Results 1 to 15 of 35
Thread: Νέο μέλος
-
18-01-2011, 10:13 #1
Νέο μέλος
Καλημέρα
διαβάζω καιρό αυτά που γράφετε κι είπα να σκάσω μύτη,να πω τον πόνο μου.Είμαι παχύσαρκη με 1.72 ύψος και 113 κιλά βάρος.
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,έχω παραπανίσια κιλά. ʼρχισα να παχαίνω στα 10 μου,ως τότε ήμουν τσιλιβίθρα,φτερό στον άνεμο.Από κει και μετά,όσα ήταν τα χρόνια μου,ήταν και τα παραπανίσια κιλά μου.Τυχαίο;Δε νομίζω! Έχω κάνει πολλές δίαιτες, έχανα πάντα 15 κιλά και μετά βαριόμουν και τα παρατούσα.Κι έμπαιναν διπλά στο τέλος.Πριν από ένα χρόνο ακριβώς,ήμουν 112 κιλά.Πήγα σε διαιτολόγο το Μάρτιο του 2010 (για τελευταία φορά), έχασα 7 κιλά ως τον Ιούνιο (χαπακωνόμουν λόγω πολυκυστικών), και τέλη Ιουνίου συνελήφθη ο μπέμπης (στα 105 κιλά) και τώρα είμαι στον 8ο μήνα και στα 113 αισίως.Κανονικά δεν έπρεπε να βάλω καθόλου κιλά,άλλοι μου λένε ότι πάλι καλά είμαι σε σχέση με άλλες,για την ώρα το μόνο που με νοιάζει είναι να μη βάλω παραπάνω από 10 στο σύνολο,για να είναι πιο εύκολος ο τοκετός (αν υποτεθεί κάτι τέτοιο,στα κιλά μου).Προσπαθώ να μην αγχώνομαι,μια και είναι το πρώτο παιδί που ήρθε (φυσιολογικά ευτυχώς) μετά από πάαααρα πολλά φάρμακα, άγχη και μια εγχείριση γυναικολογικής φύσεως.Αυτή είναι η μικρή μου ιστορία.Τώρα περιμένω να έρθει ο μικρός.Μόνο αυτό με νοιάζει.Να είμαι καλά εγώ για να είναι καλά κι αυτός.Μετά θα τη βγάλω με φρούτα και λαχανικά όπως φαίνεται,δεν είμαι διατεθειμένη να βάλω κι άλλα κιλά,ούτε να παραμείνω όπως είμαι.Φτου φτου...
Καλή συνέχεια σε όλους σας,όλα είναι στο μυαλό...αν το 'χεις εύκαιρο...:wink1:
- 18-01-2011, 10:26 #2
Καλός όρισες στην παρέα μας καλή μου. Καταρχάς να σου ευχυθώ καλή λευτεριά με ένα πόνο. Από την στιγμή που είσαι και στον τελευταίο μήνα μην σε ανχώνει τίποτα. Μόνο κάτι που θα ήθελα να σου διευκρινήσω. Αν με το που γενίσεις τρως μόνο φρούτα και λαχανικά, ξέχνα το γαλατάκι σου. Δεν θα έχεις για να θυλάζεις το καμάρι σου. Γιαυτό μια σωστή διατροφή θα ήταν ότι καλύτερο για σένα!!! όσο για τον τοκετό μην σε ανυσιχεί, έχω δει πολύ χειρότερες από μας που γέννησαν με φυσικό τοκετό. (εγώ γέννησα με κεσσαρική)
18-01-2011, 10:31 #3
Αν μπορέσω να θηλάσω,θα πρέπει πάλι να τρώω κανονικά,να παίρνω βιταμίνες για να μη στερηθεί κάτι ο μπέμπης. Αν δε μπορέσω,θα ξεκινήσω αμέσως διατροφή για να φτάσω αισίως σε φυσιολογικά κιλά,το τρέξιμο των πρώτων μηνών θα βοηθήσει φαντάζομαι! Μακάρι να γεννήσω με φυσιολογικό τοκετό,για εκεί πάμε, εκτός κι αν αλλάξει κάτι στην πορεία.
:bouncy:
18-01-2011, 10:40 #4
Ολα μια χαρα θα πάνε. όσο για το "δεν έχω γάλα, δεν θύλασα" για μενα είναι μαλακία. Οσο προσπαθείς, τόσο θα κατεύει. Λογικό τις πρώτες μέρες να μην έχεις γάλα, αλλά όσο το προσπαθείς θα έρθει. Εγώ γέννησα ούτε 7 μηνών το μωρό, και με την προσπάθεια της μηχανής το γάλα μου ήρθε και είχα για 2 μήνες γάλα το οποίο έδεινα στο μωρό με το μπιμπερό και δυνάμωσε το μουκρούλι μου!
18-01-2011, 10:56 #5
Πιο πολύ ανησυχώ για το μωρό,μήπως βολευτεί με το μπιμπερό και βαριέται να προσπαθήσει να θηλάσει μετά. Θέλω να θηλάσω, είναι το καλύτερο και για μένα και για το μπέμπη.Θα φανεί.Θα το προσπαθήσω πάντως,όπως λες είναι.Αν το θες, θα έρθει
18-01-2011, 11:18 #6
πολύ απλά μην του δώσεις μπιμπερό!!!!! Αμμα πεινάσει θα αναγκαστεί να θυλάσει!
18-01-2011, 13:04 #7
Ρε ακομα δε γεννησες κ σκεφτεσαι αν δε θηλασει το μωρο αν δε θελει χα χα.Κανε ασκησεις ανωδυνου τοκετου,ακου ωραια χαλαρωτικη μουσικη κ κλασσικη Mozart k Vivaldi που το τεμπο συντονιζεται με τους ρυθμους της καρδιας,κανε κ μια γεννα μεσα σε νερο που ειναι το καλυτερο για σενα κ για το μωρο κ γινεται σε μαιευτηρια της Αθηνας κ ολα θα πανε σουπερ κ με τη διατροφη κ τα υπολοιπα!:smug:
18-01-2011, 16:40 #8
Να σου ευχυθω και εγω καλη λευτερια και ο γιοκας σου να βγει με εναν πονο. Και εγω πριν απο 2 χρονια οταν γεννησα την κορη μου ημουν 120 κιλα. Μετα εβαλα αλλα 15 περιπου. Ειχα βαλει συνολο μονο 5 κιλα στην εγκυμοσυνη. Ολα πηγαν μια χαρα αλλα επειδη η μικρη δεν κατεβαινε καναμε καισαρικη. Μην αγχωνεσαι με το τι θα κανεις μετα. Απολαυσε την περιοδο της εγκυμοσυνης σου και τον ερχομο του γιου σου και μετα σκεπτεσαι τι θα κανεις με την διατροφη σου. Αλλα γνωμη μου ειναι να τρως ισοροπημενα και οχι μονο να τρεφεσαι με φρουτα-λαχανικα γιατι με τετοιους ειδους διαιτες δεν καταφερνουμε τιποτα. Σου μιλαω εγω που μια ζωη ειμαι σε διαιτα χωρις να τα καταφερνω μεχρι και πριν απο 19 μερες που αποφασισα και εκανα σλιβ και ολα πανε καλα.
18-01-2011, 18:50 #9
Originally posted by polinaki1983
Ολα μια χαρα θα πάνε. όσο για το "δεν έχω γάλα, δεν θύλασα" για μενα είναι μαλακία. Οσο προσπαθείς, τόσο θα κατεύει. Λογικό τις πρώτες μέρες να μην έχεις γάλα, αλλά όσο το προσπαθείς θα έρθει. Εγώ γέννησα ούτε 7 μηνών το μωρό, και με την προσπάθεια της μηχανής το γάλα μου ήρθε και είχα για 2 μήνες γάλα το οποίο έδεινα στο μωρό με το μπιμπερό και δυνάμωσε το μουκρούλι μου!
Γέννησα με φυσικό παρά τα 40 σχεδόν παραπανίσια μου κιλά και πάρα πολύ εύκολα. Ήμουν σωστά προετοιμασμένη από τη μαία μου, ήρεμη και περπατούσα ασταμάτητα μέχρι σχεδόν την ώρα που γέννησα.
Όσο για τον θηλασμό, αν το θέλεις πραγματικά θα το καταφέρεις. Θέλει λίγη επιμονή στην αρχή αλλά λίγο ταλαιπωρία για το καλό του παιδιού μας χαλάλι... ʼσε που θηλάζοντας καις περίπου 500 θερμίδες παραπάνω την ημέρα, οπότε μαζί με μία ισορροπημένη διατροφή θα σε βοηθήσει να χάσεις και κιλάκια!
18-01-2011, 20:27 #10
Καλώς όρισες και με το καλό το παιδάκι σου!
18-01-2011, 21:36 #11
παντως αποτι ξερω (απο γιατρους, γυναικολογους, που τα λενε οι ιδιοι) η καισαρικη ειναι η ασφαλεστερη μεθοδος για το μωρο.
λαθος κανουν?
18-01-2011, 21:45 #12
Καλως μας ηλθες! Να σου ευχηθω καλη αρχη στην προσπαθεια σου και με ενα πονο το μωρακι σου!
18-01-2011, 21:48 #13
για την ακριβεια η καισαρικη ειναι η επικερδεστερη μεθοδος για τους γιατρους κ το ολο συστημα!!
και η προσωπικη μου αρχη ειναι οτι η φυση ξερει καλυτερα (εκτος απο συγκεκριμενες περιπτωσεις, οπου η καισαρικη ειναι οντως η ασφαλεστερη μεθοδος... μονο που η ενδιαφερομενη ποτε δεν ξερει αν ειναι "συγκεκριμενη περιπτωση")...
18-01-2011, 22:41 #14
Originally posted by smart
για την ακριβεια η καισαρικη ειναι η επικερδεστερη μεθοδος για τους γιατρους κ το ολο συστημα!!
και η προσωπικη μου αρχη ειναι οτι η φυση ξερει καλυτερα (εκτος απο συγκεκριμενες περιπτωσεις, οπου η καισαρικη ειναι οντως η ασφαλεστερη μεθοδος... μονο που η ενδιαφερομενη ποτε δεν ξερει αν ειναι "συγκεκριμενη περιπτωση")...
18-01-2011, 22:57 #15
Originally posted by smart
οσο για τη φυση που ξερει καλυτερα... συμφωνω οτι ξερει καλυτερα, αλλα τι σχεση εχει ο ανθρωπος αυτου του αιωνα με τη φυση??????????????
:wink2:
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή