Results 106 to 120 of 232
-
04-04-2011, 22:40 #106
Σ ευχαριστώ αγγελουδακι για την απάντηση! :bouncing:
Χμμ άρα μάλλν θα πρέπει να κάνω υπομονή μέχρι την επόμενη Πέμπτη που έχω ραντεβού με τον γιατρό!
Μπορεί και να μην περιμένω τόσο.. Το ελπίζω δλδ..:duh:
Σ εύχομαι γλυκιά μου καλή επιτυχίαααα :bouncy:
- 05-04-2011, 13:44 #107
aggeloudaki μου μιας και είσαι η πιο πρόσφατη που πέρασες επιτροπή μπορείς να μας πεις τι δικαιλογητικά ακριβώς χρειάζεται για να κάνεις αίτηση? Το τρισέλιδο από το Ρίο και η γαστροσκόπηση αρκεί? Η γαστροσκόπηση πρέπει να συνοδεύεται και από γνωμάτευση? Και τέλος δέχονται την γαστροσκόπηση αν την κάνουμε ιδιωτικά? Sorry για τις πολλαπλές ερωτήσεις και σε ευχαριστώ!
05-04-2011, 17:19 #108
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
welldah το τρισέλιδο από το ρίο κ την γαστροσκόπηση που έκανα στο νοσοκομείο μαζί με την γνωμάτευση που μου έδωσαν έστειλα κ μία αίτηση που συμπληρώνεις στο τοπικό σου ικα.Εγώ όταν ρώτησα να κάνω την γαστροσκόπηση ιδιωτικά μου είπαν όχι αλλά θυμάμαι πως ο Αποστόλης είπε πως ιδιωτικά που την έκανε την δέχτηκαν,για καλό κ κακό ρώτα στο ΙΚα όταν θα πας να στην γράψουν!τι ζήτας συγνώμη για τις ερωτήσεις βρε?κανένας κόπος!
06-04-2011, 15:24 #109
Από την ώρα που θα κάνει κάποιος την αίτηση και θα καταθέσει τα χαρτιά, πόσο καιρό κάνει περίπου να δοθεί η έγκριση από την επιτροπή; Γνωρίζει κανείς έστω πανω-κάτω;
06-04-2011, 23:48 #110
Σήμερα πήγα στο ΙΚΑ της περιοχής μου για να ρωτήσω τα δικαιολογητικά για την επιτροπή παχυσαρκίας. Να πω την αλήθεια ήμουν σχεδόν σίγουρη από αυτά που έχω διαβάσει εδώ ότι θα ταλαιπωρηθώ και δε θα βγάλω άκρη. Αφού φανταστείτε είχα βγάλει φωτοτυπία τις εγκυκλίους του ΙΚΑ μήπως χρειαστεί να τις δείξω για να καταλάβουν τι θέλω! Όμως τελικά έτυχα σε μια πραγματικά εξυπηρετικότατη και πλήρως κατατοπισμένη υπάλληλο η οποία μου είπε τα εξής: Τα δικαιολογητικά που χρειάζεσαι για την επιτροπή είναι 1) μια αίτηση την οποία συμπληρώνεις εκεί, 2) το χαρτί από τον γιατρό που σε παραπέμπει για την εγχείρηση το οποίο αναγράφει τα αποτελέσματα των εξετάσεων που σου ζήτησε να κάνεις, το ΔΜΣ σου και την επέμβαση που προτείνει για την περίπτωσή σου, 3) μια πρόσφατη γαστροσκόπηση και 4) εξετάσεις Τ3 ? Τ4 & ΤSH (αυτές κατά πάσα πιθανότητα αναγράφονται στο χαρτί του γιατρού σας ή τουλάχιστον αυτό ισχύει για τους ασθενείς του Ρίου). Αυτά όλα αφού τα βγάλεις φωτοτυπίες (για να είσαι σίγουρος ότι έχεις κι εσύ ένα αντίγραφο) τα καταθέτεις στη γραμματεία του τοπικού σου ΙΚΑ (προσοχή μιλάμε για τη Μονάδα Υγείας, δηλ. στα ιατρεία και όχι για το Διοικητικό κατάστημα) και παίρνεις αριθμό πρωτοκόλλου που βεβαιώνει ότι έχεις κάνει την κατάθεση. Στη συνέχεια αυτά ελέγχονται και υπογράφονται από τον διευθυντή του ΙΚΑ και αποστέλλονται διοικητικά (δηλαδή με κλητήρα) στην επιτροπή στα Μελίσσια. Στο συγκεκριμένο κατάστημα του ΙΚΑ που πήγα εγώ έχεις την επιλογή να πας ο ίδιος τα χαρτιά στο ΙΚΑ Μελισσίων καθώς ο κλητήρας έχει συνταξιοδοτηθεί και δεν υπάρχει άτομο για αυτή τη δουλειά. Αλλιώς τα αφήνεις εκεί και όταν βρεθεί κάποιος τα πάει! :shocked2:
Η υπάλληλος μου είπε πως αυτό δε συμβαίνει σε όλα τα παραρτήματα του ΙΚΑ παρά μόνο σε αυτό κατ'εξαίρεσιν λόγω της κατάστασης. Η αναμονή μέχρι να σε καλέσει η επιτροπή ποικίλει από μερικές εβδομάδες μέχρι και 3-4 μήνες.
Ελπίζω να μη σας κούρασα με την περιγραφή μου.
07-04-2011, 10:16 #111
Καλη δουλειά έκανες Welldah με τις τρεις εγκυκλίους... χαίρομαι που υπάρχουν νέα άτομα που ενημερώνονται ακόμα, μέσω του θέματος που ανοίχτηκε. Και άτομα που βοηθούν άλλους καινούριους επισκέπτες για να κάνουν ένα βήμα προς το όνειρο.
Παίδια όσο για μένα... δύσκολη η αλλαγή, δύσκολα να αλλάξει και η νοοτροπία... το μυαλό ακόμα περιφέρεται μερικές φορές γύρω από το φαγητό και ας μην θέλει το στομάχι άλλο φαγητό :-) αλλά μέσα σε εναμιση μήνα πήγα -17 kg. Καλή μου συνέχεια και καλή σας συνέχεια.
15-04-2011, 13:34 #112
Καλησπέρα σε όλους!!! :bouncy:
Ξεκινάω επιτέλους ν μαζεύω το χαρτομάνι και τις εξετάσεις για την επιτροπή!
Απλώς σήμερα που έκανα ένα πλάνο στο μυαλό μου μου δημιουργήθηκαν 2,3,424894791 ερωτήσεις! :dork:
Μπορώ να πάω σε ιδιωτικό ψυχίατρο; Πρέπει να είναι αποκλειστικά ψυχίατρος ή μπορεί να είναι και νευρολόγος-ψυχίατρος; Γιατί είχα διαβάσει ότι ένα μέλος πήγε σε νευρολόγο-ψυχίατρο αι είχε πρόβλημα με το χαρτί..
Το χαρτί του ψυχιάτρου που θα καταθέσω μαζί με τις άλλες εξετάσεις τι θα πρέπει να λέει;
Χμμ τελικά ήμουν λίγο υπερβολική. :lol:
Συγγνώμη αν σας κούρασα! :smilegrin:
15-04-2011, 13:46 #113
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
Lolipop εγώ πήγα σε γιατρό στον ψυχίατρο του ΙΚΑ ,άρα δεν μπορώ να σε βοηθήσω
To δικό μου χαρτί βεβαίωνε πως δεν είχα κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα και πως μπορώ να χειρουργηθώ,από όσο θυμάμαι μία γνωμάτευση 2 γραμμών ήταν ,την γνωμάτευση μου την είχαν ζητήσει από το νοσοκομείο του Ρίου,δεν ξέρω αν είναι υποχρεωτικό για το Ικα.Ρώτησες τι γίνεται σε περίπτωση που περάσουν πολλοίιιιιιιιιιι μήνες από την έγκριση?αν θυμάμαι καλά σου είπαν χειρ σε έναν χρόνο ε?
15-04-2011, 14:44 #114
Να 'σαι καλά aggeloydaki! :roll:
Ο χειρούργος μου είπε να πάω σε όποιον θέλω.. Απλώς εδώ είδα κάποιον που είχε πρόβλημα με το ιδιωτικό χαρτί και κάποιον που έλεγε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα.. Τελικά είναι ανάλογα με την περίπτωση..
Ευτυχώς την γλίτωσα την γαστροσκόπηση γιατί είχα κάνει μία τώρα πρόσφατα και απλώς θέλει να πάω να την πάρω α' το Θεαγένειο που την είχα κάνει.. :spin:
Αυτό για τον έναν χρόνο το είχε πει μία κοπέλα που έκλεισε ημερομηνία στο Παπαγεωργίου.. Το ρώτησα πάντως! και μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και θα μου το ξανασφραγίσουν το χαρτί.. :bouncy:
Τις εξετάσεις αίματος θα τις κάνω στο κέντρο υγείας στο χωριό μου τσακ μπαμ.. :spin:
Για ενδοκρινολόγο θα πάω σε μία συμβεβλιμένη του ικα..
Έχω κάνει όλο το πλάνο!χαχα :tumble:
Τελικά μου άρεσουν πολύ αυτα τα emoticons!χαχα
15-04-2011, 14:52 #115
Originally posted by LoLi.Pop
Καλησπέρα σε όλους!!! :bouncy:
Ξεκινάω επιτέλους ν μαζεύω το χαρτομάνι και τις εξετάσεις για την επιτροπή!
Απλώς σήμερα που έκανα ένα πλάνο στο μυαλό μου μου δημιουργήθηκαν 2,3,424894791 ερωτήσεις! :dork:
Μπορώ να πάω σε ιδιωτικό ψυχίατρο; Πρέπει να είναι αποκλειστικά ψυχίατρος ή μπορεί να είναι και νευρολόγος-ψυχίατρος; Γιατί είχα διαβάσει ότι ένα μέλος πήγε σε νευρολόγο-ψυχίατρο αι είχε πρόβλημα με το χαρτί..
Το χαρτί του ψυχιάτρου που θα καταθέσω μαζί με τις άλλες εξετάσεις τι θα πρέπει να λέει;
Χμμ τελικά ήμουν λίγο υπερβολική. :lol:
Συγγνώμη αν σας κούρασα! :smilegrin:
15-04-2011, 15:10 #116
Σ ευχαριστώ πολύ ʼννα!
Γενικά το έχω ένα άγχος με αυτά τα χαρτιά μήπως δεν τα κάνω σωστά κτλ..
Ευτυχώς που είστε κ εσείς οι παλιότεροι και μας δίνεται τα φώτα σας! :roll:
Σας ευχαριστώ πολύ! :grin:
15-04-2011, 15:38 #117
LoLi.Pop εγω πάντως έκλεισα ραντεβού αμέσως στο Παπαγεωργίου δηλαδή το έκλεισα Πέμπτη για Δευτέρα για τον ψυχίατρο. Η έγκριση ισχύει για 3 μήνες αλλά παίρνεις παράταση εγώ δηλαδή που προχθές πήρα ημερομηνία για χειρουργείο 25/1/2012 μου είπαν πως λίγο πριν την εγχείρηση θα πάω να την ανανεώσω, η γαστροσκόπηση μπορεί να αντικατασταθεί και από ακτινογραφία στομάχου αν σε βολεύει καλύτερα τουλάχιστον αυτό μου είχαν πει αλλά ρώτησε για σίγουρα.τις εξετάσεις αίματος τις έκανα στο ΙΚΑ γιατί βγαίνουν σε μια μέρα εκτός από την κορτιζόλη ορού και του θυρεοειδούς που αργούν και τις έκανα έξω. Μετά πήγα κατέθεσα τα χαρτιά στο Παναγία και ήμουν τυχερή γιατί δεν είχαν πολλά ραντεβού και με έβαλαν αμέσως την επόμενη Δευτέρα να περάσω!!Γενικά το μόνο που τους νοιάζει εκτός από τα κιλά είναι να μην έχεις διαφραγματοκύλη μεγάλη πάνω από 3εκ συνήθως. Γενικά το ραντεβού μου με τον γιατρό το είχα 17.2 και την έγκριση την πήρα 23/3. Επιτροπή γίνεται κάθε Δευτέρα. Ελπίζω να βοήθησα.
15-04-2011, 15:52 #118
Originally posted by mprizolitsa
LoLi.Pop εγω πάντως έκλεισα ραντεβού αμέσως στο Παπαγεωργίου δηλαδή το έκλεισα Πέμπτη για Δευτέρα για τον ψυχίατρο. Η έγκριση ισχύει για 3 μήνες αλλά παίρνεις παράταση εγώ δηλαδή που προχθές πήρα ημερομηνία για χειρουργείο 25/1/2012 μου είπαν πως λίγο πριν την εγχείρηση θα πάω να την ανανεώσω, η γαστροσκόπηση μπορεί να αντικατασταθεί και από ακτινογραφία στομάχου αν σε βολεύει καλύτερα τουλάχιστον αυτό μου είχαν πει αλλά ρώτησε για σίγουρα.τις εξετάσεις αίματος τις έκανα στο ΙΚΑ γιατί βγαίνουν σε μια μέρα εκτός από την κορτιζόλη ορού και του θυρεοειδούς που αργούν και τις έκανα έξω. Μετά πήγα κατέθεσα τα χαρτιά στο Παναγία και ήμουν τυχερή γιατί δεν είχαν πολλά ραντεβού και με έβαλαν αμέσως την επόμενη Δευτέρα να περάσω!!Γενικά το μόνο που τους νοιάζει εκτός από τα κιλά είναι να μην έχεις διαφραγματοκύλη μεγάλη πάνω από 3εκ συνήθως. Γενικά το ραντεβού μου με τον γιατρό το είχα 17.2 και την έγκριση την πήρα 23/3. Επιτροπή γίνεται κάθε Δευτέρα. Ελπίζω να βοήθησα.
Γαστροσκόπηση ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να κάνω γιατί είχα ξανακάνει πρόσφατα και μ είπε ο γιατρός να πάρω εκείνη..
ευτυχώς ήταν πεντακάθαρη.. :yes:
Πήγα να κλείσω στο Παπαγεωργίου για ψυχίατρο αλλά θα μου έκλειναν για 28/6.. :dork:
Οπότε θα πάω στον νευρολόγο-ψυχίατρο της γιαγιάς μου να τελειώνει η υπόθεση.. :smilegrin:
Τις αιματολογικές και για τον θυροειδή θα τις κάνω στο κέντρο Υγείας στο χωριό μου.. Εκεί επειδή δεν έχει κόσμο βγαίνουν τσακ μπαμ!χαχα
Την αίτηση για την επιτροπή την παίρνεις απ' το ικα της περιοχής σου ή απ το διοικητικό υποκαταστημα;
15-04-2011, 15:58 #119
Γενικά σε ψυχίατρο ή σ αυτόν που σου έδωσε ο γιατρός?ναι εντάξει γενικά μπορείς να κάνεις παντού τις εξετάσεις.Εγώ πήγα από το Παναγία και έκανα την αίτηση εκεί δηλαδή που περνάς επιτροπή. Είναι στο ισόγειο αν ρωτήσεις που είναι το γραφείο της επιτροπής παχυσαρκίας θα σου πουν.Είναι δίπλα από την εντατική.
15-04-2011, 16:04 #120
Originally posted by mprizolitsa
Γενικά σε ψυχίατρο ή σ αυτόν που σου έδωσε ο γιατρός?ναι εντάξει γενικά μπορείς να κάνεις παντού τις εξετάσεις.Εγώ πήγα από το Παναγία και έκανα την αίτηση εκεί δηλαδή που περνάς επιτροπή. Είναι στο ισόγειο αν ρωτήσεις που είναι το γραφείο της επιτροπής παχυσαρκίας θα σου πουν.Είναι δίπλα από την εντατική.
Αλήθεια; Εγώ ήξερα για την αίτηση ότι την παίρνεις απ' το ικα.. αν είναι καμιά μέρα αν περάσω να πάρω μία για να τους πάω έτοιμο τον φάκελο..χαχα
Σ ευχαριστώ και πάλι γλυκιά μου! :spin:
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....