ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΦΕ - Page 65
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 65 of 82 FirstFirst ... 1555636465666775 ... LastLast
Results 961 to 975 of 1218
    Senior Member
    Stellou γειά σου κι από μένα που είμαι καινούρια στο φόρουμ αλλά έχω παρακολουθήσει τη πορεία σου και μάλιστα ως ένα βαθμό συμβαδίζαμε! Στην πορεία με κάποια προβλήματα υγείας που μου παρουσιάστηκαν και τα οπόια για να λυθούν χρειάζονταν φουλ κορτιζόνη από τα 109 κιλά που είχα φτάσει ξαναπήγα στην κορυφή! Κι εδώ κι ένα εξάμηνο ξανά κάτω! Το σημαντικό είναι να μην εγκαταλείπουμε την προσπάθεια! Η δική μου πικρη
    πείρα δείχνει ότι το δύσκολο είναι να συντηρήσεις κι όχι να κατέβεις γι αυτό χρειάζεται αλλαγή τρόπου σκέψης! Αν νιώθεις ότι είσαι σε δίαιτα κι ότι κάποια στιγμή θα σταματήςεις να κάνεις δίαιτα και έχοντας ένα χαμηλότερο βάρος θα τρως ότι γουστάρεις απλά πλανάσαι πλάνην οικτρά! Εγώ αυτό που συνειδητοποίησα είναι ότι η διατροφή που κάνω τώρα είναι η βάση της διατροφής που θα ακολουθώ όλη την υπόλοιπη ζωή μου! Και λέω η βάση γιατί εννοείται άνθρωπος είμαι με αδυναμίες και κάτι μπορεί να κλέψω μια μέρα ή να παραλείψω μια άλλη. Σε καλώ λοιπόν κι εγώ από την πλευρά μου να ξαναρχίσεις και να μην εγκαταλείψεις! Μην μπαίνεις σε σπασμωδικές δίαιτες και γυμναστικές! Δεν θέλει κόπο τρόπο και συνέπεια σε καθημερινή βάση θέλει κι όλα θα πάνε καλά!!
    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

Senior Member
    Καλησπέρα και σε σενα besbab! Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες και συμφωνώ με το ότι η διατροφή πρέπει να είναι για πάντα. Τον τελευταίο χρόνο προσπαθώ μόνιμα να συντηρήσω το βάρος ή και να χάσω περισσότερο. Κάθε μέρα υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι δεν θα ξεφύγω πολύ, οτι θα φάω όσο πιο σωστά μπορώ. Αυτό είχε κρατήσει για αρκετό καιρό και έπαιζα στα 104-106 κιλά , δηλαδή δεν έχανα αλλά είχα τέλος πάντων σταθεροποιηθεί κατά κάποιον τρόπο. Γενικότερα η λογική του να είμαι εγκρατής υπάρχει μόνιμα πλέον στο μυαλό μου . Απλά τον τελευταίο καιρό κόλλησε κάπου μεταξύ θεωρίας και πράξης Δεν θεωρώ οτι θα κάνω μια δίαιτα και οταν χάσω τα κιλά που θέλω θα σταματήσω και θα τρώω ότι θέλω. Με αυτή τη λογική παλιότερα έχω χάσει και βάλει μπόλικα κιλά . Αλλά θέλω πάλι να μπορέσω να συμμαζέψω την διατροφή μου και να την φτάσω στα επίπεδα που ήταν την τελευταία φορά που έχασα πολλά κιλά. Από γυμναστική δεν έχω σταματήσει ποτέ να κάνω εδώ και 3-4 χρόνια. Απλά θέλω και αυτό να το κάνω πιο εντατικά . Σπασμωδικό θεωρώ οτι θα ήταν αν ξεκινούσα πχ απ το 0 να βαράω 2ωρα. Για τα κιλά μου είμαι σε ένα καλό επίπεδο στη γυμναστική και νιώθω οτι αντέχω να το κάνω να αυξήσω τις ώρες. Το μανίκι θα είναι η υπομονή. Η διατροφή που πόσταρα σήμερα είναι όντως αρκετά περιορισμένη. Μπορεί να μην είναι όλες τις μέρες έτσι ... αυριο πχ θα προσπαθήσω να φάω λίγο περισσότερο γιατί όντως αν στο μέλλον συνεχίσω να χάνω κιλά και κάπου κολλήσω θα πρέπει να μειω΄σω θερμίδες και τότε θα λοιμοκτώνω . Δεν πάει έτσι όμως ... Είναι καθημερινός ο αγώνας ! και τόσο ψυχοφθόρος...

Senior Member
    Originally posted by Besbab
    Stellou γειά σου κι από μένα που είμαι καινούρια στο φόρουμ αλλά έχω παρακολουθήσει τη πορεία σου και μάλιστα ως ένα βαθμό συμβαδίζαμε! Στην πορεία με κάποια προβλήματα υγείας που μου παρουσιάστηκαν και τα οπόια για να λυθούν χρειάζονταν φουλ κορτιζόνη από τα 109 κιλά που είχα φτάσει ξαναπήγα στην κορυφή! Κι εδώ κι ένα εξάμηνο ξανά κάτω! Το σημαντικό είναι να μην εγκαταλείπουμε την προσπάθεια! Η δική μου πικρη
    πείρα δείχνει ότι το δύσκολο είναι να συντηρήσεις κι όχι να κατέβεις γι αυτό χρειάζεται αλλαγή τρόπου σκέψης! Αν νιώθεις ότι είσαι σε δίαιτα κι ότι κάποια στιγμή θα σταματήςεις να κάνεις δίαιτα και έχοντας ένα χαμηλότερο βάρος θα τρως ότι γουστάρεις απλά πλανάσαι πλάνην οικτρά! Εγώ αυτό που συνειδητοποίησα είναι ότι η διατροφή που κάνω τώρα είναι η βάση της διατροφής που θα ακολουθώ όλη την υπόλοιπη ζωή μου! Και λέω η βάση γιατί εννοείται άνθρωπος είμαι με αδυναμίες και κάτι μπορεί να κλέψω μια μέρα ή να παραλείψω μια άλλη. Σε καλώ λοιπόν κι εγώ από την πλευρά μου να ξαναρχίσεις και να μην εγκαταλείψεις! Μην μπαίνεις σε σπασμωδικές δίαιτες και γυμναστικές! Δεν θέλει κόπο τρόπο και συνέπεια σε καθημερινή βάση θέλει κι όλα θα πάνε καλά!!
    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!
    Τώρα πρόσεξα αυτό με την κορτιζόνη ... ότι το χειρότερο ! Παλιότερα είχα ψαχτεί για ρευματοειδή αρθρίτηδα γιατί είχα πόνους σε αρθρώσεις (και ακόμη έχω δηλαδή κατά καιρούς) και ο γιατρός μου χε πει οτι φαρμακευτικά αντιμετωπίζεται με κορτιζόνη και να εύχομαι να μην έχω ... τελικά είχα κάνει τις εξετάσεις , κάποιες τιμές είχαν βγει λίγο ανεβασμένες αλλά όχι τόσες ωστε να θεωρείται ότι έχω και πρέπει να το αντιμετωπίσω. Δεν θυμαμαι καθόλου ποιες ήταν οι εξετάσεις , πάνε κάτι χρόνια από τότε... ωστόσο πρέπει κάποια στιγμή να τις επαναλάβω και σκεύτομαι να το κάνω τώρα στα κοντά ... αλλά ναι η κορτιζόνη πρέπει να είναι άτιμο πράμα... παίρνεις ακόμη ;

Senior Member
    Originally posted by stellou1989
    ε λοιπόν τώρα με ρούμπωσες ωραία η διατροφή σου! Και η δική μου όντως δείχνει ελάχιστη μπροστά στη δική σου. ok λοιπόν , αυριανός στόχος είναι να φάω επαρκώς (λίγο παραπάνω απ ότι σήμερα δηλαδη) και να το κάνω σε σωστές ώρες...
    Ξεκινάς με ένα πολύ καλό στόχο λοιπόν!! Εύχομαι τα καλύτερα!! Δε θέλει υπερβολές, ούτε να τρελένεσαι!! Ειδικά με τη γυμναστική στο ξαναεπισημαίνω!! Το κάνουμε πάνω απ' όλα για την υγεία μας και την ευεξία μας!! Η απώλεια βάρους είναι μια ευχάριστη "παρενέργεια" σ αυτό!! Ακόμα και ο πιο φιτ δεν πρέπει να κάνει 2 ώρες.
    Εδώ θα είμαστε ό,τι χρειαστείς!!

Senior Member
    Stellou μου κι εγώ νόμιζα ότι οι πόνοι που είχα για 2 χρόνια μπορεί να οφείλονται σε ρευματοειδή αρθρίτιδα έκανα άπειρες εξετάσεις ευτυχώς δεν ήταν! Άλλο θέμα είχα τεσπα άλλη φορά που θα έχω περισσότερο χρόνο θα σου πω! Τώρα δεν παίρνω και έχω μπει σε πρόγραμμα από τον Απρίλιο. Πρόγραμμα διατροφής! Γυμναστική θα ξεκινήσω άμεσα! Το θετικό στην περίπτωση σου είναι ότι έχεις βάλει στην καθημερινότητα σου την άσκηση! Και ναι μεν έχεις διολισθήσει λίγο διατροφικά αλλά κι αυτό θα λυθεί είμαι βέβαιη! Το άλλο θετικό είναι η ηλικία σου που βοηθά να τα χάνεις τα κιλά πιο εύκολα! Εγώ επειδή έχω διάφορα παθολογικά θέματα και τα διπλά σου χρόνια δεν κατεβαίνω με πολύ γοργούς ρυθμούς! Πιστεύω η γυμναστική θα βοηθήσει! Ελπίζω να μπαίνεις κι εσύ καθημερινά και να στηρίζουμε η μια την άλλη!

