Results 16 to 30 of 127
Thread: Τι σας έρχεται στο μυαλό..
-
24-07-2008, 23:39 #16
vince ειναι 20 χρονια και ....μεσα σε κλινικη με βαρια ηρεμιστικα.δεν καταλαβενει τπτ και δεν τον αφυνουν κα8ολου εηω
- 26-07-2008, 09:08 #17
ειναι βαρια η μορφη της σχιζοφρενιας του.καμια σχεση με τον κιπ ουδενμια σχεση αν βλεπεις κιπ εσυ δεν εχεις καμια σχεση με τετιους.
27-07-2008, 03:36 #18
Αλλο αντικοινωνικός/ψυχοπαθής sociopath/psychopath (χμμμμ με τους τιτλους κάπως τα μπερδεύω όποιος έχει πιο εμπεριστατομένη γνώση πλζ να διρθώσει χεχε) και άλλο σχιζοφρενής
Ο πρώτος γνωρίζει το σωστό και το λάθος δηλαδη δεν περνά διαστήματα με ψύχωση (όπου η πραγματικότητα μπορεί να αλλοιωθεί) αλλά διαλέγει να βλαψει τους άλλους γιατι ας το πούμε δεν έχει συνείδηση δεν τον ενδιαφέρουν οι άλλοι είναι πιόνια του αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ψύχωση ή με άτομα με σχιζοφέρνια.
Συγκεκριμένα για το θέμα που ρωτάς, λοιπόν κάποια χρόνια πριν η παρέα μου έκανε χρήση ψυχεδελικών αλλά συνεχή και σε πολύ μεγάλο βαθμό και χρονικό διάστημα.... απο τα άτομα της παρέας σε κάποια στιγμή ό ένας διαγνώστηκε με σχιζοφρένια και μετά απο μικρό διάστημα παραμονής σε κλινική αφαίρεσε τη ζωή του, η άλλη κοπέλα ξαφνικά (μαλλόν τοξική ψύχικη) άρχισε να μας αντιμετωπίζει όλους σαν εχθρούς και ότι προσπαθούσαμε να τις κάνουμε κακό αυτο συνεχίστηκε για πολύ μεγαλο χρονικό διάστημα, στη συνέχεα εφόσον φοβόταν ότι θέλαμε όλοι να της κάνουμε κακό δεν μου ξαναμίλησε και όταν την ξανα συνάντησα τύχαία είχε ήδη στραφεί στην ηρωίνη όπου ακόμα πίστευε ότι όλοι ήθελαν να την βλάψουν + τα προβλήματα ενός ηρωινομανούς. Τέλος το άλλο αγόρι που έιχαμε συγκεκριμένα σχέση ξαφνικά αρχισε να ασχολειται με τη συντέλεια του κόσμου, εμφυτευματα, τον αντίχρηστο πολέμους συνωμοσίες και διάφορα άλλα που΄τα ανέφερε σε κατάσταση παραληρήματος οπότε δεν μπορούσα να τα αντιληφθω.
Όλα αυτά συνέπεσαν με την πρώτη κρίση πανικού που έπαθα και μέσα στο μυαλό μου δημιουργήθηκε μια τεράστια φοβία σχετικά με το όλο θέμα. Η αυτοκτονία πραγματικά με συνέτριψε, η παράνοια τις φίλης μου και η αρνηση της να επισκεφθει ειδικό και η επιλογή της ηρωίνης με διέλυσε και αυτό που συνέβει στο αγόρι μου και η απροθυμία του να σταματήσει τη χρήση των ψυχεδελικών αλλά και το όλο κλίμα που επικρατούσε όταν τον έπιανε αυτό πραγματικά με έκανε χίλια κομμάτια.
Λόγο χαρακτήρα έμενα δίπλα σε αυτή τη κατάσταση παρότι είχα τα δικά μου προβλήματα (κρίσεις πανικού, κατάθλιψη) και μου έκανε τεράστιο κακό γιατι ενώ είχα σταματήσει οποιαδήποτε χρήση έκαναν και χρήση μπροστά μου αλλά και τους έπιανε τότε και αυτο το παραληρημα ή δεν ξέρω πως λεγεται και νόμιζα κάθε φορά ότι θα τρελαθω (όχι με την έννοια ότι θα παθω κάτι συγκεκριμένο αλλά το οτιδήποτε δεν μπορούσα να ελεγξω) τεσπα για να μην τα πολυλογω διέκοψα τις σχέσεις μου αυτές γιατι ήταν απίστευτα ψυχοφθόρες για εμένα και παρότι έχουν περάσει χρόνια όμως ακόμα ελπίζω να κατάφερε κάποιος να τους έπεισε να πάρουν βοήθεια και σήμερα να είναι καλά αλλά εγω δεν μπορούσα να κάνω τιποτα περισσότερο πλέον.
Βέβαια οι εμπειρίες αυτές δεν αφορούν συγκεκριμένα τη σχιζοφρένια γιατι υπήρχαν και ναρκωτικά στη μέση κλπ κλπ αλλά έχω αναπτύξει μια φοβία με την αλλοίωση της πραγματικότητας αλλά και τη χρήση ουσιών.
Αυτό όμως δεν είναι το ίδιο με τη κατάσταση όποθ ο σύντροφος έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει σχιζοφρένια, ακολουθεί θεραπεία και ομαλή πορεία ζωής. Οι προηγούμενη εμπειρία του άλλου ατόμου σε σχετικά θέματα, η γνώση, το ενδιαφέρον και η ευαισθισία παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο πως θα συμπεριφερθει.
27-07-2008, 06:42 #19
Originally posted by vince
..οταν ακούτε λέξεις όπως σχιζοφρένεια, ψύχωση ή σχιζοφρενής? Θα κάνατε ποτέ παρέα με τέτοιο άνθρωπο? Εάν είχατε φίλο που πέρασε στο παρελθόν κάποια ψυχωση και σας το αποκάλυπτε πως θα αντιδρούσατε? Θα σταματούσατε τη παρέα μαζί του?
Προφανώς η ερώτηση μου απευθείνεται σε όλα τα μέλη του φόρουμ.
27-07-2008, 06:51 #20
Για να το θέσω και αλλιώς, εάν ο σύντροφος σου αποκάλυπτε κάτι τέτοιο πως θα αντιδρούσες? Είναι ο ιδιος άνθρωπος που γουστάρεις και περνάς καλά μαζί του, που σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστή. Μπορεί μια πάθηση, μια στιγμή αδυναμίας να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τον αγαπάς?
27-07-2008, 06:54 #21
maria...και τα φάρμακα του να ξεχάσει χλωμό να σκοτώσει άνθρωπο. Η βίαια συμπεριφορά έχει να κάνει περισσότερο με ουσίες (αλκοόλ, ναρκωτικά). Απλά κάποιο ανθρωποι έχουν ήδη κάποια ψυχική πάθηση και χειροτερεύουν τα πράγματα με τη χρήση ουσιών.
28-07-2008, 16:14 #22
Originally posted by kater1na
Συγκεκριμένα για το θέμα που ρωτάς, λοιπόν κάποια χρόνια πριν η παρέα μου έκανε χρήση ψυχεδελικών αλλά συνεχή και σε πολύ μεγάλο βαθμό και χρονικό διάστημα.... απο τα άτομα της παρέας σε κάποια στιγμή ό ένας διαγνώστηκε με σχιζοφρένια και μετά απο μικρό διάστημα παραμονής σε κλινική αφαίρεσε τη ζωή του, η άλλη κοπέλα ξαφνικά (μαλλόν τοξική ψύχικη) άρχισε να μας αντιμετωπίζει όλους σαν εχθρούς και ότι προσπαθούσαμε να τις κάνουμε κακό αυτο συνεχίστηκε για πολύ μεγαλο χρονικό διάστημα, στη συνέχεα εφόσον φοβόταν ότι θέλαμε όλοι να της κάνουμε κακό δεν μου ξαναμίλησε και όταν την ξανα συνάντησα τύχαία είχε ήδη στραφεί στην ηρωίνη όπου ακόμα πίστευε ότι όλοι ήθελαν να την βλάψουν + τα προβλήματα ενός ηρωινομανούς. Τέλος το άλλο αγόρι που έιχαμε συγκεκριμένα σχέση ξαφνικά αρχισε να ασχολειται με τη συντέλεια του κόσμου, εμφυτευματα, τον αντίχρηστο πολέμους συνωμοσίες και διάφορα άλλα που΄τα ανέφερε σε κατάσταση παραληρήματος οπότε δεν μπορούσα να τα αντιληφθω.
Όλα αυτά συνέπεσαν με την πρώτη κρίση πανικού που έπαθα και μέσα στο μυαλό μου δημιουργήθηκε μια τεράστια φοβία σχετικά με το όλο θέμα. Η αυτοκτονία πραγματικά με συνέτριψε, η παράνοια τις φίλης μου και η αρνηση της να επισκεφθει ειδικό και η επιλογή της ηρωίνης με διέλυσε και αυτό που συνέβει στο αγόρι μου και η απροθυμία του να σταματήσει τη χρήση των ψυχεδελικών αλλά και το όλο κλίμα που επικρατούσε όταν τον έπιανε αυτό πραγματικά με έκανε χίλια κομμάτια.
Λόγο χαρακτήρα έμενα δίπλα σε αυτή τη κατάσταση παρότι είχα τα δικά μου προβλήματα (κρίσεις πανικού, κατάθλιψη) και μου έκανε τεράστιο κακό γιατι ενώ είχα σταματήσει οποιαδήποτε χρήση έκαναν και χρήση μπροστά μου αλλά και τους έπιανε τότε και αυτο το παραληρημα ή δεν ξέρω πως λεγεται και νόμιζα κάθε φορά ότι θα τρελαθω (όχι με την έννοια ότι θα παθω κάτι συγκεκριμένο αλλά το οτιδήποτε δεν μπορούσα να ελεγξω) τεσπα για να μην τα πολυλογω διέκοψα τις σχέσεις μου αυτές γιατι ήταν απίστευτα ψυχοφθόρες για εμένα και παρότι έχουν περάσει χρόνια όμως ακόμα ελπίζω να κατάφερε κάποιος να τους έπεισε να πάρουν βοήθεια και σήμερα να είναι καλά αλλά εγω δεν μπορούσα να κάνω τιποτα περισσότερο πλέον.
Βέβαια οι εμπειρίες αυτές δεν αφορούν συγκεκριμένα τη σχιζοφρένια γιατι υπήρχαν και ναρκωτικά στη μέση κλπ κλπ αλλά έχω αναπτύξει μια φοβία με την αλλοίωση της πραγματικότητας αλλά και τη χρήση ουσιών.
Αυτό όμως δεν είναι το ίδιο με τη κατάσταση όποθ ο σύντροφος έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει σχιζοφρένια, ακολουθεί θεραπεία και ομαλή πορεία ζωής. Οι προηγούμενη εμπειρία του άλλου ατόμου σε σχετικά θέματα, η γνώση, το ενδιαφέρον και η ευαισθισία παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο πως θα συμπεριφερθει.
Ευχομαι εν τέλει να πήραν τη βοήθεια που χρειαζόντουσαν.
Τα ναρκωτικά που αναφέρεις είναι θέμα SOS όπως μας λένε και στις εξετάσεις. Αν δεν τα κόψεις κόπηκες. Μακάρι οι φίλοι σου να τα έκοψαν..
28-07-2008, 16:34 #23
Originally posted by Kassi
Αλλά όλοι έχουν τα κουμπιά τους αρκεί να υπάρχει κατανόηση,θέληση για επικοινωνία και ο ψυχικά ασθενής να είναι συνειδητοποιημένος.....
28-07-2008, 19:24 #24
maria...και τα φάρμακα του να ξεχάσει χλωμό να σκοτώσει άνθρωπο. Η βίαια συμπεριφορά έχει να κάνει περισσότερο με ουσίες (αλκοόλ, ναρκωτικά). Απλά κάποιο ανθρωποι έχουν ήδη κάποια ψυχική πάθηση και χειροτερεύουν τα πράγματα με τη χρήση ουσιών.
Δες το απλά..κανένας δεν είναι τόσο κακός και κανένας δεν είναι τόσο καλός.
Υπάρχουν ένα σωρό κατηγορίες ανθρώπων γιάυτο και δεν μπορείς ποτέ να συνοψίσεις ένα άτομο απο μία και μόνο πτυχή του.
29-07-2008, 01:43 #25
Δες το απλά..κανένας δεν είναι τόσο κακός και κανένας δεν είναι τόσο καλός.
Υπάρχουν ένα σωρό κατηγορίες ανθρώπων γιάυτο και δεν μπορείς ποτέ να συνοψίσεις ένα άτομο απο μία και μόνο πτυχή του.
29-07-2008, 16:48 #26
Σαφέστατα όταν ένα άτομο έχει μανία καταδίωξης αντιδράει με θυμό. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτί θα κάτσει και να δείρει όποιον βρεί μπροστά του. Το πιο πιθανό είναι να τον αποροφήσει τόσο πολύ η ψύχωση του ωστέ να μην έχει καν το νου για να επικοινωνίσει με άλλα άτομα. Δηλαδή θα κλειστεί στον εαυτό του και στις φοβίες του. Εάν ένας άνθρωπος όμως έχει εκπαιδευτεί με τέτοιο τρόπο ωστε να αντιμετωπίζει καταστάσεις και πρόσωπα με τη βία, ενδέχεται να χρησιμοποιεί βία είτε έχει σχιζοφρένεια είτε δεν έχει.
Το ότι δεν υπάρχουν μόνο οι ακραίες καταστάσεις κακού καλού δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει καλό ή κακό...Το ότι ένας λοιπόν ψυχικά ασθενής δεν είναι δολοφόνος δεν αποκλείει το γεγονός ότι έχει δείγματα επιθετικότητας κάτω από ορισμένες συνθήκες...Δεν είναι λοιπόν ο απόλυτα κακός/επιθετικός αλλά ούτε και ο απόλυτα καλός/πράος...Εφ\'όσον όπως λες η αλήθεια είναι κάπου στη μέση εμπεριέχονται στοιχεία και από τα δύο άκρα για να σχηματίσουν την πραγματικότητα.
30-07-2008, 03:03 #27
..οταν ακούτε λέξεις όπως σχιζοφρένεια, ψύχωση ή σχιζοφρενής? Θα κάνατε ποτέ παρέα με τέτοιο άνθρωπο? Εάν είχατε φίλο που πέρασε στο παρελθόν κάποια ψυχωση και σας το αποκάλυπτε πως θα αντιδρούσατε? Θα σταματούσατε τη παρέα μαζί του?
Για σχέση, μμ δεν ξέρω, η αρρώστια είναι ένα μείον αλλά το ίδιο μείον θα υπήρχε αν ο καλός μου έπασχε πχ απο διαβήτη. Δεν θα ήταν καθοριστικό για τη σχέση εφόσον λειτουργούσαμε καλά ως ζευγάρι και ήμουν ικανοποιημένη σε αρκετούς τομείς.
30-07-2008, 09:27 #28
παρεα ναι.
Οχι μονο κανω αλλα στηριζω κιολας.
Σχεση ομως ειναι κατι το διαφορετικο και θα το απεφευγα μιας και το εχω πληρωσει καμποσες φορες στη ζωη μου.
31-07-2008, 04:12 #29
Σαφέστατα όταν ένα άτομο έχει μανία καταδίωξης αντιδράει με θυμό. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτί θα κάτσει και να δείρει όποιον βρεί μπροστά του. Το πιο πιθανό είναι να τον αποροφήσει τόσο πολύ η ψύχωση του ωστέ να μην έχει καν το νου για να επικοινωνίσει με άλλα άτομα. Δηλαδή θα κλειστεί στον εαυτό του και στις φοβίες του. Εάν ένας άνθρωπος όμως έχει εκπαιδευτεί με τέτοιο τρόπο ωστε να αντιμετωπίζει καταστάσεις και πρόσωπα με τη βία, ενδέχεται να χρησιμοποιεί βία είτε έχει σχιζοφρένεια είτε δεν έχει.-Γνωρίζεις σίγουρα περισσότερα για την ψύχωση απ\'ότι εγώ....Δυστυχώς η ενημέρωση του κόσμου δεν είναι ίδια...Εδώ δεν είναι η δικιά μου που είμαι μέσα στα πράγματα...Συμφωνώ απόλυτα στο ότι κάποιος εκπαιδεύεται και δεν γεννιέται βίαιος...Μπορεί βέβαια να υπάρχει κάποια προδιάθεση να είναι πιο οξύθυμος,πιο ευέξαπτος και να αντιδρά ενστικτώδως βίαια.Αλλά δεν είναι απαραίτητα ψυχικά ασθενής.
Το ότι δεν υπάρχουν μόνο οι ακραίες καταστάσεις κακού καλού δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει καλό ή κακό...Το ότι ένας λοιπόν ψυχικά ασθενής δεν είναι δολοφόνος δεν αποκλείει το γεγονός ότι έχει δείγματα επιθετικότητας κάτω από ορισμένες συνθήκες...Δεν είναι λοιπόν ο απόλυτα κακός/επιθετικός αλλά ούτε και ο απόλυτα καλός/πράος...Εφ\'όσον όπως λες η αλήθεια είναι κάπου στη μέση εμπεριέχονται στοιχεία και από τα δύο άκρα για να σχηματίσουν την πραγματικότητα.
04-08-2008, 17:39 #30
Originally posted by krino
παρεα ναι.
Οχι μονο κανω αλλα στηριζω κιολας.
Σχεση ομως ειναι κατι το διαφορετικο και θα το απεφευγα μιας και το εχω πληρωσει καμποσες φορες στη ζωη μου.
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια