Εγχειρήσεις Παχυσαρκιας κ ταμείο ΙΚΑ - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 16 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 232
    Senior Member
    Καλη επιτυχία olini μου!!!!!!!!!

Μην αγχώνεσαι όλα θα πάνε καλά! Να είσαι έτοιμη να απαντήσεις τις ερωτήσεις τους και να έχεις πίστη πως αυτό που προτείνει ο καθηγητής είναι το καλύτερο για σένα. Και όταν τελειώσεις με το καλό αν θες μπες να μας πεις την εμπειρία σου να ξέρουμε τι να περιμένουμε κι οι επόμενοι. :tumble:

αναπηρία ?

Originally posted by alekos
    Κάθε τι που αφαιρειτε απο το σώμα σου αυτο σημαίνει αναπηρία όχι όμως την αναπηρία που αναφαιρεις ΕΣΥ. Αφού τα λες τόσο επιστημονικά θα έχεις διαβάσει ότι οι επεμβάσεις που αφαιρούν οτιδήποτε απο μέσα σου θεωρείται αναπηρία.
    alekos έψαξα πάρα πολύ να βρω αυτό που λες, ότι αν αφαιρεθεί κάτι μέσα από τον οργανισμό σου θεωρείται αναπηρία , δε το βρήκα πουθενά γραμμένο και έψαξα πολύ, μέχρι στιγμής βρήκα ότι αναπηρία θεωρείται η αδυναμία ενός άτομου να εκτελέσει κάποιες βασικές ενέργειες για να αυτοεξυπηρετηθεί και να εργαστεί . αν θέλεις βοήθησε μας με κάποιο λινκ η με κάποιο ιατρικό άρθρο που να το αναφέρει αυτό που λες .
    Στη δίκη μας περίπτωση ιδικά αν κάποιος είναι πάρα πολλά κιλά , περισσότερο ανάπηρος(από πλευράς αυτοεξυπηρέτησης και ικανοτήτων) είναι αν μείνει σε αυτά τα κιλά , παρά αν κάνει ένα χειρουργείο παχυσαρκίας .

Junior Member
    παιδια εγω χθες περασα επιτροπη,ευτυχως πηγαν ολα καλα! τρεις ημασταν ολοι και ολοι, εγω μια κυρια που θα εκανε δακτυλιο και ενας κυριος που ηταν επισης για πατρα ο οποιος ειχε κανει εισαγωγη την προηγουμενη τριτη και θα εμπαινε την επομενη χειρουργειο και του ειπαν οτι δεν εχει παει εγκριση οποτε και θα πρεπει να καλυψει αυτος το κοστος της επεμβασης οποτε και εφυγε και ηρθε να παρει την εγκριση. μου ειπε οτι απο το τοπικο υποκαταστημα του ικα δεν του ειχαν πει οτι επρεπε να παει θεσσαλονικη για να περασει επιτροπη! στην επιτροπη με ρωτησαν τα κλασσικα, αν ημουν παχουλο παιδι, αν εχω κανει διαιτα αι τετοια πραγματα...και κλασσικα μου ξαναπεταξε η μια κυρια οτι το μπαι πας ειναι αναπηρια...δεν εδωσα και πολυ σημασια, πηρα το χαρτι μου και εφυγα.

Senior Member
    Μπράβο olini!!! Η έγκριση είναι στα χέρια σου και σε λίγο καιρό θα ξεκινάς την καινούρια σου ζωή!!!! :grin:

Junior Member
    ʼρη έκανες την επέμβαση??? Σιδερένιος!!! Πώς αισθάνεσαι? :tumble: [/quote]

---------------------------------------------------------------------------
    Σε ευχαριστώ φίλε.... εντάξει μου έχει κρεμάσει ένα σακουλάκι απέξω για να βγάζει τα υγρά της εγχείρησης... αυτο με έχει ταλαιπωρήσει αυτές τις μέρες. Αλλά μέσα στην βδομάδα θα πάω να το βγάλω... Κατα τα άλλα προσπαθώ να προσαρμοστω στα νέα δεδομένα.

Junior Member
    Olini καλή επιτυχία....
    Εμένα στην επιτροπή ρε παιδιά δεν με ρώτησαν τίποτα.... ίσως έπαιξε ρόλο ότι σε εκείνο το υποβαθμισμένο και μικρό χώρο του ΙΚΑ Μελισσίων είχαμε στριμωχθεί γύρω στα 35-40 άτομα (παχύσαρκοι + τους συνοδους που ειχε ο καθένας).

Παιδιά με την παχυσαρκία και την αναπηρία νομίζω συμφωνω με τον >>alekos

<<έψαξα πάρα πολύ να βρω αυτό που λες, ότι αν αφαιρεθεί κάτι μέσα από τον οργανισμό σου θεωρείται αναπηρία , δε το βρήκα πουθενά γραμμένο και έψαξα πολύ, μέχρι στιγμής βρήκα ότι αναπηρία θεωρείται η αδυναμία ενός άτομου να εκτελέσει κάποιες βασικές ενέργειες για να αυτοεξυπηρετηθεί και να εργαστεί . αν θέλεις βοήθησε μας με κάποιο λινκ η με κάποιο ιατρικό άρθρο που να το αναφέρει αυτό που λες .
    Στη δίκη μας περίπτωση ιδικά αν κάποιος είναι πάρα πολλά κιλά , περισσότερο ανάπηρος(από πλευράς αυτοεξυπηρέτησης και ικανοτήτων) είναι αν μείνει σε αυτά τα κιλά , παρά αν κάνει ένα χειρουργείο παχυσαρκίας >>

Παράδειγμα: Εδώ όσοι είναι κωφάλαλοι αλλά μπορούν να εξυπηρετηθούν βρίσκονται στην βαθμίδα του 65 με 67% της αναπηρίας ενός ανθρώπου. Δηλαδή στο όριο.
    Δεν νομίζω πως μπορεί ένα παχύσαρκο άτομο να θεωρηθεί ''ανάπηρος'' για μια επιλογή που κατάφερε να κάνει ως προς το να γίνει καλύτερος.
    Γιατί αν φτάσεις στα κιλά που πρέπει χωρίς κάποια προβλήματα και συνεχίζεις την σωστή διατροφή τότε πια η αιτία για να καταταχτείς στα άτομα με αναπηρία?

Senior Member
    Καλησπέρα παιδιά. Όσοι είναι από επαρχία πρέπει να περάσουν από επιτροπή στην Αθήνα; Ή υπάρχει πχ μια επιτροπή ΙΚΑ Δυτικής Ελλάδας, Μακεδονίας κτλ; Ή στα κατά τόπους ΙΚΑ; Ευχαριστώ πολύ.

Junior Member
    luna νομιζω πως απο δυτικη μακεδονια περνανε επιτροπη στο ικα στο Παναγια στη θεσσαλονικη.
    εγω περασα επιτροπη την προηγουμενη εβδομαδακαι ηταν μαζι μου ενας κυριος που ηταν απο τα γρεβενα

Junior Member
    Πάντως από ότι κατάλαβα η Κρήτη περνάει από την επιτροπή των Αθηνών, στι ΙΚΑ στα Μελίσσια και μπορεί και όλη η νότια Ελλάδα. Δεν είναι σίγουρος...

Junior Member
    Ρώτα στο ΙΚΑ της περιοχής σου... απο πιά επιτροπή θα περάσουν τα χαρτιά σου... [/quote]

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Luna εγώ από Πάτρα θα πάω Αθήνα όταν έρθει η ώρα:bouncing:

Senior Member
    2 επιτροπές για την παχυσαρκία υπάρχουν:ΙΚΑ Μελισσίων για Νότια Ελλάδα και νησιά και στο Νοσοκομείο Παναγία του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη για τη Βόρεια Ελλάδα

Senior Member
    Μετά από αρκετό ψάξιμο βρήκα αυτές τις 3 εγκυκλίους όσον αφορά τις βαριατρικές επεμβάσεις με την τρίτη να είναι η πιο πρόσφατη.

