Αμηνορροια και ψυχολογική κατάσταση - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 31 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast
Results 61 to 75 of 452
  1. #61
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    342
    Σμαρτ μου, όλοι οι γιατροί που έχω επισκεφθει ως τώρα επιμένουν ότι η περιοδος επανέρχεται όταν φτάσεις σε ένα φυσιολογικό βάρος για το υψος σου, με καλή διατροφή και δεν θέλει αγχος.. Περιμένω κοπέλα μου και ελπίζω κάποια μέρα να έρθει και να είανι πάλι ενας κύκλος τόσο σταθερος όσο και πριν..
    Εσυ αντιμετωπίζεις παρόμοιο πρόβλημα?

  2. #62
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    550
    κορίτσια εγώ πάντως δεν την παλεύω 'αλλο με αυτη την κατάσταση..σκέφτομαι να πάω να πάρω χάπια..

  3. #63
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    342
    Ροζ μου, τι κάνεις? Τίποτα ακόμα?
    Να σου πώ και εγώ δεν αντέχω αλλο, καλύτερα να το πάρουμε απόφαση και να πάρουμε χάπια..
    Συμφωνώ μαζί σου

  4. #64
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    550
    εντελώς τίποτα..και νιώθω παρα πολύ κουρασμένη , ούτε ζυγίζομαι ούτε μετράω ούτε τιποτα..βαρέθηκα!Εδω και 10 μερες έχω κατορθωσει να τρωω τελείως ελέυθερα κ ότι γίνει..κ μπορώ πλεον να τρωω μεγάλες ποσότητες χωρίς να παθαίνω τις δυσπεψίες που πάθαινα.Δεν έχω κουράγιο να ξαναπάω στη γυναικολόγο και να περάσω πάλι τα ίδια, προτιμώ να πάρω προγεστερόνη κανα 5άρι μερες μπας και γίνει τίποτα, οκ προσπαθώ να μην το σκέφτομαι αλλά όταν το θυμάμαι πραγματικά απελπίζομαι..Εσυ πώς τα πας?

  5. #65
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    142
    κοριτσια μ δεν ειναι κακο να παρετε κ κανενα φαρμακο για να σας βοηθησει! εγω κανω τωρα θεραπεια κ ελπιζω να φτιαξει το θεμα..

  6. #66
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    550
    αντισσυληπτικά?

  7. #67
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    142
    οχι ευτυχωσ!!! cyclacur! ειναι πολθ ελαφρια! κ αποτελεσματικα λενε ρωτηστε γι αυτα τον γιατρο σασ κ θα σασ ενημερωσω κ γω για αποτελεσματα!

  8. #68
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    607
    και εγώ έχω αρχίσει να κουράζομαι με το θέμα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες τρώω τελείως ελευθερα, και εχω στον λογαριασμό μέσα σε 3 βδομάδες 3 υπερφαγικάαπό τη λύσσα και τα νεύρα μου. Και οταν λεω υπερφαγικά σχετικά μικρής έκτασης αλλά με ανεπανόρθωτα αποτελέσματα που φτάνουν τα +3 κιλά κάθε φορά γιατί ναι μπήκα στον πειρασμό να ζυγιστώ. Δηλαδή συγνώμη κάθε φορά που θέλω να φάω λίγο παραπάνω εγώ θα παίρνω τρία κιλά? Εχω διαλύσει το μεταβολισμό μου τόσο πολύ που αν συνδυάσω το φαι με νερό βρίσκομαι +5 για πλάκα. Που να κάνω και τρελό υπερφαγικό. Και συγνώμη αλλά δεν εχω καμία διάθεση μετά τις επόμενες μέρες να λιμοκτονώ για να ξεφουσκώσω 500 γραμμάρια.
    Η ζυγαριά ανεβαίνει με ιλιγγιώδης ταχύτητες και το χειρότερο είναι ότι πάνω μου δε φαίνεται και εξακολουθώ να δείχνω καχεκτικιά, τουαλέτα βλέπω με το κυάλι, το νεύρο κρόσσι. Μέχρι το Πάσχα θα χω φτάσει για πλάκα 70 κιλά και περίόδος άφαντη.
    Εγώ πάντως χάπια δεν παίρνω. Και αυτο δεν είναι απαραίτητα λύση. 7 μήνες τα παιρνα υπό άλλες βέβαια διατροφικές συνήθειες αλλά γιατρειά δεν είδα. Δεν υπάρχει λόγος να χαπακωνόμαστε. Επιπλέον συνειδητοποιώ πλέον πως εγώ το μέτρο δε θα το βρω ποτέ. Από την ανορεξία στην υπερφαγία. Καλά να πάθω τώρα και να λουστώ τις συνέπειες των πράξεων μου. Τα διάλυσα όλα και περαστικά μου.

  9. #69
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    1,437
    Κοριτσια λιγες μερες αφου ξεκινησα διαιτα , ενω ηταν να αδιαθετησω ...........η περιοδος αφαντη ............ Οπως σωστα επισημαινεται νευρα και αγχος σε καθημερινη βαση .............. Δεν σταματησα ομως τη διαιτα μου ...........Ειχα αποφασισει να συνεχισω και να παω στο γυναικολογο . Μετα απο 40 μερες τελικα αδιαθετησα. Το κυριοτερο ομως ειναι οτι μετα απο πολυ καιρο ειχα ωορρηξια κανονικα στην 13 -14 -15 μερα!!!!!
    Πρεπει δε να σας πω οτι παλαιοτερα οταν επιανα το στοχο στα κιλα που ηθελα αδιαθετουσα καθε 28 μερες......... Οταν βαζω βαρος η περιοδος γινεται εντελως ακανονιστη.......... Οπως καταλαβαινετε και με λιπος και χωρις η περιοδος επηρεαζεται......

  10. #70
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    550
    freedom30 ναι, πες μας αν κάνουν τίποτα γιατι αυτά δν τα έχω ξανακούσει..προγεστερόνη είναι?Εγω λεω να πάρω ντουφαστον που μ είχε δώσει η μικροβιολόγος.
    Μαράκι δεν μπαίνουν τα κιλά τόσο εύκολα..κ εγώ ειδικά το 3ήμερο έφαγα πολύ πραμα κ μονο λιπαρα(επίτηδες)σοκολάτες, χαλβά, τηγανητά..όλη μερα έτρωγα κ όντως τα παντελόνια στένεψαν αισθητά αλλά αν το περιορίσω 3-4 μερες επανέρχομαι.Νομίζω σε αυτη την παγίδα έχουμε πέσει κ οι 2 μας, τρωμε, φουσκώνουμε, φρικάρουμε, το ράβουμε κ φτου κ απτην αρχή..Μου το είχε πει κ η γυναικολόγος αυτό, με 2 κ 5 μερες φαγοπότι δν γίνεται δουλειά, το θέμα είναι να σταθεροποιηθεί ο οργανισμός.Πραγματικά όμως είναι πολύ ψυχοφθόρο αυτό το πραγμα..μακαρι να ξυπνούσα αυριο , να ήμουν στα κιλά που πρεπει να πάει στο δι@ολο να τελειώνω!
    Alma libre εσύ ίσως το έπαθες επειδή έκοψες τα λιπαρα λόγω δίαιτας , έχω διαβάσει οτι γίνεται αυτό ώσπου να συνηθήσει ο οργανισμός.Λίγο απόλα χρειάζεται μάλλον..

  11. #71
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    342
    Ροζ, τα ντουφαστον με συνταγη γιατρου τα παιρνεις?

  12. #72
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    550
    όχι δεν χρειάζεται συνταγή, κανονικά απτο φαρμακείο.Προγεστερόνη είναι-συνήθως για να μην έχεις περίοδο αυτή είναι χαμηλά- κ είναι ελαφριάς μορφής.

  13. #73
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,296
    Originally posted by Cherie
    Originally posted by mariafc
    υπάρχει καμία κοπέλα που να είναι ακριβώς ίδια περίπτωση με μένα?δηλαδή να ήταν αφρατούλα,να έγινε βουλιμική,να έχασε πολλά κιλά κ μετά την περίοδο,μετά α διαπίστωσε οτι έχει πολυκυστικές κ από τότε να παίρνει primolut για να έρθει η περίοδος αλλιώς γιοκ τα τελευταία 10 χρόνια(από τα 16-25).τα κιλά μου ταχω πάρει με το παραπάνω,κ οι γιατροί μου λεν οτι πρέπει να κόψω τα γλυκά κ να χάσω λίπος κ ότι ο κύκλος μου θα στρώσει άμα μείνω έγγυος. επίσης ο πατέρας μου έχει ζάχαρο.
    Εντάξει ενταξει πλέον σηκώνω τα χέρια ψηλά. Εμείς δεν έχουμε λίπος δεν έρχεται, εσύ έχεις λίπος πάλι δεν έρχεται.
    Και συγνώμη δηλαδή αλλά θα πηδηχτώ απο το παράθυρο ακόμα και να τρώμε γλυκά πειράζει την περίοδο? Ημαρτον και έλεος μαζί. Μήπως πείράζει και ο αέρας που αναπνεόυμε?
    Ειλικρινά ρε κορίτσια βάζω κάτω το ιστορικό της καθεμίας και άκρη δε βγάζω. Εντάξει το συμπέρασμα είναι ένα ότι παθαίνουμε το παθαίνουμε απο το ηλίθιο το μυαλό μας αλλά ακόμα και τώρα που μαι τύπος και υπογραμμός προκοπή δε βλέπω και πλέον έχω αρχίσει να κουράζομαι να ακούω θα έρθει και θα έρθει. Τουλάχιστον αν είναι να μην ξανάρθει ποτέ να το ξέρω να μην την περιμένω.
    Buliana μου να σε ρωτήσω κάποια πραγματάκια. Παίζει να μου τα χεις αναφέρει ξανά συγχώρα με αν πρέπει να τα επαναλάβεις αλλά προσπαθώ να πάρει η ευχή να βρω ένα φως στο τούνελ. ΤΗν περίοδο σου πότε ακριβώς την έχασες? Εννοώ την έχασες όντας αφρατούλα ή αμα τη εμφανίση των βουλιμικών ? Το τρεξες το θέμα αμέσως? Ο γιατρός τότε τι σου έλεγε?
    Και το θέμα των πολυκυστικών πως προέκυψε? Τα βουλιμικά συνετέλεσαν στην επιδείνωση του προβλήματος ή προέκυψαν ανεξάρτητα?
    Οσο για τα primolut τα επαιρνα και εγώ για μία περίοδο και μετα πήρα και καποια αλλα και αδιαθετουσα αλλα κατόπιν συννενοησης με το γιατρό καταλήξαμε ότι δεν έχει νόημα να τα συνεχίσω.
    Και εσυ τώρα είσαι 9 χρόνια ε? Πως το αντέχεις αυτό το ψυχολογικό βάρος? Εγώ τρία χρόνια τώρα έχω λαλήσει.
    Επίσης στο άλλο θέμα που με καίει σου έχει μιλήσει ο γιατρός για το αν παρα την απουσία περιόδου θα χεις πρόβλημα να μείνεις έγκυος?
    Βουλιάνα εγώ είμαι στην ίδια περίπου κατάσταση με αυτό που περιέγραψες...Η περίοδός μου καθυστερούσε πολύ να έρθει,πρώτη λυκείου είχα για πρώτη φορά λίγο αίμα 1-2 μέρες κράτησε και μετά τίποτα για 4-5 μήνες.Και της μαμάς μου είχε καθυστερήσει αρκετά οπότε δεν το θεώρησαμε ανησυχητικό,πίστευα ότι πιθανόν από κάποια απότομη κίνηση είχε σπάσει ο παρθενικός υμένας ή κάτι τέτοιο,καθώς δεν είχα σεξουαλική επαφή ακόμα οπότε δεν υπήρχε περίπτωση για εγκυμοσύνη ή κάτι τέτοιο.Για πολυκυστικές ούτε που είχα ξαναακούσει.Πήγαμε στη γυναικολόγο λοιπόν μετα από αυτούς τους μήνες και μου είπε ότι έχω ΣΠΟ.Τότε ήμουν στα 77 κιλά με ύψος κάπου στο 1.67.Μου έδωσε τα πριμολουτ και μου είπε ότι θα πρέπει να χάσω βάρος και να το σταθεροποιήσω όσο πιο χαμηλά γίνεται,μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια εννοείται.ʼρχισα με δίαιτα έχασα κάποια κιλά άλλα προκοπή δεν είδα.και στα 60 κιλά πάλι χρειαζόμουν τα χάπια,απλά τα έπαιρνα ανά 1-2 μήνες.Τους μήνες που δεν τα έπαιρνα άλλοτε ερχόταν καθυστερημένα και άλλοτε καθόλου.Κάπου εκεί εμφανίστηκε και η βουλιμία και τα πράγματα έγιναν χειρότερα.Τα κιλά μου ανακυκλώθηκαν πολλές φορές,άλλα δεν έχω ξεπεράσει από τότε τα 70.Προσπαθώ να φτάσω στα 55 που κατά τη γυναικολόγο θα είναι το ιδανικό,μήπως και αλλάξει κάτι αν και δεν το πιστεύω.Στη φάση που είμαι τώρα παίρνω και πάλι διακεκομμένα τα χάπια αλλά και πάλι κάποτε ερχεται κάποτε όχι.Στην κατάσταση αυτή βρίσκομαι περίπου 6,5 χρόνια.Με έχει καταστρέψει και ψυχολογικά και σωματικά.Σηκώνομαι πολλές φορές το πρωί και είμαι πρισμένη σαν να με τσίμπησαν μέλισσες.Για να μη μιλήσω για το θέμα της ζυγαριάς που άνετα ανεβαίνει προς τα πάνω αλλά για να κατέβει τραβάω τα πάνδεινα..Ακόμα και σε δίαιτα να μην είμαι,δεν μπορεί να βγει από το μυαλό μου ότι πρέπει να στερούμαι τόσα πράγματα.Ανθρωπος είμαι τέλος πάντων!όλα εξαρτώνται από την κ@λ@περίοδο μου...Μέχρι πότε??Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...προσπαθώ απλά να χάσω λίγο ακόμα βάρος μπας και δω φως στον ορίζοντα...
    Όσο για την εγκυμοσύνη κι εμένα το ίδιο μου λέει συνέχεια.ʼλλα τι να κάνω μέχρι τότε?
    Μαρία μου μέχρι να σου απαντήσει η βουλιάνα να σου πω ότι σε μένα τουλάχιστον τα βουλιμικά δεν έκαναν καμία διαφορά,γιατί ούτως ή άλλως η περίοδος δεν ερχόταν χωρίς χάπια.Βέβαια η γιατρός μου δεν ξέρει ότι έκανα βουλιμικά οπότε δεν τη ρώτησα.Αλλά λογικά σίγουρα επηρρεάζουν,αφού εμένα μου είπε να μην τρώω σχεδόν καθόλου γλυκά,άσπρο αλεύρι και τέτοια,κάτι σαν διατροφή διαβητικών,και στα βουλιμικά μόνο αυτό δεν έκανα.Πάρτυ γλυκών και ψωμιών γινόταν...Η εγγυμοσύνη πλέον άκομα και χωρίς φυσιολογική περίοδο έρχεται,απλά ακολουθείς κάποια θεραπία.Μην άγχεσαι γι'αυτό.
    maria fc ούτε θυμάμαι ακριβώς τι έγινε τότε.απλά θυμάμαι οτι την ίδια περίοδο που ξεκίνησα τους εμετούς έχασα κ την περίοδό μου,αλλά δν είχα χάσει πολλά κιλά,καμιά 10καριά που μου περίσευαν. η αλήθεια είναι οτι στην δικιά μου περίπτωση παίζει γενικά πολύ ρόλο η σωστή διατροφή κ η διατήρηση φυσιολογικού βάρους κ λύπους κ να μην τρως πολύ γλυκά.εσύ ανήκεις σε άλλη περίπτωση.λιγότερο σύνθετη.η ουσία είναι οτι πρέπει να χάσω κιλά κ να βελτιώσω την διατροφή μου ,κ μετά να δω αν θα γλιτώσσω κ από τις πολυκυστικές.προς το παρών δν τα καταφέρνω!

  14. #74
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    142
    αυτα που μ δωσε εμενα ειναι πολυ ελαφρια... οσο για τα ντουφαστν εμενα δεν μ καναν τπτ!!

  15. #75
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    1
    Καλησπερα κοριτσια. Ειμαι νεα στο φορουμ και θελω να μοιραστω μαζι σας το προβλημα μου. Ειμαι 22 χρονων και εδω και 2 χρονια μου εχει σταματησει η περιοδος. Στο λυκειο ημουν αρκετα παχουλη (ημουν 70 κιλα με υψος 1,60) Μολις τελειωσα , στα 18 μου αρχισα διαιτα κ ολα πηγαν καλα. Εχασα 20 κιλα σε 1 χρονο περιπου κ απο κει κ περα ξεκινησαν τα προβληματα μου. Τα διατηρησα τα 50 κιλα για 1 χρονο περιπου και στα 20 μου , απεκτησα το προβλημα με την περιοδο και μαζι με αυτο δωρο και τη βουλιμια. Εδω και 2 χρονια παιρνω χαπια για να μου ερχεται η περιοδος. Στην αρχη μου εδωσε ο γιατρος primolut για να μου ερθει και μετα μου εδινε κατι αλλα αντισυλληπτικα, που σταματησαν πλεον να κανουν δουλεια και μου εδωσε καποια αλλα και τωρα περιμενω να δω αποτελεσματα. Μου ειπε οτι πολυ πιθανον η περιοδος μου να σταθεροποιηθει μετα την πρωτη γεννα. Οταν ξεκινησα τα χαπια , ειχα πολυ εντονες λιγουρες για κατι γλυκο κ ενω στην αρχη μπορουσα να αντισταθω μετα αρχισα να πεφτω με τα μουτρα και τοτε ξεκινησαν και τα βουλιμικα (εδω και 7 μηνες). Εχω παρει 8 κιλα και καθε φορα λεω οτι θα ξεκινησω διαιτα και οτι ειναι ολα στο μυαλο μου, αλλα μερα παρα μερα σχεδον τρωω οτι βρω μπροστα μου με τοση μανια που μετα οταν το σκεφτομαι συχενομαι τον εαυτο μου. Δεν ξερω πια τι να κανω, Ηθελα απλα να το μοιραστω μαζι σας , καθως ντρεπομαι παρα πολυ να το συζητησω με καποιον αλλον. Θελω απλα να ρωτησω αν τα αντισυλληπτικα επιρεαζουν την διατροφη μας ή ολα ειναι στο μυαλο μας?

Page 5 of 31 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •