Results 1 to 15 of 34
-
12-02-2011, 00:47 #1
θελω να κοψω το τσιγαρο ....ειναι ευκολο με την διατα???
καλησπερα....αυτο ειναι ενα θεμα που με <<ΚΑΕΙ>>
σκεφτομαι σοβαρα πωσ θα τα καταφερω με την διατα κ το με το να κοψω το τσιγαρο.....το προσπαθησε κανεισ? κ αν ναι ,,,τα καταφερε???? ...δεν ειμαι απελπισμενη απλα προβληματισμενη πολυ,,,,,,αν εχει κανεισ ιδεα ασ μου πει...φιλακιααααααααα:smug b::smug b:
parakato dite mia fotografia moy ap tin torini m katastasi...xaxaxa
- 12-02-2011, 03:18 #2
εγώ το έκοψα τον Ιούλιο.
Δεν πολύ δυσκολεύτηκα γιατί το είχα πάρει απόφαση αλλά υπήρχαν και υπάρχουν στιγμές που το σκέφτεσαι.
Αυτές οι στιγμές δυστυχώς μοιάζουν πολύ με τις στιγμές που είχα σκεφτόμουν τις "λίγουρες" (από εκείνες που κατέβαζα μισό ταψί μπακλαβά )
Δηλαδή διάλειμμα στην δουλειά, χαλάρωση μετά από δουλειές στο σπίτι, ενώ περιμένεις κάτι - κάποιον.
Επίσης είναι δυσκολότερο να πεις όχι στον εαυτό σου σε 2 κακές συνήθειες που τον ευχαριστούν (φαι - τσιγάρο) και να μην φτάσεις στο σημείο να πεις "δεν γ@μιέτ@ι ένα θα κάνω ή θα φάω".
Οι στιγμές αυτές για εμένα ήταν όταν ήμουν με φίλους έξω, που πάνω στο τραπέζι υπήρχε όλος ο κατάλογος και ενώ αυτοί κάναν διάλειμμα στο φαγητό ανάβοντας τσιγάρο, εγώ συνέχιζα να τρώω για να μην ανάψω. Δεν ξέρω πόσο θα μπορούσα να πειθαρχήσω στο να μην ανάψω τσιγάρο και να μην τρώω. Πιστεύω ότι θα έσπαγα κάποια στιγμή.
Τώρα βέβαια δεν έχω πρόβλημα αλλά το πρώτο τρίμηνο ήταν ψιλοδύσκολο.
Αλλά όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Εξαρτάται πόσο καπνίζεις, εάν έχεις υποστήριξη από κάποιον, εάν καπνίζουν τα κοντινά σου άτομα (πχ. εγώ είχα και ένα θέμα γιατί ο Τάσος καπνίζει και τσιγάρα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στο σπίτι που δεν είναι το ίδιο με το να μην κάπνιζε).
12-02-2011, 03:54 #3
Είναι δύσκολο πιστεύω κι εγώ ταυτόχρονα να τα κανείς και τα 2 , μέχρι τώρα από κοντινούς μου ανθρώπους είδα να συμβαίνει μονό το αντίθετο ! δηλ άτομα που είχαν κόψει το κάπνισμα με το που άρχισαν δίαιτα ξανάρχισαν και το τσιγάρο , εγώ θα σας πω για μένα στης αρχές Μαρτίου που ταυτόχρονα με τη διατροφή που κάνω τώρα θα πρέπει να κόψω και το κάπνισμα για να κάνω ένα χειρουργείο στο τέλος Μαρτίου. Αν δω ότι μουρλαίνομαι θα καπνίζω μονό 2-3 τσιγάρα μαζί με τον καφέ, εκεί είναι που το ζητώ πολύ το τσιγάρο.
12-02-2011, 16:47 #4
Δυο καρπουζια σε μια μασχαλη δεν ειναι και οτι καλυτερο. Εχουμε ηδη τα νευρα μας που προκαλουνται απο τις στιγμες που παλευουμε να αντισταθουμε στις πιτσες και τα σουβλακια. Αν κοψει κανεις και το τσιγαρο αυτη την περιοδο, η μερα που θα γινει πρωτοσελιδο στην esspresso για οχι και τοσο καλη αιτια δεν ειναι μακρια...
Aλλα...
υπαρχουν μερικα tips που σε εμενα προσωπικα δουλευουν μια χαρα.
1) Το γυρισα στο στριφτο. Πολυ πιο γευστικο απο το ετοιματζιδικο, κραταει περισσοτερο, ειναι πιο οικονομικο και δεν το εχεις ευκαιρο ανα πασα στιγμη με αποτελεσμα να καπνιζεις λιγοτερο. Και επειδη με τις χειρωνακτικες εργασιες δεν την παλευω γενικοτερα, πηρα απο το περιπτερο ενα μηχανηματακι που τα στριβει μονο του και καθαρισα.
2) Μια ωρα πριν ασκηθω, κατα την διαρκεια της ασκησης και τουλαχιστον μια ωρα μετα δεν καπνιζω. Δεν το τραβαει καν ο οργανισμος. Ετσι, εχω τουλαχιστον ενα τριωρο την ημερα "καθαρος".
3) Εκοψα το τσιγαρο εντος του σπιτιου. Αν και ο χυμα καπνος δεν αφηνει την μποχα του πακετισιου τσιγαρου, αποφασισα να καπνιζω μονο στο μπαλκονι ετσι οταν εχει κρυο εξω το σκεφτομαι διπλα να το αναψω.
Ανακεφαλαιωνοντας: στριφτο, ασκηση και μπαλκονι ειχαν σαν αποτελεσμα να το ελαττωσω, να το απολαμβανω περισσοτερο και να μου μενουν μερικα ευρω στην τσεπη παραπανω
Οταν με το καλο φτασω στα κιλα που θελω (κατι που θα γινει πολυ συντομα φυσικα) θα κανω μια προσπαθεια να το κοψω. Αυτη την περιοδο ομως θα επιτρεψω στον εαυτο μου αυτη την μικρουλα, τοσοδουλα καταχρηση.
Tωρα αν καποιος αισθανεται τοσο δυνατος που μπορει να συνδυασει διατροφη και διακοπη του καπνισματος παραλληλα , ας το κανει χωρις δευτερη σκεψη και να μου ετοιμασει και ενα αυτογραφο οταν τα καταφερει
12-02-2011, 16:48 #5
axxxxxxxx to kserw re gmato...piga simera k pira tsixles nikotinis...bas k to elatoso ligo...den to kovo spathi...mono pou to skeftomai me pianei lussaaaaaaaaaaa.........xaxa
12-02-2011, 17:38 #6
Προσπάθησα να το κόψω, αλλά το ξανάρχισα. Τα κιλά που παίρνει κάποιος προσπαθώντας να κόψει το κάπνισμα είναι το πολύ δέκα. Τι είναι δέκα κιλά μπροστά στο τεράστιο δώρο που κάνουμε στον εαυτό μας? Τίποτα. Οπότε για μένα δεν τίθεται καν ζήτημα. Εννοείται ότι όποιος μπορεί να απεξαρτηθεί από αυτή τη σιχαμερή και βλαβερή συνήθεια, το κάνει. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες, γιατί, για να απαντήσω στην ερώτησή σου, είναι πολύ δύσκολο. Η νικοτίνη είναι μετά την ηρωίνη η πιο εξαρτησιογόνα ουσία και βέβαια κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών ουσιών. Όταν αισθανθώ έτοιμη και δυνατή θα κάνω άλλη μία προσπάθεια, το έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου.
12-02-2011, 19:05 #7
ax euxaristo filoi mou gia tis sumboules sas....kata bathos kserw poso diskolo mou einai me sindismo me tin paliodieta.....tha kanw mia prospathia...na to elatoso...idi simera...mexri stigmis ....3 tsigara...kserete t ieina iayto gia emena? thauma...xaxaxa exo stoybothei stis tsixles...fisika k einai polus noris gia xarw...alla agali agali kati tha ginei.......................
ara ksexnaw to endexomeno tis diakopis k krataww to thema tis mioseissss k sta 2 themataki m
fai k tsigaro...to kalo einai oti oli tin vdomada poy erxete pianw pali doylia ..opotee tha voithisei...
12-02-2011, 19:08 #8
μπουμπου εγω το εκοψα απ τη μια μερα στην αλλη (3 χρονια χωρις) οπως και τα ψυχοφαρμακα, τσου εριξα μια κορφιατικη μουτζα και φυγανε απ το παραθυρο κυριολεκτικα :tumble:...
τα παντα στο μυαλο... τι να πεις...............
12-02-2011, 19:21 #9
kokonela m fovamai min xalasw tin prospathia m....den exw toso megala @@ ....
as kataferw na to elatoso .....k idia ayto tha ne vimatara.............
12-02-2011, 19:25 #10
θα τα καταφερεις σιγα σιγα η αποτομα! εγω αποτομα το εκανα αν θες χασε το βαρος και μτα κοφτο..
ο fae prits να περασει να παρει το αυτογραφο του :P
13-02-2011, 01:52 #11
ενδιαφερουσα η φωτο σου μπουμπου.......................... :P:smilegrin:
λαθος timing νομιζω.
ειναι ζορι η περιοδος απωλειας βαρους και θελει ηρεμια και ψυχραιμια, οποτε αμα προσθεσεις και διακοπη καπνισματος δεν ξερω αν θα την παλεψεις. μη σου γυρισει μπουμερανγκ τοσο ζορι.
να το ελαττωσεις δε γινεται? και στη θεση του να μπει κατι αλλο.
ή μπορει νασαι παιδι θαυμα να το κοψεις μαχαιρι, να χασεις και τα κιλα σου και μετα να λεμε ΚΙ ΟΜΩΣ!! ξερω καποια που τα εκανε και τα 2 ταυτοχρονα και πετυχημενα!
εγω παντως τοχα ξεκαθαρισει οτι ΜΑΖΙ με περιοδο απωλειας βαρους ΔΕΝ τη βαζω τη διακοπη καπνισματος, εχει παρει αναβολη. αλλα δεν ειμαστε ολοι ιδιοι!
ο,τι νιωθεις κανε
13-02-2011, 04:02 #12
click kouklitsa m k egw etsi pisteyw...vasika ayto eixa kata nou,,alla edo mou dosate k to katalava....!!! as einai exw thema me to tsigaro ..re gmto maresei na kapnizo k ksero poso kako m kanei...toylaxiston prospathww na min ginomai fougaro opos sinithizw...simera 10 tsigara....gia mena ayto einai thauma...xaxa
13-02-2011, 09:10 #13
bubu δυστηχως και τα 2 μαζι ειναι πολυ δυσκολο να γινουν,προσωπικα δεν ξερω ατομο που να το εχει καταφερει...
αντιθετα ξερω ατομα που τα καταφεραν αλλα τσιμπησαν καμια 10αρια κιλα....
και εγω καπνιζω αρκετα,1 πακετακι σιγουρα και δεν ξερω αν ειμαι στη φαση να το βγαλω απο τη ζωη μου εντελως,στη συγκεκριμενη φαση ακομη και να το ελλατωσω μου φαινεται βουνο...
δεν μπορω να με φανταστω να μην καπνιζω με τον καφε μου ή εξω για ποτο.
Μερικες φορες με ενοχλει στο λαιμο και θελω να το πεταξω αλλα...
αυτο το αλλα...
το καλο λενε οτι τα κιλα τα ξαναχανεις οταν σου φυγει η εξαρτηση απο το τσιγαρο και ξεκινησεις να τρως φυσιολογικα,ουτε αυτο το εχω δει ομως,μετα σου εχει μεινει η συνηθεια να τρως...
τι θα κανουμε????????????
13-02-2011, 10:03 #14
Originally posted by mitsokolo
θα τα καταφερεις σιγα σιγα η αποτομα! εγω αποτομα το εκανα αν θες χασε το βαρος και μτα κοφτο..
ο fae prits να περασει να παρει το αυτογραφο του :P
Περα απ'την πλακα χρειαζονται μεγαλα ψυχικα αποθεματα να καταφερει καποιος να συνδυασει και τα δυο. Respect!
19-02-2011, 15:33 #15
γεια σου μπουμπου, εγω τοειχα κοψει 2 χρονια, το ξαναρχισα πριν τις γιορτες κ ενω παχαινα, ομως λογω της γυμναστικης ολο το εκοβα, ολο το ξαναρχιζα.
Τελικα λογω ιωσης του ανδρα μου κ τωρα δικη μου δεν γυμναζομαι ποσες μερες κ καπνιζω σαν φουγαρο.
Θα ειμαι ξανα στην θεση σου απο Δευτερα αλλα πιστευω η απαντηση δεν ειναι ιδια κ για τις 2,
τι εννοω:
εγω εχω συνδιασει το τριπτυχο γυμναζομαι=τρωω πιο σωστα=δεν καπνιζω στο μυαλο μου.
Η ισοτητα αυτη παει αντιστροφα κτλ, δηλαδη οποτε ειμαι στο τρυπακι για 1 απο τα 3 θελω κ τα 3, αλλιως νιωθω οτι δεν κανω οσα πρεπει για μενα.
Απτην αλλη εγγυμονει παντα ο κινδυνος να μη κανω κανενα απο τα 3 οποτε καθενας κρινει με βαση τα θελω του κ τις δυναμεις του την εκαστοτε στιγμη.
Κ μονο που σε προβληματιζει πιστευω θελεις να το κανεις οποτε ...απλα καντο.
Μη τα πολυσκεφτεσαι, απλα παιρνεις μια αποφαση κ την εκτελεις.
Το μονο κριμα θα ειναι να το ξαναρχισεις εαν το κοψεις, ειλικρινα δεν λεει, καλυτερα να μη το κοψεις καθολου.
Δεν θελω να σου περιγραψω πως ειναι, κανε ο,τι κανεις κ τα ξανασυζηταμε εδω.
Αντε να παρακινηθω κ γω!
Originally posted by fae!_prits_
Aλλα...
υπαρχουν μερικα tips που σε εμενα προσωπικα δουλευουν μια χαρα.
1) Το γυρισα στο στριφτο. Πολυ πιο γευστικο απο το ετοιματζιδικο, κραταει περισσοτερο, ειναι πιο οικονομικο και δεν το εχεις ευκαιρο ανα πασα στιγμη με αποτελεσμα να καπνιζεις λιγοτερο.
2) Μια ωρα πριν ασκηθω, κατα την διαρκεια της ασκησης και τουλαχιστον μια ωρα μετα δεν καπνιζω.
3) Εκοψα το τσιγαρο εντος του σπιτιου.
ετσι αμεσως αμεσως μου βγαινει να καπνιζω 3 φορες τη μερα (το ποσα ειναι το θεμα!)
προς το παρον κανω καμμια δεκαρια στριφτα καθοτι μες το σπιτι...
μου στειλε ο καλος Θεουλης ιωση με λαιμο 1 φορα, το εκοψα,
μετα το ξαναρχισα, μουστειλε παλι ιωση αλλα ξεχασε τον λαιμο.
Φταιω? δε φταιω.:spin:
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα?
30-07-2025, 04:06 in Με καφέ και συμπάθεια....