τι αλλο να κανω?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Junior Member

τι αλλο να κανω?

Ημουν χοντρη ως εφηβη...χοντρουλα...αδυνατισ α και εγινα σουπερ στα 19 μου...Εμεινα ετσι μεχρι τα 29 μου. Μετα ηρθαν δυο εγκυμοσυνες με τρελλα κιλα.
    Στην πρωτη εγκυμοσυνη μου εμειναν 14 κιλα και στην δευτερη συνολικα μου εχουν μειναι 30....αντε 28.....
    Εχω χασει πολλα γιατι πηρα υπερβολικα πολλα (στην πωρτη 54 και στην δευτερη 44).
    Τωρα ειμαι 1.74 και 98 κιλα....κανω διαιτα 4 -5 μερες και μετα ταραζω το ψυγειο....
    προσπαθω....δεν ξερω τι αν κανω..

Senior Member
    Συμβουλή δικιά μου μην το σκέφτεσαι ότι πρέπει να κάνεις δίαιτα. Σκέψου μόνο ότι θα χάσεις έτσι κι αλλιώς ανεξάρτητα το χρόνο που θα σου πάρει . Αν το πιστέψεις αυτό θα χάσεις πολύ γρήγορα χωρίς να το έχεις στο μυαλό σου. Το μεσημέρι όταν είναι να βάλεις την μερίδα σου και πεινάς πάρα πολύ εσύ θα το αγνοήσεις το συναίσθημα αυτό και θα βάλεις την μερίδα που πρέπει. Μόλις φας θα δεις μετά από λίγο να έχεις κορεστεί. Όταν ξαναπεινάσεις φάε φρούτο ή κάτι που να χωράει σε μικρό πιατάκι. Και πολύ νερό τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα. Απλά πχ. και σιγά σιγά θα αλλάξεις θα δεις.:grin:
    Εγώ αυτό κάνω και μία με δύο φορές την εβδομάδα τρώω πολύ.. τσακίζω μπορώ να πω αλλά όχι από έξω σπιτικά φαγητά και έτσι νιώθω πλήρης δεν νιώθω ότι στερούμαι. Και μάλλον όσο έχω δει από μένα έτσι είναι δραστήριος ο μεταβολισμός μου γιατί εκεί που λέω ωχ τι ήθελα και έφαγα τόσα.. και ζυγίζομαι την άλλη μέρα είμαι στα ίδια επίπεδα. Τα γλυκά μπορείς να τα αντικαταστήσεις με φρούτα ή όταν έχεις τον πειρασμό μπροστά σου φάε ένα μόνο κουταλάκι.
    Η ψυχολογία είναι το πάν.

Senior Member
    98 κιλα

και οποτε κανεις διαιτα παντα σου χαλαει.

νομιζω ξερω απολυτως τι λες.

αυτο που προτεινω ειναι το εξης εκπληκυικο!!!!

μην κανεις διαιτα!!!!!
    απλα φαει υγεινα! γυμνασου λιγο...και βρες πραγματακια ωστε η εξαρτηση απο το φαγητο να αντικατασταθει απο αλλες υγιινες εξαρτησεις!!!!!
    αλλαζεις σιγα σιγα τον τροπο που ζεις...και ετσι παθαινεις και ενα πιο υγειες σωματακι!!!!!
    λιγο το κλεισιμο με τα παιδακια λιγο οι σχεσεις που αλλαζουν σε φερνουν πιο κοντα στο φαγητακι!!!! ζω απο κοντα ανθρωπους που το βιωνουν !!
    απλα το να αρχισει σιγα σιγα και το αλλο ειναι κι αυτο μια ωραια εξελιξη!!
    πολλα φιλακια και να τους χαιρεσαι ολους!!!! και σενα!!!!και αλλαξε το ψευδωνυμο αυτο ακου χοντρη!!!! μην εισαι χαζη!!!! εισαι κουκλα και τσαχπινα!!!!
    φιλια!

Senior Member
    sumfono me to maroulakiiiiiiiiiii!! k vre c xontri nickname evales?? ma den se agapas katholou?? ..............k gw imoun 99 k ipsos 1,66 diladi ti onoma eprepe na xw edo mesa? boubalitsa andi gia bubulitsa??xaxaxaxa kalooooo

Senior Member
    καλωσηρθες.
    σε αυτο το φορουμ μπαινουμε για υποστηριξη, για να παιρνουμε δυναμη, κουραγιο ΚΑΙ για να περναμε καλα(οσοι μπορουμε να περναμε καλα....).
    μοιραζομαστε και αποτυχιες και επιτυχιες.
    και οταν ξεχναμε τις επιτυχιες εχουμε καποιον να μας τις υπενθυμιζει, να μας ξεστραβωνει.
    με αυτο το ονομα που εβαλες ειναι σα να ριχνεις μια μουτζα ξεγυρισμενη σε οποιαδηποτε αποπειρα προσπαθειας σου και αλλη μια μουτζα σε οποιον παει να επιχειρησει να σε βοηθησει.

ζητα καλο μου απο τον αντμιν να αλλαξεις username ή κανε καινουριο λογαριασμο :wink1:

και μετα τα ξαναλεμε γιατι δεν αναφερθηκες καθολου στο τι σε κανει να τρως ανεξελεγκτα και να μη συνεχιζεις την οποια προσπαθεια απωλειας βαρους.

Senior Member
    ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ! Δεν σε χαρακτηρίζει αυτό το όνομα! Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου! Κανέναν μας εδώ και ας είμαστε χοντροι, αδυνατοι, ανορεξικοι, βουλμικοι κα! Είσαι πρόσωπο με αισθήματα και δεν σε χαρακτηρίζει το πάχος σου! Σε καταλαβαίνω πως νιώθεις και σου λέω σήκω! Με τη βοήθεια όλων εδώ μέσα θα πάρεις δύναμη και θα βρείς τη λύση σου! Οποια και αν είναι αυτή! Διάβασε λίγο τις ιστορίες εδώ μέσα και θα δεις ότι δεν είσαι μόνη! Οι περισσότεροι έχουμε και κάτι κοινό μαζί σου πέραν των κιλών! Και σιγα σιγά θα έρθουν όλα!!!

Junior Member
    σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας...Βασικα ναι, μπηκα και εγω εδω για να παρω βοηθεια. Ειτε ψυχολογικη ειτε επι της ουσιας.
    Ειμαι ανθρωπος που ξερω απο διαιτα και υγιεινη διατροφη, υπηρξα 'στρατιωτης' τα προηγουμενα χρονια ακομη και μετα την πρωτη εγκυμοσυνη που ειχα χασει τα 50 κιλα απο τα 54:shocked2:
    Το προβλημα μου ξεκιναει απο την βουλιμια....Αυτος ηταν και ο λογος που πηρα τοσα κιλα στις εγκυμοσυνες....ετρωγα ανεξελεγκτα αλλα δεν προκαλουσα εμετο η κατι τετοιο, γιατι φοβομουν για το μωρακι.
    Συνηθως , πριν τις εγκυμοσυνες, ειχα ενα βουλιμικο επεισοδια την εβδομαδα...το πολυ να τυχαινε καμια φορα να εχω δυο.:sniffle:
    Απο την ημερα που εμεινα εγκυος στο πρωτο μου παιδι, σταματησα να κανω εμετο...σχεδον πεντε χρονια τωρα....
    Δεν ξερω τι με οδηγει στο να τρωω...ισως το αγχος και η ανία. Εχω χασει απο την δευτερη εγκυμοσυνη 31 κιλα.
    Κανω διαιτα και μετα 'λυγιζω'....και τρωω υπερβολικα.....και πανε χαμενος ο κοπος των προηγουμενων ημερων γιατι δεν αποβαλλω το φαι οποτε μενουν και οι θερμιδες....
    Ψαχνω να βρω ψυχολογικες εναλλακτικες...να 'την δω' αλλιως...διαβαζω και εσας και πιστευω να παρω δυναμη...
    Το 'χοντρη' πως να το αλλαξω μωρε....αφου ετσι νιωθω...για καλη ου τυχη ομως ειμαι και λιγο ομορφουλα....χοντρη ειπαμε, δεν ειπαμε ασχημη!:wink1:
    Σας ευχαριστω και παλι....

Junior Member
    ξεχασα επισης να πω πως εδω και δυο χρονια εκανα και αφαιρεση θυρεοειδους και αυτο με δυσκολευει ακομη περισσοτερο.....ειμαι ΄ρυθμισμενη' θεωρητικα οποτε ο ενδοκρινολογος δε μπορει να μου κανει κατι πραπανω αλλα εγω δε νιωθω 'ρυθμισμενη'

Senior Member
    Κανε καινουργιο λογαριασμο!! ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΤΩΡΑ! Δεν το δέχομαι εγώ για σενα!!!!!! ΠΕΣ ΦΤΑΝΕΙ!
    Απο βουλιμία ξέρω κι εγώ ! Δεν έχω εμπειρία να σου πω για το Θυροειδή όμως. Μήπως να αλλαξεις ενδοκρινολόγο! Γιατί αν ήσουν ρυθμισμένη δεν θα είχες τόσες δυσκολίες!(νομίζω;)
    όσο γαι τη διαιτα κάνε ότι μια γνωστή μου: την τηρουσε όλη τη βδομάδα και κάθε Κυριακή έτρωγε ότι ήθελε! Τα έχασε τα κιλά της με αργους ρυθμούς αλλά τα έχασε 20 κιλά σε 7,5 μήνες.Αλλά δεν αισθάνθηκε ιδιαιτερα στερημένη και ένιωθε καλά!
    Περιμένω το καινουργιο σου όνομα!

Senior Member
    Ζουμπουρλούλα και ομορφούλα καλώς ήρθες και από μένα!
    Θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή σε κάτι που περνάς στο ντούκου. Γράφεις αρχικά ότι μέχρι τα 29 ήσουν super και στο επόμενο post αναφέρεις ότι ουσιαστικά έκανες εμετό 1-2 φορές την εβδομάδα και γι αυτό διατηρούσες ένα χαμηλό βάρος. Πόσο super είναι κάτι τέτοιο? Το πρόβλημα υπήρχε από πολύ παλιά απλά οι συνέπειες του δεν ήταν άμεσα ορατές και γι αυτό δεν σε προβλημάτιζε.
    Ωστόσο σταμάτησες τους εμετούς και αυτό από μόνο του είναι κάτι που θα έπρεπε να σε κάνει
    Π Ε Ρ Η Φ Α Ν Η ! Μην το περνάς λοιπόν στο ντούκου, μην θυμώνεις με τον ευατό σου που δεν μπορεί να κρατήσει μια δίαιτα πάνω από 5 μέρες. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην μπορείς από τη στιγμή που για χρόνια είχες στο πρόγραμμα υπερφαγικές κρίσεις και κατόπιν εμετό σε εβδομαδιαία βάση. Καλό θα ήταν να πεις ένα μεγάλο μπράβο στον ευατό σου που έκανε αυτό το πολύ σημαντικό βήμα και σταμάτησε μια επικύνδυνη συνήθεια!

Και τι γίνεται από εδώ και πέρα? . 'Οπως θα διαβάσεις σε αρκετά ποστ εδώ μέσα, δεν είναι εύκολο. Δεν υπάρχει κάποιο χάπι για να πάρει κανείς και να θεραπεύσει την υπερφαγία. Είναι κάτι που ο καθένας το καταφέρνει σταδιακά. Μέσα από τις μικρές μας καθημερινές επιτυχίες και αποτυχίες στο θέμα της υπερφαγίας σιγά σιγά διαμορφώνουμε ένα πλάνο διατροφής που μας ικανοποιεί χωρίς να μας στέλνει στο ψυγείο μετά από μερικές μέρες. Αρκετοί βοηθιούνται πολύ και με την εισαγωγή άσκησης στη ζωή τους. Θα το διαβάσεις ξανά και ξανά εδώ ότι δεν υπάρχουν μαγικές δίαιτες, είναι απλά ο συνδυασμός υγιεινής διατροφής και άσκησης που ταιριάζει σε σένα αυτό που τελικά θα σου φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Νόμίζω πως όπως η αγάπη για το μωράκι που είχες μέσα σου σου έδωσε τη δύναμη και κρατήθηκες μακριά από τους εμετούς, έτσι και η αγάπη για τον ευατό σου θα σε οδηγήσει σιγά σιγά σε αυτό που ονειρεύεσαι!

Senior Member
    φαιδρα μπορω να κλεψω την υπογραφη σου????

αγαπητη φιλη "χοντρη" αλλαξε νικ και οπτικη πλιζ!!θα συμφωνησω με ολες τις προλαλλησασες!

εξω εχει μια τελεια μερα,ας σκεφτομαστε θετικα και ομορφα,μην την αφησουμε να παει χαμενη!
    δεν μπορει ολα θα φτιαξουν!!!!:starhit:

Junior Member
    ok με πεισατε!!!:grin: Αληθεια πως μπορω να την αλλαξω ? φανταζομαι με ειδοποιηση στον αντμιν ε? Θα το προσπαθησω...
    Faidra 7 ναι....εχεις δικιο...και βεβαια ειμαι περηφανη που τουλαχιστον σταματησα αυτο το ασχημο κομματι της βουλιμιας.....Λεγοντας σουπερ εννοουσα αισθητικα και μονο. Απο ψυχολογικη πλευρα, τωρα ειμαι καλυτερα απο ποτε, ευτυχως!
    Απο τον καινουριο χρονο κανω περπατημα μια ωρα την ημερα μεσο ορο....ισως και παραπανω. Εχω δυο μικρα παιδακια και δεν εχω κουραγιο να κανω περισσοτερη γυμναστικη.
    ΔΙατροφη κανω υποθερμιδικη, απο ολα αλλα λιγο...Το θεμα ειναι πως οι θερμιδες που πρεπει να παιρνω ειναι πραγματι λιγες για τα κιλα μου..Ας πουμε με 1000 θερμιδες τη μερα, το πολυ να χασω 2 κιλα το μηνα....αντε 2.5....Αυτο ειναι λιγο και δεν μου δινει κουραγιο να συνεχισω γμτ....Προσπαθω επισης να κανω 5 γευματα και πιο πολυ πρωτεινες....
    Βεβαια φταιω και εγω που κατεστρεψα το μεταβολισμο μου....Τοσες αυξομειωσεις, βουλιμια, προβλημα στο θυρεοειδη...τι να κανει και αυτος ο ερμος!
    Θα προσπαθησω ομως.....Απο αυτην την εγκυμοσυνη μου εχουν μεινει 10 κιλα...θα προσπαθησω να δω τι μπορω να κανω μεχρι το καλοκαιρι.....
    Αληθεια , ανθρωποι με αναλογα κιλα των δικων μου, τι διαιτητικο προγραμμα εχετε?

Σας ευχαριστω και παλι! :yes:

Senior Member
    Πιο πάνω ανέφερες ότι ίσως και να θέλεις τελικά να βρεις άλλες εναλλακτικές ψυχολογικά, "την δεις αλλιώς" . Αν όντως το θέλεις, θα σε βοηθήσει, νομίζω, να απαγκιστρωθείς από την εμμονή με τα κιλά που χάθηκαν ανά μήνα. Τι θα πει 2-2.5 κιλά είναι λίγα και δε σου δίνει κουράγιο να συνεχίσεις? Γιατί όχι? Επειδή η Βούλα, η Κούλα και η Σούλα χάνουν 5 σε ένα μήνα η δική σου προσπάθεια είναι άκυρη? Μπορεί να έχουν άλλο μεταβολικό ρυθμό, άλλες ιδιαιτερότητες. Εσύ θα δουλέψεις με το δικό σου μεταβολικό ρυθμό και τις δικές σου ιδιαιτερότητες (βλ. θυροειδή). Το πλάνο των 1000 θερμίδων που αναφέρεις είναι αρκετά περιοριστικό και λογικό να σε στέλνει στο ψυγείο. Ίσως να σε βοηθούσε αν αύξανες τις θερμίδες που πρέπει να τρως και έχανες ακόμα λιγότερο. Ακόμα και με 1 κιλό το μήνα μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχεις χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης σου.

Μπορεί να μην πιάσεις το στόχο σου σε ένα τρίμηνο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν αξίζει να προσπαθήσεις. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο, οπλίσου με υπομονή και επιμονή! Και μην μετράς την πρόοδο σου μόνο με τα κιλά που χάθηκαν αλλά και με τις μέρες που απέχεις από υπερφαγικά, τις υγιεινές συνήθειες που τηρείς κτλ. Μακροπρόθεσμα είναι αυτές οι συνήθειες που θα σου χαρίσουν μια ένα ισορροπημένο βάρος και όχι το αν τον Ιουλιο του 2011 έχασες 3,595kgr.

Senior Member
    http://www.eatingdisorders.gr/compon...act/Itemid,36/
    στειλε ενα ημαιηλ για την αλλαγη username

και διαβασε 5-6 φορες το μηνυμα της φαιδρας, ζωγραφισε :starhit::thumbup:

ισως σε πρωτη φαση θα σε βοηθουσε να επικεντρωθεις στο να μην κανεις εμετους και υπερφαγικα.
    Λες οτι δεν προκαλουσες εμετο για το μωρακι, αν δεν ησουν εγκυος δεν υπηρχε λογος να μην προκαλεις εμετους?