Results 1 to 15 of 227
Thread: Χάνονται 25 kg χωρίς επέμβαση?
-
16-02-2011, 19:15 #1
Χάνονται 25 kg χωρίς επέμβαση?
Ξεκινάω αυτό το topic γιατί δεν ξέρω αν ο στόχος μου είναι εφικτός. Ξέρω ότι θεωρητικά είναι αν μείνω σταθερή σε μια ισορροπημένη δίαιτα με διαιτολόγο, αλλά αυτό είναι και το δύσκολο. Είμαι 84 kg, 32 ετών, πάντα είχα παραπάνω κιλά. Τα έχει καταφέρει καμιά σας χωρίς όμως χειρουργική επέμβαση και αν ναι πώς καταφέρατε να πειθαρχήσετε? Και με τι ρυθμό απώλειας βάρους? Όλο ξεκινάω δίαιτα και μια διακοπές, μια stress, μια κάποιο ιδιαίτερο γεγονός, δεν έχω καταφέρει να ακολουθήσω καμιά δίαιτα για πάνω από 2 εβδομάδες! Αν έχει κανείς σας ανάλογη εμπειρία πραγματικά θα με βοηθήσει. Ευχαριστώ!
- 16-02-2011, 19:24 #2
Εγω ξεκινησα ακριβως στα κιλα σου και εφτασα 55 σε περιπου ενα χρονο...
16-02-2011, 19:26 #3
Sediaita Καλως όρισες και καλη προσπάθεια . Φυσικά και ειναι εφικτο θα στο πουν πολλα άτομα που εχουν χασει εδω τα κιλα τους οχι με διαιτα αλλα με σωστη διατροφη. Το χειρουργειο δεν ειναι πανακεια . Το σημαντικοτερο απο ολα ειναι μαθεις να τρεφεσαι σωστα . Οχι κανω σκλυροπυρινικη διαιτα για λιγο καιρο να χασω βαρος και μετα ξανα αρχιζω τις ατασταλιες . Στο παρελθον ειχα χασει ολο μου το βαρος αλλα εκανα το παραπανω λαθος . Δυστυχως ειτε μας αρεσει ειτε οχι ολοι οι οργανισμοι δεν ειναι το ιδιο . Αλλοι μπορουν να τρωνε οτι θελουν και να κανουν καυσεις και να μην τους απασχολησει ποτε η λεξη διαιτα αλλοι οργανισμοι δεν αντιδρουν το ιδιο . Οταν το συνειδητοποιησουμε αυτο και προσεχουμε τη διατροφη μας ολα σιγα σιγα θα δρομολογηθουν... Τωρα για αρχη θα μπορουσες να ξεκινησεις μια σωστη διαιτα ειτε με την βοηθεια ενος διατροφολογου ειτε να εχεις απο παλια μαι σωστη διαιτα . Το ποσο θα αχανεις εξαρταται πάλι απο τον οργανισμος σου αν γυμναζεσαι την ηλικια σου .....ΟΛα παιζουν ρολο. Τελος για να μην αφησεις παλι μια διαιτα σημαινει οτι δεν πρεπει να σε κουράσει ειτε γιατι λιμοκτονεις ειτε γιατι δεν σου αρεσουν αυτα που τρως ..........Θα πρεπει να ακολουθησεις ενα διαιτολογιο που να ειναι αρεστο και ταυτοχρονα διαιτιτικο για σενα . Αυτα για αρχη και ξαναλεω αν κανεις μια βολτα στο forum θα δεις πολλα ατομα με θεαματικη απωλεια μονο με διατροφη.
Καλη επιτυχια ....
16-02-2011, 19:38 #4
Ευχαριστώ, Alma Libre μέχρι τώρα οι περισσότεροι που είδα που χάσανε πολλά κιλά είδα ότι τα χάσανε με επέμβαση και απογοητεύτηκα. Θα μελετήσω το forum καλύτερα! Πενέλοπε πώς τα κατάφερες? Ήσουν συνέχεια σε καποιο πρόγραμμα?
16-02-2011, 21:03 #5
Καλωσήλθες Sediaita!
Ποιος ο λόγος να απογοητευτείς επειδή πολλοί έχασαν κιλά με επέμβαση? Τα κιλά σου δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσα ώστε να δικαιολογούν επέμβαση (εκτός αν υπάρχει κάποιο σοβαρό νόσημα που επιβάλλει την άμεση απώλεια βάρους κάτι που πραγματικά δε το εύχομαι)!!! Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αν θες τη γνώμη μου είναι να αποβάλλεις τη λογική της δίαιτας από το μυαλό σου και να αρχίσεις σιγά σιγά να κάνεις κάποιες διατροφικές αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση (π.χ. λιγότερα αναψυκτικά, όχι delivery κτλ). Βέβαια μπορείς να απευθυνθείς σε ειδικούς που μπορούν να σε βοηθήσουν - πχ διατροφολόγους - αν θεωρείς ότι αυτή η λύση σου ταιριάζει. Επίσης θεωρώ ότι σε αυτά τα κιλά η άσκηση είναι κάτι παραπάνω από δυνατή, γι' αυτό ξεκίνα!
Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!
17-02-2011, 00:23 #6
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Οχι δεν έχω πρόβλημα υγείας απλά κάνω δίαιτα κανα 2 εβδομάδες, χάνω 2-3 κιλά αλλά αγχώνομαι για τα υπόλοιπα και για τον πόσο καιρό θα είμαι σε δίαιτα, απογοητεύομαι και τη χαλάω. Αλλά όταν την χαλάω φροντίζω να φάω οτιδήποτε παχυντικό υπάρχει λες και δεν θα ξαναφάω στη ζωή μου. Και πάλι από την αρχή! Λοιπόν θα προσπαθήσω να ξαναρχίσω πιο ευχάριστα αυτή τη φορα.
17-02-2011, 00:33 #7
Sediaita δεν εισαι μονη σου .............Ολοι εχουμε κατα καιρους αντιδράσει ετσι ................Αυτα ειναι τα διατροφικα προβληματα .Οταν καποιος ειναι η του υψους ή του βαθους. Ακομα ομως και αυτο να συμβει για άλλη μια φορα , σηκωνεσαι και την άλλη μερα ξεκινας κανονικα σαν μην τρεχει τιποτα ............ Αυτο σημαινει οτι εχεις κανει ηδη ειναι βημα μπροστα...........
Δεν εχεις να χασεις πολλα κιλα , σιγουρα δεν θα τα χασεις μεσα σε μια εβδομαδα , θα σου παρει αρκετους μηνες , η ζυγαρια καποια στιγμη θα κολησει ............ (η καταραμενη δεν κολαει ποτε οταν κανουμ υπερφαγια και ειναι να παει προς τα πανω ) . Το θεμα ειναι να συνεχισεις ηρεμη και σταθερα την προσπαθεια σου ............ Αυτη θα ειναι η νικη σου με το προβλημα που λεγεται κιλα ..................
17-02-2011, 01:37 #8
Συμφωνω με την Αlma Libre. Καλο θα ηταν να ξεχασεις αυτα περι διαιτας και προγραμματων, να κανεις το μεγαλο βημα και να αλλαξεις συνολικα τροπο ζωης, αποχαιρετωντας τις κακες συνηθειες δια παντος .
17-02-2011, 05:58 #9
Το αγχος παχαινει!Οταν αρχισεις διατροφη κ καλυτερα να λες διατροφη θα επιτρεψεις στον εαυτο σου μια φορα τη βδομαδα να τρωει το γλυκο του.Για να μη νοιωθεις στερηση κ πεφτεις μετα σε αυτα που στερεισαι.Θελει απλα αλλαγη νοοτροπιας κ υπομονη κ καθολου αγχος.Για πιο λογο αλλωστε;Εχουμε να παιξουμε σε ταινια κ πρεπει να ετοιμαστουμε;:P
17-02-2011, 06:00 #10
Α επισης να χωρισεις το στοχο σου.Δε θα λες εχω να χασω 20 κιλα π.χ. αλλα στην αρχη 4 κ μετα 5 κ μετα 5 κ.λ.π.Μικροι στοχοι
17-02-2011, 07:10 #11
Originally posted by Sediaita
Πενέλοπε πώς τα κατάφερες? Ήσουν συνέχεια σε καποιο πρόγραμμα?
Κοιταξε εγω στη φαση απωλειας ημουν πολυ σκληρη... Ετρωγα 1000 θερμιδες και δεν μ'ενοιαζε καθολου ουτε πειναγα.... Ημουν τοσο αποφασισμενη και ειχα τοση στοχοπροσυλωση που δεν καταλαβαινα Χριστο... οποτε ολο το θεμα ειναι η αποφαση και η υπομονη και οχι το ποιο προγραμμα... Επισης εγω αλλαξα γεκικως τροπο ζωης. Εκανα και κανω 5-6 μερες γυμναστικη τη βδομαδα... και τους 6 μηνες π εκανα διατροφη εφαγα κανονικα μονο Τσικνοπεμπτη, Καθαρα Δευτερα και Πασχα....
17-02-2011, 17:42 #12
penelope... υπηρξε κάτι που σε εκανε να εχεις ισχυρο κινητρο? θάλω να πω, συντρεχουν κ αλλοι λόγοι (περαν της θέλησης) κ συνθηκες στη ζωη μας ωστε να γινει αυτο το κλικ? γιατι εγω αυτο δεν έχω... με τίποτα όμως.....
17-02-2011, 18:15 #13
Αχ κορίτσια δίκιο έχετε. Αλλά παθαίνω το εξής, όταν αφήνομαι τελείως και τρώω ότι θέλω καταφέρνω και "ξεχνάω" το θέμα. Ούτε στη ζυγαριά ανεβαίνω ούτε ασχολούμαι με το ντύσιμό μου (φτάνει να καμουφλάρω κάπως τα κιλά). Όταν όμως κάνω σωστή διατροφή, ξαφνικά είναι σαν να ξυπνάω! Ζυγίζομαι, κοιτάζομαι καλύτερα στον καθρεφτη, προσπαθώ να είμαι πιο εμφανίσιμη, σαν να αλλάζω χαρακτήρα! Και φυσικά με τα 2 κιλά που έχω χάσει όταν "ξυπνάω" απογοητεύομαι και ξαναπέφτω σε λίθαργο και κατά συνέπεια τρώω και πάλι ότι να ναι. Είναι σαν να καταφέρνω να σβήνω το θέμα από το μυαλό μου. Το παθαίνει αυτό καμιά άλλη? Όσο για το άγχος που λέτε σκεφτόμαστε με το φίλο μου να παντρευτούμε φέτος...και εννοείται ότι θέλω να έχω χάσει πολλά κιλά μέχρι το γάμο!
17-02-2011, 18:41 #14
ακριβως τα ίδια νιώθω.... ΠΩΣ θα τα καταφέρουμε ρε γμτ!!! μέχρι ατομική συμβουλευτική άρχισα κ τίποτα δεν καταφέρνω.... μαλλον εχω πάρει κ 2 κιλά από τότε που άρχισα...
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΡΕ ΓΜΤ?
17-02-2011, 18:49 #15
φυσικα και χανονται , τα 25 κιλα δεν ειναι ενα βουνο
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια