Results 256 to 270 of 452
-
18-01-2012, 18:40 #256
ευχαριστω φιλη για τα καλα σου λόγια. Με ενδιαφερει βασικα να χω μια υγιη εικόνα.
Οσο γι αυτο που με ρωτας οχι στην περιπτωση μου δεν ισχυει μιας και εβαλα το βαρος πριν ξανααρχισω τα χαπια. Τρεμω με την ιδεα οτι θα αυξηθει και άλλο. Δεν ξερω πριν τις γιορτες ειχα περιορισει λιγο τα φαγητο εκαν 1-2 μαλακιουλες στερητικα και ετσι ε και μαλλον το πληρωσα αυτο.
- 19-01-2012, 13:16 #257
καλημέρα σε όλες!!
τελικα ισχυει ή όχι ότι τα αντισυλληπτικά χάπια παχαίνουν? ποια είναι η γνωμη σας?
19-01-2012, 20:20 #258
εγω πιστευω πως ειναι θεμα του τι διατροφή κανεις? Εγω οταν επαιρνα τα gynofen για παραδειγμα βαρος δεν έβαλα. Στο +-1 ημουν. Ειναι και θεμα οργανισμού. Εμενα προσωπικα τα αντισυλληπτικα μου δημιουργουσαν αλλες παρενέργειες. Νευρα, καταθλιψη, επιθετικότητα τετοια πραγματα.
Τωρα με τα ντουφαστον δεν ξερω τι εχει παιξει. Δεν ζυγιζομαι και δεν ξερω και φυσικά εννοειται οτι τρωγομαι. Κατι θα γινει παντως σημερα αύριο θα αδιαθετησω και ηδη αισθανομαι το καραφουσκωμα. Εχω να αδιαθετησω και απο το Σεπτεμβριο.
Δεν ξερω Μαγδα μου εσενα επηρεασαν το βάρος σου τα χαπια? Ποσο εισαι τωρα αν επιτρεπεται?
19-01-2012, 20:47 #259
Οταν ειναι για να αδιαθετησω με δειχνει η ζυγαρια 2 κιλά παραπάνω, το εχω παρατηρησει, στην εβδομαδα διακοπης των χαπιων, αφου αδιαθετω επανερχομαι στα κανονικα μου κιλά 55 τωρα πια!! κατα τα αλλα όλα καλα δεν μου δημιουργουν καμία παρενέργεια, για να δουμε!!
20-01-2012, 09:14 #260
Καλημέρα κορίτσια,
η δική μου εμπειρία ήταν λίγο άσχημη με τα αντισυλληπτικά. Επαιρνα τα gynofen και πέρα απο λίγα κιλά είχα όλα τα υπόλοιπα που περιγράφει και η Μαρία.
Δεν πιστεύω πως είναι βέβαια τα ίδια με τα yasmin ή yasminelle. Έχω ακούσει πως είναι πολύ ήπια και δεν προκαλούν τίποτα σχεδόν. Μάλιστα μια γνωστή μου με αυτά έχασε κιλά
20-01-2012, 09:36 #261
καλημερα κορίτσια. Εγω αν ηξερα τι θα παθαινα με τα τζινοφεν ουτε που τα βαζα στο στομα μου. Πιστεψτε με καλύτερα 1,2 κιλα συν παρα ολα τα υπολοιπα. Ρε μονο που δεν έδερνα ανθρωπους απο τα νευρα μου. Μιλουσα και συμπεριφερομουνα πολύ άσχημα, συναισθηματικές μεταπτώσεις μέσα σε δευτερόλεπτα τι να λεμε τωρα ένα δράμα.
Καλά νεα νομιζω οτι εντος της ημέρας θα αδιαθετησω. Αυτη τη στιγμη η κοιλιά μου με πεθαινει όμως οχι οτι μου λεει κατι αφου ειναι με φαρμακα αλλα τελοσπαντων να ξεγελάσω τον πόνο μου.
20-01-2012, 11:38 #262
Καλημέρα κορίτσια!
Εγώ παλιά έπαιρνα τα yasmin για θέμα αντισύλληψης και μόνο, με τον κύκλο μου ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Τα ίδια έπαιρνε και η κολλητή μου που έχει πολυκυστικές. Λοιπόν τα χάπια είχαν πολύ διαφορετικές παρενέργειες σε μένα απ'ότι σ'αυτήν. Εγώ είχα πρήξιμο(είχα ανέβει ένα νούμερο σουτιέν) και πολύ, πάρα πολύ πόνο στο στήθος(δεν μπορούσα ούτε να τα αγγίξω, ούτε να κοιμηθώ μπρούμιτα), πολλές ημικρανίες, πολλές ευαισθησίες(έκλαιγα με το παραμικρό!), επίσης το αίμα της περιόδου είχε αλλάξει χρώμα(πολύ σκούρο, προς το καφε), και η περίοδος κρατούσε 7-10 μέρες (ενώ χωρίς τα χάπια δεν ξεπερνάει τις 4 ποτέ!), επίσης πολλές φορές είχα ενδιάμεση αιμοραγία(δηλαδή στο μέσον του κύκλου λίγο αίμα). Πολλές παρενέργειες ε??? Α, επίσης πονούσα! Εγώ που δεν πονούσα ποτέ στην περίοδο, πονούσα όσο επαιρνα τα χάπια! ΚΑΙ μου φέρνανε μύκητες! Γενικά ήταν πολύ τραγική η αντίδρασή του οργανισμού μου! Ισως όμως στον δικό μου οργανισμό να ταίριαζαν άλλα χάπια. Η κολλητή μου για παράδειγμα δεν είχε κανένα πρόβλημα, μόνο λίγο φούσκωμα σε κοιλιά και στήθος!
20-01-2012, 12:31 #263
Ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ , λοιπον! Ο ιδιος ο γιατρος σου προτεινει ενα χαπι αρχικα κι αν δε "δουλεψει" σε σενα, σου δινει καποιο αλλο, πιο δυνατο η πιο ηπιο.. Η προσωπικη μου γνωμη για τα αντισυλληπτικα και για ολα τα κωλοχαπα δεν αλλαζει..ειναι ολα για τον π@τσο! Το ειχα ξανααναφερει και πιο παλια αλλα αξιζει νομιζω 1 ακομη φορα.. περυσι ειχα παε σε ομοιοπαθητικο για το θεμα της περιοδου μου, ο οποιος 1ον ασχοληθηκε πολυ με την περιπτωση μου,μου πηρε ολοκληρο ιστορικο για να εχει μια πληρη εικονα του οργανισμου μου, και σε λιγες μερες αφου τα μελετησε ολα με πηρε τηλ και μου ειπε ποια χαπια(φυτικα) να παρω. 40 χαπια ηταν, 1 την ημερα, και η περιοδος μου ηρθε κανονικα χωρις πονους , πρηξιματα και μαλακιες. τα οποια, παρεπιπτοντως, ειναι δειγματα τοξινωσης του οργανισμου.. 3-4 φορες στη ζωη μου που την εφερα με χαπια ειχα κι εγω τετοια συμπτωματα. Να μην μακρυγορω.. επειτα μου ηρθε και ακομη 1 φορα χωρις βοηθεια αλλα επειδη εγω συνεχισα να ειμαι πολυ αδυνατη και να κανω εμετους σχεδον καθε μερα την ξαναεχασα την πολυποθητη περιοδο.. ΤΙ ΧΑΖΗ ΘΕΕ ΜΟΥ!! ο ομοιοπαθητικος μου ειχε επισημανει φυσικα οτι επερεπε να την κοψω αυτη τη μαλακια οχι μονο για την περιοδο,γενικοτερα για απειρους λογους,αλλα δεν τον ακουσα. τοτε ειχα ελαττωσει απλα τα επεισοδια επειδη επαιρνα και τα χαπια. αυτα! κοριτσαρες η υγεια μας ( σωματικη και ψυχικη ) ειναι το πιο σημαντικο πραγμα, μην την αμελουμε.. σας φιλω και ελπιζω να μην κανουμε αλλα λαθη!!
20-01-2012, 12:44 #264
aggelaki μου κι εγώ μαζί σου! Δε μ'αρέσουν καθόλου τα χάπια και πρέπει να είναι τρελή ανάγκη για να πάρω.
Όσο για την ομοιοπαθητική να σου πω την αλήθεια το έχω σκεφτεί πολλές φορές γιατί έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, ότι δηλαδή βοηθάει γενικά στην καλή λειτουργία του οργανισμού, ότι σου χτίζει το ανοσοποιητικο και μπορείς να αντιμετωπίσεις καταστάσεις χρόνιες.
Παράδειγμα, ένας λόγος που το σκεφτόμουνα ήταν ότι για πολλά χρόνια είχα κολπίτιδες από μύκητες. Οι μύκητες είναι γενικά πολλοί επίμονοι και χρειάζονται δυνατές φαρμακευτικές αγωγές αλλά καταλήγεις να πέφτεις σε έναν φαύλο κύκλο καθώς με κάθε χάπι οι μύκητες δυναμώνουν, δημιουργούνται δηλαδή δυνατά στελέχη ανθεκτικά στη συγκεκριμένη αγωγή, οπότε ξανάρχονται και τότε πρέπει να πάρεις ακόμα πιο δυνατά φάρμακα! Λοιπόν πρέπει να σας πω ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε όταν άρχισα να τρέφομαι σωστά, να έχω καλή ψυχολογία και αντί για φάρμακα να κάνω απλές πλύσεις με χαμομήλι....αυτά δυστυχώς δεν τα λέει κανένας γιατρός.....
20-01-2012, 14:27 #265
Και εγώ παλιά είχα σοβαρά προβλήματα με κολπίτιδες και με μυκητιάσεις, μιλάμε πάθαινα με το παραμικρό! Μέχρι και τραχηλίτιδα έπαθα από τις χρόνιες κολπίτιδες και όντως εκείνο το διάστημα έπαιρνα και αντισυλληπτικά γιατί έχω ενδομητρίωση και είχα κύστες από αίμα στις ωοθήκες μου, άλλο βάσανο και αυτό! Ουφ και εμείς οι γυναίκες τι τραβάμε με τα γυναικολογικά μας! Τελικά μετά από πολλές θεραπείες και μία κρυοπηξία για την τραχηλίτιδα ξεμπέρδεψα. Από τότε φτου φτου δεν έχω ξαναπάθει τίποτα. Εγώ πιστεύω ότι σε αυτά τα θέματα παίζει ρόλο και ο σύντροφος. Για παράδειγμα εγώ τότε που είχα τα προβλήματα ναι μεν συνήθως είχα σταθερές σχέσεις αλλά δεν ήμουν ευτυχισμένη με τους συντρόφους μου και πιστεύω ότι και αυτό είχε επίπτωση στα γυναικολογικά μου. Πάντως διατροφή και ψυχολογία είναι το Α και το Ω για την υγεία μας και το ανοσοποιητικό μας! Πλέον γι'αυτό όταν δεν είμαι καλά παίρνω προβιοτικά συμπληρώματα για να ενισχύω το ανοσοποιητικό μου και να έχω καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από το πεπτικό μου σύστημα. Και εννοείται στις αντιβιώσεις πάντα συμπλήρωμα ειδικό για την χλωρίδα του κόλπου για να μην πάθω ξανά μυκητίαση.
Όσο για τα αντισυλληπτικά τα έπαιρνα πριν 10 χρόνια περίπου και αν θυμάμαι καλά ήταν τα yasmin. Τα έπαιρνα συνεχόμενα για ένα χρόνο και κάτι. Από τότε έχω πάθει ψυχολογικό με τα ριμαδόχαπα. Είχα αρκετές παρενέργειες, όπως μελαγχολία, πόνους στις γάμπες μου, πρηξίματα, μεταπτώσεις διάθεσης το έριξα και στο φαϊ λόγω κακής ψυχολογίας και διάφορων γεγονότων στην ζωή μου και είχα βάλει 28 κιλά! :grind: Αμάν έκανα να τα ξαναχάσω, έλιωσα στα γυμναστήρια!...άσχετα που τα ξανάβαλα μετά γιατί είχα αδηφαγική διαταραχή γκρρρρρ! Ιστορία μου αμαρτία μου! Να σημειώσω βέβαια ότι εκτός από την κακή διατροφή που έκανα, άρα περισσότερες κατακρατήσεις, κάπνιζα κιόλας παράλληλα με τα αντισυλληπτικά το οποίο ξέρω είναι πολύ κακό πφφφφ. Τελικά οι κύστες φύγανε με την αγωγή αλλά προσωρινά, μετά ξαναδημιουργήθηκε μία άλλη που με συντροφεύει μέχρι και σήμερα :mad:, αλλά χάπια δεν ξαναπαίρνω που να χτυπιούνται όλοι! Τα μισώ! Βέβαια αυτό μου δημιουργεί ένα θεματάκι υπογονημότητας και εύχομαι να μην επηρεάσει στην τεκνοποίηση :(
20-01-2012, 15:33 #266
Originally posted by Eli
Και εγώ παλιά είχα σοβαρά προβλήματα με κολπίτιδες και με μυκητιάσεις, μιλάμε πάθαινα με το παραμικρό! Μέχρι και τραχηλίτιδα έπαθα από τις χρόνιες κολπίτιδες και όντως εκείνο το διάστημα έπαιρνα και αντισυλληπτικά γιατί έχω ενδομητρίωση και είχα κύστες από αίμα στις ωοθήκες μου, άλλο βάσανο και αυτό! Ουφ και εμείς οι γυναίκες τι τραβάμε με τα γυναικολογικά μας! Τελικά μετά από πολλές θεραπείες και μία κρυοπηξία για την τραχηλίτιδα ξεμπέρδεψα. Από τότε φτου φτου δεν έχω ξαναπάθει τίποτα. Εγώ πιστεύω ότι σε αυτά τα θέματα παίζει ρόλο και ο σύντροφος. Για παράδειγμα εγώ τότε που είχα τα προβλήματα ναι μεν συνήθως είχα σταθερές σχέσεις αλλά δεν ήμουν ευτυχισμένη με τους συντρόφους μου και πιστεύω ότι και αυτό είχε επίπτωση στα γυναικολογικά μου. Πάντως διατροφή και ψυχολογία είναι το Α και το Ω για την υγεία μας και το ανοσοποιητικό μας! Πλέον γι'αυτό όταν δεν είμαι καλά παίρνω προβιοτικά συμπληρώματα για να ενισχύω το ανοσοποιητικό μου και να έχω καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από το πεπτικό μου σύστημα. Και εννοείται στις αντιβιώσεις πάντα συμπλήρωμα ειδικό για την χλωρίδα του κόλπου για να μην πάθω ξανά μυκητίαση.
Όσο για τα αντισυλληπτικά τα έπαιρνα πριν 10 χρόνια περίπου και αν θυμάμαι καλά ήταν τα yasmin. Τα έπαιρνα συνεχόμενα για ένα χρόνο και κάτι. Από τότε έχω πάθει ψυχολογικό με τα ριμαδόχαπα. Είχα αρκετές παρενέργειες, όπως μελαγχολία, πόνους στις γάμπες μου, πρηξίματα, μεταπτώσεις διάθεσης το έριξα και στο φαϊ λόγω κακής ψυχολογίας και διάφορων γεγονότων στην ζωή μου και είχα βάλει 28 κιλά! :grind: Αμάν έκανα να τα ξαναχάσω, έλιωσα στα γυμναστήρια!...άσχετα που τα ξανάβαλα μετά γιατί είχα αδηφαγική διαταραχή γκρρρρρ! Ιστορία μου αμαρτία μου! Να σημειώσω βέβαια ότι εκτός από την κακή διατροφή που έκανα, άρα περισσότερες κατακρατήσεις, κάπνιζα κιόλας παράλληλα με τα αντισυλληπτικά το οποίο ξέρω είναι πολύ κακό πφφφφ. Τελικά οι κύστες φύγανε με την αγωγή αλλά προσωρινά, μετά ξαναδημιουργήθηκε μία άλλη που με συντροφεύει μέχρι και σήμερα :mad:, αλλά χάπια δεν ξαναπαίρνω που να χτυπιούνται όλοι! Τα μισώ! Βέβαια αυτό μου δημιουργεί ένα θεματάκι υπογονημότητας και εύχομαι να μην επηρεάσει στην τεκνοποίηση :(
ʼλλαξα μυαλά και όλα ξεπεράστηκαν!
Χάπια κι εγώ δε θα ξανάπαιρνα, με παίδεψαν πολύ...
20-01-2012, 15:49 #267
Πόσο δίκιο έχεις, γ@μω ο γυναικολόγος! Γεια στο στόμα του :lol:!
20-01-2012, 15:50 #268
Καλα ειδικα για μηκυτιασεις και κολπιτιδες, ποτε φαρμακα! Η ομοιοπαθητικη ειναι μακραν η πιο αποτελεσματικη μεθοδος τοσο για την σταθεροποιηση της περιοδου, ειτε ειναι απο πολυκυστικες ειτε απο ο,τιδηποτε αλλο οσο και για τις κολπιτιδες. Κ μαλιστα με ριζικα αποτελεσματα, σε αντιθεση με τα αντισυλληπτικα και τα αντιβιοτικα που δινουν προσωρινα αποτελεσματα επειδη πολεμαν το συμπτωμα του προβληματος και οχι το ιδιο το προβλημα. Δεν ξερω πραγματικα αν καταλαβαινετε τι θελω να πω, ψαξτε και στο ιντερνετ για περισσοτερες λεπτομερειες και δοκιμαστε το.. αξιζει τερμα. αν δε μου ερθει με τα ντουφαστον που πηρα την προηγουμενη βδομαδα κατι τετοιο θα κανω παλι.
αυτα δεν ειναι δικα μου αλλα σας τα παραθετω:starhit:
Προσοχή στο βάρος σας
- Αν ο κύκλος σας χαθεί ξαφνικά, δοκιμάστε να κάνετε ένα μικρό τεστ συνείδησης: μήπως το τελευταίο διάστημα ακολουθήσατε μια πολύ αυστηρή αυτοσχέδια δίαιτα ή υπερβάλατε στο γυμναστήριο;
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, δεν είναι απαραίτητο να αδυνατίσετε πολύ ή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μερικές φορές, αν μία γυναίκα είναι ήδη αρκετά λεπτοκαμωμένη, αρκεί να χάσει λίγα κιλά (για παράδειγμα τρία) για να εξαφανισθεί η εμμηνορρυσία της. Πώς είναι όμως δυνατόν γυναίκες με λίγα κιλά να έχουν καθυστέρηση στον κύκλο τους; Γιατί ο υποδερμικός λιπώδης ιστός παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των οιστρογόνων, των γυναικείων ορμονών που ευθύνονται για την πρόκληση της ωορρηξίας. Αν ο οργανισμός σας παράγει λίγα οιστρογόνα λόγω έλλειψης λιπώδους ιστού, μπορεί να αυξηθεί από αντίδραση η τεστοστερόνη, ορμόνη που εκκρίνεται από τους επινεφρίδιους αδένες.
- Το αποτέλεσμα; Πέρα από την αμηνόρροια, μπορεί να παρουσιάσετε μια σειρά από δυσάρεστες δευτερεύουσες διαταραχές, όπως ακμή και υπερτριχοφυΐα.
Αρνητικές συνέπειες όμως μπορεί να έχει και η αύξηση του βάρους. Αν έχετε πολύ λιπώδη ιστό, κινδυνεύετε από έλλειψη εμμηνόρροιας, γιατί όταν υπάρχει μεγάλη ποσότητα οιστρογόνων, η υπόφυση που ρυθμίζει τη δραστηριότητα των ωοθηκών, μπορεί να διαταραχθεί. Ο βασικός κανόνας λοιπόν για να κρατάτε σταθερό τον κύκλο σας, είναι να τρώτε από όλα στις σωστές ποσότητες και να γυμνάζεστε με μέτρο (χωρίς δηλαδή να εξουθενώνεστε).
20-01-2012, 16:09 #269
οκ, θα την δοκιμάσω όταν την ξαναχρειαστώ...δε θα μπορώ όμως να πίνω καφέ ε? Να καπνίζω θα μπορώ?
Βασικά έχω ακούσει για ένα καλό κέντρο στο μαρούσι αλλά σου κλείσουν ραντεβού μετά από κανα μήνα και θέλουν και ανω των 100 ευρώ για την πρώτη επίσκεψη!!! Πως σου ακούγεται?
20-01-2012, 16:13 #270
Originally posted by Eli
Πόσο δίκιο έχεις, γ@μω ο γυναικολόγος! Γεια στο στόμα του :lol:!
Φυσικά όπως θα φαντάζεσαι της μάνας μου απ'το ένα αυτί της μπήκαν και απ'το άλλο της βγήκαν!!! Κλασικά εικονογραφημένα!
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....