Results 1 to 15 of 37
Thread: ουφ
-
31-01-2011, 01:46 #1
ουφ
Γεια σας και χαρά στα όνειρά σας..καλά τέλος πάντων..
Τα ΝΕΥΡΑ ΜΟΥΟΥΟΥ..
Συγνώμη να ζητήσω θέλω γιατί δε διάβασα κανένα θέμα πριν γράψω μήπως με βοηθούσε και μου έλυνε απορίες.
Αλλά και να διάβαζα πάλι θα έγραφα γιατί έχω ανάγκη να μιλήσω,να πω τον πόνο μου.
Δεν είμαι καινούργια ακριβώς.Έχω ξαναγράψει εδώ πριν πολύ καιρό..:sniffle:(μπορεί ένα ή δύο χρόνια..ποιος ξέρει..)
(σημείωση:Nadine ακόμα εδώ είσαι?)
Λοιπόν,και είμαι αγανακτισμένη.Το πρόβλημα με το σώμα που αυξάνεται έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2007.Και κοντεύω δηλαδή να κλείσω 4 χρόνια εε?
Το καλοκαίρι του 2010,φέτος δηλαδή,ήταν πολύ ωραία!!γιατί κάπως,κάπως μαγικά εγώ το έχασα το βάρος.Είχα ξεκινήσει και από λίγο πιο πριν..από την άνοιξη.Αλλά χωρίς να κάνω τίποτα..
Και από το Νοέμβριο του 2010 σταδιακά τα ξαναπαίρνω τα κιλά και βέβαια τα παίρνω κιόλας που τα παίρνω.
Δηλαδή να φανταστείτε,όταν βλέπω ότι όσο περνάει ο καιρός τα κιλά μου όσο πάνε και αυξάνονται πάλι,το μυαλό μου τρελαίνεται.Γιατί κούτσα κούτσα είχα χάσει 20 κιλά.
Και τώρα έχω πάρει σχεδόν τα 10..
Και δεν μπορώ.Δεν μπορώ αλλο να ασχολούμαι μ'αυτό το θέμα τόσα χρόνια.Μ'ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ.ʼΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.
Αα και δεν είπα και το άλλο.Έχω και άλλο πρόβλημα.Όταν τρώω πολύ φουσκώνει το πρόσωπό μου,εξού και ο ψευδώνυμο.Καλά δεν είναι και κανά ψευδώνυμο εφεύρεση το ξέρω,αλλά το'βαλα γιατί γίνομαι τόσο χάλια στο πρόσωπο..Συγκεκριμένα εγώ με παρομοιάζω με ιπποπόταμο.Και δεν είναι για να κυκλοφορήσω έξω.
Και είναι πρόβλημα αυτό για μένα.Τόσα χρόνια είναι πρόβλημα και ντρέπομαι που κυκλοφορώ.Και δεν μπορώ να πω:'Εμ δε θα πώ εκεί ή εκεί..άμα πρέπει να πάω κάπου?δε θα πάω?θα πάω κι ας είμαι χάλια και ας μη βλέπομαι"δυστυχώς..
Αμ το άλλο?Είναι κι αυτό.Εδώ και δεν ξέρω πόσο καιρό..(δύο?τρείς μήνες?)φοράω το ίδιο ρούχο.Μία μαύρη φούστα.Καμιά φορά την αλλάζω και βάζω μία σαλοπέτα φούστα τζιν αλλά δε μ'αρέσει αυτή οπότε γυρνάω πάλι στη μαύρη φούστα.
Θέλω να πω μ'αυτό,ότι ΤΗ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑ.ΟΥΦ ΠΙΑ.ΑΜΑΝ.
Και δεν μπορώ να φορέσω παντελόνια ρε γαμώτο γιατί διαγράφουνε το σώμα και άμα δεν αδυνατίσω φαίνομαι πατσάς.
(μπλιαξ):sniffle::sniffle::sniffle:
- 31-01-2011, 01:55 #2
καλωσηρθες μπαλονι
θελεις να μας πεις ποσο υψος και βαρος εχεις?
αυτη την περιοδο πιστευεις θα ηταν καλη στιγμη να ξεκινησεις να προσεχεις τη διατροφη και την ασκηση σου και να δουλεψεις λιγο με τον εαυτο σου για να μη βγαινεις εκτος ελεγχου ισως?
31-01-2011, 11:39 #3
Καλημέρα,μπαλόνι!Καλώς σε ξαναβρίσκουμε!Είσαι η μπλέ μου τσιχλόφουσκα;
Originally posted by μπαλόνι
Το καλοκαίρι του 2010,φέτος δηλαδή,ήταν πολύ ωραία!!γιατί κάπως,κάπως μαγικά εγώ το έχασα το βάρος.Είχα ξεκινήσει και από λίγο πιο πριν..από την άνοιξη.Αλλά χωρίς να κάνω τίποτα..
Και από το Νοέμβριο του 2010 σταδιακά τα ξαναπαίρνω τα κιλά και βέβαια τα παίρνω κιόλας που τα παίρνω.
το συναισθηματικό-ας το πω,για να το διαχωρίσω από τη βιολογική ανάγκη-φαγητό.Και λίγο πριν το Νοέμβρη κάτι χάθηκε
και προσέφυγες και πάλι στο γνωστό σου φίλο-εχθρό.Το "χωρίς να κάνω τίποτα"αν το ψάξεις λίγο παραπάνω,θα δεις πως έκανες
και μάλιστα πολλά!ʼλλαξες την εστίαση σου στη ζωή σου.Την εμπλούτισες και μετά σα μπαλόνι κι εκείνη σου ξεφούσκωσε
και να'μαστε πάλι.Αυτό,που αδυνατείς να τακτοποιήσεις μέσα σου θα έρχεται και θα επανέρχεται με την πρώτη ευκαιρία,που θα βρίσκει,
αποζητώντας την προσοχή σου μέχρι να του τη δώσεις!Κι ούτε να σε τιμωρείς με μια μαύρη φούστα βοηθάει.Το αντίθετο μάλιστα!
Χρειάζεται να τον χαϊδέψεις τον εαυτό σου,να του δώσεις λόγους να αισθανθεί όμορφα,να συνεργαστείτε,να μη σου βγάλει αντίδραση.
Σύμμαχο τον χρειάζεσαι κι όχι απέναντι στη γωνία τιμωρία!Σα να είναι το παιδάκι σου που θέλεις να το εκπαιδεύσεις θετικά για τη ζωή.
Στο λάθος του σε χρειάζεται περισσότερο να το στηρίξεις,να το αποδεχτείς.Όχι στις φανφάρες μιας αναμενόμενης επιβράβευσης.
Για μένα το επιπλέον βάρος είναι απλά ένα σύμπτωμα.Μια ένδειξη πως κάτι δεν πάει καλά μέσα μας και χρήζει ενασχόλησης.
Εσύ ξέρεις πόσο γεμάτη είναι η ζωή σου.Πόσο σου δίνει χαρές κι ικανοποίηση,λόγους να φουσκώνει η αυτοπεποίθηση σου.
Το βοηθητικό είναι πως έχεις ένα φωτεινό παράδειγμα να ανατρέξεις προς πληροφόρηση.ʼσε τον καθρέφτη και τα μπαλονένια μάγουλα,
που σε ρίχνουν και πιάσε το φακό.Τις έχεις τις απαντήσεις,το ξέρω.Δώσε προσοχή σε όσα σου λέει ο εαυτός σου!Τα φιλιά μου!
31-01-2011, 12:57 #4
Dear μπαλόνι.
Σήμερα είμαι με τις καλές μου και δε θα σε αποπάρω (πολύ...)
1ον) Βγάλε τη θηλειά απ'το λαιμό σου γιατί σαν να την έχεις παρασφίξει.
2ον) Σταμάτα να υπονομεύεις τόσο πολύ τον εαυτό σου και την αυτοεκτίμησή σου.
3ον) Πέτα τη μαύρη φούστα και πάρε 2-3 άλλες. Και μεις κιλά έχουμε αλλά δεν κυκλοφορούμε με καρμπόν.
4ον) Έχασες 20 κιλά (μπράβο σου). Πήρες τα 10 (μαλακία). Αν μπορείς να τα ξαναχάσεις? Σίγουρα. Αν μπορείς να τα ξαναπάρεις? Εννοείται!!!
Αν δεν σταματήσεις να κλαίγεσαι και να οδύρεσαι, δε μπορείς να περάσεις στη 2η φάση, δηλαδή να σκεφτείς τι πήγε λάθος και κατρακύλησες πάλι στο θέμα του φαγητού.
Μόλις τα ξαναβρείς με τον εαυτό σου, ηρεμήσεις και δεις πιο καθαρά (γιατί τώρα είναι ομιχλώδες το τοπίο), κάτσε και δες τι επιλογές έχεις και τι μπορείς να κάνεις.
Η δίαιτα είναι μια λέξη που δημιουργεί πολλαπλά συναισθήματα στον καθένα.
Δες το πράγμα χαλαρά, ότι πχ σε βγάζει αυτό το χαρτί από τα διλήμματα του τι να μαγειρέψεις.
