Results 16 to 30 of 35
Thread: Νέο μέλος
-
18-01-2011, 23:04 #16
Originally posted by LiveLaughLove
[ʼσε που θηλάζοντας καις περίπου 500 θερμίδες παραπάνω την ημέρα, οπότε μαζί με μία ισορροπημένη διατροφή θα σε βοηθήσει να χάσεις και κιλάκια!
30feyga, καλή λευτερια:starhit: !
και καλως ήρθες εδω.. παντως μπραβο σου πηρες λίγα κιλάκια κ είσαι κ στν 8ο μήνα!
- 18-01-2011, 23:26 #17
Originally posted by click
Originally posted by smart
για την ακριβεια η καισαρικη ειναι η επικερδεστερη μεθοδος για τους γιατρους κ το ολο συστημα!!
και η προσωπικη μου αρχη ειναι οτι η φυση ξερει καλυτερα (εκτος απο συγκεκριμενες περιπτωσεις, οπου η καισαρικη ειναι οντως η ασφαλεστερη μεθοδος... μονο που η ενδιαφερομενη ποτε δεν ξερει αν ειναι "συγκεκριμενη περιπτωση")...
οσο για τη φυση που ξερει καλυτερα... συμφωνω οτι ξερει καλυτερα, αλλα τι σχεση εχει ο ανθρωπος αυτου του αιωνα με τη φυση??????????????
:wink2:
Είναι γνωστό πως ο φυσικός τοκετός, αν και αποδεδειγμένα η καλύτερη μέθοδος για το μωρό (ύπο κ.σ.) αφήνει τα σημαδάκια του στη μανούλα...
Οι γυναικολόγοι αντιδρούν ως άντρες που επιθυμούν να παραμείνει στην ίδια με πριν κατάταση η γυναίκα τους, ως προς το ερωτικό κομμάτι...
18-01-2011, 23:29 #18
αν και δεν το ειχα ξανακουσει ποτε αυτο, νομιζω οτι καταλαβα περιπου τι εννοεις.
να λοιπον αλλος ενας λογος!
19-01-2011, 03:59 #19
Καλημερα γλυκια μου και καλη λευτερια,με το καλο να ερθει ο μπεμπουλης σου με ενα πονο με καισαρικη ή χωρις, αυτο θατο δειτε τελευταια στιγμη εγω γεννησα με καισαρικη την πριγκηπισσα μου,με ολικη ναρκωση και ολα πηγαν μια χαρα και παρ'ολο που ημουνα η πιο παχια στο δωματιο σηκωθηκα και το ιδιο βραδυ οσο πιο γρηγορα σηκωθεις τοσο πιο γρηγορα αναρρωνεις.Εγω ξεκινησα την εγκυμοσυνημου 136 κιλα και εχασα 16 κιλα κατα την διαρκεια της και το μωρο μεγαλωνε μια χαρα και εγω αδυνατιζα,3.500 γεννηθηκε η μικρη μου.
Οσο για το γαλα μεχρι 19μηνων την θηλαζα και απο κει που πριν γεννησω ελεγα,θα προσπαθησω να την θηλασω και αν δεν γινει δεν θα σκασω κιολας(δεν μου αρεσε καν η ιδεα και θα το εκανα μονο για το καλο του παιδιου )τωρα που η μικρη μου κοντευει τα 2 και εχω σταματησει εδω και 4-5μηνες μου λειπει ρε παιδια,αντι να απογαλακτηστει εκεινη,επρεπε να απογαλακτιστω εγω χι χι.Στην αρχη επειδη δεν ειχα θηλη ειχα λιγο ταλαιπωρια,αλλα μετα ολα καλα,στο νοσοκομειο βαζαμε θηλες σιλικονης ,αλλα στο σπιτι μονη μου και με ηρεμια ολα πηγαν τελεια,ουτε προσθετες θηλες ουτε τιποτα,ενα λεπτακι πονεσα που μου εβγαλε τη θηλη η μικρη και μετα ολα οκ,οσο για το φαγητο οχι δεν προσεχα παρα μονο οτι ειναι να κανει αερια στο μωρο,δεν ετρωγα οσπρια,μπροκολο,κουνουπιδι ,κρεμμυδια,βαρια φαγητα,ειχα,τσακισει τα πρασινα,αλλα μετα εμαθα πως ουτε κι αυτα κανανε βεβαια αυτο δεν το εκανα 19μηνες αλλα τους πρωτους 3-4,και μετα τον 3ο επειδη φοβηθηκα μην μου κοπει,επεινα και λιγο μπυρα,δεν μου αρεσε ,αλλα βοηθαει.Τα κιλα που εχασα τα πηρα αφου περασαν οι μηνες του αποκληστικου θηλασμου,εχασα και αλλα 3-4 με το θηλασμο και τωρα ξανα μουλαριασα145 παρακαλω.
Μην ανυσηχεις καλημου ολα καλα θα σου πανε μονο προσεχε μετα το θηλασμο,γιατι ετσι μου λεγανε κι εμενα και ειχανε δικιο τελικα.Οσο για την μικρηστο νοσοκομειο επεινε απο το μπιμπερο μεχρι νακατεβασω γαλα και να αρχισει να χορταινει και στο σπιτι την θηλαζακαι οταν επρεπε να παω γιαδουλεια της τοεβγαζακαιτοδινανεμετομπ ιμπερομονο οταν επρεπε να φυγω,οταν ημουνα σπιτι τ θυλαζα,ακομη καιμεγαλυτερη που επινε και ξενο ποτε δεν βαρεθηκε να θηλαζει,η αληθεια ειναι πως το καθε ζουζουνακι ειναι διαφορετικο και ξεχωριστο, ξενο γαλα εγω της εδωσα 5μηνων περιπου.
Φιλακια πολλα.
19-01-2011, 09:19 #20
Καλημέρα!!!
polinaki από φίλη κολλητή ξέρω ότι δίνουν και ξένο γάλα στην κλινική,στην αρχή ώσπου να κατέβει το δικό της.Ο μικρός της ακόμα και μετά από ώρες που ήταν νηστικός,καλόμαθε στο μπιμπερό και δεν έπιανε θηλή με τίποτα μετά.
lessing η γέννα μέσα σε νερό είναι καλή ιδέα,αλλά εδώ δε συνηθίζεται δυστυχώς.Το θηλασμό τον σκέφτομαι από τώρα επειδή πριν γεννήσεις πρέπει να το τονίσεις στις μαίες για να μη σου φέρνουν το παιδί ταϊσμένο.
tatianna τώρα προσέχω τι τρώω,το παιδί πάνω από όλα. Δε σκέφτηκα να κάνω δίαιτα,δεν το διακινδυνεύω. Το μετά σκέφτομαι μόνο,δε θέλω να παραμείνω στα 100 και κιλά.
LiveLaughLove μακάρι να πάνε όλα καλά και να γεννήσω φυσιολογικά κι εγώ.Ξέρω ότι ο θηλασμός βοηθάει στην απώλεια.Διάβασα μάλιστα,ότι τις πρώτες 6 εβδομάδες μετά τη γέννα,ο μεταβολισμός είναι ακόμα σε εγρήγορση και ότι η διατροφή σου εκείνο το διάστημα, καθορίζει και τους επόμενους μήνες.Αν πλακωθείς στο φαγητό για παράδειγμα,θα δυσκολευτείς να χάσεις κιλά αργότερα.
welldah να 'σαι καλά!Καλώς σας βρήκα!
click ασφαλέστερη είναι αν τυλιχτεί ο λώρος γύρω από το παιδί και δε μπορεί να βγει,αν δεν έχει γυρίσει με το κεφάλι προς τα κάτω,αν υπάρξουν επιπλοκές γενικότερα.Δεν παύει να είναι εγχείριση όμως,με τομή και ράμματα.
onelifeonechance από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί!
smart ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρη δυστυχώς.Αν όμως κάτι δε βοηθάει το παιδί να γεννηθεί φυσιολογικά,δεν το ρισκάρεις.
Ciciliana θέλω να παραμείνω στα 8-10, για καλό και των δυο μας.Να δούμε αν θα τα καταφέρω
Αδαμαντια συμφωνώ μαζί σου,το κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Αν πάρει το πείσμα μου,τη βάψαμε!Έχω καιρό ακόμα,θα δούμε στην πορεία.Να χαίρεσαι την κούκλα σου!
Κορίτσια ως προς το ερωτικό κομμάτι και τα σημάδια που αφήνει η καισαρική,ομολογώ ότι δεν το σκέφτηκα. Αλλά δε με πολυνοιάζει,νομίζω ότι μετά τη γέννα,θα είναι το τελευταίο που θα σκέφτομαι...αν προλαβαίνω και να σκεφτώ!!!
19-01-2011, 09:49 #21
καλημέρα κούκλα μου. Εμένα αν και στην εντατική που ήταν το μωρό μου, δεν δέκτικά ούτε για μια στιγμή να του δώσουν ξένο γάλα. κιας το έπερνε με το σωλινάκι. Κιας ήταν μόνο 1 ml το γάλα που έπερνε στην αρχή.
Επίσεις, εμάς εδώ, αν γεννίσεις με φυσικό τοκετό, σου βάζουν το μωρό στο στήθος με το που το καθαρήσουν, για να είναι η πρώτη μυρωδιά φαγητού που θα πάρει και έτσι να το ζυτάει.
19-01-2011, 10:05 #22
καλωσηρθες, καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου και με το καλό ένα υγιές μωράκι σου εύχομαι!
μια χαρά σε βρίσκω, ενημερωμένη και σωστή! και πολύ καλά κάνεις και είσαι ενημερωμένη από τώρα για το θηλασμό γιατί έτσι έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρεις σε αυτό το θέμα!
αυτό το λέω από προσωπική πείρα: στην 1η εγκυμοσύνη μου ήμουν χαχαχα-χουχουχου, δεν είχα ενημερωθεί καθόλου για το θηλασμό θεωρώντας ότι είναι κάτι που θα γίνει μαγικά-φυσικά κοκ χωρίς να κοπιάσω καθόλου! και έτσι δεν τα κατάφερα να θηλάσω γιατί δεν επέμεινα τις πρώτες 30 ημέρες, ουσιαστικά δεν εδραιώθηκε ποτέ ο θηλασμός και νόμιζα ότι μου συνέβη αυτό που μπορεί να ακούσεις και αλλού "δεν είχα γάλα".
δεν ήταν όμως έτσι, στη 2η εγκυμοσύνη μου που ήμουν πολύ πιο συνειδητοποιημένη, τα κατάφερα μια χαρά !
και αφού γεννήσεις όντως προσπάθησε να μην αφεθείς με το θέμα του φαγητού (κι αυτό το έχω κάνει........), που δε θα αφεθείς δηλ. αφού το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου από τώρα
τα καλύτερα σου εύχομαι
19-01-2011, 11:42 #23
polinaki μου είπαν ότι πρέπει να το πω και να το τονίσω επειδή πλέον πολλές δε θέλουν να θηλάσουν για διάφορους λόγους. Οπότε θα το ζητήσω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Σαν το μητρικό γάλα δεν έχει,όλα τα αντισώματα που χρειάζεται ειναι εκεί,γιατί να πιει ξένο γάλα;Καλά έκανες κι εσύ,το καλύτερο για το μωρό.
doreta δεν είχα ιδέα κι εγώ,σαν εσένα.Νόμιζα ότι είναι φυσιολογικό και επόμενο ο θηλασμός.Θέλει προσπάθεια στην αρχή,μια φίλη μου θήλαζε 14 μήνες , με δυσκολία στην αρχή αλλά μου είπε ότι η αίσθηση είναι απίστευτη,δε συγκρίνεται με τίποτα.ʼσε το κόστος... ας μην το αναφέρω.Αν σκεφτείς και τις μελαμίνες που βρέθηκαν στα κινέζικα γάλατα, σαλτάρεις!Όσο για το φαγητό,δε με παίρνει. Οπότε αν φτιάξει ο κύκλος μου και τα ορμονικά μου μετά τη γέννα,θα είμαι μια χαρά για να φτάσω τα φυσιολογικά μου κιλά
19-01-2011, 11:53 #24
Εγω θυμάμαι όταν γέννησα, και το μωρό ήταν εντατική, μέχρι να βγεί από τον αναπνευστήρα δεν δικαιούταν να φάει τίποτα ( 8 μέρες αναπνευστήρας) και εγώ έβγαζα το γάλα και το φύλαγα σε ειδικά σακουλάκια στην κατάψυξη. τότε είχε ακόμα 10 κοπέλες στο νοσοκομείο που είχαν γεννίσει και είχαν το μωρό τους κοντά τους. Και θυμάμαι μόνο οι 2 θύλαζαν. οι άλλες πήραν χάπι για να μην κατεβάσουν γάλα. Και μια μέρα στον γύρο που έκανα οι γιατροί, με ρώτησαν τί έκανα με το γάλα μου, και τους είπα το βγάζω και το φυλάω μέχρι να μπορέσει το μωρό να φάει. και ακούω τον ένα γιατρό που λέει "οι άλλες που έχουν το μωρό τους κοντά και δεν το θυλάζουν, και αυτή η κοπελίτσα που δεν ξέρει πότε και αν το μωρό της θα μπορέσει να βγει από αναπευστήρα για να ξεκινήσει να τρώει, το μαζεύει. μπράβο της". και εκείνη την στιγμή μου ήρθε να κλαίω, επειδή κατάλαβα πως οι άλλες σκέφτονταν πιο πολύ για το αν θα χαλαρώσει το στήθος τους παρά το αν θα τραφεί σωστά το μωρό τους.
19-01-2011, 12:16 #25
πωλινακι ξερεις τι πιστευω εγω? οτι οσες κοπελες κοβουν απο μονες τους το γαλα απλα δεν ειναι ενημερωμενες (ουσιαστικα ενημερωμενες εννοω, δεν εννοω "εχω ακουσει οτι ο θηλασμος ειναι κατι καλο για το μωρο") για τα παμπολλα οφελη του θηλασμου.
νομιζω οτι καμια γυναικα δε θα εβαζε το οτιδηποτε (χαλαρωση στηθους, ταλαιπωρια τον πρωτο καιρο, διαφορους περιορισμους σε καπνισμα, ποτα, φαγητα κοκ) σε μεγαλυτερη προτεραιοτητα απο το θηλασμο εαν ειχε πραγματι επιγνωση του ποσο σημαντικος ειναι για το μωρο της.
19-01-2011, 12:17 #26
Η καθεμία κάνει τις επιλογές της,έτσι είναι.ʼλλη βάζει την εμφάνιση πάνω από το μωρό,εσύ όχι.Προσωπικά,μαζί σου είμαι.Αν δώσω ότι καλύτερο έχω διαθέσιμο στο μωρό,το στήθος μου θα σκεφτώ;;; Για αυτό δεν το 'χω ούτως ή άλλως;
19-01-2011, 12:18 #27
Κιόμως καλή μου θα εκπλαγείς άμμα δεις πόσες ενώ είναι πλήρως ενημερωμένες, λεν και το ξένο γάλα περιέχει όλα τα συστατικα κτλ.
19-01-2011, 12:27 #28
εγω πιστευωο οτι ολες ειναι ενημερωμενες για ολα.
δε ζουμε στο 1200!!
απλα , οπως ειπωθηκε ηδη, κανουν τις επιλογες τους....
(μια επιλογη πχ ειναι :κανω παιδι με παρενθετη μητερα γιατι ειναι πολυ ψυχοφθορα διαδικασια να επαναφερωτο σωμα μου-ταδε εφη νικολ κιντμαν!!!
Ε Λ Ε Ο Σ !!!!)
19-01-2011, 12:30 #29
αληθεια? εγω νομιζα οτι απλα δεν μπορουσε να κανει παιδια.
19-01-2011, 12:38 #30
εχει κανει ηδη ενα αλλα επειδη κουραστηκε να επαναφερει το τελειο σωμα της το δευτερο προτιμησε να το δωσει σε παρενθετη μητερα....
η νεα μοδα του χολιγουντ!!!
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση