Results 1 to 13 of 13
Thread: ασκησεις φαντασιας
-
01-02-2011, 18:05 #1
ασκησεις φαντασιας
Ξερει καποιο μελος το λεγομενο ''βιζουαλαιζεσιον'' (visualaisation )δλδ να φανταζεται καποιος τον εαυτο του λεπτο;Εχω ακουσει πως βοηθαει πολυ στην ολη προσπαθεια κ ειναι σαν μια ασκηση με οραματισμο.Ξερει κανεις η εχει κανει κατι αναλογο;
- 01-02-2011, 18:09 #2
ψιτ ;)
κοπελια!!
να σε πω :)
αν δε μπορεις να οραματιστεις τον εαυτο σου, οραματίσου εμενα λεπτη.... θυσιαζομαι κπροσφερομαι ως πειραματοζωο στο βωμο του οραματισμου :P κ της φιλομαθειας σου :D
αμα δουλευψει θα οραματιστω κ εγω εσενα κοκ ;)
01-02-2011, 18:13 #3
Σοβαρα τωρα υπαρχουν οραματισμοι με τη μορφη ασκησης που τους κανουμε χαλαροι.Αν εχει κανει καποιο μελος η ξερει κατι ,ας μας γραψει...
01-02-2011, 21:28 #4
δεν το ξερω αυτο που λες.
παντως εγω δεν μπορουσα να με φανταστω σαν εικονα. δηλαδη ειχα υποψην κατι αρχαιες φωτο απο οταν ημουν 14μιση χρονων. αλλα ως εκει.
εικονες για το πώς θα γινω δεν ειχα. σκεφτομουν τι θα θελω να φοραω κλπ, αλλα εικονα δεν ειχα.
01-02-2011, 22:04 #5
απο 7 χρονων δεν ησουν ποτε σε φυσιολογικο βαρος εννοεις?
24-03-2011, 00:03 #6
δεν χρειαζεται να εχεις εικονα, αρκει να βιωνεις τον εαυτο σου ηδη σε μια μελλοντικη επιθυμητη κατασταση.
Δηλαδη η φαντασια να γινει βιωμα, ιδανικα προ υπνου. Να φανταζεσαι/νιωθεις οτι εεισαι ηδη οπως θελεις.
Κι εγω δεν εχω εικονα μου αδυνατη ουτε καν σε φωτο αλλα το εκανα.
Μια προχειρη βιβλιογραφια που μου ηρθε στο μυαλο ειναι το πασιγνωστο βιβλιο "το μυστικο" οπως και ενα αλλο που αναφερεται πιο συγκεκριμενα σε αυτο αλλα δυστηχως θα πρεπει να το κοιταξω, αν ενδιαφερεσαι.
Αν διαβαζεις γενικα θα το συναντησεις στα περισσοτερα βιβλια εσωτερικης ενδοσκοπησης σαν διαδεδομενη στο εξωτερικο μεθοδο.
28-03-2011, 12:27 #7
lessing.... εγώ με φαντάζομαι να είμαι αλα Λόπεζ και να τρέχω στην παραλία και ξαφνικά να μου φέρνουν και ένα παγωτό πύραυλο με σοκολάτα και σιρόπι σοκολατας και κομματακια σοκολατας και να το τρώω και να λέω "αυτό είναι παγωτό"....!!!!
Ξύπνα τώρα n.t.l. τρέξε για να χάσεις κανα λιπακι και φάε και ένα ζελεδάκι και είσαι σούπερ...χοχοχοχοχοοχο:tumble:: tumble::tumble::tumble:
16-08-2011, 09:16 #8
Καλημέρα lessing! Εγώ πάλι είμαι από 3,5 χρονών παχύσαρκη οπότε και να με φανταστώ αδύνατη δεν θα έχει καμιά σχέση με εμένα. Το έχω όμως επιχειρήσει στο παρελθόν (σου μιλάω για 1 με 2 Λυκείου) όταν έβλεπα μανιωδώς από ένα περιοδικό με ρούχα (το ΟΤΤΟ) τα μοντέλα και φανταζόμουν ότι ντε και καλά το σώμα μου είναι έτσι. ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ! Όλα καλά όλα ωραία έτρωγα λιγότερο, έφευγα για λίγο από τη κατάθλιψη και στο πρώτο συμπονετικό βλέμμα από κάποιο φύλλο/συγγενή/γνωστό και στο άκουσμα της χιλιοπαιγμένης ατάκας " Αχ κορίτσι μου τόσο όμορφη κοπέλα, είναι κρίμα να κουβαλάς τόσα κιλά. Σου χαλάνε το προσωπάκι σου....." έπεφτε ο πύργος και γκρεμοτσακιζόμουν στη άμμο.
16-08-2011, 11:28 #9
εχει να κανει κυριως με την αυθυποβολη κ με "ένα" μεινεκτημα του εγκεφαλου....
ο εγκεφαλος αποθηκευει τις πληροφοριες στην βραχυχρονη (προσφατες κ για λιγο διαστημα) μνημη κ στην μακροχρονη (σημαντικες που τις κουβαλαμε μια ζωη). στη βραχυχρονη μνημη μπορει να διακρινει το αληθινο απο το ψεμα, ενω στην μακροχρονη δεν εχει αυτη την δυνατοτητα κ αποθηκευονται ολα σαν γεγονοτα.
αν του δινεις συνεχεια μια πληροφορια οταν θα περασει στην μακροχρονη μνημη θα το θεωρει δεδομενο ασχετα με το αν αυτη η πληροφορια βασιζεται στην πραγματικοτητα ή σε κάποιο ψεμα..
είναι αυτό που παθαίνουν όσοι λένε ψέματα συνέχεια, οπότε από ένα σημείο κ μετά δεν ξεχωρίζουν τι ειναι αληθεια κ τι όχι.
σε αυτην την λογική στηρίζεται κ η προτροπη των ειδικων σε ψυχικα ευπαθεις ομαδες να λενε καθε πρωι στον καθρευτη τους ότι ολα θα πανε καλα...μετα απο ενα διαστημα θα το πιστευουν πραγματικα....
οποτε οσον αφορα στις διατροφικες μας συνηθειες κ την απωλεια βαρους, αν πιστευουμε ότι ειμαστε αδυνατοι απο ενα σημειο κ επειτα ο οργανισμος θα αντιδρα σαν αδυνατος (πχ ζητωντας λιγοτερη τροφη) κ δεν θα σαμποταρουμε τον εαυτο μας (γτ δεν θα κανουμε διαιατα, θα τρωμε κανονικα)...
ελπιζω να σας καλυψα κ να το εξηγησα οσο πιο απλα γινεται:D:D:D:D
30-08-2011, 14:17 #10
konina ωραίο αυτό!θα το δοκιμάσω!!:D:wink1:
30-08-2011, 21:16 #11
κονινα πολυ μου αρεσε αυτο που περιεγραψες...ειμαι που ειμαι λιγο γεια σου τυπος και μιλαω μονη μου..τωρα θα εχω ενα καλο κινητρο-θεμα συζητησης..χαχα..παντως εγω θα το δοκιμασω...
30-08-2011, 23:53 #12
Εγώ έχω βάλει φωτογραφίες απ΄όταν ήμουνα αδύνατη πριν 3 χρόνια αλλά κ τωρινές κ κάτι φουστίτσες στο κρεβάτι κ λέω στον εαυτό μου "πως προτιμάς να είσαι? - Θα τα καταφέρω στο χέρι μου είναι!!"
:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
Έχω ξεφύγει τελείως? Είμαι του γιατρού ε?????:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
04-09-2011, 05:36 #13
Ναι, εγώ με φανταζόμουνα αδύνατη ... Κι όταν τα είχα καταφέρει, ήταν πιο ωραία απ ότι το είχα φανταστεί ... Εβλεπα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και για πρώτη φορά στη ζωή μου, μου άρεσα.... Ααααχ. Ωραιές εποχές ...Αλλα πού θα μου πάει;; Θα τα ξανα-καταφέρω!!!
@konina : Ανθυποβολή... Βέβαια! Εχεις δίκιο .
Φαρμακα και ζαλαδα
16-07-2025, 00:03 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια