στρογγυλος με λαχανικά
6. σαλάτες αυτοσχέδιες (το main menu μου) με βραστά λαχανικά όπως είναι ο αρακάς, τα φασολάκια, το κουνουπίδι, πατζάρια, πράσα, μπρόκολο, κολοκύθι, πατάτες, καλαμπόκι,καρότα, μελιτζάνες, πιπεριές φλωρίνης συνδυασμένα με αυγά βραστά, σαρδέλες, καρύδια, γιαούρτι, γαλοπούλα βραστή ή οτιδήποτε κρέας βραστό ή ψητό μου έχει περισσέψει, λάδι, μαγιονέζα,τυρί, μπαλσάμικο ξύδι, μηλόξυδο, κάπαρη και τα όσπρια που ανέφερα παραπάνω :smirk:
Τα αγαπημένα μου είναι 3,
1. μία μικρή πατάτα βραστή κομμένη, 1 αυγό βραστό σε φέτες και φασολάκια βραστά, τα ανακατεύεις και προσθέτεις σως που φτιάχνεις στο γουδί ή στο multi με 1 σαρδέλα (αυτές τις αλμυρές που τρώμε με τις φακές), 1κ.γ. λάδι, λίγο κάπαρη και αν σου αρέσει βάλε και 1-2 φύλλα φασκόμηλο. Δεν χρειάζεται καν αλάτι λόγω της σαρδέλας ενώ την σαρδέλλα δεν την νοιώθεις ως γεύση.
2. βράζεις 5-6 κεφάλια πατζάρια, τα κόβεις σε κύβους ή φέτες, προσθέτεις 1 μήλο κομμένο, και το ανακατεύεις με λίγο ξύδι ή μηλόξυδο αν έχεις, λίγα καρύδια αν έχεις και αν σου αρέσουν, 1κ. λάδι, και 2κ. γιαούρτι. Η δοσολογία αυτή δεν είναι για μία μέρα, απλώς επειδή την παθαίνουμε ως σαλάτα οικογενειακώς μαζί και το ανηψάκι μου φτιάχνω πάντα παραπάνω.
3. βράζεις 1 κούπα αρακά, 1 καρότο, και 1 αυγό (αν έχω βάζω και καλαμπόκι). Τα βάζεις όλα μαζί με το καρότο κομμένο, προσθέτεις κρεμμυδάκι φρέσκο αν σου αρέσει, από το αυγό αφαιρώ τον κρόκο που τον δουλέυω με 1 κ. μαγιονέζα light, αλάτι πιπέρι προσθέτω την sauce στο μείγμα τα ανακατεύω και έτοιμη.
έδιτ: ξέχασα τις ελιές που χρησιμοποιώ σχετικά συχνά.
- 11-01-2011, 18:59 #32
Originally posted by kat73
1) Σαλατα ζεστη και μπιφτεκι (βραστα λαχανικα δηλαδη απο την προηγουμενη τους βαζεις 1κσ λαδι και λιγο μπαλσαμικο η λεμονι αλατακι ριγανη και την αλλη μερα στα μικροκυμματα και ειναι ωραιοτατη μαζι με το μπιφτεκακι που δεν αλλοιωνεται η γευση του αν μπει ψυγειο και μετα ξαναζεσταθει)
2) Κρυα σαλατα ζυμαρικων. (λιγα ζυμαρικα νεροβραστα, γαλοπουλα η αλλο αλλαντικο lighy, λαιτ τυρακια, κρεμμυδακι, πιπερια, αγγουρακι τουρσι η οτι εσενα σου αρεσει και μια σως γιαουρτι 2% με 2-3 κσ μαγιονεζα extra light λιγη μουσταρδα η κετσαπ οτι προτιμας εσυ αλατακι τα ανακατωνεις και μιαμ μιαμ)
3) Ομελετα με λουκανικο γαλοπουλας και αλλα λαχανικα (ειναι στεγνο και δεν κινδυνευεις να λερωσεις τσαντες και ζεστενεται μια χαρα, χωρις να δειχνει μπαγιατικο)
4) Ζυμαρικα ανακατεμενα με κιμα η σαλτσα κοκκινη νομιζω οτι επισης ξαναζεστενονται χωρις να χανουν πολυ απο την γευση. Οχι ομως με ασπρες σαλτσες αυτα γινονται χαλια οντως.
Στο μαυρο σου κλασικο τοστακι επισης αλλαξε το περιεχομενο, βαλε ομελετα, προσθεσε ντοματα μαρουλι και αλλαξε αλλαντικο. Τα τυρια ειναι τα επικινδυνα και με πολλες θερμιδες μια φετα οποιουδηποτε αλλαντικου δεν φερνει την καταστροφη. Βαλε μειγμα τονου-φρεσκου κρεμμυδιου και μαγιονεζας extra light
Τωρα δεν μου ερχονται αλλες ιδεες αλλα μην το βαλεις κατω, ψαξτο και βαλε την φαντασια στο φουλ!!!!
Εγω παντως στον αντρα μου του δινω καθε μερα ταπερακι με οτι κυριολεκτικα εχουμε. Αυριο θα παρει μαζι του φακες και σε αλουμινοχαρτο φετα και ψωμακι.
μμμμμ, το 2 και το 3 που μου αρεσαν σαν ιδεα!!!σημερα παντως μια χαρα με το τοστακι-μιμικος:wink1::wink1:
11-01-2011, 19:07 #33
Originally posted by Silk
Ιδέες για φαγητό στο ταπεράκι:
(Μακαρόνια δεν πέρνω γιατί είμαι λίγο περίεργη και τα τρώω μόνο όταν είναι ζεστά, ξαναζεσταμένα η παγωμένα τα τρώω μόνο αν το επόμενο καλύτερο να φάω είναι τα πόδια μου.)
1. μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα, ή φασόλια μωβ σαλάτα από όσπρια, γίγαντες πλακί, φακές κλπ δεν πέρνω γιατί είμαι λίγο άταρο και παίζει να γίνω κώλος.
2. ομελέτες παντώς είδους
3. σαλάτες με λάχανο ή μαρούλι που θα κόψεις το πρωί
4. κρέας ψητό ή βραστό με λίγα λαχανικά
5. ψάρι όπως είναι ο βακαλάος κατεψυγμένος ο στρογγυλος με λαχανικά
6. σαλάτες αυτοσχέδιες (το main menu μου) με βραστά λαχανικά όπως είναι ο αρακάς, τα φασολάκια, το κουνουπίδι, πατζάρια, πράσα, μπρόκολο, κολοκύθι, πατάτες, καλαμπόκι,καρότα, μελιτζάνες, πιπεριές φλωρίνης συνδυασμένα με αυγά βραστά, σαρδέλες, καρύδια, γιαούρτι, γαλοπούλα βραστή ή οτιδήποτε κρέας βραστό ή ψητό μου έχει περισσέψει, λάδι, μαγιονέζα,τυρί, μπαλσάμικο ξύδι, μηλόξυδο, κάπαρη και τα όσπρια που ανέφερα παραπάνω :smirk:
Τα αγαπημένα μου είναι 3,
1. μία μικρή πατάτα βραστή κομμένη, 1 αυγό βραστό σε φέτες και φασολάκια βραστά, τα ανακατεύεις και προσθέτεις σως που φτιάχνεις στο γουδί ή στο multi με 1 σαρδέλα (αυτές τις αλμυρές που τρώμε με τις φακές), 1κ.γ. λάδι, λίγο κάπαρη και αν σου αρέσει βάλε και 1-2 φύλλα φασκόμηλο. Δεν χρειάζεται καν αλάτι λόγω της σαρδέλας ενώ την σαρδέλλα δεν την νοιώθεις ως γεύση.
2. βράζεις 5-6 κεφάλια πατζάρια, τα κόβεις σε κύβους ή φέτες, προσθέτεις 1 μήλο κομμένο, και το ανακατεύεις με λίγο ξύδι ή μηλόξυδο αν έχεις, λίγα καρύδια αν έχεις και αν σου αρέσουν, 1κ. λάδι, και 2κ. γιαούρτι. Η δοσολογία αυτή δεν είναι για μία μέρα, απλώς επειδή την παθαίνουμε ως σαλάτα οικογενειακώς μαζί και το ανηψάκι μου φτιάχνω πάντα παραπάνω.
3. βράζεις 1 κούπα αρακά, 1 καρότο, και 1 αυγό (αν έχω βάζω και καλαμπόκι). Τα βάζεις όλα μαζί με το καρότο κομμένο, προσθέτεις κρεμμυδάκι φρέσκο αν σου αρέσει, από το αυγό αφαιρώ τον κρόκο που τον δουλέυω με 1 κ. μαγιονέζα light, αλάτι πιπέρι προσθέτω την sauce στο μείγμα τα ανακατεύω και έτοιμη.
έδιτ: ξέχασα τις ελιές που χρησιμοποιώ σχετικά συχνά.
αυριο το πρωι θα σηκωθω λιγο νωριτερα να ετοιμασω σαλατιτσα!!
ντοματα,αγγουρι,πιπερια στο ταπερ κομμενα και χωριστα σε αλουμινοχαρτα μιλνερ εν λευκω και 2-3 κρισπις...
τωρα βεβαια με το λαδι δεν ξερω τι θα κανω...
πειραζει αν το εχω βαλει απο το πρωι και αυτο???σιγα για 2 κγλ μιλαμε!
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....