Results 1 to 6 of 6
-
04-02-2011, 06:52 #1
Όταν κολλάει η ΖΥΓΑΡΙΑ. Βοήθεια!!!!!!!!
Γειά σε όλους.
Είμαι νέο μέλος αν και παρακολουθώ το forum κατά καιρούς.
Ναι!!!!!!!!!!!!
Έχω κακή σχέση με το φαγητό και προβληματικό γιο γιο στο βάρος μου.
Πριν 2,5 χρόνια άρχισα μια διατροφή που με έκανε να χάσω πολλά κιλά και να νιώθω ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ.
Μετά , κάτι έγινε, γονάτισα ψυχολογικά, κατέρρευσα συναισθηματικά και άρχισε πάλι η άνοδος των κιλών.
ʼργησα να ξαναπάρω κιλά αλλά ξαναπήρα.
Πρόσφατα είπα "ως εδώ" και άρχισα πάλι ..αλλά..ΚΟΛΛΗΣΕ Η ΖΥΓΑΡΙΑ.
Είναι η 6η μέρα που είμαι στο ίδιο βάρος με αυξομειώσεις μερικών γραμμαρίων και έχω αρχίσει να τρελαίνομαι.
Ναι, ξέρω, ο κουρασμένος μεταβολισμός κλπ κλπ κλπ.
Τώρα τα κιλά μου είναι 80,5 και το ιδανικό μου βάρος 64.
Ακολουθώ συγκεκριμένη πρωτεϊνική δίαιτα.
Θέλω λίγη βοήθεια!!!!!!!!!!!
Εμπειρίες και ιδέες!
- 04-02-2011, 08:35 #2
Καλημέρα,Celina και καλώς σε βρίσκουμε στην παρέα μας!
Καλή δύναμη στην προσπάθεια σου να βρεις την ισορροπία στη σχέση σου με την τροφή
και να γλυτώσεις από την παγίδα να εξαρτάς την "ευτυχία"σου από το νούμερο της ζυγαριάς σου!
Αφού σε τρελαίνει η θέα των αυξομειώσεων στη ζυγαριά σου γιατί δε συνεχίζεις τη σωστή σου διατροφή
χωρίς να ζυγίζεσαι τακτικά;Έτσι,όταν με το καλό έρθει ως συνέπεια και το μειωμένο αριθμητικό αποτέλεσμα
δε θα έχεις παρά να χαμογελάς και να παίρνεις δύναμη για τη συνέχεια!Ξέρω,είναι πλανεύτρα η ζυγαριά,
αλλά είμαι σίγουρη πως μπορείς να αντισταθείς στο κάλεσμα της.Προστάτεψε όσο μπορείς την καλή σου διάθεση,
αγάπησε και φρόντισε τον εαυτό σου,γέμισε τη μέρα σου με ό,τι αγαπάς,μετατόπισε το κέντρο βάρους των σκέψεων σου
κι όσο υποτιμάται η σημασία της εικόνας σου τόσο θα λάμπεις!Εξάλλου βρίσκεσαι σ'ένα υπέροχο βάρος,που σου επιτρέπει
πολλές δραστηριότητες.Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις!Μην τρελαίνεσαι με το "ιδανικό".Δε σου λέω να παρατήσεις το στόχο σου,
αλλά δώσε του χώρο και χρόνο να έρθει ως φυσικό επακόλουθο κι όχι αυτοσκοπός!Μη χάνεις τη χαρά στη ζωή σου εντωμεταξύ!
04-02-2011, 13:40 #3
Originally posted by Celina
Γειά σε όλους.
Είμαι νέο μέλος αν και παρακολουθώ το forum κατά καιρούς.
Ναι!!!!!!!!!!!!
Έχω κακή σχέση με το φαγητό και προβληματικό γιο γιο στο βάρος μου.
Πριν 2,5 χρόνια άρχισα μια διατροφή που με έκανε να χάσω πολλά κιλά και να νιώθω ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ.
Μετά , κάτι έγινε, γονάτισα ψυχολογικά, κατέρρευσα συναισθηματικά και άρχισε πάλι η άνοδος των κιλών.
ʼργησα να ξαναπάρω κιλά αλλά ξαναπήρα.
Πρόσφατα είπα "ως εδώ" και άρχισα πάλι ..αλλά..ΚΟΛΛΗΣΕ Η ΖΥΓΑΡΙΑ.
Είναι η 6η μέρα που είμαι στο ίδιο βάρος με αυξομειώσεις μερικών γραμμαρίων και έχω αρχίσει να τρελαίνομαι.
Ναι, ξέρω, ο κουρασμένος μεταβολισμός κλπ κλπ κλπ.
Τώρα τα κιλά μου είναι 80,5 και το ιδανικό μου βάρος 64.
Ακολουθώ συγκεκριμένη πρωτεϊνική δίαιτα.
Θέλω λίγη βοήθεια!!!!!!!!!!!
Εμπειρίες και ιδέες!
Και εγώ είχα και έχω αυξομειώσεις καθημερινά (+-400γραμ)για αυτό και δεν πέρνω κατα νου μου τι γράφει η ζυγαριά κάθε μέρα. Στην εβδομάδα-10 μέρες πάντως πέφτει.
04-02-2011, 21:35 #4
σε καταλαβαίνω τόσο όσο δε φαντάζεσαι...
είμαστε περίπου στα ίδια.εγώ είμαι 79 κιλά με ιδανικό τα 59...
και συνήθως δε χάνω!
προσωπικά ξεκίνησα γυμναστήριο και λέω να ζυγίζομαι κάθε 10 μέρες για αρχή.
ακολουθώ απλά προσεγμένη διατροφή και είμαι σε ακέψεις για την eurodiet.
υπομονή και επιμονή στον στόχο!
05-02-2011, 06:10 #5
Έχω ξανακάνει πρωτεϊνική δίαιτα και "δούλεψε" υπέροχα.
Μάλιστα άργησα πολύ να ξαναπάρω κάποια από τα χαμένα μου κιλά και ειλικρινά έφαγα πάαααααρα πολύ έως ότου τα "καταφέρω".
Βασικά το πρόβλημά μου είναι τα επεισόδια υπερφαγίας.
Τέλος πάντων ξανάρχισα την πρωτεϊνική διατροφή.
Μάλλον μείωσα πολύ τις θερμίδες μου αλλά δεν το έκανα επίτηδες, δεν έχω όρεξη ταυτόχρονα, διαφορετικά θα μπορούσα να καταναλώνω περισσότερες θερμίδες.
Αλλά και σήμερα η ζυγαριά είναι στα ίδια - μην πω και 200 gr παραπάνω.
ΔΕΝ γίενται αυτό..
Τι να κάνω λέτε ?
Αδρανοποιημένος μεταβολισμός?
Υπάρχει κάτι τέτοιο τελικά?
Heeeeeelp
05-02-2011, 23:19 #6
Κοίταξε κ για υποθυρεοειδισμό αν δεν το έχεις κάνει ήδη... Αν έχεις, δίαιτες τύπου Ατκινς έναι απαγορευτικές!!!
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....