Results 61 to 75 of 75
Thread: αδυνατιζω με ομοιοπαθητικη
-
21-01-2011, 14:07 #61
Originally posted by Silk
Ισως αν γνώριζα κάποιους ανθρώπους που με αυτές τις δίαιτες όχι μόνο έχασαν κιλά αλλά διατηρήθηκαν και σε αυτά να αναθεωρούσα την άποψη που έχω σχηματίσει.
γραφτηκε και απο αλλα μελη και συμφωνω απολυτα.
το μονο που εχει πιθανοτητες να λειτουργησει μακροχρονια ειναι μια διατροφη που μπορει να τηρηθει δια βιου.
και αυτο σημαινει οτι δε θα εχει απαγορευσεις ουτε αλλου ειδους υπερβολες.
- 21-01-2011, 15:51 #62
Ήλιε μου,βασιλιά μου,πολύ χαίρομαι που σε ακούω καλά!
Κυριώς αναφορικά με το θέμα της υγείας σου,που τόσο σε έχει ταλαιπωρήσει
αλλά και γενικότερα,μια που λες πως βρήκες το δρόμο σου αναφορικά
και με το πολύπαθο ζήτημα των περιττών κιλών!Καλή σου δύναμη και φωτεινή συνέχεια!Φιλάκια!
21-01-2011, 17:15 #63
Smart το αντικειμενικό και το στερητικό είναι διαφορετικό για τον καθένα μας ,όπως πολύ σωστά είπες για άλλον είναι να μη τρώει 3 γουρουνόπουλα και για άλλον να μη τρώει μια ομάδα τροφίμων ,εγώ περιέγραψα ότι για μένα στα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια που το παλεύω το θέμα με το βάρος και δοκίμασα ότι υπάρχει . μόνο με την ατκινς κατάφερα να ξεκινήσω και να κρατήσω 8 μήνες ,με όλα τα υπόλοιπα δίαιτες διατροφές διαιτολόγους κλπ, στην πρώτη εβδομάδα εγκατέλειπα ..
Τώρα για την χοληστερόλη που πέφτει υπάρχει ένας μηχανισμός στην ατκινς που λέγεται κετωση ,επειδή κόβεις τους υδατάνθρακες (που είναι η πρώτη και άμεση επιλογή ενέργειας του οργανισμού)από τη διατροφή σου και τρέφεσαι με λίπη και πρωτεΐνες ο οργανισμός αναγκάζεται να μπει σε κετωση (χοντρικά μεταφέρει ενέργεια(κετόνες) προς τα μιτοχόνδρια) για να βρει την ενέργεια που θέλει ,επειδή λοιπόν του κόβεις την άμεση ενέργεια τον υδατάνθρακα και τον αναγκάζεις να βρει ενέργεια μόνο από την πρωτεΐνη και τα λίπη γιαυτο τον λόγο καίει τα πάντα ότι πρωτεΐνες και λίπη του δίνεις,και όχι μόνο αδυνατίζεις αλλά πέφτει και η χοληστερόλη επειδή άπλα δεν περισσεύει τίποτε μέσα στον οργανισμό ,τα χρησιμοποιεί όλα και δεν πλεονάζει κάτι .
Pelagia1000 για έναν υπέρβαρο όλες η διατροφές είναι στερητικές άλλες πιο πολύ άλλες πιο λίγο ,εγώ περιέγραψα τη δική μου εμπειρία ότι μετά από 20 χρόνια προσπάθειες με τη μόνη διατροφή που τα κατάφερα ήταν η ατκινς ,ήταν η μόνη που δεν ένιωθα αυτή την αίσθηση του κενού στομαχιού συνοδευόμενη από την τεράστια επιθυμία πείνας που ένιωθα με ότι άλλο είχα δοκιμάσει , αλλά ούτε αυτή στάθηκε δυνατόν να με κάνει να την ακολουθησω, αυτός είναι και ο λόγος που κατάλαβα ότι πλέον πρέπει να κάνω χειρουργείο για να έχω ένα μόνιμο καθημερινό σύμμαχο που θα μου υπενθυμίζει στοπ μέχρι εδώ ! αν δοκιμάσεις τα πάντα για πολλά χρόνια και δε πετυχενουν και το βάρος σου κάθε χρόνο ανεβαίνει ,είναι η ώρα για νυστέρι .
porki_ σου εύχομαι ολόψυχα να είναι αυτή η διατροφή που διάλεξες η μόνιμη λύση στο πρόβλημα σου ,να τα χάσεις όλα και να τα διατηρήσεις σε βάθος χρόνου . γιαυτο σε ρώτησα πόσα κιλά έχασες με αυτή τη διατροφή σε πόσο διάστημα και πόσα χρόνια διατηρείς το χαμένο βάρος ?
MrDreamer αυτά που γράφεις είναι πολύ σωστά ,τα γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ,αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα οι περισσότεροι δε μπορούμε να τα τηρήσουμε ! όλοι μας ξέρουμε το κακό που κάνουμε όταν είμαστε υπέρβαροι, όταν τρώμε ότι νάνε ,όταν δεν αθλούμαστε όταν όταν όταν , το θέμα μας όμως είναι : πες μου το μυστικό όταν το στομάχι νιώθει αυτή την αίσθηση ότι είναι κενό και όταν η πείνα κτυπάει κόκκινο και σου μουρλαίνει το μυαλό ,όταν το στόμα γεμίζει σάλια στην εικόνα η την ιδέα του φαγητού ,τότε πως θα αντισταθούμε ??και αν το πετυχουμε 1-2-3 φορές όλοι που είμαστε εδώ ξέρουμε ότι δε θα πετυχενει πάντα και θα ξανακυλήσουμε στο βούρκο.(και μετά να πάλι γιο γιο να και άλλη μια νέα διατροφή και να μια νέα επαναστατική δίαιτα κλπ) Διάβαζα την προσπάθεια που ξεκίνησες από της πρώτες μέρες έκανες της πρώτες αμαρτίες ! φαντάσου να περάσουν εβδομάδες μήνες ! και να σε κουράσει η διατροφή που κάνεις ,φίλε παλεύουμε με ένα τέρας πολύ δυνατό μακάρι να υπήρχε κάτι σίγουρο να σωθούμε από αυτόν τον εφιάλτη .
Silk από ότι βλέπω έχεις λίγα κιλά να χάσεις ,σε αυτά τα κιλά είναι όλα πολύ πιο εύκολα κοντινός στόχος λίγα κιλά αργά και σταθερά , όταν όμως παλεύεις με 30-40-50-100 παραπανίσια δεν μπορεί να σε εκπαιδεύσει καμιά διατροφή κανένα σύστημα κανείς γκουρού ,γιατί άπλα πεινάς και πάντα θα πεινάς ,δεν είναι τυχαίο που βρέθηκες σε αυτά τα κιλά ,έχεις μια βαθιά εντολή μέσα σου να τρως είναι πολύ πιο δυνατό από εσένα είναι γονιδιακό είναι γενετικός κώδικας ,θέλει πολύ δύναμη να τα καταφέρεις , που όμως από ότι βλέπω τόσα χρόνια και από μένα και από άλλους δυστυχώς πολύ λίγοι την έχουν και τα καταφέρνουν .εδω ακόμη και μετά από τα χειρουργεία που σε αναγκάζουν να πειθαρχήσεις κάποιοι συνεχίζουν και τρέφονται λάθος !
Click υπάρχει αυτή η διατροφή ? κιαν υπάρχει σε πόσους ταιριάζει ,έχουμε στατιστικά για μακροχρόνιες διατηρήσεις βάρους μετά από δίαιτες διατροφές .από όσο ξέρουμε όλοι μια ζωή γιο γιο και μια ζωή καινούργια ξεκινήματα, και καινούργιες αρχές νέες διατροφές νέα προϊόντα ,νέος διαιτολόγος, νέος ψυχολόγος και φτου και από την αρχή .όπως είχα γράψει και σε άλλο ποστ προσπάθεια Νο 134 αρχίζω πάλι διατροφή αυτή τη φορά θα τα καταφέρω ! μετά από 1-2 εβδομάδες θα έρθει η Νο 135 και πάει σοι το βασίλειο !!
Και πέστε ρε παιδιά για πόσα χρόνια να δοκιμάζει κανείς με δίαιτες και διατροφές και ειδικούς κλπ. αν βλέπει ότι δεν έχει αποτέλεσμα ? αν βλέπει ότι το βάρος μεγαλώνει ότι οι προσπάθειες του πέφτουν στο κενό συνέχεια ,τι να κάνει τι λύσεις έχει ,αν έχει δοκιμάσει τα πάντα ? για εμένα είναι η τελευταία λύση είναι το χειρουργείο.
21-01-2011, 22:44 #64
Originally posted by boldozas
MrDreamer αυτά που γράφεις είναι πολύ σωστά ,τα γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ,αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα οι περισσότεροι δε μπορούμε να τα τηρήσουμε ! όλοι μας ξέρουμε το κακό που κάνουμε όταν είμαστε υπέρβαροι, όταν τρώμε ότι νάνε ,όταν δεν αθλούμαστε όταν όταν όταν , το θέμα μας όμως είναι : πες μου το μυστικό όταν το στομάχι νιώθει αυτή την αίσθηση ότι είναι κενό και όταν η πείνα κτυπάει κόκκινο και σου μουρλαίνει το μυαλό ,όταν το στόμα γεμίζει σάλια στην εικόνα η την ιδέα του φαγητού ,τότε πως θα αντισταθούμε ??και αν το πετυχουμε 1-2-3 φορές όλοι που είμαστε εδώ ξέρουμε ότι δε θα πετυχενει πάντα και θα ξανακυλήσουμε στο βούρκο.(και μετά να πάλι γιο γιο να και άλλη μια νέα διατροφή και να μια νέα επαναστατική δίαιτα κλπ) Διάβαζα την προσπάθεια που ξεκίνησες από της πρώτες μέρες έκανες της πρώτες αμαρτίες ! φαντάσου να περάσουν εβδομάδες μήνες ! και να σε κουράσει η διατροφή που κάνεις ,φίλε παλεύουμε με ένα τέρας πολύ δυνατό μακάρι να υπήρχε κάτι σίγουρο να σωθούμε από αυτόν τον εφιάλτη
21-01-2011, 22:49 #65
porki σε ευχαριστώ πολυ για το υ2υ .Κοίτα τι ταιριάζει σε σένα και κύριως άκουγε το ένστικτο σου γιατό μόνο έμεις μπορόύμε να νιώσουμε ποιός είναι ο σώστός δρόμος για τον εαυτό μας.Τρόποι υπάρχουν για να αδυνατισείς αλλά δεν είανι όλα για όλους, συνέχισε αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά και σου εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να έιναι η λύση που ζητούσες και η ταλαιπωρία σου να τελέιωσει εδω.
22-01-2011, 00:04 #66
Click υπάρχει αυτή η διατροφή ? κιαν υπάρχει σε πόσους ταιριάζει ,έχουμε στατιστικά για μακροχρόνιες διατηρήσεις βάρους μετά από δίαιτες διατροφές .από όσο ξέρουμε όλοι μια ζωή γιο γιο και μια ζωή καινούργια ξεκινήματα, και καινούργιες αρχές νέες διατροφές νέα προϊόντα ,νέος διαιτολόγος, νέος ψυχολόγος και φτου και από την αρχή .όπως είχα γράψει και σε άλλο ποστ προσπάθεια Νο 134 αρχίζω πάλι διατροφή αυτή τη φορά θα τα καταφέρω ! μετά από 1-2 εβδομάδες θα έρθει η Νο 135 και πάει σοι το βασίλειο !!
πιστευω μονο σε αυτο που κανουν οσοι δεν εχουν διατροφικη διαταραχη.
δινουν στο φαγητο τη θεση που του αρμοζει, οχι ψηλοτερα.
οι διαιτες χειροτερευουν την κατασταση γιατι υποβαλλεσαι σε ενα μαρτυριο ή "μαρτυριο" που ανυπομονεις να τελειωσει και κανεις χειροτερα ξεσπασματα. ασε που αυτη η διαδικασια, το να σου δινει καποιος τυπωμενα ο,τι πρεπει να τρως και να μην τρως και ποτε να το τρως και πώς να το τρως, προαγει την ευθυνοφοβια.
και για ατομα σαν εμας που εχουμε διατροφικη διαταραχη δε μας κανει καλο οτιδηποτε προαγει την ευθυνοφοβια.
αποψη μου.
επισης, για τους ιδιους λογους που αποτυγχανει καποιος που κανει διαιτες και τις παραταει, θα αποτυχει και μετα τα χειρουργεια.
ασχετο, αλλα επειδη ανεφερες τις στατιστικες.
22-01-2011, 04:03 #67
Με τα χειρουργεία όμως έχεις ένα καθημερινό σύμμαχο . και ειδικά αν κάνεις μπαι πας που θα κάνω εγώ και συγχωρεί(δυσαποροφα τα παραπανίσια) αλλά και σε τιμωρεί αν το ξεφτιλίσεις και παίρνεις το μάθημα σου. Δεν είναι όλα τα χειρουργεία το ιδιο,αν κάνεις το σωστό βάση τον διατροφικών συνηθειών που έχεις πετυχενεις πάρα πολλά
22-01-2011, 15:26 #68
bouldoza
τη διατροφη τη ξεκινησα τον Οκτωβρη και παει καλα οπως βλεπεις εκανα και ενα διαλειμα 10 ημερων στις γιορτες και παλι ξεκινησα και συνεχίζω..
τρωω τα φασολακια μου τις μπαμιες μου τισ σαλατες μου τα οσπρια μου και το κρεατακι μου χωρις περιορισμους οπως η ατκινς...
Οσο για την υγεια μου ολα καλα εχω κανει 3 φορες εξετασεις...
Δεν ειναι μονο η διατροφη ειναι και η ψυχολογια που συμβαλει σε οτι διαιτα κανουμε.Επισης να εχουμε επαφη με καποιο γιατρό να εχουμε και μια επιστημονική και υπευθυνη καθοδηγηση σε οτι κανουμε.
Στοχος παντα ειναι η καλη υγεια η ωραια εμφανιση και η ανεβασμένη ψυχολογια...Ετσι δεν είναι?
22-01-2011, 16:13 #69
Με τα χειρουργεία όμως έχεις ένα καθημερινό σύμμαχο . και ειδικά αν κάνεις μπαι πας που θα κάνω εγώ και συγχωρεί(δυσαποροφα τα παραπανίσια) αλλά και σε τιμωρεί αν το ξεφτιλίσεις και παίρνεις το μάθημα σου.
22-01-2011, 16:31 #70
click Για τον τυπο μπαι-πας ,που θα κάνω εγώ υπάρχουν πλήρη μελέτες 25 χρόνια ,με επιτυχία απώλεια 80-90% & διατήρηση 80% του χαμένου βάρους(που συνήθως αγγίζει το ιδανικό) η αρχικές επεμβάσεις μπαι πας ξεκίνησαν κοντά στο 1950κατι, και παραλλάχτηκαν το 1970 και 1990 Με εκπληκτικά αποτελέσματα,μελέτες υπάρχουν από τότε , είναι το αρχαιότερο σύστημα βαριατρικης χειρουργικής
porki_ Δε θέλω να σε αποκαρδιώσω ,αλλά θα ξέρεις αν η συγκεκριμένη διατροφή αλλά και όποια άλλη ακολουθησεις είναι αποτελεσματική, όταν χάσεις το πλεονάζον βάρος και καταφέρεις να το διατηρήσεις για πολλά χρόνια . αυτή τη στιγμή κάνεις άλλη μια προσπάθεια από της πολλές που συνήθως όλοι μας κάνουμε για όλη μας τη ζωή . όταν έχεις χάσει τα κιλά που πρέπει ,περάσουν χρόνια και τα διατηρείς , τότε μπορούμε να μιλήσουμε για επιτυχημένη κατάσταση . η ψυχολογία του φαγητού όσο και η όρεξη είναι καταστάσεις που σκαμπανεβάζουν συνεχώς δε έχουν καμιά σταθερότητα και εμπιστοσύνη σε εμάς τους υπέρβαρους . συνέχισε όσο πιο δυνατά μπορείς και υποστήριξε το πίστεψε το, μακάρι να είσαι εσύ το παράδειγμα που μετά από χρόνια θα λες έκανα αυτό έχασα τόσα και τα διατηρώ πχ 5-10 χρόνια από τότε δεν ξαναέβαλα κιλά δεν ξαναπείνασα δεν ξαναπάχυνα . της ειλικρινείς ευχές μου σου στέλνω. :thumbup:
23-01-2011, 13:19 #71
Originally posted by porki_
bouldoza
τη διατροφη τη ξεκινησα τον Οκτωβρη και παει καλα οπως βλεπεις εκανα και ενα διαλειμα 10 ημερων στις γιορτες και παλι ξεκινησα και συνεχίζω..
τρωω τα φασολακια μου τις μπαμιες μου τισ σαλατες μου τα οσπρια μου και το κρεατακι μου χωρις περιορισμους οπως η ατκινς...
Οσο για την υγεια μου ολα καλα εχω κανει 3 φορες εξετασεις...
Δεν ειναι μονο η διατροφη ειναι και η ψυχολογια που συμβαλει σε οτι διαιτα κανουμε.Επισης να εχουμε επαφη με καποιο γιατρό να εχουμε και μια επιστημονική και υπευθυνη καθοδηγηση σε οτι κανουμε.
Στοχος παντα ειναι η καλη υγεια η ωραια εμφανιση και η ανεβασμένη ψυχολογια...Ετσι δεν είναι?
αν δεν φαμε καρωτο για λιγο καιρο μεχρι να χασουμε τα κιλα η αν δεν φαμε μπανανα υπαρχουν αλλα λαχανικα η αλλα φρουτα με ακριβως τις ιδιες βιταμινες,σκεφτειτε οτι ολοι οι λαοι δεν τρωνε τα ιδια,εμεις δεν εχουμε στο καθημερινο διαιτολογιο μας λοτους η μπλουμπερις η κρεας αλογου και αλλοι λαοι δεν εχουν πορτοκαλια η μηλα η χοιρινο.Αρα το να φαμε απο ΟΛΑ ειναι σχετικο
23-01-2011, 13:24 #72
σε κανονικες ή μικρες ποσοτητες ΟΛΑ επιτρεπονται!
τι εχει παλι η μπανανα δλδ????
και φυσικα οι γιατροι δεν εννοουν ασπρο αλευρι,ζαχαρη,πιτσες,τυροπ� �τες κλπκλπ,αλλα δλδ αν φας μια στις τοσες δεν θα καταστραφει η διαιτα σου.η υπερβολη καταστρεφει τη διαιατα,οχι οι μικρες...απολαυσεις:starhit:
23-01-2011, 16:34 #73
δεν εχει απολυτως τιποτα κακο η μπανανα...εγραψα κατι τετοιο? :spin: ...αυτα που εγραψα ηταν οι σκεψεις μου σε παραπανω ποστ που γραφουν οτι η διαιτα αυτη δεν επιτρεπει να τρωμε απο ΟΛΑ.δηλαδη οι αθλητες που τρωνε συγκεκριμενα πραγματα και εχουν βγαλει πολλα απο το διαιτολογιο τους εχουν ελλειπη διατροφη?ουτε πιστευω οτι η υπερβολη...αληθεια τι ειναι υπερβολη?...καταστρεφει τη διαιτα γιατι για μενα για παραδειγμα μπορει να ειναι υπερβολη να μην φαω 3 μηνες γυρο ενω για καποιον αλλο να μην φαει κρουασαν,δεν μπορουμε να μιλαμε για υπερβολη παιρνοντας σαν δεδομενο τι αρεσει σε εμας να τρωμε γιατι μπορει για καποιον αλλο η διατροφη με χαμηλους υδατανθρακες να ειναι τροπος ζωης γιατι αυτα του αρεσουν να τρωει απλα θα πρεπει να προσεχει να μην φαει ποσοτητες.Κοβω τη ζαχαρη η κοβω το ασπρο αλευρι δεν ειναι υπερβολη
24-01-2011, 18:07 #74
συμφωνω μαζι σου απόλυτα forty οι απαγορεύσεις ειναι κατι πολυ σχετικό οι συγκεκριένες δε δεν εβλαψαν ποτε κανέναν.
καντε μια αναδρομη στο παρελθόν τι ετρωγε ο ανθρωπος για να επιβιωσει στις σπηλιες? πρωτεινες καρπους λαχανικα και να ξερετε οτι ο οργανισμός εχει μνήμη και αυτο τον τροπο διατροφής δεν τον εχει ξεχασει...
24-01-2011, 19:14 #75
κοριτσια εννοειται πως οι "απαγορευσεις" δε εβλαψαν ποτε κανεναν,εννοειται οτι δεν θα παθεις ΤΙΠΟΤΑ αν δε φας πχ λαχανο!
το θεμα ειναι οτι αν ΘΕΣ να το φας -και ενω στην ουσια ειναι "αθωο"-πρεπει να το στερηθεις...
σημασια εχει να βρει καποιος,καποτε,καποια διατροφη που του ταιριαζει και συνεπως μπορει να την καθιερωσει-παντα με αποκλισεις εννοειται- για ολη του τη ζωη και οχι μονο οσο κραταει η διαιτα.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία