Εγχειρήσεις Παχυσαρκιας κ ταμείο ΙΚΑ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 16 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 16 to 30 of 232
    Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    ʼρη να έχεις υπόψιν σου πως εφόσον πάρεις την έγκριση από την επιτροπή έχει ισχύ 3 μήνες
    χρειάζεται επίσης όπως σου είπε ο boldozas καρδιογραφημα και υπέρηχος καρδιάς

Senior Member
    Στο ικα της περιοχής μου με έστειλαν στο γραφείο της προισταμένης που ήταν στο μητρώο και στις δαπάνες.Μάλιστα μου έδωσε και το τηλέφωνο ενός ήδη εγχειρισμένου να μιλήσω.Έκανα την αίτηση,ανέβηκα σε ένα άλλο γραφείο στο οποίο μου είχαν δώσει βεβαίωση ότι η εξέταση ενεργειακές ανάγκες ηρεμίας δεν πραγαμτοποιείται σε δημόσιο φορέα ώστε να αποζημιωθώ,έκανα την αίτηση,πήρα πρωτόκολλο και σε 10 μέρες πέρασα επιτροπή.Οκτώβριος του 2006 ήταν.

Junior Member
    Ευχαριστούμε stelio
    Παίδια αν ειναι πρόσφατο μην φοβάστε να λέτε για πιο ΙΚΑ μιλάτε... ειναι μεγάλη βοήθεια για τους επόμενους.... ΄τώρα αν έχουν αλλάξει και τα γραφεία τους.... τι να πω... εμείς παντως
    κάνουμε την προσπαθειά μας. :saint2:
    aggeloydaki με βάζεις σε σκέψεις... για καρδιογραφημα και υπέρηχο καρδιάς στο ζήτησαν και σένα για να περάσεις από την επιτροπή? :question:

Senior Member
    ʼρη,υπάρχουν εξετάεισεις που θέλει ο γιατρός για την μέγιστη ασφάλεια του χειρουργείου(κάποιες από αυτές είναι το καρδιογράφημα και ο υπέρηχος καρδιάς όπως και ο υπέρηχος ήπατος και πολλές άλλες) και κάποιες που ζητάει το ικα όπως τελευταία η γαστροσκόπηση.Αν δεν σου έχει ζητήσει πλήρη και εξονυχιστικό έλεγχο ο γιατρός σου,τότε άρχισε να υποψιάζεσαι..

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    ʼρη εμένα μου το ζήτησε ο γιατρός αλλά και να μην το ζήταγε....θα ήταν λογικό να κάνω ένα τόσο σοβαρό χειρουργείο χωρίς να τα έχω κάνει αυτά??Δεν έχω πάρει ακόμα τα χαρτιά για την επιτροπή για να σου πω αν τα γράφει μέσα ο γιατρός και αν τα χρειάζομαι για την επιτροπή,σίγουρα πάντως θέλουν την ηλίθια την γαστροσκόπηση

Junior Member
    Στελιο έχει πάει και γνωστός μου εκεί με μεγάλη επιτυχία απο 220κιλα ειναι τώρα στα 95... και είδα πολύ κόσμο όταν πήγα να τον επισκευθώ στο γραφείο του... έχει και σελίδα στο .net Δεν μπορώ να σου πω όνομα θα κάνω διαφήμιση

Apo aggeloydaki > ...σίγουρα πάντως θέλουν την ηλίθια την γαστροσκόπηση (like):thumbup:

ʼρη πριν 1 εβδομάδα πέρασα επιτροπή στο παναγιά τα έχω φρέσκα αυτά που σου έγραψα. Επίσης στο ΙΚΑ της περιοχής σου στην προϊσταμένη η στην όποια έχει την ευθύνη να συγκεντρώνει τα χαρτιά και να τα στέλνει στην επιτροπή ,υπάρχει λίστα των εξετάσεων που ζηταει η επιτροπή. Πέρνα μια βόλτα από το ΙΚΑ που ανήκεις και ζήτα να σου δώσουν της εξετάσεις που ζηταει η επιτροπή .

Επίσης καλό είναι να έχεις και μια γνωμάτευση του γιατρού σου που να γράφει ότι χρειάζεσαι επέμβαση και είναι η τάδε (δε ξέρω τι επέμβαση θα κάνεις ?)και να την στείλεις και αυτή μαζί με τα χαρτιά στην επιτροπή . γιατί πολλές φορές γράφουν ότι τύπο τους κατεβεί στην έγκριση , εμένα μου έγραψαν: γαστρικός δακτύλιος και μπαι πας, και εγω θα κάνω χολοπαγκρεατικη εκτροπή ,ένταξη το καλύπτει ο όρος μπαι πας ,αλλά φυλαγε τα ρούχα σου !

Senior Member
    Originally posted by Aris
    Στελιο έχει πάει και γνωστός μου εκεί με μεγάλη επιτυχία απο 220κιλα ειναι τώρα στα 95... και είδα πολύ κόσμο όταν πήγα να τον επισκευθώ στο γραφείο του... έχει και σελίδα στο .net
    Αν τα κιλά αυτά τα έχει κρατήσει πάνω από πέντε χρόνια και δεν έχει προβλήματα υγείας, τότε ναι, μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία. Ακόμη και οι "λάθος" επεμβάσεις μπορούν να φέρουν θεαματικά αποτελέσματα για λίγο. Το ότι κάποιος έχει μεγάλη αναμονή στο γραφείο του, δεν είναι πάντα ένδειξη ότι είναι καλός, απλά ότι δουλεύει καλά το σύστημα μάρκετινκ που ακολουθεί - έχει και ιστοσελίδα! Καλός είναι αυτός που σε ενημερώνει σωστά για όλους τους κινδύνους και τις επιπλοκές, που επιλέγει για την δική σου περίπτωση την επέμβαση που είναι κατάλληλη για σένα και αναλαμβάνει να σε παρακολουθήσει και στη συνέχεια, τότε που θα αρχίσουν τα δύσκολα.

Senior Member
    Originally posted by anna65
    Στελιο έχει πάει και γνωστός μου εκεί με μεγάλη επιτυχία απο 220κιλα ειναι τώρα στα 95... και είδα πολύ κόσμο όταν πήγα να τον επισκευθώ στο γραφείο του... έχει και σελίδα στο .net
    Αν τα κιλά αυτά τα έχει κρατήσει πάνω από πέντε χρόνια και δεν έχει προβλήματα υγείας, τότε ναι, μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία. Ακόμη και οι "λάθος" επεμβάσεις μπορούν να φέρουν θεαματικά αποτελέσματα για λίγο. Το ότι κάποιος έχει μεγάλη αναμονή στο γραφείο του, δεν είναι πάντα ένδειξη ότι είναι καλός, απλά ότι δουλεύει καλά το σύστημα μάρκετινκ που ακολουθεί - έχει και ιστοσελίδα! Καλός είναι αυτός που σε ενημερώνει σωστά για όλους τους κινδύνους και τις επιπλοκές, που επιλέγει για την δική σου περίπτωση την επέμβαση που είναι κατάλληλη για σένα και αναλαμβάνει να σε παρακολουθήσει και στη συνέχεια, τότε που θα αρχίσουν τα δύσκολα.
    Ακριβώς.........Κάποιος μεγαλογιατρός-μπορεί να είναι και ο ίδιος-δεν έκανε μια εξέταση σε ασθενή του με χαμηλό μεταμβολισμό και τώρα κόλλησε και δεν πέφτει...ποιος θα διορθώσει και ποιος θα υποστεί το λάθος;ΚΑλός δεν είναι-απραίτητα-όποιος έχει ωραίο γραφείο και ιστοσελίδα-υπάρχουν και εξαιρέσεις-.Και αν από τους 10 ασθενείς του οι 9 έχουν κάνει ένα τύπο επέμβασης,είναι και αυτό κακό σημάδι...κάνει αυτό που ξέρει κι όχι πιθανόν αυτό που σου ταιριάζει.Είναι πολλά στη μέση με αυτές τις επεμβάσεις,δεν είναι έτσι γιούχου.
    Το 220 με 95 δεν μου λέει τίποτα αν ο φίλος σου έχει ύψος 150 και πρέπει να πάει πχ 60 κιλά.Τα αποτελέσματα φαίνονται μετά την πενταετία και κυρίως ΠΩΣ έφτασε εκεί και ΠΩΣ τα διατηρεί.Αν κάνει τρομερή προσπάθεια διατήρησης,είναι σημάδι ότι ή λάθος χειρουργείο έκανε ή ότι δεν έγινε με τον πρέποντα τρόπο (Πχ σληβ σε ξεχειλωμένη έκδοση)
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΥΚΟΛΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ....

ʼρη συμφωνώντας με την ʼννα και το Στέλιο, κι εγώ το ίδιο θα σου πω η βιασύνη δεν είναι πάντα καλό, ψάξε καλά πριν πάρεις απόφαση ,το που ,με ποιον, και το τι χειρουργείο θα κάνεις .

Junior Member
    Παιδιά ωραία και χρυσά όλα αυτά που λέτε και σας ευχαριστώ αλλά με κάνετε σε ένα βαθμό και αρχιζω και φοβαμαί...:yawn:
    Ο φίλος που κατέβηκε από τα 220 στα 95 την έκανε το 2007 και είναι μέχρι στιγμής οκ στα 95
    Η μέθοδος που μου είπε ο γιατρος θα είναι η sleeve (κοπή στομάχου) την ίδια έκανε και το παιδί.
    Ο γιατρός μου έχει δώσει και δικό του χαρτί που λέει πια μέθοδο θα κάνω για να την δώσω στο ΙΚΑ μαζί με τις εξετάσεις μου.
    Από κει και πέρα μπορούμε να ανταλλαξουμε email για να μου πείτε αν έχετε ακουστά τον γιατρό που έχω πάει... Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ.
    Πάντως ο γνωστός μου από ότι μου είπε είχε κατέβει μέχρι και στον γιατρό του Ριου της Πατρας ώστε να κάνει την έρευνά του αλλά και σε μερικούς γιατρούς της Αθήνας . Τελικά κατέληξε σε αυτόν της Αθήνας.

Στο Ρίο έχει μεγάλη αναμονή συνήθως 13-15 μήνες από το πρώτο ραντεβού της ενημέρωσης μέχρι το χειρουργείο, και ο γιατρός αποφασίζει τον τύπο της επέμβασης ανάλογα με το διατροφικό-ιατρικό ιστορικό σου που αναλυτικότατα παίρνει. Είναι το πιο παλιό και έμπειρο team βαριατρικης στην Ελλάδα με χιλιάδες ασθενείς, ξεκίνησε να λειτούργει το 1994 . παράλληλα κάνει μελέτες διατριβές και στην μετά χειρουργική πορεία των ασθενών μέσο του πανεπιστήμιου και της ομάδας του, ώστε να υπάρχει η μέγιστη εμπειρία στη μετά χειρουργείου ζωή , σε παρακολουθεί εφόρου ζωής και σε στηρίζει .

Οι ιδιώτες χειρουργοί είναι συνήθως πιο χαλαροί με την επιλογή τύπου επέμβασης ,αφού αρκετοί έχουν σαν σκοπό να σε αρχίσουν με την πιο ελαφριά, και αν δεν αποδώσει να σε προχωρήσουν στη επομένη και υπάρχουν περίπτωσης ακόμα και στην επομένη. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα των δακτυλίων που βγαίνουν λόγο αποτυχίας και γίνεται σληβ , ξέρω ένα περιστατικό που μετά από αποτυχημένη σληβ ξαναέκαναν πάλι σληβ .
    οι περισσότεροι αποφεύγουν το μπαι πας που είναι και το πιο δραστικό και παλιό χειρουργείο ,με της μεγαλύτερες και παλαιότερες μελέτες , και το αποφεύγουν συνήθως λόγο μη γνώσης και μεγάλης τεχνικής δυσκολίας που έχει σαν χειρουργείο . δεν κάνουν όλα τα χειρουργεία για όλους και δεν είναι σωστό να επιλέγουμε εμείς το χειρουργείο μας .
    το χειρουργείο επιλέγεται από το γιατρό μας μετά από το διατροφικό και ιατρικό ιστορικό για να πετυχει σίγουρα και να διατηρηθεί η απώλεια σε βάθος χρόνου . παίζει ρόλο και το bmi που έχουμε για την απόφαση αυτή, παίζουν ρόλο δηλαδή πολλοί παράγοντες .
    υπάρχουν άτομα που μπορούν να τα καταφέρουν θαυμάσια με δακτύλιο, άλλα με σληβ ,και άλλα μόνο με μπαι πας ,δυστυχώς ποια είναι αυτά τα άτομα που ταιριάζουν σε κάθε τύπο χειρουργείου ,αυτό το ξέρουν μόνο όσοι γιατροί γνωρίζουν να πραγματοποιούν όλα τα χειρουργεία και όχι μόνο έναν τύπο .
    επίσης ρόλο παίζει και η εμπειρία του χειρούργου και της ομάδας του, πόσες επεμβάσεις έχει πραγματοποίηση σαν μονάδα η σαν ομάδα (καμπύλη εκμάθησης της κάθε μεθόδου) ώστε να γίνει η επέμβαση σωστή από τεχνικής πλευράς .

Προσωπικά θα σε συμβούλευα να ακούσεις πολλούς γιατρούς πριν επιλέξεις αυτόν που θα καταλήξεις , αν θέλεις στείλε μου το μαιλ σου με πμ να σου πω και της δικες μου εντυπώσεις μετά από χρόνιο ψάξιμο που έχω κάνει . αλλά σε καμία περίπτωση μη ακολουθησεις τυφλά οποιονδήποτε. Και κάτι ακόμη για να μπορέσεις να επιλέξεις πιο σωστά γιατρό πρέπει να έχεις διαβάσει αρκετά για της επεμβάσεις και να σου έχουν δημιουργηθεί απορίες πάνω σε αυτές και στην μετά την επέμβαση καθημερινότητα σου.
    Οι περισσότεροι ασχολούμαστε επιφανειακά με το θέμα και μετά αρχίζουν τα δράματα.
    Καλύτερα να αγχωθείς(ενημερωθείς θα έλεγα καλύτερα) πριν ,παρά μετά την επέμβαση ,τότε θα είναι αργά και πιο δύσκολα !
    Μην αγχώνεσαι δεν χρειάζεσαι χειρουργείο καρδιάς που πρέπει να το κάνεις αύριο ,έχεις χρόνο μπροστά σου .

Senior Member
    Παιδιά ωραία και χρυσά όλα αυτά που λέτε και σας ευχαριστώ αλλά με κάνετε σε ένα βαθμό και αρχιζω και φοβαμαί...:yawn:
    Τότε έχουμε πετύχει το στόχο μας! Σκοπός δεν είναι να σε εκφοβίσουμε, αλλά να σου εξηγήσουμε πως η βαριατρική επέμβαση δεν είναι η εύκολη λύση - "έκανε ένας γνωστός μου και πέτυχε" - αλλά μια απόφαση που θα αλλάξει όλη τη ζωή σου. Ψάξε, ενημερώσου σωστά για όλα τα είδη επεμβάσεων και τους κινδύνους που έχει κάθε μια από αυτές, για τις επιλογές που έχεις σε γιατρούς/κλινικές, και δώσε χρόνο στον εαυτό σου να καταλήξει συνειδητά στη σωστή επιλογή. Δεν είναι επείγουσα επέμβαση, λίγη καθυστέρηση δεν θα θέσει τη ζωή σου σε κίνδυνο - μια λάθος επέμβαση μπορεί όμως!

Junior Member
    Na soy doso mail... alla den xero pos...

Junior Member
    Na soy doso mail... alla den xero pos...
    ok to vrika

Page 2 of 16 FirstFirst 123412 ... LastLast