1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
    Γ.Ε.: Γ32/623/8-5-2006
    ΘΕΜΑ: « Επεμβάσεις Παχυσαρκίας.»
    Η παχυσαρκία και τα εξ? αυτής επακόλουθα αποτελούν παγκοσμίως, αλλά και για την χώρα μας ,ιατρικό πρόβλημα το οποίο χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης .
    Όταν κάθε προσπάθεια για απώλεια βάρους έχει φτάσει σε αδιέξοδο εξετάζεται το ενδεχόμενο της χειρουργικής επέμβασης . Η εγχείρηση όμως δεν έχει πάντοτε τα αναμενόμενα οφέλη με αποτέλεσμα ο έλεγχος για την παχυσαρκία να είναι διαρκής (δια βίου)
    Ενδείξεις για χειρουργική αντιμετώπιση:
    - Ο δείκτης σωματικού βάρους (B M I ) να είναι ίσος ή μεγαλύτερος των 40 kg/m2
    - O δείκτης σωματικού βάρους να είναι ίσος ή μεγαλύτερος των 35kg/m2 αλλά να συνυπάρχουν ασθένειες όπως : διαβήτης τύπου ΙΙ , καρδιοαναπνευστικά προβλήματα (υπέρταση ,υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια , έμφραγμα μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο, αποφρακτική άπνοια ύπνου, υποαερισμός , σύνδρομο Pockwich ) , υπερλιπιδαιμία , χολολιθίαση, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση , υπογονιμότητα, ακράτεια ούρων ή μυοσκελετικά (εκφυλιστική αρθρίτιδα) και κινητικά προβλήματα
    - Οι πάσχοντες να μπορούν να προσκομίσουν τεκμηριωμένες αποδείξεις ότι οι προηγούμενες προσπάθειες συντηρητικής αντιμετώπισης (δίαιτα , άσκηση, Φαρμακευτική αγωγή ) ήταν αναποτελεσματικές.
    Θεωρούμε αναγκαίο τον καθορισμό προϋποθέσεων, ώστε η απόφαση για χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας να λαμβάνεται όταν τα αναμενόμενα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων μιας χειρουργικής επέμβασης.
    Προϋποθέσεις για χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
    - Ο ασθενής να είναι άνω των 18 ετών και κάτω των 60
    - Ο ασθενής να είναι υπέρβαρος πάνω από πέντε χρόνια
    - Να μην πάσχει από κάποια άλλη ασθένεια , η οποία μπορεί να προκαλέσει την παχυσαρκία ,όπως υποθυρεοειδισμό , νόσο Cushing, σύνδρομο Prader Willi, σοβαρή ψυχασθένεια .
    - Να μην κάνει κατάχρηση αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών .
    - Θα πρέπει να συμμετέχει ενεργά στη θεραπεία του ,να είναι έτοιμος να κάνει δραστικές αλλαγές στον τρόπο διατροφής του και να λαμβάνει μέρος στη μακροχρόνια μετεγχειρητική παρακολούθηση. Όλα αυτά προϋποθέτουν να μην υπάρχει χαμηλό επίπεδο αντίληψης και συνεργασίας .
    - Να είναι ενήμερος όλων των πιθανών επιπλοκών και να αποδέχεται τον χειρουργικό κίνδυνο.
    - Να μην συνυπάρχουν παθήσεις που να οδηγούν σε υψηλό περιεγχειρητικό κίνδυνο
    Επιλογή ασθενών :
    Οι επιλεγόμενοι για χειρουργική αντιμετώπιση ασθενείς, θα πρέπει να εκτιμώνται από γιατρούς ειδικοτήτων όπως χειρουργοί, ή ψυχίατροι , γαστρεντερολόγοι ή ενδοκρινολόγοι, διαιτολόγοι.
    Επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της παθογόνου παχυσαρκίας :
    H χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι περιοριστικού τύπου ( γαστρικός δακτύλιος) ή δυσαπορρόφησης (γαστρικό By-pass)
    Οι επεμβάσεις περιοριστικού τύπου έχουν λιγότερες επιπλοκές αλλά έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις συμμόρφωσης στη διατροφή και δεν μπορούν να πετύχουν πολύ μεγάλη απώλεια βάρους .
    Στη βαριά παχυσαρκία προτιμάται μια επέμβαση δυσαπορρόφησης π.χ. γαστρικό bay-pass. Σε σπάνιες περιπτώσεις στις οποίες ο ΒΜΙ> 60 μπορεί η χειρουργική θεραπεία να σχεδιαστεί σε δυο στάδια .
    H μη χειρουργική μέθοδος αντιμετώπισης της παχυσαρκίας με ενδογάστριο μπαλόνι, επειδή σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα δε προσφέρει λύση στην παχυσαρκία διότι έχει προσωρινά αποτελέσματα, δεν καλύπτεται από το ΙΚΑ
    Η επιλογή της κατάλληλης χειρουργικής μεθόδου εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς και γίνεται από τον θεράποντα γιατρό.
    Ο χρόνος νοσηλείας ,για τις επεμβάσεις ανοικτού τύπου είναι περίπου μια εβδομάδα , ενώ για τις λαπαροσκοπικές απαιτείται ο μισός χρόνος νοσηλείας.
    Η Διοίκηση του ΙΚΑ αποφάσισε να καλύψει τις δαπάνες διενέργειας των παραπάνω επεμβάσεων (πλην του ενδογάστριου μπαλονιού) ,για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, σε άτομα που έχουν τις προϋποθέσεις ?ιατρικές ενδείξεις και καθιερώνει προς τούτο διαδικασίες ,οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται .Σε διαφορετική περίπτωση (μη τήρηση διαδικασιών) οι δαπάνες βαρύνουν τον ίδιο τον ασφ/νο.
    Επί πλέον το ΙΚΑ καλύπτει μία μόνο χειρουργική αντιμετώπιση . Οι δαπάνες τυχόν δεύτερης χειρουργικής επέμβασης για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στο ίδιο ασθενή βαρύνουν τον ασφ/νο.
    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ- ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ
    Η εξέταση ?αξιολόγηση των αιτημάτων θα γίνεται από ειδική επιτροπή . Προς τούτο θα λειτουργήσουν δύο επιτροπές. Μία στο Β΄ Νοσοκομείο του ΙΚΑ στην Θεσσαλονίκη, με περιοχές ευθύνης Μακεδονία -Θράκη ?Θεσσαλία και η άλλη στο 1ο Νοσ/μείο του ΙΚΑ στην Αθήνα για όλες τις άλλες περιοχές.
    Ο ασφ/νος ,προκειμένου να εξετασθεί από την αρμόδια επιτροπή θα απευθύνεται στην Γραμματεία της Μονάδας Υγείας του τόπου κατοικίας του για να ενημερωθεί και να υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά , τα οποία είναι:
    1. Αίτηση του ασφ/νου, για προέγκριση της επέμβασης . (επισυνάπτεται υπόδειγμα)
    2. Η αίτηση θα συνοδεύεται με πλήρη- αναλυτική γνωμάτευση του θεράποντα γιατρού, στην οποία θα αναγράφονται: H προετοιμασία του ασθενούς με συντηρητικές μη χειρουργικές μεθόδους ( δίαιτα ,άσκηση, φαρμακευτική αγωγή) και αιτιολόγηση της αποτυχίας, οι λόγοι που επιβάλουν την χειρουργική αντιμετώπιση , η προτεινόμενη μέθοδος και οι λόγοι για τους οποίους επιλέγεται , το ύψος και το βάρος του ασθενούς ,ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΒΜΙ) του ασθενούς.
    3. Ιατρικές γνωματεύσεις για τυχόν συνυπάρχοντα της παχυσαρκίας νοσήματα ,από
    γιατρό αντίστοιχης με το νόσημα ειδικότητας.
    4. Τυχόν υπάρχουσες εξετάσεις, που να τεκμηριώνουν τα συνοδά με την παχυσαρκία
    νοσήματα.
    Στη συνέχεια και αφού συμπληρωθεί ο φάκελος με όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά θα αποστέλλεται με ευθύνη της Μονάδας στην αρμόδια επιτροπή για την αξιολόγηση του αιτήματος .
    Ο ασφ/νος θα ενημερώνεται τηλεφωνικά από την γραμματέα της επιτροπής για την ημέρα και την ώρα του ραντεβού και θα προσέρχεται στην επιτροπή αυτοπροσώπως.
    Με την προσκόμιση της εγκριτικής απόφασης της αρμόδιας επιτροπής θα εκδίδεται εισιτήριο εισαγωγής για Κρατικό Νοσ/μείο ή συμβεβλημένη με το ΙΚΑ ,για χειρουργικά περιστατικά, ιδιωτική κλινική και η επέμβαση θα πραγματοποιείται χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τον ασφ/νο. Δεν θα εγκρίνονται νοσηλείες που αφορούν τις εν λόγω επεμβάσεις αν δεν συνοδεύονται με εγκριτική απόφαση από την αρμόδια επιτροπή. Τούτο αποτελεί προϋπόθεση για την κάλυψη από το ΙΚΑ των σχετικών δαπανών δεδομένου, ότι οι επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας δεν είναι επείγουσες και δεν γίνονται εκτάκτως αλλά προγραμματισμένα.
    Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι οι επιτροπές έχουν αρμοδιότητα για την προέγκριση της επέμβασης και όχι για την εκ των υστέρων έγκριση .

2. Επεμβάσεις παχυσαρκίας
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
    Γ.Ε.: Γ32/1248/18-9-06
    Σχετικό το Γ32/623/8-5-06 Γενικό Έγγραφό μας.
    Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού εγγράφου με θέμα επεμβάσεις παχυσαρκίας και με αφορμή διαπιστώσεις της αρμόδιας επιτροπής που λειτουργεί στο 1ο Νοσ/μείο, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
    Οι ασφ/νοι που παραπέμπονται στις αρμόδιες επιτροπές, προκειμένου να αξιολογηθεί η ανάγκη για διενέργεια ή όχι επέμβασης προς αντιμετώπιση της παθογόνου παχυσαρκίας , θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν εξετάσεις θυρεοειδικών ορμονών και συγκεκριμένα Τ3 ? Τ4 & ΤSH.
    Χωρίς τις εξετάσεις αυτές οι επιτροπές δεν μπορούν να έχουν πλήρη εικόνα κάθε περιστατικού και κατά συνέπεια θα αναβάλουν την εξέτασή του, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να επανέλθει με τις απαραίτητες εξετάσεις.
    Παρακαλούμε για την ενημέρωση όλων των αρμοδίων υγειονομικών οργάνων, οι οποίοι με την σειρά τους θα ενημερώνουν σχετικά τους ενδιαφερόμενους ασφ/νους