Ξεκίνα πάλι σιγά σιγά και θα δεις ότι τα κιλά θα αρχίσουν να φεύγουν πάλι.
Βγες έξω με τις φίλες σου για καφέ. Πήγαινε κανά σινεμά. Μην κλείνεσαι ποτέ, μόνο προβλήματα δημιουργεί.
Μην ανεβοκατεβαίνεις σε ζυγαριές, μην πολυκοιτιέσαι στον καθρέφτη.
Ζήσε και χάσε κιλά για σένα και για κανέναν άλλον. Αν τα κάνεις για ανιοδιοτελείς λόγους, το παιχνίδι είναι ψιλοχαμένο. Το θέμα των κιλών είναι από τις λίγες φορές που η ιδιοτέλεια δεν είναι κακή.
Όταν παντρεύτηκα, η καλή μου ήταν 48 κιλά και εγώ 118.
Τώρα μετά από 2 παιδιά, η καλή μου είναι 49 κιλά και εγώ 140.
Τι θα κάνουμε δηλαδή? Να κατέβουμε στο υπόγειο και να μη ξαναβγούμε από κει?
Φύγε λοιπόν απ'το υπόγειο, αυτοχαστουκίσου αν χρειαστεί, αλλά πρέπει να συνέλθεις.
Αυτά είχα να πω. Μη με κάνεις να τσαντιστώ. :bigsmile:
31-01-2011, 22:24 #5
Originally posted by NADINE
Καλημέρα,μπαλόνι!Καλώς σε ξαναβρίσκουμε!Είσαι η μπλέ μου τσιχλόφουσκα;
(χαχα!!βάλε κάτι..είμαι λίγο μεγαλύτερη)
Εσύ ξέρεις πόσο γεμάτη είναι η ζωή σου.Πόσο σου δίνει χαρές κι ικανοποίηση,λόγους να φουσκώνει η αυτοπεποίθηση σου.
Εγώ βασικά άρχισα να έχω αυτό το πρόβλημα με το φαγητό από τότε που παρουσίασα και ένα ψυχολογικό πρόβλημα.
Αλλά από το Μάρτιο του 2010 αυτό το πρόβλημα κάπως μετριάσθηκε?λύθηκε ίσως κάτι τέτοιο..
Α ξέρεις τι..να το'χα ξεχάσει να σας το πω αυτό..Να!τα φάρμακα μωρέ φταίνε..με βοήθησαν τα φάρμακα πιστεύω στην απώλεια βάρους γιατί μου το'χε πει και ο γιατρός.
Και απ'το Νοέμβριο(τέλη Νοεμβρίου)ο γιατρός μου έκοψε το ladose και από τότε άρχισα να τα παίρνω πάλι τα κιλά..
Αλλά δεν το είπα αυτό στο γιατρό στην τελευταία μας συνάντηση.Δηλαδή πήγα να του το πω αλλά μετά το άφησα.Γιατί ήμουνα σα κοιμισμένη αυτή τη μέρα..
ʼμα έχω φάει δεν πολυλειτουργώ.Κοιμάμαι όρθια και δε λειτουργώ,οπότε δεν το έλυσα το θέμα μου.
Τώρα στην επόμενη συνάντηση πρέπει να του το πω αν είναι να μου το ξαναπροσθέσει στην αγωγή.
01-02-2011, 00:55 #6
PM79 εισαι απο τις αδυναμιες μου στο φορουμ ,το ξερεις ε?
:D
01-02-2011, 04:57 #7
Mπαλονι καταρχην απο τα 20 κιλα πηρες τα 10 κ οχι τα 20 η 25!Αρα εχεις τη μιση δουλεια να κανεις.Εννοεις οτι με τα λαντοζ σου ειχε κοπει η ορεξη;Ρωτα το γιατρο σου αν πρεπει να τα ξαναπαρεις.Εκτος απο αυτο κανεις καποια κινηση;Γυμναστικη η περπατημα;Θα σε βοηθησει πολλαπλα.Μη στενοχωριεσαι για τη μαυρη φουστα.Εγω μια εποχη ειχα κολλησει σε μια μαυρη μπλουζα γιατι θεωρουσα οτι με ''εκοβε''.Βγαινεις απο το σπιτι; Βλεπεις κοσμο;Εχεις αλλαξει ορισμενες συνηθεις που προφανως δεν σε ευχαριστουν;Και το κυριωτερο:Πως ειναι τωρα η διατροφη σου;
01-02-2011, 05:01 #8
[i]Originally posted by PM79[/i
Τώρα μετά από 2 παιδιά, η καλή μου είναι 49 κιλά και εγώ 140. :bigsmile:
01-02-2011, 11:10 #9
Originally posted by lessing
[i]Originally posted by PM79[/i
Τώρα μετά από 2 παιδιά, η καλή μου είναι 49 κιλά και εγώ 140. :bigsmile:
αχαχα!!ασ'το καλό σου
01-02-2011, 15:03 #10
Οπότε,μπαλόνι μου,το εν λόγω διάστημα η ψυχολογική σου κατάσταση είχε υποβοηθηθεί από κάποιο σκεύασμα
και ως συνέπεια ήταν-ανάμεσα στις άλλες-να μη χρειάζεσαι τόσο πολύ το φαγητό.Η ίδια λογική,αλλά με άλλη προσέγγιση.
Δεν έχει τόση σημασία ο τρόπος καμιά φορά όσο το αποτέλεσμα.Με την έννοια πως καλύτερα να επιλέξουμε εκείνον,
που τη δεδομένη στιγμή φαντάζει πιο ρεαλιστικός και προσιτός,προκειμένου να μετακινηθούμε από εκεί που βρισκόμαστε
και δε μας πολυαρέσει.Μόλις λίγο πάρουμε τα πάνω μας,έχουμε άλλη ενέργεια,άλλη δυναμική απέναντι στα θέματα μας.
Αν κατάλαβα καλά επισκέπτεσαι κάποιον ψυχίατρο;Έχετε αγγίξει το θέμα αυτό,που σε απασχολεί;
Μίλησε του ακριβώς όπως νιώθεις.Στην ανάγκη κράτα σημειώσεις για την επόμενη συνάντηση.
01-02-2011, 15:18 #11
μπαλονάκι μου δυστυχώς το ladose εχει αυτη τη ιδιοτητα. Να κοβει την ορεξη και να ανεβάζει τη διαθεση . Ανήκει στα ήπια αντικαταθλιπτικά , περασμένης γενιας , ενω στην Αμερική ειναι ευρεως διαδεδομένο και δινεται "με το κιλο " σε μεγάλες εταιρειες για να έχουν λιγοτερο αγχωτικους και περισσοτερο χαρούμενος υπάλληλους. Οσο διαστημα το παιρνεις δουλευει (μεχρι να εθιστει ο οργανισμος ). Οταν το σταματησεις, η διαθεση πεφτει ξανα υπο του μηδενος και η ορεξη ανοιγει ............Το θεμα ειναι μπορεις μια ζωη να παιρνεις αντικαθληπτικά και ψυχοφαρμακα ?
Το κολπο ειναι να βρεις τη δυναμη να συνεχισεις χωρις αυτο . Μην ξεχνας οτι το στομάχι εχει την ιδιοτητα "να κλεινει " και μετα τις πρωτες μερες διαιτας να ειναι πιο ευκολα τα πραγματα .
Σιγουρα δεν ειναι ευκολο . Αλλα δεν ειναι και ακατορθωτο . Ολα αυτα τα λεω γιατι απο συγχυση να χασω γρηγορα κιλα το ζητησα και εγω απο το γιατρο μου , ολως ζητησα και topamak (που διαφοροι "διατολογοι" μοιραζουν αφειδως δυστυχως - ειναι χάπι για επιληπτικους που ομως στις παρενεργειες του εχει να μειωνει την ορεξη ).
Το κολπο και η μαγκιά ειναι να συνεχισεις μονη σου χωρις να επιβαρυνεις το συκωτι σου. Πιστεψε με μπορεις . Προσπαθεια χρειαζεται.
01-02-2011, 17:06 #12
Και σου εδωσε τοπαμακ που ειναι για την επιληψια;;;:puzzled:
01-02-2011, 20:18 #13
αχ σας παρακαλω μη γραφετε τετοιες ιδεες εδω... πριν κανα χρονο μπορει να διαβαζα οτι με ladose και τοπαμακ και τ3 τ4 αδυνατιζεις και να πηγαινα να παρω. μπορει να το διαβαζει ο οποιοσδηποτε και να κανουμε μεγαλυτερο κακο αντι για καλο....
01-02-2011, 20:38 #14
συμφωνω.
σορρυ, εκανα ριπορτ, οχι για να δωσει ποινη ο αντμιν, αλλα για να δει μηπως θα ηταν σκοπιμο καποιο εντιτ εστω
01-02-2011, 20:39 #15
alexandrita , έχεις δικιο . Το έσβησα ..........
Μήπως 'παλεύουμε' για ανακούφιση και όχι για αποτέλεσμα;...
26-06-2025, 18:29 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή