τροφιμα με αρνητικες θερμιδες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Senior Member

τροφιμα με αρνητικες θερμιδες

Κάθε τροφή που καταναλώνουμε, εφοδιάζει τον οργανισμό μας με θερμίδες. Η μονάδα μέτρησης των θερμίδων είναι το kcal = 1000x cal. Ο οργανισμός μας τώρα για να χωνέψει την τροφή καταναλώνει κάποιες θερμίδες.

Υπάρχουν τρόφιμα, όσο και αν δεν το πιστεύετε, των οποίων οι θερμίδες που προσφέρουν στον οργανισμό μας είναι ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ από τις θερμίδες που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να τις χωνέψει!

Παράδειγμα: Μία τροφή περιέχει 100 θερμίδες. Ο οργανισμός μας όμως για να την χωνέψει καταναλώνει 120 θερμίδες. ʼρα το σύνολο των θερμιδών που θα μείνει στον οργανισμό μας από την κατανάλωση αυτού του τροφίμου είναι 100 - 120 = -20 θερμίδες! Έχουμε χάσει λοιπόν 20 θερμίδες από αυτό το τρόφιμο! Δεν είναι καταπληκτικό;

Σας παρουσιάζω μία λίστα λοιπόν με τρόφιμα που περιέχουν αρνητικές θερμίδες:

Λαχανικά
    Σπαράγγια
    Παντζάρια Μπρόκολο
    Πράσινο λάχανο
    Καρότο
    Κουνουπίδι Σεληνόριζα καυτερές πιπεριές
    αγγούρι ραδίκι
    μαρούλι κρεμμύδι
    ραπανάκι
    σπανάκι ρέβα
    αντίδια κάρδαμο σκόρδο πράσινα φασόλια
    κολοκυθάκια

Φρούτα

Μήλο cranberries γκρέιπ φρουτ
    μάνγκο πορτοκάλι
    λεμόνι ανανάς σμέουρα (φραμπουάζ)
    φράουλες μανταρίνι
    παπάγια

πηγη:http://greek-spice.com/home/index.ph...-14-11-31.html

Senior Member
    εγω παιδιά δε τα πιστευω αυτα..
    οτι έχουν ελάχιστες θερμίδες σε συγκριση με ότι είναι πιο παχυντικό ΝΑΙ!

και συμφωνώ αν είναι να φάς μερίδα, όχι όμως "10 πιάτα" απο αυτά μέχρι να χορτάσεις (αγγουρια, πατζαρια, λάχανοο, ακτινιδιο κλπ...κλπ...)... ε τότε φυσικά κ έχουν θερμίδες.

Senior Member
    xaxa πιθανοτατα ειναι πως τα λες αλλα το βρηκα ενδιαφερον και το ανεφερα.....

Junior Member
    τα έχω διαβάσει και εγώ αυτά ,δεν ισχύουν, είναι αστείες οι ποσότητες θερμίδων που χαλάει ο οργανισμών για να χωνέψει κάτι, μπορεί κάποια τρόφιμα να χρειάζονται περισσότερες θερμίδες για να τα χωνέψει ο οργανισμός αλλά σε καμιά περίπτωση περισσότερες από όσες έχουν, αν ήταν έτσι όλοι οι χορτοφάγοι θα είχαν πεθάνει από υποσιτισμό από την στιγμή που ο οργανισμός δεν έχει μόνο την χώνεψη άλλα και πολλές ακόμα φυσικές ανάγκες να ικανοποιήσει που χρειάζονται πολλές περισσότερες θερμίδες.

Senior Member
    ενδιαφέρον δε λές τίποτα!
    απο αύριο θα βράσω μια σακούλα λαχανικά να έχω στη μπάντα, μη παχύνω κιόλας

Senior Member
    λογικο ακουγεται αν ισχυει οτι "Ο οργανισμός μας όμως για να την χωνέψει καταναλώνει 120 θερμίδες". ισως λειπουν μερικα λαχανικα?
    υπαρχει αλλο ενα τοπικ για τροφες με αρνητικες θερμιδες αλλα δεν ειχε λιστα.
    http://www.eatingdisorders.gr/forum/...age=1#pid34532

οι χορτοφαγοι δεν τρωνε μονο λαχανικα και φρουτα. εχουν πολυ μεγαλη ποικιλια τροφων.

Senior Member
    Φίλτατη Φεγγαρένια,

Γενικώς οι τροφές που έβαλες, είναι τροφές οι οποίες θεωρούνται λιγότερο παχυντικές ή τροφές που η πέψη τους είναι αργή και έτσι έχουν σε εκγρήγορση τον μεταβολισμό.

Αρνητικές θερμίδες δεν υπάρχουν, αλλιώς θα τρώγαμε 10 κιλά την ημέρα απ'αυτά αλλά θα πεθαίναμε από αδυναμίες, αβιταμινώσεις κλπ, αφού δεν περιέχουν τίποτα.

Επίσης, μία εξέταση dna για τις τροφές που παχαίνουν ή όχι, έχει δείξει ότι άβυσσος ο οργανισμός του ανθρώπου.

Υπάρχουν άτομα που τα παχαίνουν τα αγγουράκια, τα μήλα, το σέλινο κλπ.
    Υπάρχουν άλλα άτομα που το ψωμί και η ζάχαρη δεν τους παχαίνει.

Είναι λίγο κουλά αυτά, αλλά δεν είπε ποτέ κανείς ότι όποιος τρώει σαλάτες και φρούτα, δεν παχαίνει ή αδυνατίζει, ή όποιος τρώει γλυκά και σουβλάκια, παχαίνει.

Ο μόνος τρόπος να μην παχαίνει κάποιος ή να αδυνατίζει είναι να μην τρώει, εξ'ου και η sleeve.

:lol::lol:

Senior Member
    Επίσης μη ξεχνάτε να πίνετε παγωμένο νερό, ο οργανισμό χαλά ενέργεια για να το ζεστάνει.

Αστεία πράγματα αυτά, προφανώς και δεν χρειάζεται ο οργανισμός 120 θερμίδες για ένα φρούτο αλλά πολύ πολύ λιγότερες. Περίπου το 1/10 των θερμίδων που τρώμε "καίγεται" στη χώνεψη, άντε για αυτά τα τρόφιμα να είναι 1/8 αν θεωρήσουμε οτι το κειμενάκι έχει κάποια βάση

Όσο για τους χορτοφάγους προφανώς τρώνε γαλακτοκομικά, πολλοί τρώνε και αυγό. Οπότε όλα τα γλυκά είναι χορτοφαγικά, χορτοφαγία δε σημαίνει δίαιτα ή καλή διατροφή

Senior Member
    παιδια εγω οσο ημουν χορτοφαγοσ ημουν χοντρουλα!!!
    δεν χορταινα επειδη ειχα αποκλισει πολυ την πρωτεινη (κρεασ) η οποια ειναι εκεινη που σ δημιουργει περισσοτερο το αισθημα του κορεσμου κ ετρωγα βλακειεσ!!!

Μεγάλος κίνδυνος να παχύνεις σε περιόδους χορτοφαγίας! Και υπάρχουν χορτοφάγοι που δεν τρώνε κανένα ζωικό προιόν, ούτε γαάλ , ούτε αυγό λοιπόν (vegans). Αλλά υπάρχουν άπειρες συνταγές για γλυκά και ψωμιά και τα πάντα που μπορείς να φτιάξεις, ακόμη και χωρίς αυγό και γάλα και μάλιστα επειδή δεν έχεις την πρωτεϊνη να σε χορταίνει, μπορεί να τρως και παραπάνω! Εγώ ήμουν vegan για 2 μήνες και είχα χάσεις βάρος, αλλά μετα που άρχισα να τρώω τυρί και αυγό τα ξαναπήρα, επειδή έβγαζα τα σπασμένα μου με το παγωτό και το τσιζκεικ.

Αλλά άσχετα με το βάρος, είναι πολύ ευγενική πράξη να γίνεις χορτοφάγος, και σε κάποια αλλη φάση στη ζωή μου θα το ξαναδοκιμάσω...Τώρα δυστυχώς έχω αρχίσει να τρωω και λίγο κρέας....και νιώθω πολύ περίεργα. Επιφυλάσσομαι όμως...

Senior Member
    Καινούρια και εγώ και χαίρομαι που βρήκα αυτό το forum! Χορταρικά παιδιά να τρώμε και φρούτα! Ειδικά το μήλο είναι κορυφαίο!