Όλοι θέλουν να έχουν αξία...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27
    Senior Member

Όλοι θέλουν να έχουν αξία...

...έχουν όμως όλοι αξία; Αξία σε τι;

Η Μέριλιν Μονρόε για την ομορφιά της;
    Ο Έλβις Πρίσλεϊ για την καλή του εμφάνιση και την φωνή του;
    Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για την εφυία του;
    Ο Γκαίτε για την ικανότητα του στην ποίηση/ λογοτεχνία;
    Ο Τζέγκις Χάν η ο Μέγα Αλέξανδρος ως ο μεγαλύτερος κατακτητής;
    Η Βασίλισσα Κλεοπάτρα;
    Ο άγνωστος στρατιώτης για τον οποίο δεν θα μάθουμε ποτέ το όνομα του;

Στην εποχή μας ακόμα και ο ερημίτης στο Άγιο Όρος είναι φακελωμένος, μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις η αξία δεν είναι ταυτόσημη με την φήμη (αλλά κυρίως την υστεροφημία).

Η ενήλικη ζωή, όσο δηλαδή "ωριμάζει κάποιος", είναι ένας δρόμος προς τον φθόνο, την απόκτηση αξίας, και κάποιες φορές πάση θυσία, την σαρκική απόλαυση, την ικανότητα για επιβολή και βέβαια αν δεν υπήρχαν νόμοι στην ανθρώπινη κοινωνία θα επικρατούσε η βία, ο άνθρωπος δεν θα έφτανε στο φεγγάρι, δεν θα έγραφε για την ομορφιά της φύσης, δεν θα έκανε "έρωτα" αλλά θα ήταν διαρκώς σε μια κατάσταση επιβίωσης έναν αγώνα σωματικής και πολεμικής δύναμης και πιθανώς σκλαβωμένος ή και τυφλωμένος από ομαδικές ψυχώσεις, θρησκευτικού ή και πολεμικού χαρακτήρα.

Αν επικρατούσε η αναρχία στην κοινωνία μας τότε δεν θα είχε ο άνθρωπος καμία αξία παρά μόνο ανάγκη να επιβιώσει και δηλαδή καμία ανάγκη να "ανακαλύψει" περισσότερα πράγματα, καμία απορία για ότι είναι πάνω ή κάτω από αυτόν.

Αν επικρατούσε ο φασισμός τότε ο άνθρωπος θα είχε αξία με βάση τον βαθμό του, την ιδιότητα του σε εξουσιολαγνικό όμως επίπεδο. Μπορεί να υπήρχαν ανακαλύψεις, όμως χωρίς πολλές ελευθερίες, με πλήρη καταδίκη για το παραμικρό ελάττωμα, η λάθος.

Αυτό που δίνει την ιδιότητα του πολιτισμού σε μια κοινωνία είναι οι νόμοι και δυστυχώς πολλοί δεν υπακούν στους νόμους και άλλοι θεωρούν εαυτούς πάνω από τους νόμους, ανάλογα και το επίπεδο διαφθοράς της εκάστοτε κοινωνίας. Οι υπόλοιποι απλά είναι με σηκωμένα τα χέρια ψηλά και πότε στο έλεος των μεν πότε στο έλεος των δε.

Πως λέμε ότι αξίζει ένας άνθρωπος αν δεν λάβουμε υπόψη την φήμη;

Αξία ίσως είναι (γι'αυτό και ανέφερα τα παραπάνω) αυτός που κατανοεί την ατελής του φύση, τις δυσκολίες που θα έχει οποιαδήποτε κοινωνία και τον ελάχιστο σεβασμό που μπορεί να έχει για ότι μερικοί θυσιάστηκαν να έχουν. Στην σημερινή της μορφή δεν έχει πάντα ξεκάθαρη μορφή αλλά είναι άπλετη και παραβιάζεται με την βία. Σκέφτομαι άραγε πως όταν φτάσει η εποχή που όλοι θα συμφωνούν σε κάτι, μια κοινή αντίληψη των πραγμάτων αν αυτό θα είναι μια κοινή αλήθεια η μια κοινή ψύχωση, εμμονή, καθοδήγηση.

Αυτά είχα να πω, κάποιες σκέψεις από μένα, αν θέλετε σχολιάστε. Να'στε όλοι καλά και να μην πιέζετε τις ψυχούλες σας. Κάποτε ήταν πιο αγνοί οι άνθρωποι. Στην αρχή της ελευθερίας.
    :)

Senior Member
    και εγω θελω να εχω αξια

και μαλιστα η αισθηση μου αυτη καθοριζει πολλες φορες και τα συναισθηματα μου αλλα και τις πραξεις μου
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    Quote Originally Posted by researcher View Post
    και εγω θελω να εχω αξια

και μαλιστα η αισθηση μου αυτη καθοριζει πολλες φορες και τα συναισθηματα μου αλλα και τις πραξεις μου
    Εγώ περιέργως τις φορές που περνούσα καλά στη ζωή μου δεν με ενδιέφερε αν έχω αξία απλά ζούσα χωρίς να πολυσκέφτομαι αν έχω αξία, αν έχει η κοπέλα που είμαι ερωτευμένος αξία και πόση αξία έχει, αν έχει ο λαϊκός τραγουδιστής, τι είναι ανθρώπινη αξία, τι έχει αξία στη ζωή και διάφορα τέτοια. Το θέμα είναι για την αξία μιλάει γενικά ας πούμε (σαν διαφορετικοί) και μια διαφορετική άποψη όποιος θέλει.
    Σκέφτομαι ότι αξία μπορεί να είναι πολλά πράγματα.
    Και βεβαίως έχεις και θέλεις αξία στη ζωή researcher και εγώ. Αν και έχω ρίξει αρκετά τα στάνταρ μου με την κρίση. Λέω δηλαδή αξία για παράδειγμα είναι ένας μισθός 1000 ευρώ, μια αρκετά καλή ερωτική σχέση με μια κοπέλα που να μου ταιριάζει, ένα δύο φίλοι και μια αξιοπρέπεια στη ζωή γενικά. Απλές αξίες δηλαδή. Το άσχημο είναι πως αμφιβάλλω αρκετά πόσο εφικτές είναι ακόμα και οι τόσο απλές αξίες έτσι όπως είναι τα πράγματα. Πολλοί λένε πχ και μια δουλειά που έχω καλά είναι και ας μην παραπονιέμαι.. και ας είναι ελάχιστες οι απολαβές. Όχι δα, η αξία άρα και η αυτοεκτίμηση είναι παράγοντας σύγκρισης. Σκέψου δηλαδή να ανήκω , λέω τώρα, σε αυτούς που κερδίζουν λιγότερα ακόμα και από τον βασικό μισθό, ε θα σκεφτώ τι διάολο ρε γμτ.. δεν έχω αξία καθόλου. Η να σκεφτώ α κοίτα ένα φαφλατά τι γυναικάρα έχει πλάι του, εγώ γιατί να μην έχω και εγώ μια τέτοια να νιώθω σούπερ, λέω τώρα αν και μερικές απαντήσεις δεν είναι τόσο δύσκολες να δωθούν.
    Αξία ίσον παίρνω αξία ειδάλλως ζω σε ένα φανταστικό κόσμο όπου νομίζω πως έχω αξία χωρίς να έχω. απλό έτσι; ισχύει για πολλούς ίσως, ποιος ξέρει;

Senior Member
    αξιες και πολιτισμικο πλαισιο!

http://lh5.ggpht.com/_jjRehSfy6rc/Sm...30-04-2007.jpg

http://lh5.ggpht.com/_jjRehSfy6rc/Sm...512/01.z05.jpg

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...EZ2lURVV4_AChj

εχει να κανει παντως ε????

Senior Member

Senior Member
    έλα λουλούδι! (λέω λουλούδι επειδή είσαι θηλυκό :). πες μου ότι θες :* :)

Senior Member
    σε λεω!

δεν ειναι και πολιτισμικο το θεμα?

μακροκουλτουρας αλλα και μικροκουλτουρας

Senior Member

Senior Member
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Quote Originally Posted by researcher View Post
    σε λεω!

δεν ειναι και πολιτισμικο το θεμα?

μακροκουλτουρας αλλα και μικροκουλτουρας
    Ναι σίγουρα. Άλλο να είναι κάποιος μορφωμένος στην Αφρική για παράδειγμα και άλλο στην Ευρώπη. Κάπως έτσι δεν το εννοείς;
    (σόρρυ που άργησα να απαντήσω)

Senior Member
    Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλεις να πεις με το παραπάνω λινκ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by insect View Post
    Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλεις να πεις με το παραπάνω λινκ.
    Συμμφωνα με τον Maslow η πυραμιδα των αναγκων , μια πυραμιδα απο τα βασικα στον πατο μεχρι τα ανωτερα στην κορυφη.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Maslow's hierarchy of needs is a theory in psychology, proposed by Abraham Maslow in his 1943

Maslow studied what he called exemplary people such as Albert Einstein, Jane Addams, Eleanor Roosevelt, and Frederick Douglass rather than mentally ill or neurotic people, writing that "the study of crippled, stunted, immature, and unhealthy specimens can yield only a cripple psychology and a cripple philosophy."[3] Maslow studied the healthiest 1% of the college student population.[4]

Άρα για τον Maslow έχουν αξία μόνο όσοι είναι σε top κατάσταση νοητικά? Αυτό θέλεις να πεις? Σαν αυτούς εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=0O0IX...eature=related

Όλοι καπνίζανε τότε μην το ψάχνεις. Οι γιατροί μάλιστα τους προέτρεπαν να καπνίζουν. Μην βλέπεις τώρα που είναι όλοι τόσο στημένοι...

Senior Member
    Άρα για τον Maslow έχουν αξία μόνο όσοι είναι σε top κατάσταση νοητικά? Αυτό θέλεις να πεις? Σαν αυτούς εδώ:

Δεν βλεπω το βιντεο γιατι βαριεμαι...αλλα οπως βλεπεις λεει σεβασμος προς τους αλλους και σεβασμος απο τους αλλους στο τεταρτο οροφο της πυραμιδας. Τωρα εγινα κατανοητος?
    Ή κανεις χιουμορ οπως συνηθιζεις?

Page 1 of 2 12 LastLast