Results 106 to 120 of 127
Thread: Τι σας έρχεται στο μυαλό..
-
29-08-2008, 00:27 #106
Να απαντησω εγω την γνωμη μου?
Ναι φθειρει, γιατι σκεφτεσαι την ασθενεια και οτι εισαι κατα καποιο τροπο ασθενης...αντι να σκεφτεσαι αλλα πραγματα και να το αφησεις κατα καποιο τροπο να περασει.
Επισης φθειρει οταν διαβαζεις πολλα προβληματα απο πολυ κοσμο γιατι ταυτιζεσαι κατα καποιον τροπο με αυτα...οσο και να θες να βοηθησεις, για αυτο χανομαι κατα περιοδους απο το e-psychology αλλα ελα που μου αρεσει να γραφω και να επικοινωνω και μου αρεσει και η παρεα σας:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 29-08-2008, 00:33 #107
Kassi μου, δεν ξέρω αν με φθείρει. Μου αρέσει να γράφω στο φόρουμ, διαβάζω για ανθρώπους με παρόμοιες η ανάλογες εμπειρίες και μαθαίνω. Χαίρομαι που μπορώ και μοιράζομαι μαζί σας προβληματισμούς τους οποίους αποφεύγω να κουβεντιάζω με τους δικούς μου ανθρώπους..
Κάποια στιγμή ίσως έρθει ο κορεσμός..θα δείξει.
Παλαιότερα σε θυμάμαι έγραφες στο φόρουμ πολύ πιο συχνά..
29-08-2008, 00:37 #108
Originally posted by keep_walking
Επισης φθειρει οταν διαβαζεις πολλα προβληματα απο πολυ κοσμο γιατι ταυτιζεσαι κατα καποιον τροπο με αυτα...
29-08-2008, 00:47 #109
Ναι φθειρει, γιατι σκεφτεσαι την ασθενεια και οτι εισαι κατα καποιο τροπο ασθενης...αντι να σκεφτεσαι αλλα πραγματα και να το αφησεις κατα καποιο τροπο να περασει.
Επισης φθειρει οταν διαβαζεις πολλα προβληματα απο πολυ κοσμο γιατι ταυτιζεσαι κατα καποιον τροπο με αυτα...οσο και να θες να βοηθησεις, για αυτο χανομαι κατα περιοδους απο το e-psychology αλλα ελα που μου αρεσει να γραφω και να επικοινωνω και μου αρεσει και η παρεα σας:)
29-08-2008, 00:59 #110
Originally posted by vince
Kassi μου, δεν ξέρω αν με φθείρει. Μου αρέσει να γράφω στο φόρουμ, διαβάζω για ανθρώπους με παρόμοιες η ανάλογες εμπειρίες και μαθαίνω. Χαίρομαι που μπορώ και μοιράζομαι μαζί σας προβληματισμούς τους οποίους αποφεύγω να κουβεντιάζω με τους δικούς μου ανθρώπους..
Κάποια στιγμή ίσως έρθει ο κορεσμός..θα δείξει.
Παλαιότερα σε θυμάμαι έγραφες στο φόρουμ πολύ πιο συχνά..
16-09-2008, 18:25 #111
Απο ένα άλλο φόρουμ:
http://www.disabled.gr/forum/archive/index.php/t-11840.html
Ενδιαφέρον. Ώρες ώρες αναρρωτιέμαι πόσο δικαίωμα έχω και εγώ στον έρωτα...σύμφωνα με την κοινή γνώμη...εύκολη όμως η παρατήρηση (πόσο μάλον όταν βασίζεται σε στερεότυπα και όχι σε πραγματικά γεγονότα). Δυστυχώς όμως για τους νομίζοντας γνώστες, όσο δεν παθαίνων, δέν μαθαίνων...αλλά ούτε αυτό αρκεί.
Απο την άλλη διάβασα και όμορφα λόγια, βασιζόμενα σε πρόσωπα και όχι σε χαρακτηρισμούς.
Μια ασθένεια μπορεί να λέει κάτι για κάποιους...καλύτερα λένε να σου βγέι το μάτι παρά το όνομα. Ακουσον...άκουσον. Και πως γίνεται βρε παιδιά...εάν δεν υπάρχει τρέλα τότε πως ξέρουμε οτι υπάρχει λογική. Λάθος 1+1=2 (υπο μαθηματικές συνθήκες) ακόμα κι ένας τρελός το ξέρει αυτό...εφόσον βέβαια πιστεύει οτι 1+1=2...
Είναι άραγε οι σχιζοφρενείς επικίνδυνοι? Οι υπόλοιποι δηλαδή είναι όλοι τους ακίνδυνοι? Τι σημαίνει τρελός? Τι σημαίνει ψύχωση? Άντε να το πείς με λόγια...
(Σκέψεις αφασίας στον ελέυθερο μου χρόνο...ευχαριστώ όσους σπαταλήσανε και τον δικό τους χρόνο για να τα διαβάσουν)
16-09-2008, 18:32 #112
περικαλω :P
16-09-2008, 22:11 #113
Carrie εσύ έχεις κάποια προσωπική απάντηση/γνώμη όσον αφορά την αρχική ερώτηση του θέματος? Κάθε γνώμη δεκτή...
16-09-2008, 22:43 #114
Για να ειμαι ειλκρινης μου ερχεται στο μυαλο μια δυσκολη κατασταση, οταν ο αλλος δεν παιρνει τα φαρμακα του αλλα και που ειναι γραφτο να ζησει με αυτο. Εχω γνωρισει 4-5 σχιζοφρενεις, και αρκετους αλλους ψυχωτικους, παρανοικους, διπολικους, κτλ κτλ. να σου πω κατι? μου τη δινουν οι ταμπελες που χρησιμοποιησα τωρα, κι ας ειναι διαγνωσεις απο ψυχιατρους. γενικα μου τη δινουν οι ταμπελες. δε μου αρεσουν οι διαγνωσεις, δε μου αρεσουν οι ανθρωποι χωρισμενοι σε 2, 5, 10, 100 ή 1000 κατηγοριες. οσοι ανθρωποι υπαρχουν αλλες τοσες ειναι και οι κατηγοριες. η γνωμη μου ειναι οτι οπως δε μπορω να κανω παρεα, γιατι δεν ταιριαζω, δεν επικοινωνω και δε γουσταρω παρα πολλα ατομα που ειναι ψυχικα υγιη (κατηγορια κι αυτη) ετσι μπορω να επικοινωνησω και να κανω παρεα με ατομα που θεωρουνται ψυχικα μη υγιη. μπορει η ψυχικη ασθενεια να δυσκολευει καποιες εκφανσεις της επικοινωνιας μερικες φορες, ειδικα αμα δεν τηρειται η φαρμακευτικη αγωγη, αλλα το ιδιο και περισσοτερο μπορει να δυσκολευουν την επικοινωνια το ψωνιο, οι ανασφαλειες, οι φοβιες, οι μνησικακιες και οι μικροτητες των \"ψυχικα υγιων\". Θελω να πω με λιγα λογια, δεν εχει σημασια η κατηγορια που εχει υιοθετησει η κοινωνια και τα στερεοτυπα. σημασια εχουν τα ατομα. και οπως μπορεις να μη γουσταρεις φιλους φυσιολογικους, να γουσταρεις διπολικους. Το προβλημα ειναι όμως, οτι η φυση πολλων απο αυτες τις διαταραχες και τα χαρακτηριστικα τους, ειναι αυτα της εσωστρεφειας, της αγοραφοβιας, της καχυποψιας, της συναισθηματικης ασταθειας, που δυσκολευουν το ιδιο το \"πασχον\" ατομο να αναπτυξει και να διατηρησει φιλιες... γενικα αυτοι που θεωρουνται νορμαλ ανθρωποι δε μπορουν να κανουν φιλους και αισθανονται απογοητευση απο τον κοινωνια και τις σχεσεις, ποσο μαλλον ανθρωποι που εχουν βιωσει το \"στιγμα\" και τον κοινωνικο αποκλεισμο κτλ κτλ.
Θελω να πω λοπον, οτι για μενα μιλωντας, δε με ενδιαφερει τι ψυχιατρικη διαγνωση εχει ο αλλος, ουτε φοβαμαι οτι επειδη ειναι ψυχασθενης θα βρεθω κομμενη κομματακια στον καδο απορριματων, αλλα δεν εχω γνωρισει ατομα με διαγνωσμενη ψυχωση σε φιλικο επιπεδο! γιατι? (εκτος και εαν δεν το εχω καταλαβει:P).
Δεν ξερω αν σε καλυψα, ρωτα με αν μου διεφυγε κατι..
16-09-2008, 22:59 #115
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Όσον αφορά τα φάρμακα...αν και δεν είμαι λάτρης των φαρμάκων σαφέστατα υποστηρίζω πως κάποιος που τα έχει ανάγκη πρέπει να τα παίρνει. Το περίεργο είναι οτι (σύμφωνα με έρευνες) σε χώρες υποανάπτυκτες που δεν υπάρχουν ψυχοφάρμακα σε μεγάλη διαθεσιμότητα οι ψυχωσικοί όχι μόνο το ξεπερνάνε αλλά έχουν και καλύτερη πορεία απο ότι οι συμπάσχοντες σε ανεπτυγμένες χώρες...Αυτό ίσως να δείχνει και την σημασία που έχουν οι κοινωνικές συνθήκες όσον αφορά τις ψυχικές παθήσεις..
16-09-2008, 23:04 #116
Για τα φαρμακα το ειπα όμως γιατι εχω δει 1-2 περιπτωσεις σχιζοφρενων σε κριση που δεν επαιρναν φαρμακα και ηταν τελειως ασυνεννοητοι, αλλα δε νομιζω να σου κανει καλο να σου γραφω τετοια! ;) :) Θα συμφωνησω όμως με τον κηπ και με τις υποαναπτυκτες χωρες!
16-09-2008, 23:06 #117
εδω βρε παιδι μου αμα με πιανουν εμενα πονοι περιοδου ειμαι ολο νευρα, δαγκωνω ανθρωπο και δε μιλαω σε κανεναν αμα δε χαπακωθω
16-09-2008, 23:20 #118
Originally posted by carrie
Για τα φαρμακα το ειπα όμως γιατι εχω δει 1-2 περιπτωσεις σχιζοφρενων σε κριση που δεν επαιρναν φαρμακα και ηταν τελειως ασυνεννοητοι, αλλα δε νομιζω να σου κανει καλο να σου γραφω τετοια! ;) :) Θα συμφωνησω όμως με τον κηπ και με τις υποαναπτυκτες χωρες!
17-09-2008, 00:14 #119
κι εγω εχω αισθανθει οτι ειμαι 100 χρονων γρια και απορουσα γιατι συνεχιζω να ζω, ποιος ο λογος.. τι αλλο εχω να κανω στη ζωη..? και δεν εχω διαγνωστει κατι... ακομα! ισως επειδη δεν πηγα και ποτε σε γιατρο? Ο_ο
17-09-2008, 14:53 #120
Originally posted by carrie
απορουσα γιατι συνεχιζω να ζω, ποιος ο λογος.. τι αλλο εχω να κανω στη ζωη..?
Carrie νομίζω πως όλοι έχουμε λόγο να ζούμε. Απλά μερικές φορές το ξεχνάμε...
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....