ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΚΗΛΗ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Junior Member

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΚΗΛΗ

πως το αντιμετωπίζουμε και πότε...

Senior Member
    Νομίζω ότι σαν καινούργιο μέλος,θα έπρεπε να συστηθείς,να μας πεις 2-3 κουβέντες για σένα..
    Έπειτα όπως έχω ξαναγράψει,μη ζητάτε μασημένη τροφή..Πάνω αριστερά,υπάρχει το πεδίο 'αναζήτηση',βάζεις τη λέξη κήλη και σου βγάζει αποτελέσματα.Δεν είμαστε γιατροί να ξέρουμε,απλά έχουμε ακούσει κάποιες περιπτώσεις και εξαρτάται και από τον τύπο χειρουργείου.

Originally posted by ALXandros
    πως το αντιμετωπίζουμε και πότε...
    επειδη μαλλον δεν εχω καταλαβει καλα,μετα απο καθε μεγαλο χειρουργειο κανουμε και κηλη?

Senior Member
    Ναι κ συχνα κ πλαστικη κ επισης αναλογα με τον τυπο της εγχειρησης πρεπει να εισαι προετοιμασμενη οτι θα σου πεσουν για ενα διαστημα τα μαλλια οχι ολα παντως.:sniffle:Δηλ.δεν μενεις σε ενα χειρουργειο κανεις πλαστικη για το δερμα που χαλαρωνει κ ισως κηλη.Δεν κανεις την εγχειρηση κ ξεμπερδεψες δεν παει ετσι.

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    έχω την εντύπωση πως κήλη κάνεις εάν κατόπιν σηκώνεις βάρος (κάτι το οποίο στο απαγορεύει ο γιατρός!!!) όχι ντε και καλά κάθε χειρουργείο συνεπάγεται και κήλη.Επίσης η μερική απώλεια μαλλιών δεν είναι κ σίγουρη από ότι είδα όσοι έχουν κάνει χειρουργείο είπαν πως στον κάθε άνθρωπο οι συνέπειες του κάθε χειρουργείου δεν είναι στάνταρ αλλά ποικίλουν!Σε άλλον πέφτουν προσωρινά κάποια μαλλιά,άλλοι επηρεάζονται ψυχολογικά ,σε πολλές γυναίκες υπάρχουν προβλήματα με την περίοδο κλπ.

Senior Member
    Σίγουρα δεν κάνεις την εγχείρηση και ξεμπέρδεψες, δεν πάει έτσι. Για αυτό φωνάζουμε συνέχεια, ότι η επέμβαση είναι η ύστατη λύση και όχι η πρώτη. Κάθε χειρουργείο έχει πιθανότητες για επιπλοκές, κάποιες πιο συχνές, κάποιες πιο σοβαρές. Και πριν ο χειρούργος σου κλείσει ραντεβού για επέμβαση, πρέπει να έχεις ενημερωθεί για όλες τις πιθανότητες.
    Η τριχόπτωση είναι μια πιθανή επιπλοκή σε κάθε μεγάλη απώλεια κιλών. Δεν συμβαίνει σε όλους, αλλά είναι αναμενόμενη, τα σαμπουάν για την τριχόπτωση μόνο συναισθηματική διέξοδο δίνουν και σε λίγες βδομάδες επανέρχεται η ισορροπία.
    Η κήλη είναι πιθανή επιπλοκή σε πολλά χειρουργεία, ιδίως με ανοικτή τομή. Οδηγία για την αποφυγή είναι να μη σηκώνουμε βάρος, καθώς η χειρουργημένη περιοχή πρέπει να "δέσει". Το 30% ανοικτών τομών καταλήγουν σε κήλη.
    Το κρεμάμενο δέρμα είναι κι αυτό επακόλουθο απώλειας (πολλών) κιλών. Το αν κάποιος θα χρειαστεί μηροπλαστική, βραχιονοπλαστική ή ανόρθωση στήθους, αυτό εξαρτάται από παράγοντες όπως ο τύπος του δέρματος, τα κιλά που έφυγαν, η ηλικία κλπ. Ειδικά για την κοιλιοπλαστική, οι χειρούργοι της βαριατρικής προτείνουν να γίνει για λόγους υγιεινής κυρίως - και έτσι καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
    Αλέξανδρε, αν ισχύει το τικεράκι σου, είσαι στα μισά του δρόμου. Λίγη υπομονή να πλησιάσεις το τέλος, και θα προχωρήσεις στην επέμβαση.
    Νεότερα επί του θέματος από αύριο, που ελπίζω να πάρω το δικό μου οκ για την επέμβαση!

Senior Member
    Κήλη παρουσιάζεται κατά πλειοψηφία στις ανοιχτές τομές και στις λαπαροσκοπήσεις σπανιότερα εώς σχεδόν καθόλου.Για την αποφυγή εμφάνισης της αποφεύγουμε την ανύψωση βάρους(5 κιλά περίπου και άνω) για τουλάχιστον 6 μήνες και περισσότερο αν γίνεται.Ακόμη κι αν εμφανιστεί,διορθώνεται στο ίδιο χειρουργείο με την πιθανή κοιλιοπλαστική που θα χρειαστεί λόγω της κρεμάμενης κοιλιάς.
    Η τριχόπτωση δεν είναι επιπλοκή με τη στενή έννοια αλλά φυσιολογικό επακόλουθο από το σοκ που περνάει ο οργανισμός.Κρατάει περίπου 2 εβδομάδες και σταματά χωρίς να κάνετε κάτι.Μη φοβόσαστε,δεν θα καραφλιάσεται:spin:

Αντε αμα εχεις παιδακι να μη το παρεις αγκαλια για 6 μηνες:fake sniffle:

Senior Member
    Δεν χρειάζεται,όταν έκανα την επέμβαση η κόρη μας ήταν 1,5 έτους.Ο Καλφφαέντζος είπε να μην την σηκώνω από το πάτωμα,μπορούν όμως να μου την δίνουν στα χέρια να την κρατάω.

Senior Member
    Εγώ δεν σήκωσα βάρη. Τα μωρά μου σήκωσα... Γιατί, τη μια φορά περίμενα να μου τα φέρουν στα χέρια. Τη δεύτερη, τα άλλαξα στο πάτωμα. Την τρίτη, ξεχάστηκα...

Σωστο,Αννουλα!
    Η κηλη ποναει οταν την εχεις?
    Αν θελεις να μεινεις εγκυοα θα πρεπει να την κανεις και μετα?
    Κοιλιοπλαστικη πριν ή μετα?
    Αν ξερετε βεβαια,πω πω πω βροχη οι ερωτησεις χι χι φιλια .

Senior Member
    Με πονάει όταν περπατάω, όταν έχω πιει πολλά υγρά, όταν σηκώνω βάρη (από τα απαγορευμένα...), όταν κάνει κρύο, γενικά με ενοχλεί. Ως έγκυος 120 κιλων δεν είχα κοιλίτσα φουσκωμένη! Τώρα που φύγανε τα κιλά η κοιλίτσα μου παραπέμπει σε 5-6 μηνών εγκυμοσύνη, αφού κι εγώ τη χαϊδεύω ώρες ώρες! Αλλά όταν αρχίζει να σκληραίνει και αρχίζει η δυσφορία, θυμάμαι ότι έπρεπε να έχω βάλει τη ζώνη - μόνο που η ζώνη με σφίγγει και με ενοχλεί ούτως ή άλλως.
    Δεν νομίζω πως μπορεί να βγει εγκυμοσύνη με κήλη - πρέπει να την έχεις κλείσει από πριν. Αλλά δεν είμαι ειδική στο θέμα, και μιας και οι εγκυμοσύνες μάλλον τελείωσαν για μένα, δεν έκανα την ερώτηση.

Αννα μου την Πεμπτη δεν μπαινεις για κηλη και κοιλιοπλαστικη?
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Senior Member
    Παρασκευή μπαίνω τελικά, να κάνω σπειρομέτρηση και εξετάσεις στους πνεύμονες - λόγω του ιστορικού σε βρογχικό άσθμα, μην έχω πάλι τα καλά της Πάτρας που έκανα επέμβαση εν μέσω κρίσης! Και μάλλον κάποια στιγμή την επόμενη βδομάδα θα γίνει το χειρουργείο. Υπομονή, η ώρα έφτασε...