3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 11.06.2010
    ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
    ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
    ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
    ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΡ. ΠΡΩΤ. Γ32/741
    ΤΜΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
    Ταχ. Δ/νση:Αγ. Κων/νου 8-10241 ΠΡΟΣ
    Αρ. Τηλεφώνου: 2105225822 1. Όλες τις Νομαρχιακές και Τοπικές
    Fax: 2105228509 Μονάδες Υγείας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
    2.Τα Νοσοκομεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
    3.Τα Περ/κά και Τοπικά Υποκ/τα

και Παραρτήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
    4. Δ/νση Παροχών
    ΘΕΜΑ: Επεμβάσεις παχυσαρκίας
    Σχετ. 1.Τα Γ32/623/8.05.06 & Γ32/1248/18.09.06 Γενικά έγγραφά μας
    2.Το Φ.41110/11307/1384/18.05.2010 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας
    3 Το από 21/04/10 έγγραφο της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΣΥ
    Σε συνέχεια των παραπάνω (1) σχετικών εγγράφων μας με θέμα «επεμβάσεις
    παχυσαρκίας» σας διαβιβάζουμε το από 21.04.2010 έγγραφο της Εκτελεστικής
    Επιτροπής του ΚΕΣΥ και σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
    Στο εξής, οιασφαλισμένοι μας που παραπέμπονται στις αρμόδιες επιτροπές
    παχυσαρκίας , προκειμένου να αξιολογηθεί η ανάγκη για τη διενέργεια ή όχι επέμβασης
    προς αντιμετώπιση της παθογόνου παχυσαρκίας, θα πρέπει απαραίτητα σύμφωνα με το
    έγγραφο του ΚΕΣΥ που προαναφέραμε, να προσκομίζουν πλέον των άλλων ιατρικών
    εξετάσεων και πρόσφατη «γαστροσκόπηση».
    Παρακαλούμε για την ενημέρωση όλων των αρμοδίων υγειονομικών οργάνων , οι
    οποίοι με τη σειρά τους θα ενημερώνουν σχετικά τους ενδιαφερόμενους ασφαλισμένους.
    Συν. 2 φύλλα
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
    1.Γραφείο Διοικητή
    2. « Γενικής Διευθ.Υπηρεσιών Υγείας ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
    Η ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ
    ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
    &ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
    ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΩΤΑΚΗ

Σε έγγραφο που επισυνάπτεται με την τελευταία εγκύκλιο αναφέρεται ότι η ευμεγέθης κήλη συνιστά αντένδειξη για επέμβαση δακτυλίου ή sleeve. Δεν μπορώ να το αντιγράψω λόγω ότι είναι σε μορφή εικόνας.

Senior Member
    Καλησπέρα σε όλουςςς! :roll:
    Όντας ένα βιαστικό ον έχω βάλει στο μυαλό μου μέχρι και το τι θα πάρω μαζί μου στο νοσοκομείο που λέει ο λόγος αν και το 1ο μου ραντεβού με τον γιατρό είναι την άλλη βδομάδα.. :dork:
    Σχεδιάζω να εγχειριστώ στο Παπαγεωργίου εδώ στην όμορφη Θεσσαλονίκη, αλλά απ' ότι είδα μια άλλη κοπέλα έκλεισε χειρουργείο για του χρόνου τον Μάρτη.. :wow:
    Το χαρτί της έγκρισης δεν λήγει μετά από 3 μήνες απ' την σφραγίδα; Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;
    Ας δώσει κάποιος τα φώτα του!
    Ευχαριστώ πολύυυυ! :bouncy:

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Loli.Pop εμένα η έγκριση μου λήγει λίγες μέρες πριν μπω στο χειρουργείο και μου είπαν πως θα μου την ανανεώσουν καθώς είναι λίγες οι μέρες της διαφοράς,τώρα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ρωτήσεις μάλλον στο ΙΚΑ ,γιατί εδώ μιλάμε από όσο κατάλαβα περνάς επιτροπή σήμερα και χειρουργείσαι στο Παπαγεωργίου ένα χρόνο μετά,είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα!άσε που κανείς δεν ξέρει τι θα γίνεται διοικητικά στο ΙΚΑ ένα χρόνο μετά εφόσον ενταχθούν στο ΕΣΥ

Page 7 of 16 FirstFirst ... 56789 ... LastLast