Senior Member
    Originally posted by Besbab
    Stellou μου κι εγώ νόμιζα ότι οι πόνοι που είχα για 2 χρόνια μπορεί να οφείλονται σε ρευματοειδή αρθρίτιδα έκανα άπειρες εξετάσεις ευτυχώς δεν ήταν! Άλλο θέμα είχα τεσπα άλλη φορά που θα έχω περισσότερο χρόνο θα σου πω! Τώρα δεν παίρνω και έχω μπει σε πρόγραμμα από τον Απρίλιο. Πρόγραμμα διατροφής! Γυμναστική θα ξεκινήσω άμεσα! Το θετικό στην περίπτωση σου είναι ότι έχεις βάλει στην καθημερινότητα σου την άσκηση! Και ναι μεν έχεις διολισθήσει λίγο διατροφικά αλλά κι αυτό θα λυθεί είμαι βέβαιη! Το άλλο θετικό είναι η ηλικία σου που βοηθά να τα χάνεις τα κιλά πιο εύκολα! Εγώ επειδή έχω διάφορα παθολογικά θέματα και τα διπλά σου χρόνια δεν κατεβαίνω με πολύ γοργούς ρυθμούς! Πιστεύω η γυμναστική θα βοηθήσει! Ελπίζω να μπαίνεις κι εσύ καθημερινά και να στηρίζουμε η μια την άλλη!
    Η ηλικία ... χμμμ ντάξει μη νομίζεις και στα 25 που είμαι έχω δει αρκετή διαφορά στον μεταβολισμό μου σε σχέση με τα 23 πχ . Το ανώτερο βάρος που έχω φτάσει και από το οποίο ξεκίνησα την τελευταία φορά που έχασα πολλά κιλά ήταν 128 . όταν έφτασα όμως στα 104 παρουσίασα υποθυρεοιδισμό και κόλλησα. Για πολύ καιρό έκανα αυστηρή διατροφή και δεν έχανα οπότε είπα να συντηρηθώ απλώς εκεί μέχρι να στρωσουν οι εξετάσεις του θυρεοειδη (παίρνω χάπι εδω και κανα χρονο πλεον) και μετά να δω τι θα κάνω... και τελικά το τελευταίο 2μηνο έχω πάρει κάποια κιλά. Οι εξετάσεις του θυρεοειδούς ωστόσο τώρα πριν 2 βδομάδες που έκανα ήταν σχετικά καλές και παρ' όλα αυτά μου άυξησε το χάπι η γιατρός. Δεν ξέρω , Υποθέτω πως πλέον ο θυρεοειδης δεν θα ναι πρόβλημα στον μεταβολισμό μου αφου τον ελεγχω και λογικά με δίαιτα και γυμναστική θα χάσω... και σίγουρα θα προσπαθω να μπαίνω πιο συχνά να παρακινούμε η μία την άλλη !

Senior Member
    Καλή βδομάδα να έχουμε και καλό μήνα
    Ήλιος και κυριακάτικη ραστώνη...
    Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει!!!

Senior Member
    Καλημέρα, καλή βδομάδα, καλό μήνα να έχουμε :bouncing:

Senior Member
    Καλημερούδιααααα! Καλό μας μήνα μου!

καλημέρα,καλή εβδομάδα, καλό μήνα! ότι άλλο καλό θέλετε!

Ο δεύτερος μήνας του έτους, με διάρκεια 28 ημέρες για τα κοινά έτη και 29 ημέρες για τα δίσεκτα. Αρχικά ήταν ο δωδέκατος και τελευταίος μήνας του Ρωμαϊκού ημερολογίου.

Γύρω στο 153 π.Χ, όταν ο Ιανουάριος έγινε ο πρώτος μήνας του Ρωμαϊκού ημερολογίου, ο Φεβρουάριος καθιερώθηκε ως δεύτερος, θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα στο δωδεκάμηνο πολιτικό ημερολόγιο. Με την ημερολογιακή μεταρρύθμιση του Ιουλίου Καίσαρα το 45 π.Χ. ο Φεβρουάριος είχε 29 μέρες τα κοινά έτη και 30 μέρες στα δίσεκτα. Όμως, το 4 π.Χ. ο αυτοκράτορας Οκταβιανός Αύγουστος αφαίρεσε από τον Φεβρουάριο μία μέρα και την προσέθεσε στον Αύγουστο, που ήταν αφιερωμένος στο πρόσωπό του.

Το όνομά του προέρχεται από το λατινικό ρήμα februare (εξαγνίζω, καθαίρω), λόγω των τελετών εξαγνισμού και καθαρμού που τελούνταν στη Ρώμη (Februa και Feralia), από τις οποίες προέρχονται οι μεταγενέστερες γιορτές των Απόκρεω και οι εκδηλώσεις του Καρνάβαλου. Τον Φεβρουάριο γιορτάζονταν στην Αρχαία Ρώμη και οι γιορτές:

Λουπερκάλια (Lupercalia), γιορτή της γονιμότητας, προς τιμή του θεού Φαύνου (του Πάνα των Ελλήνων) στις 15 Φεβρουαρίου. Οι Ρωμαίοι θυσίαζαν κατσίκια και σκυλιά, ενώ νεαρά αγόρια χτυπούσαν με λωρίδες από δέρμα κατσίκας τις νεαρές κοπέλες για να τους μεταδώσουν τη γονιμότητα. Η γιορτή μπορεί να καταργήθηκε από την Καθολική Εκκλησία τον 5ο αιώνα μ.Χ, αλλά την οικειοποιήθηκε με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και την Ημέρα των Ερωτευμένων στις 14 Φεβρουαρίου.
    Φορνακάλια (Fornacalia), προς τιμή της θεότητας Φόρναξ, που εφηύρε τους φούρνους για το ψήσιμο ψωμιού και φαγητών (17 Φεβρουαρίου).
    Χαρίστια (Charistia), οικογενειακή γιορτή για διασκέδαση, αλλά και για την επίλυση των διαφορών μεταξύ των μελών της (20 Φεβρουαρίου).
    Στο αρχαίο Αττικό ημερολόγιο ο Φεβρουάριος αντιστοιχούσε με το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα Γαμηλιώνα και το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα Ανθεστηριώνα. Το διάστημα αυτό στην Αθήνα γιορτάζονταν τα:

Θεογάμια, προς τιμή του Δία και της Ήρας.
    Ανθεστήρια, προς τιμή του Διονύσου. Την πρώτη μέρα της γιορτής ανοίγονταν τα πιθάρια με το νέο οίνο, ο οποίος αναμειγνυόταν με νερό για να προσφερθεί ο πρώτος «κεκραμένος οίνος», το πρώτο «κρασί».
    Στο λαϊκό καλεντάρι ο Φεβρουάριος ονομάζεται κυρίως λόγω της μικρότερης διάρκειάς του:

Μικρός
    Κουτσός
    Κουτσοφλέβαρος
    Γκουζούκης (ατελής)
    Κούντουρος (κολοβός)
    Κλαδευτής, επειδή θεωρείται μήνας κατάλληλος για το κλάδεμα των δέντρων.
    Φλεβάρης, από τη συσχέτισή του με τις «φλέβες», δηλαδή τα υπόγεια νερά, που αναβλύζουν λόγω των πολλών βροχών.
    Φλιάρης (χλιαρός)

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/500/178#ixzz3QZJ1o2dv

Senior Member
    Καλημερούδια
    -->Ξύπνα αγάπη μου

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!

όποιος σκώνεται πρωί κερδίζει ένα φλουρί!!!!

Καλημέρα σ΄όλη την όμορφη παρέα!! πως τα πάτε σήμερα?..
    μπορεί καποιος να με βοηθήσει να βάλω και εγω στον τοιχο μου το ticker μου για να παρακολουθώ την απώλεια βάρους μου? ευχαριστώ πολύ

Senior Member
    Καλημέρα, καλημέρα!!!

Διακρίνω μια ελαφριά ειρωνία Σουσουδένια για το πρωινό μου ξύπνημα ή είναι η ιδέα μου :dork:

Καλημέρα Elen!! Μπράβο που τα κατάφερες με το τίκερ Καλή αρχή στην προσπάθεια σου!!

καλημέρα! διακρίνω μια ελαφριά δυσκολία στο πρωινό ξύπνημα????

έτσι μου έλεγε η γιαγιά μου
    όποιος σηκώνεται πρωί κερδίζει ένα φλουρί,
    κεγώ την έλεγα,κ όποιος δν σηκώνεται δν το χάνει.

Page 65 of 82 FirstFirst ... 1555636465666775 ... LastLast