Εγχειρήσεις Παχυσαρκιας κ ταμείο ΙΚΑ - Page 12
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 12 of 16 FirstFirst ... 21011121314 ... LastLast
Results 166 to 180 of 232
    Senior Member
    την πήρα την πήρα την έγκρισηηηηηηηη!!! :bouncing::bouncing::bouncing:
    Θα πάρω να κλείσω αύριο ημερομηνία στο Παπαγεωργίου εδώ στην όμορφη Θεσσαλονίκη!
    Η ημερομηνία θα πέσει μακριά και γι αυτό ρώτησα την κοπέλα στην επιτροπή που θα σφραγίσω τοχαρτί όταν χρειαστεί και μου είπε ότι θα μεταφερθεί η επιτροπή πίσω απ' την νομαρχία στο ικα Τακη Οικονομίδη!

Senior Member
    Μπράβο Lolipop!!! Με το καλό και η ημερομηνία τώρα!

Junior Member
    θα ηθελα να κάνω μια ερωτηση πρωτα ως πολυετης ασφαλισμενη του ΙΚΑ και μετα ως παχυσαρκη:

το ΙΚΑ πληρωνει για επεμβασεις παχυσαρκιας ασφαλισμενων του αν η παχυσαρκια δεν προερχεται απο κάποιο προβλημα υγιειας;;;
    Γιατι αν ειναι ετσι, για αλλη μια φορα εκνευριζομαι με το γα@@***ταμειο που αναγκαστικα πληρωνω εδω και 25 χρόνια και απο το ποιο παιρνω 73 ευρω καθε 2 χρονια για γυλια μυωπίας.....

Senior Member
    Το ΙΚΑ πληρώνει για επεμβάσεις παχυσαρκίας σε οποιονδήποτε πληρεί συγκεκριμένα κριτήρια. Αν είσαι πάνω από 18 χρονών, έχεις δείκτη μάζας 40 και πάνω ή 35 και πάνω με συνοδά προβλήματα υγείας, έχεις κάνει προσπάθειες να χάσεις βάρος κι έχουν αποτύχει και είσαι νοσογόνα παχύσαρκος τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια τότε δικαιούσαι την επέμβαση. Δε χρειάζεται να προέρχεται η παχυσαρκία από κάποιο πρόβλημα υγείας για να την καλύψει το ταμείο. Η νοσογόνος παχυσαρκία από μόνη της συνιστά πάθηση που χρήζει χειρουργικής επέμβασης με βάση τα παραπάνω κριτήρια.

Senior Member
    ακουσα δυσαρεστα πραγματα για το ικα κ αυτα που δικαιολογει πια... ξερεται κατι μηπως?οτι εκτος οτι το 2010 μειωσε τα χρηματα πανω απο το μισο, εχει παγωσει τωρα κ τις επεμβασεις λαμπαροσκοπικα. μεχρι πριν λιγο δικαιολογουσε νε μεν αλλα δεν εδεινε τα χρηματα για τα εργαλεια.τα νοσοκομεια επιβαρυναν εμας τους φορολογουμενους για να τα βγαλουν περα.τωρα παγωνει κ αυτο μεχρι να ανατιμηθουν τα εργαλεια.διαβασα σχετικα αθρα αλλα δε ξερω ειναι πραγματικα ετσι?

Senior Member
    Καλημερα επειτα απο δυο χρονια εφτασε η στιγμη να περασω και εγω επιτροπη και αν πανε ολα καλα να προετοιμαστω για την επεμβαση. Επιτροπη περναω στην ομορφη Θεσαλονικη Εθνικης Αντιστασεως 62 ειναι η οδος περιοχη Βοτση αν εχει κανεις περαιτερω πληροφοριες πως να το βρωγιατι ειμαι απο επαρχια θα του ειμουν ευγνομων.

Senior Member
    Γεια σου bigjason! :bouncy:
    Καταρχάς καλή επιτυχία!
    Εδώ σου έχω ένα λινκ του χάρτη για την επιτροπή!
    http://www.ploigos.gr/?sessionid=13d...ad55ff07bdf9d3

Πως θα έρθεις; (Αυτοκίνητο, λεωφορείο, τρένο, πλοίο :dork: ) για να σε καθοδηγήσω καλύτερα! :tumble:

Τσέκαρε λίγο και τα γιου2γιου σου!

Senior Member
    καλημερα!
    ειμαι νεο μελος και θελω βοηθεια!
    κατα αρχην πηγα στον ευαγγελισμο και μου εδωσε ενα χαρτι που λεει οτι πρεπει να κανω την επεμβαση αλλα τιποτα αλλο τον ρωτισα εξετασεις δεν θα μου πειτε τι χρειαζετε να κανω ?
    μου ειπε να παω το χαρτι στο ικα και θα μου πουν εκει
    (και να τον παρω τηλ να βρεθουμε να τα πουμε καπου πιο ησυχα τι ακριβως χρειαζετε)
    εγω λοιπον πηγα στο ικα σε χειρουργο και λεει δεν ξερω και νομιζω πως δεν κανουν πια με το ικα
    μετα πηγα στον ελεκτη του ικα και μου ειπε να παω στον ενδοκρινολογο να μου πει ακριβως γινετε
    (εχω ραντεβου μαζι του απο τον αυγουστο κλεισμενο για 10/10 αλλα δεν ξερω τι ακριβως πρεπει να κανω και φοβαμαι πως χανω τισ μερες αδικα
    καθε βοηθεια δεκτη!
    εσεισ ποια διαδικασια ακολουθησατε?
    ξερει καποιος αν κοψανε τις επεμβασεις?
    ευχαριστω !

Senior Member
    Καλως όρισες Καλιόπη μου!
    Οι εγχειρήσεις του ικα δεν κόπηκαν ακόμη, αλλά ένα άλλο μέλος είπε ότι θα τις κόψουν απτ το 2012.. Δεν ξέρω να σου πω κατι παραπάνω..
    Τα δικαιογητικά που χρειάζεσαι για την επιτροπή είναι:
    1. Γνωμάτευση από ενδοκρινολόγο ότι δεν έχει ο ασθενής μεταβολικό νόσημα σχετιζόμενο με την παχυσαρκία και πλήρη εργαστηριακό έλεγχο (γενική αίματος, βιοχημικός έλεγχος,Τ3,Τ4,TSH και κορτιζόλη)
    2.Ψυχιατρική εξέταση που να αποκλείει σοβαρή ψυχασθένεια, χρήση αλκοόλ ή εξαρτησιογόνων ουσιών.
    3. Υπεύθυνη δήλωση του ασφαλιζόμενου ότι είναι ενήμερος για τυχόν επιπλοκές της επέμβασης και αποδέχεται τον χειρουργικό κίνδυνο.
    4. Γαστροσκόπηση ή ακτινογραφία στομάχου-οισοφάγου
    5. Την αίτηση που θα πάρουμε απ' το ικα.

Αυτα ήταν όταν πέρασα εγώ επιτροπή τέλη Μαϊου.. Καλό θα ήταν να πάρεις ένα τηλ στην επιτροπή να ρωτήσεις σίγουρα..
    Δυστυχώς το τηλέφωνο για την επιτροπή της Αθήνας δν το ξέρω..
    Για να μην περιμένεις τόσο πολύ γτ δεν βλέπεις τις λίστες με τους ιδιωτικούς γιατρούς οπαδ και οαεε που εξυπηρετούν και το ικα; Εγώ έτσι έκανα! Και πήρα τα παραπεμπτικα μου για τις εξετασεις στο τσακ μπαμ!

Αλήθεια πόσα κιλά είσαι; γτ παίρνεις έγκριση αν έχεις δμσ>40 ή δμσ>35 αν έχεις και σύνοδα προβλήματα υγείας λόγω της παχυσαρκίας..

Senior Member
    ειμαι παρα πολλα !
    εχω δεικτη 50
    ευχαριστω για την απαντηση θα το ψαξω με τους γιατρους
    κολαω στο θεμα επιτροπη αλλα πιστευω να βρω μια ακρη :starhit:

Senior Member
    Τπτ βρε! Οτιδήοτε χρειαστείς εδώ είμαι!
    Πάρε ένα τηλ πρώτα στην επιτροπή να δεις τι θα σου πουν κι αυτοί..
    Κάνε τις εξετάσεις σου και μόλις τις μαζέψεις τις πας εκεί και τις καταθέτεις..
    Επειτα σε παίρνουν τηλ για να σου πουν πότε θα περάσεις επιτροπή..
    Με δείκτη 50 δεν νομίζω να έχεις καποιο πρόβλημα στο να πάρεις την έγκριση
    σου εύχομαι ότι καλύτερο! :blush:

Senior Member
    Originally posted by καλλιοπη
    καλημερα!
    ειμαι νεο μελος και θελω βοηθεια!
    κατα αρχην πηγα στον ευαγγελισμο και μου εδωσε ενα χαρτι που λεει οτι πρεπει να κανω την επεμβαση αλλα τιποτα αλλο τον ρωτισα εξετασεις δεν θα μου πειτε τι χρειαζετε να κανω ?
    μου ειπε να παω το χαρτι στο ικα και θα μου πουν εκει
    (και να τον παρω τηλ να βρεθουμε να τα πουμε καπου πιο ησυχα τι ακριβως χρειαζετε)
    εγω λοιπον πηγα στο ικα σε χειρουργο και λεει δεν ξερω και νομιζω πως δεν κανουν πια με το ικα
    μετα πηγα στον ελεκτη του ικα και μου ειπε να παω στον ενδοκρινολογο να μου πει ακριβως γινετε
    (εχω ραντεβου μαζι του απο τον αυγουστο κλεισμενο για 10/10 αλλα δεν ξερω τι ακριβως πρεπει να κανω και φοβαμαι πως χανω τισ μερες αδικα
    καθε βοηθεια δεκτη!
    εσεισ ποια διαδικασια ακολουθησατε?
    ξερει καποιος αν κοψανε τις επεμβασεις?
    ευχαριστω !
    Ο σωστός δρόμος είναι ο εξής:καταλήγεις σε χειρουργό,σου λέει τι εξετάσεις θέλει εκείνος(γιατί μέσω αυτών κρίνεται η αασφαλής επέμβαση και το είδος της επέμβασης που σου ταιριάζει, σε μεγάλο βαθμό).Αν είναι πλήρης ο προεγχειητικός έλεγχος που θα σου δώσει,καλύπτει και τις απαιτήσεις του ικα(εκτός από την γαστροσκόπηση που την ζητούν τον τελευταίο χρόνο εξτρά στο ικα).Προσκομίζεις τα αποτελέσματα των εξετάσεων μαζί με την γνωμάτευση του χειρουργού για το είδος της επέμβασης και κάνεις αίτηση στο ικα της περιοχής σου και αυτοί προωθούν την αίτηση στην επιτροπή που θα σε εξετάσει.Κάποια στιγμή,θα σε ειδοποιήσει η επιτροπή να πας να σε δουν και να αποφανθούν για έγκριση ή όχι.
    Όλα τα άλλα είναι προχειροδουλειές που μόνο καθυστέρηση φέρνουν και ελλιπή προεγχειρητικό που ενέχει κινδύνους σε πολλά επίπεδα.

Senior Member
    Συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα! :thumbup:
    Στέλιο αν και μας έχεις λείψει σε καθημερινό επίπεδο χαίρομαι πάντα όταν βλέπω να απαντάς ειδικά σε τόσο σοβαρά ζητήματα. :grin:
    Επίσης Καλλιόπη δεν κατάλαβα τι εννοούσε ο γιατρός όταν σου είπε να τα πείτε αλλού πιο ήσυχα???:shocked2:
    Όπως και να έχει σου εύχομαι καλή επιτυχία κούκλα μου κι εδώ είμαστε ό,τι χρειαστείς!

Senior Member
    LoLi.Pop θα ηθελα ακομη να ρωτισω απο πιο γραφειο του ικα παιρνουμε την αιτηση ?

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Καλλιόπη από το τοπικό κατάστημα του Ικα που ανήκεις παίρνεις την αίτηση,και αυτοί μετά την στέλνουν στο τμήμα των επιτροπών αλλά μαζί στέλνουν ΚΑΙ τις εξετάσεις σου ΚΑΙ την γνωμάτευση του γιατρού σου!

Page 12 of 16 FirstFirst ... 21011121314 ... LastLast