Results 31 to 45 of 232
-
24-01-2011, 15:10 #31
Γεια χαρα σε ολους! Με λενε Φροσω.
Διαβασα παραπανω καποια πραγματα...
Μηπως μπορειτε να με βοηθησετε.. Σχετικα με την γαστροσκοπηση που ζηταει η επιτροπη του ΙΚΑ, ξερετε αν μπορει να ειναι απο ιδιωτη γιατρο, η πρεπει να ειναι μεσω παραπεμπτικου απο το ΙΚΑ???
Ειναι επειγον! Σε 3 μερες περναω επιτροπη, και τωρα μονο μου ειπαν για την γαστροσκοπηση!!
Σας ευχαριστω!
- 24-01-2011, 15:16 #32
:wow: 15 μήνες στο Ρίο;
Είμαι στη φάση που κάνω τις εξετάσεις για να καταθέσω για επιτροπή. Για όσους δεν ξέρουν. Η γαστροσκόπηση πλέον είναι υποχρεωτική. Δε τη γράφει το παραπεμπτικό του Ρίο αλλά τη ζητά. Η γαστροσκόπηση είναι αρκετά ενοχλητική σαν εξέταση. Κατάλαβα ότι για να μην πνίγεσαι πρέπει να κάνεις 2 πράγματα: να μην αγχώνεσαι και να μην κάνεις πολλές κινήσεις (να κρατάς την αναπνοή σου και να μην καταπίνεις). Δύο λεπτά είναι. Περνάνε.
Κάτι αλλό σημαντικό για όσους δεν το ξέρουν: το u/s καρδιάς είναι το τρίπλεξ καρδιάς. Κοστίζει περίπου 70 ευρώ. Αν σας το γράψουν σαν τρίπλεξ θα πάρετε τα λεφτά σας πίσω. Αν σας το γράψουν σαν ουλτρασάουντ/ υπέρηχο δεν παίρνετε τίποτα. Καλό;; :crazy:Τα συμπεράσματα δικά σας. Εγώ την πάτησα.
Επίσης κάτι σημαντικό που πρέπει να διευκρινίζετε όταν πάτε να κλείσετε το ραντεβού για ψυχιατρική γνωμάτευση: Θέλετε ΨΥΧΙΑΤΡΟ και όχι ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ - ΨΥΧΙΑΤΡΟ (ξέρω πολύ καλά γιατί το τονίζω αυτό! Μου έκαναν 2 φορές λάθος και με καθυστέρησαν αδίκως).
Όσοι επιλέξετε να πάτε μέσω ΙΚΑ να υπολογίσετε περίπου 70 ευρώ για αιματολογικές εξετάσεις που δεν καλύπτει το ταμείο και να φροντίσετε να κλείσετε νωρίς καρδιολόγο και πνευμονολόγο.
Αυτά... Θα επανέλθω με νεότερα.
24-01-2011, 15:19 #33
Originally posted by fro
Γεια χαρα σε ολους! Με λενε Φροσω.
Διαβασα παραπανω καποια πραγματα...
Μηπως μπορειτε να με βοηθησετε.. Σχετικα με την γαστροσκοπηση που ζηταει η επιτροπη του ΙΚΑ, ξερετε αν μπορει να ειναι απο ιδιωτη γιατρο, η πρεπει να ειναι μεσω παραπεμπτικου απο το ΙΚΑ???
Ειναι επειγον! Σε 3 μερες περναω επιτροπη, και τωρα μονο μου ειπαν για την γαστροσκοπηση!!
Σας ευχαριστω!
24-01-2011, 15:31 #34
Ναι συμφωνω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να κλεισω ραντεβου... Αλλα αν η επιτροπη απαιτει μεσω ΙΚΑ θα βαλω λυτους κ δεμενους να βρω ραντεβου!!! Παντως πολυ ταλαιπωρια με το ΙΚΑ!!!!! Αισχος δηλαδη!!!! Και φανταστειτε εγω μενω Κρητη κ με πηραν ΜΟΝΟ σημερα να μου πουν οτι περναω επιτροπη την ΠΕΜΠΤΗ στην Αθηνα και να κραταω και αποτελεσματα γαστροσκοπησης!!!! ΕΛΕΟΣ!!!! Και σιγα μην ξερει ο γιατρος να μου πει!!!
