Results 1 to 15 of 15
Thread: Οι λεξεις..
-
25-07-2008, 19:10 #1
Οι λεξεις..
Μια μικρη ερωτηση,
πως νοιωθετε οταν διαβαζετε τις λεξεις
τρομος,πανικος,αγχος,ψυχωσ� �,θανατος,αιμα,βια,φονος,αυτ οκτονια,
αδιεξοδο,ψέμα,απάτη,εγκλωβ� �σμενος,νεκρος,πανικος
και πως νοιωθετε οταν διαβαζετε αυτες:
ευτυχια,αγαπη,μωρο,ζωη,χαρα ,χαμογελο,ηλιος,συντροφια,φ ιλια,ερωτας, γλυκο,τρυφερο,απαλό,αγγαλι� �,προστασία,ειλικρίνια,γέλι ο,εμπιστοσύνη
.
?
Ποια κατηγορια απο τις παραπνω 2 επιλεγετε , και τι πιστευετε θα γινοταν αν εντασατε περισσοτερο στο καθημερινο σας λεξιλογιο (και στην σκεψη σας) τις δευτερες λεξεις απο τις πρωτες?
.
Ε?
- 25-07-2008, 21:36 #2
δεν μπορεις να επιλεξεις δυστυχως .....
ολεσ οι παραπανω λεξεις ειναι πραγματα,συναισθηματα,κατα στασεις που υπαρχουν μεσα στην ζωη και ολοι μασ βιωνουμε αργα η γρηγορα,αλλοι πιο συχνα αλλοι λιγοτερο ,αλλοι εντονα αλλοι με περισσοτερη ψυχραιμια...
ισοροπια να υπαρχει αναμεσα στις δυο κατηγοριες και εχεις τη ζωη σε ενα πακετο
δε μπορει να υπαρχουν μονο κακες στιγμεσ η μονο καλες
ετσι ειναι η ζωη!
c\'est la vie!
25-07-2008, 22:43 #3
Να τις ελαχιστοποιησεις?
ή να τις μεταμορφώσεις τουλαχιστον?
δηλαδη αντι να πεις
η μερα μου σημερα ηταν κακη ψυχρη και αναποδη ---> η μερα μου σημερα ηταν οχι και τοσο τελεια.
Βλεπεις την διαφορα?
Αυτο μπορεις να το κανεις.Να ελαχιστοποιησεις τις αρνητικες/κακες λεξεις δηλαδη.
.
Παρατηρησε εναν κωμικο,εναν επιτυχημενο και αξιαγαπητο πολιτικο,ενα προσωπο που σου \"αρεσει\"
και μετρα ποσες θετικες και ποσες αρνητικες λεξεις λεει.
Και ομως... και αυτος σε μια ζωη ειναι με σκαμπανευασματα , αλλα εχει εναν τροπο ωστε ενα ασχημο γεγονος να το περιγραψει σαν κατι προσωρινα ασχημο η ακομα και σαν αστειο/αμελητεο.
Μετα απο εναν χωρισμο να πει \"εμαθα κατι το καινουριο τουλαχιστον οποτε κερδισα κατι αλλο παρολο που τον/την εχασα\" παρα να πεσει σε καταθλιψη , να αρχισει να μισει τον εαυτο του,μετα τον αλλο,μετα γενικα τους αλλους και στο τελος να εχει πια χαθει και να μην ξερει τι να πρωτομισησει..
Τι μας εμποδιζει στο να του μοιασουμε?
25-07-2008, 22:47 #4
η να πεις η μερα μου ηταν χαλια
αλλα δε πειραζει η αυριανη 8α ειναι καλυτερη
γιατι με το να αρνεισαι εντελως και να κανεις αρνητικα θετικα
αρνεισαι την πραγματικοτητα
σιγοθρα καλο ειναι να ωγαζεισ απο κατι αρνητικο το καλο
αλλα ωσ ενα οριο
25-07-2008, 22:53 #5
Γιατι ως ενα οριο?
Η πραγματικοτητα ειναι κατι που την βλεπει ο καθενας με 1002 τροπους και αυτο επειδη οι ανθρωποι δεν ειμαστε ολοι ιδιοι (ευτυχως αλλιως η ζωη θα ηταν πολυ βαρετη!!).Εχουμε διαφορετικο παρελθον, διαφορετικα πιστευω και αντιληψεις, διαφορετικο τροπο σκεψης. Ολα αυτα αν τα ανακατεψεις μας κανει να βλεπουμε την ζωη με διαφορετικο ματι.
Ειδικα στο θεμα των λεξεων, αυτες που χρησιμοποιουμε σε σκεψη ή σε ομιλία , κατακαθονται οπως και να εχει στο υποσεινηδητο μας , οχι σαν οι λεξεις ως καθαυτες, αλλα ως η δυναμη της, αν ειναι δηλαδη αρνητικου συναισθηματος (θλιψη) ή θετικου (χαρά).
26-07-2008, 00:21 #6
Εγώ είμαι στην δεύτερη ομάδα , η πρώτη ομάδα υπάρχει σε ένα κομμάτι του μυαλού μου ξέρω ότι είναι κομμάτι της ζωής ... αλλά παρασκευή και 13 όταν όλοι σταυροκοπιούνται εγώ ξυπνώ και λέω αυτή είναι η μέρα μου, μια υπέροχη νέα μέρα.
Η όταν όλα πάνε στραβά λέω άμα είσαι μάγκας τώρα δείξε πόσο μπορείς να αντέξεις και στα δύσκολα να ανταπεξέλθεις. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μάθεις κάτι καινούριο , να διευρύνεις τα όρια σου , να γίνεις ακόμα πιο δυνατός .
Ο καπετάνιος στις φουρτούνες φαίνεταικαι τότε απολαμβάνω την δύσκολη διαδρομή καθώς το παραμύθι και η πραγματικότητα έχουν γίνει ένα , και το τέλος μπορεί να μην το επιλέγω πάντα εγώ αλλά εγώ επιλέγω το έπαθλο που θα δώσω στον εαυτό μου.
Ναι οι λέξεις που χρησιμοποιούμε είναι σαν τα χρώματα που ένας ζωγράφος επιλέγει να ζωγραφίσει έναν πινάκα , η θάλασσα μπορεί να αποτυπωθεί και με μπλε ανοιχτό προς το λευκό και ένα ροζάκι στο βάθος αλλά και με μπλε σκούρο και γκρι μουντό … έτσι και ο καθένας από μας ανάλογα από τις λέξεις και τις σκέψεις που επιλέγουμε κάθε στιγμή ουσιαστικά επιλέγει τα χρώματα τις ζωής μας τα συναισθήματα της ψυχής μας .
Είναι αυτο που ο Μεγας Καζαντζάκης λέει ότι ο καθένας μας έχεις στα χέρια του και το πινέλο και τα χρώματα , μπορεί απλά να ζωγραφίσει το παράδεισο και να μπει μεσα...
26-07-2008, 09:05 #7
και γω ενοτε στην δευτερη ομαδα με την πρωτη δεν ασχολουμε καν.
26-07-2008, 11:00 #8
οταν ελεγα ωσ ενα οριο εννοουσα οτι δε μπορεις ΠΑΝΤΑ απο κατι κακο να ωγαλεισ κατι καλο
δυστυχως
υπαρχουν κατα τη γνωμη μου δηλ.καποιεσ καταστασεις που ειναι οπως ειναι.πχ οταν λεμε καποιος πεθανε πωσ μπορεις να το πεις πιο θετικα?
αυτο ενοουσα
26-07-2008, 13:39 #9
ωραια οταν με ρωτανε γιατι ειμαι λυπημενος θα λεω η βαρυτητα φταιει γιατι το παρακανει και μου τραβαει τα χειλι προς τα κατω ή μηπως να λεω οτι γελαω αλλα προς τα κατω ? :P να λεω και μπηκε ενα σκονακι στο ματι μου
26-07-2008, 14:15 #10
Originally posted by Lef
ωραια οταν με ρωτανε γιατι ειμαι λυπημενος θα λεω η βαρυτητα φταιει γιατι το παρακανει και μου τραβαει τα χειλι προς τα κατω ή μηπως να λεω οτι γελαω αλλα προς τα κατω ? :P να λεω και μπηκε ενα σκονακι στο ματι μου
26-07-2008, 14:47 #11
300,000 εκκρεμοτητες αφησες και ση για τη μερα που θα εφευγες?
καταλαβα το thinkpositive σκεπτικο και το κανω συχνα αλλα αμα εισαι μεσα στην ασχημη κατασταση δεν τη βαφτιζεις ευκολα αλλιως ή δεν βρισκεις ευκολα τα θετικα. θα μου πεις ισως δε το θες αρκετα..οκ δε ξερω. υπαρχει και ο κινδυνος να καλυψεις το προβλημα.
26-07-2008, 15:42 #12
Originally posted by Lef
υπαρχει και ο κινδυνος να καλυψεις το προβλημα.
26-07-2008, 15:46 #13
Originally posted by Thessalo
Είναι αυτο που ο Μεγας Καζαντζάκης λέει ότι ο καθένας μας έχεις στα χέρια του και το πινέλο και τα χρώματα , μπορεί απλά να ζωγραφίσει το παράδεισο και να μπει μεσα...
26-07-2008, 17:12 #14
Originally posted by Lef... υπαρχει και ο κινδυνος να καλυψεις το προβλημα.
-- Sefxaristw pantos poly efstoxi paratirisi
Sofaki nai afto to pystevw , ola pernan apo to xeri mas ma ola.
26-07-2008, 17:33 #15
Originally posted by Thessalo
Sofaki nai afto to pystevw , ola pernan apo to xeri mas ma ola.
το πώς διαχειριζομαστε ολα αυτα, το ότι δεν περναει απο το χέρι μας, ειναι δικο μας θέμα.
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....