24-01-2011, 15:38 #35
και κατι αλλο... εμενα δεν μου ειπε κανεις να παω σε ψυχιατρο!!! Εξετασεις που μου ζητηθηκαν ηταν, θυροειδη, μελετη υπνου, και η γαστροσκοπηση! Λετε να με κοψουν? Τοτε σιγουρα θα χρειαστω ψυχιατρο με τοση ταλαιπωρια που εχω φαει!
24-01-2011, 19:50 #36
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
Originally posted by Luna84
Η γαστροσκόπηση είναι αρκετά ενοχλητική σαν εξέταση. Κατάλαβα ότι για να μην πνίγεσαι πρέπει να κάνεις 2 πράγματα: να μην αγχώνεσαι και να μην κάνεις πολλές κινήσεις (να κρατάς την αναπνοή σου και να μην καταπίνεις). Δύο λεπτά είναι. Περνάνε.
Κάτι αλλό σημαντικό για όσους δεν το ξέρουν: το u/s καρδιάς είναι το τρίπλεξ καρδιάς. Κοστίζει περίπου 70 ευρώ. Αν σας το γράψουν σαν τρίπλεξ θα πάρετε τα λεφτά σας πίσω. Αν σας το γράψουν σαν ουλτρασάουντ/ υπέρηχο δεν παίρνετε τίποτα. Καλό;; :crazy:Τα συμπεράσματα δικά σας. Εγώ την πάτησα.
Επίσης κάτι σημαντικό που πρέπει να διευκρινίζετε όταν πάτε να κλείσετε το ραντεβού για ψυχιατρική γνωμάτευση: Θέλετε ΨΥΧΙΑΤΡΟ και όχι ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ - ΨΥΧΙΑΤΡΟ (ξέρω πολύ καλά γιατί το τονίζω αυτό! Μου έκαναν 2 φορές λάθος και με καθυστέρησαν αδίκως).
Όσοι επιλέξετε να πάτε μέσω ΙΚΑ να υπολογίσετε περίπου 70 ευρώ για αιματολογικές εξετάσεις που δεν καλύπτει το ταμείο και να φροντίσετε να κλείσετε νωρίς καρδιολόγο και πνευμονολόγο.
24-01-2011, 21:49 #37
Originally posted by fro
και κατι αλλο... εμενα δεν μου ειπε κανεις να παω σε ψυχιατρο!!! Εξετασεις που μου ζητηθηκαν ηταν, θυροειδη, μελετη υπνου, και η γαστροσκοπηση! Λετε να με κοψουν? Τοτε σιγουρα θα χρειαστω ψυχιατρο με τοση ταλαιπωρια που εχω φαει!
24-01-2011, 22:32 #38
Originally posted by aggeloydaki
Η γαστροσκόπηση είναι αρκετά ενοχλητική σαν εξέταση. Κατάλαβα ότι για να μην πνίγεσαι πρέπει να κάνεις 2 πράγματα: να μην αγχώνεσαι και να μην κάνεις πολλές κινήσεις (να κρατάς την αναπνοή σου και να μην καταπίνεις). Δύο λεπτά είναι. Περνάνε.
24-01-2011, 22:35 #39
Originally posted by fro
24-01-2011, 22:42 #40
Απλώς μου είπαν ότι κάποιες δεν τις καλύπτει το ΙΚΑ και μου τις έγραψαν και σε ένα χαρτάκι. Δεν ξέρω αν θα πάρω αυτά τα χρήματα πίσω. Δημόσιο νοσοκομείο όλα αυτά. Τέλοσπάντων. Θα τις κάνω και θα δούμε.
24-01-2011, 23:24 #41
Καλησπερα!!! Βασικα επιλεγεις τον γιατρο σου, που σου περνει ενα πληρες ιστορικο. Σου δινει τις εξετασεις που πρεπει να κανεις που πιστεψτε με ειναι ενα κατεβατο. Εμενα μου πηραν 2 μηνες περιπου για να τις κανω μεσω ΙΚΑ. Ολες οι εξετασεις μπορουν να γινουν στο ικα εκτος απο την ΄ενεργειακες απαιτησεις ηρεμιας REE΄. Μετα τις κατεθεσα στο ΙΚΑ πυλης αξιου αναγκαστικα μαζι με την γαστροσκοπηση και μεσα σε 1 εβδομαδα περασα επιτροπη στο ικα παναγιας. Γιατι το ικα πυλης αξιου στελνει καθε παρασκευη οτι αιτησεις εχουμε κανει στο παναγια και αυτοι απο εκει σε ειδοποιουν. Σαν διαδικασια η εγκυση ηταν γρηγορη ευτυχως. Η γαστροσκοπηση μπορει να γινει με μεθη, ετσι την εκανα και εγω, και δεν καταλαβαινεις τιποτα απολυτως. Η ψυχιατρικη γνωματευση χρειαζεται. Οι εξετασεις ειναι δεκτες και απο ιδιωτες, γιατι εγω εκανα την γαστροσκοπηση και την γνωματευση ψυχιατρου σε ιδιωτη. Γνωματευση απο ψυχιατρο δεν μπορεσαι να μου την δωσει ψυχιατρος του ικα γιατι δεν με παρακολουθουσε μου ειπε. Οτι ναναι.
25-01-2011, 05:46 #42
ʼρη σου έστειλα.
25-01-2011, 13:18 #43
Εγω βρηκα πρωτα τον γιατρο (ιδιωτης) συζητησα μαζι του μου ειπε οτι θα κανω την sleeve μου εδωσε καποιες εξετασεις τις οποιες τις εκανα ολες σε ιδιωτικα ιατρεια.πηρα τα αποτελεσματα ολα τα πηγα ξανα στον γιατρο μου και μου εδωσε γνωματευση την οποια μαζι με τις εξετασεις τα πηγα στο ικα της περιοχης μου για να τα στειλουν στο ικα μελισσιων (μπορεις να τις πας και ο ιδιος στο ικα μελισσιων και παντα να βγαζετε φωτοτυπιες) που με την σειρα τους με δικο μου τηλεφωνο/ενοχληση μετα απο μισο μηνα μου εδωσαν ημερομηνια επιτροπης μετα απο 3 μηνες.περασαν οι μηνες και σε λιγες μερες ερχετε η σειρα μου...
Οι εξετασεις που εκανα εγω
ΑΙΜΑΤΟΣ (200 ευρω)
Γενικη αιματος
Γενικη ουρων
Σιδηρος ορου
Πηκτολογικος ελεγχος
Ουρια
Κρεατινινη
Σακχαρο
sGOT,sGPT.ALP,γ-GT
T3,T4,TSH
ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Γαστροσκοπηση (150 ευρω)
25-01-2011, 13:35 #44
δεν μπορώ να καταλάβω εφόσον έχετε ΙΚΑ για πιο λόγο να πληρώσετε τις εξετάσεις? (δεν είναι κ λίγα τα χρήματα) Το είπα και το ξαναλέω...ΟΛΕΣ τις εξετάσεις μου τις έγραψαν οι γιατροί στο ΙΚΑ και τις έκανα είτε στο ΙΚΑ είτε σε συμβεβλημένα εργαστήρια και δεν πλήρωσα δραχμή!! οκ...ευρώ :smilegrin::smilegrin: Η μοναδική εξέταση ήταν αυτή του μεταβολισμού την οποία δεν δικαιολογεί το ΙΚΑ
25-01-2011, 13:45 #45
Από ότι καταλαβαίνω υπάρχει ένα χάος για το ποιές εξετάσεις πρεπει να κάνουμε και για το ποιές δέχεται το ΙΚΑ. :thumbdown:
Και εγώ έχω κάνει ακριβώς τις εξετάσεις που έκανε ο Αλέκος απο πάνω μου. Εκτός από την Γαστροσκόπιση που θα την κάνω σήμερα.
Απο κει και πέρα στον πνευμονολόγο πανε μόνο τα άτομα που καπνίζουν για πολύ καιρο από ότι μου έδωσε να καταλάβω ο γιατρός μου και σου κάνουν αν θυμάμαι καλά σπειρωμέτρηση.
Για Ψυχολόγο και Καρδιολόγο δεν μου έχουν πει τιποτα. Απλά μου είπαν ότι όταν θα μπω στο νοσοκομείο θα κάνω εκεί καρδιολογικές εξετάσεις. :exclamation:
Boldoza θα το κοιταξω αυτο που έστειλες και τα λεμε. :wink1:
Αν πάντως η αναμονή για την επιτροπή παχυσαρκίας ειναι 1 μήνας ή 3ης μήνες .... το έχω χάσει το παιχνίδι δεν προλαβαίνω να την κάνω μέσω του ΙΚΑ γιατι τελειώνει το βιβλιάριό μου.
Αυτοπροσώπος δεν μπορείς να τα πας τα χαρτιά στο ΙΚΑ Μελισσίων για να περάσεις από επιτροπή ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ λένε.... πρέπει να τα καταθέσεις στο ΙΚΑ της περιοχής σου και να τα στείλουν Διοικητικα.
Πίεση στην δουλειά
02-08-2025, 08:41 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή