Results 121 to 135 of 153
-
02-12-2011, 18:26 #121
Κουκουτσακι κ εγώ αυτό πιστεύω πως είναι το μυστικό!!!!!!!
- 02-12-2011, 19:08 #122
Αυτός είναι ο στόχος όλων μας, να γίνει η αλλαγή δεύτερη φύση μας και να αλλάξει ο τρόπος ζωής μας. Πολύ δύσκολο, έστω όμως οτι τα καταφέρνουμε και ζούμε έτσι για κάποιο χρονικό διάστημα, ένα μήνα, ένα χρόνο, 10 χρόνια... όσο. Δυστυχώς δεν είναι δεδομένο οτι η αλλαγή αυτή είναι παντοτινή.
Ακόμα και άνθρωποι που πάντα ακολουθούσαν ένα πολύ υγιεινό τρόπο ζωής και δεν αντιμετώπισαν ποτέ τα θέματα που εχουμε εμείς κάποιες φορές ξεφεύγουν. Το έχουμε δει όλοι στο περίγυρο μας φαντάζομαι να συμβαίνει. Θα συμβεί και σε μας που είμαστε και πιο επιρρεπείς, αυτό το θεωρώ δεδομένο. Δε θέλει και πολύ, αρκεί σε κάποια περίοδο που πιέζεσαι πολύ(ή το αντίθετο ακόμα, περνάς πολύ καλά) να μειώσεις την άσκηση σου ή να πίνεις 2-3 ποτά παραπάνω την εβδομάδα ή να φας μερικά παραπάνω γλυκά και σε λίγους μήνες μπορεί να κοιταχτείς μια μέρα στο καθρέφτη καινα μην αναγνωρίζεις τον εαυτό σου. Δλδ μπορεί γενικά να είσαι σε ένα πρόγραμμα και από κάποιες λεπτομέρειες που σου ξεφεύγουν να χάσεις εντελώς τη μπάλα, δε χρειάζεται να το ξεφτυλίσεις. Αυτό εννοώ οτι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και πάντα σε επιφυλακή, να είσαι πάντα έτοιμος να αναγνωρίσεις έστω και μικρές αλλαγές στο τρόπο ζωής σου(τον υγιεινό κατά τ'άλλα) και να το σταματήσεις πριν σου δημιουργήσει πρόβλημα.
Γιατί εγώ αν ξυπνήσω μια μέρα μετά από Χ διάστημα συντήρησης και ανακαλύψω οτι έχασα τον έλεγχο και έβαλα 5-10 κιλά δε ξέρω πως θ'αντιδράσω και αν θα βρω τη δύναμη να το αντιμετωπίσω ή αν θα κυλήσω εντελώς, δε μου έχω τόση εμπιστοσύνη. Γι'αυτό και δε θα ήθελα ΠΟΤΕ να βρεθώ σε αυτή τη θέση.
Κουκούτσι όσον αφορά την ερώτηση σου εγώ το θεωρώ και φυσιολογικό και απόλυτα υγιή το στόχο σου αλλά και πάρα πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο αυτό το απόλυτο ποτε ξάνά. Εγώ θα προσπαθήσω τα άθλια φαγητά κλπ να είναι απλά πολύ σπάνια και... ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
02-12-2011, 21:27 #123
Θέλω να πιστεύω ότι θα το πετύχω κ θέλω να σκέφτομαι θετικά. Να τα σιχαθώ όλα αυτά, όχι να πιέζομαι να μη τα φάω.
Φίλιππέ μου, σκέψου κι εσύ λίγο θετικά κ όλα θα πάνε καλά. Γιατί τέτοιος αρνητισμός, τώρα θα έπρεπε να πετάς. Μόνο προσοχή χρειάζεται, και επαναφορά μετά από ότι κι αν γίνει. Και βέβαια να κρατήσουμε την άσκηση στη ζωή μας, που νομίζω έχει αρχίσει κ μας αρέσει
03-12-2011, 01:39 #124
OK, μαζί σου αφού το θέτεις έτσι!!! Στο εύχομαι από καρδιάς να το πετύχεις!!!
Όσο για μένα εγώ είμαι από αλλουνού παπά Εαυγγέλιο. Αν αφήσω τον εαυτό μου να πιστέψει οτι όλα θα πάνε καλά η καταστροφή είναι σίγουρη, λειτουργώ κάπως περίεργα... δεν είναι αρνητισμός, προστατεύω τον εαυτό μου κατά κάποιο τρόπο από την υπερβολική μου αυτοπεποίθηση. Μάλλον ακούγεται κάπως παρανοϊκό αλλά έτσι λειτουργώ...
03-12-2011, 10:02 #125
σ αυτο το σημειο θα συμφωνησω απολυτα με φιλιππαρα...
ειναι μεγαλη υποθεση να γνωρισου με τον εαυτο μας, τα ευαισθητα σημεια μας κ να μας προστατευσουμε απο αυτα.και ναι, η υπερβολικη αυτοπεπεποιθεση μπορει να γινει ΠΟΛΥ μεγαλος εχθρος του εαυτου μας αν μας πεισει οτι τα πραγματα μπορουν να γινουν απο μονα τους χωρις να κανουμε τπτ εμεις, γιατι απλα ειμαστε κορυφαιοι (που σαφως ειμαστε!!!! :P )
απο την αλλη εχω την αισθηση οτι σαφως κ χρειαζεται αισιοδοξια .... να μη ζουμε συνεχεια μετο φοβο κ το αγχος...
ο καθενας εχει τιςδικες του ισορροπιες κ πρεπει να κοιταξει μεσα στον εαυτο του να τις βρει... δινουμε ιδιο ονομα σε διαφορετικα πραγματα η διαφορετικα ονοματα στο ιδιο πραγμα ...
ηταν η εκπομπη "πρωινη σαββατιατικη παρακρουση" μετη smart!!!
να εχετε μια ομορφη μερα
03-12-2011, 17:50 #126
Originally posted by filipparas
Γιατί εγώ αν ξυπνήσω μια μέρα μετά από Χ διάστημα συντήρησης και ανακαλύψω οτι έχασα τον έλεγχο και έβαλα 5-10 κιλά δε ξέρω πως θ'αντιδράσω και αν θα βρω τη δύναμη να το αντιμετωπίσω ή αν θα κυλήσω εντελώς, δε μου έχω τόση εμπιστοσύνη. Γι'αυτό και δε θα ήθελα ΠΟΤΕ να βρεθώ σε αυτή τη θέση.
Κουκούτσι όσον αφορά την ερώτηση σου εγώ το θεωρώ και φυσιολογικό και απόλυτα υγιή το στόχο σου αλλά και πάρα πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο αυτό το απόλυτο ποτε ξάνά. Εγώ θα προσπαθήσω τα άθλια φαγητά κλπ να είναι απλά πολύ σπάνια και... ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
αυτο όμως που εχω αποκομισει απο ολα οσα μου εχουν συμβει σε αυτον τον τομεα μεχρι τωρα ειναι οτι σε σχεση με εναν ανεκαθεν αδυνατο ήμουν "ελλιπης" όχι στο μεταβολισμο ή στον τροπο ζωης αλλα στην πεποιθηση ότι "ειναι δεδομενο κ απαραιτητο να τα ξαναχασω..."ενα απο τα μεγαλυτερα λαθη μου όταν αδυνατησα ειναι οτι θεωρουσα τη ζυγαρια εχθρο κ την απεφευγα οπως ο διαολος το λιβανι.... λες κ ειχα τηνψευδαισθηση οτι η ζυγαρια θα με παχυνει κ οχι οτι θα μου δειξει την αληθεια(την οποια εβλεπα κ στον καθρεπτη και στα ρουχα μου)... ασε που δεν ηθελα με τπτ να ξαναμπω στην διαδικασια της διαιτας....
αυτα λοιπον που πλεον θεωρω εργαλεια ειναι:
1) η ζυγαρια κ τα ρουχα μου
2) η γνωση οτι δεν με κουραζει η διαδικασια αυτη καθ'αυτη της διαιτας αλλα η χρονικη της διαρκεια, κ οτι θα προτιμησω να ξανακανω διαιτα 2 βδομαδες για να χασω 4 κιλα, παρα 1 χρονο για να χασω 15 και 20
3) η γνωση οτι με "τρομαζει" η ιδεα του να ξαναπαρω ολα τα κιλα κ να φτασω παλι στο 0
θελω με ολα αυτα να σου πω ότι εσυ μπορει να μην εχεις εμπιστοσυνη στον εαυτο σου για το πως θα αντιδρασεις...εγω ομως -και νομιζω κ πολλοι αλλοι εδω μεσα- εχω μεγαλη εμπιστοσυνη στο οτι ειδικα εσυ ακομα κ τη δυναμη να μην εχεις, θα εχεις τη γνωση κ την επιθυμια να διωξεις αυτα τα 5 κιλα πριν γινουν 10....κ ακομα κ αν γινουν +10 και θυμωσεις με τον εαυτο σου, θα'ναι καλυτερο να σε τιμωρησεις με γυμναστικη και διαιτα παρα με φαγητο....κ θα μαστε ολοι παντα ενα υ2υ μακρια για να στο θυμιζουμε αυτο....
όσο για το τελευταιο -φευγουμε απο τα ζουμια τωρα κ επιστρεφουμε στην πραγματικοτητα- νομιζω οτρι ειναι απο τις πιο χρησιμες συμβουλες που εχω ακουσει.... ΠΟΤΕ μ@λ@κιες ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
03-12-2011, 17:52 #127
και θα προσθεσω κατι που ειπα σημερα σε μια φιλη :
na exeis ton elegxo den simainei na eisai panta "ok 100%" , alla na mporeis na epanerxesai otan ksefeugeis....eksallou se oli mas ti zwi tha yparxoun katastaseis pou k tha mas odigisoun sto fagito k tha mas kopei i oreksi k anti na trwme tha pinoume mono(me pianeis???)...simasia exei to gegonos na min ginei katastasi....
κουκουτσακι μου μακαρι να καταφερουμε ολοι αυτο που περιγραφεις...ομως τουλαχιστον στην παρουσα φαση μου φανταζει ουτοπικα ιδανικο.... ευχομαι ομως να συνεχισεις να το βλεπεις ετσι κ ευχομαι να μπορεσω κ εγω να το δω καποια στιγμη
06-12-2011, 13:36 #128
Originally posted by smart
σ αυτο το σημειο θα συμφωνησω απολυτα με φιλιππαρα...
ειναι μεγαλη υποθεση να γνωρισου με τον εαυτο μας, τα ευαισθητα σημεια μας κ να μας προστατευσουμε απο αυτα.και ναι, η υπερβολικη αυτοπεπεποιθεση μπορει να γινει ΠΟΛΥ μεγαλος εχθρος του εαυτου μας αν μας πεισει οτι τα πραγματα μπορουν να γινουν απο μονα τους χωρις να κανουμε τπτ εμεις, γιατι απλα ειμαστε κορυφαιοι (που σαφως ειμαστε!!!! :P )
απο την αλλη εχω την αισθηση οτι σαφως κ χρειαζεται αισιοδοξια .... να μη ζουμε συνεχεια μετο φοβο κ το αγχος...
ο καθενας εχει τιςδικες του ισορροπιες κ πρεπει να κοιταξει μεσα στον εαυτο του να τις βρει... δινουμε ιδιο ονομα σε διαφορετικα πραγματα η διαφορετικα ονοματα στο ιδιο πραγμα ...
ηταν η εκπομπη "πρωινη σαββατιατικη παρακρουση" μετη smart!!!
να εχετε μια ομορφη μερα
06-12-2011, 13:44 #129
Originally posted by konina
και θα προσθεσω κατι που ειπα σημερα σε μια φιλη :
na exeis ton elegxo den simainei na eisai panta "ok 100%" , alla na mporeis na epanerxesai otan ksefeugeis....eksallou se oli mas ti zwi tha yparxoun katastaseis pou k tha mas odigisoun sto fagito k tha mas kopei i oreksi k anti na trwme tha pinoume mono(me pianeis???)...simasia exei to gegonos na min ginei katastasi....
κουκουτσακι μου μακαρι να καταφερουμε ολοι αυτο που περιγραφεις...ομως τουλαχιστον στην παρουσα φαση μου φανταζει ουτοπικα ιδανικο.... ευχομαι ομως να συνεχισεις να το βλεπεις ετσι κ ευχομαι να μπορεσω κ εγω να το δω καποια στιγμη
Όσο για μένα, ναι το βλέπω τόσο θετικα και νιώθω ότι είναι εφικτό. Θα δούμε :starhit:
06-12-2011, 15:29 #130
Οτι δε μπορείς να είσαι πάντα 100% και πρέπει να συγχωρείς τον εαυτό σου και να συνεχίζεις δε μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα, οτι βλακεία κι αν κάνουμε η επόμενη μέρα(ή βδομάδα ξέρω γω αν μας έχει πάρει τόσο κάτω) πρέπει να είναι ανεξάρτητη και να μη διαιωνίζουμε ένα λάθος. Αν το καταφέρουμε αυτό πιστεύω έχουμε κάνει ενα σημαντικό βήμα για να πάει καλά η συντήρηση(αν και ισχύει και στη περίοδο της απώλειας)
10-01-2012, 22:55 #131
Τις τελευταίες μέρες μου συμβαίνει κάτι περίεργο, ενώ τις προηγούμενες μέρες ήμουν άτακτος και πήρα λίγο βάρος μες στις γιορτές ταυτόχρονα για πρώτη φορά νιώθω οτι έχω τον απόλυτο έλεγχο και μια σχετική σιγουριά οτι θα τα καταφέρω σε βάθος χρόνου. Πως ακριβώς συνδυάζονται αυτά δε το καταλαβαίνω ακριβώς αλλά ΟΚ, μάκάρι...
11-01-2012, 13:42 #132
πιστευω οτι η εξηγηση ειναι η εξης:
-καταφερες να φας απο τα εδεσματα των ημερων αρα δε στερηθηκες ωστοσο καταφερες να τα φας με μετρο κ δεν επεσες με τα μουτρα!!
-πηρες λιγο βαρος αλλα το αποδεχτηκες ως φυσικο επακολουθο των ημερων, αρα δεν πανικοβληθηκες κ δεν εγκατελιψες καθε προσπαθεια!!
-καταφερες κ ξαναμπηκες σε προγραμμα πολυ συντομα!!
ολα αυτα, που θεωρω οτι δειχνουν μια υγιη αντιμετωπιση του ολου θεματος, ενδυναμωσαν την πιστη στον εαυτο σου!!
αλλαξε η εικονα που εχεις για σενα οχι μονο σε εξωτερικο επιπεδο αλλ ΚΑΙ σε εσωτερικο!!
περιμενεις αλλα απο σενα κ οσο τα περιμενεις τοσο μπορεις κ τα επιτυγχανεις κ αυτο σε κανει να περιμενεις με μεγαλυτερη σιγουρια αλλα απο σενα!!
ζεις το αντιθετο του φαυλου κυκλου
ΜΠΡΑΒΟ φιλιππαρα!!!
πραγματικα θα πρεπει να εσσαι ΠΟΛΥ περηφανος για σενα!!!
11-01-2012, 17:47 #133
Εγω νομιζω οτι το ολο θεμα ειναι σαν ενα πουλι με τα 2 του φτερα.Το ενα φτερο λεγεται γνωση περι διατροφης κ το αλλο γνωση περι ψυχολογιας.Δηλ.η γνωση περι διατροφης περιλαμβανει μια ισσοροπημενη διατροφη στην οποια δε λιμοκτονει κανεις κ μπορει να κρατησει μακροπροθεσμα.Και η γνωση περι ψυχολογιας ειναι η αυτοπαρατηρηση των σκεψεων μας οταν πυροδοτειται μια κριση λαιμαργιας ωστε να ξερουμε τι κρυβεται κατω απο αυτην.Π.χ.νοιωθω μονος,θυμωμενος,πληττω,δεν μου αρεσει η ζωη μου,νοιωθω ανεπαρκης κ.λ.π.κ.λ.π.Νομιζω οτι κ τα 2 φτερα ειναι απαραιτητα για ισσοροπια.
23-01-2012, 16:58 #134
Μακάρι να αρκούσε η γνώση lessing, θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Το δύσκολο είναι η εφαρμογή...
Εγω δυσκολεύομαι το τελευταίο καιρό, δυσκολεύομαι αρκετά. Εδω και περίπου ένα μήνα πάνω από 2-3 μέρες συνεχόμενες στο πρόγραμμα μου δεν έχω βγάλει. Είμαι ικανοποιημένος μέν που ακόμα κι έτσι βάρος δε παίρνω γιατί σημαίνει οτι κάπου υπάρχει μια ισορροπία. Θα ήθελα να είμαι στη τελική ευθεία πια, το φινάλε όμως θα έχει αρκετά επεισόδια απ'ότι φαίνεται. Όλα καλά, δε παραπονιέμαι, νευριάζω όμως λίγο με τον εαυτό μου.
Anyway...
23-01-2012, 17:11 #135
Φίλιππε επειδή αρκετες φορές έχω φτάσει λίγο πριν το τέλος και κάθε φορά γυρνούσα πίσω και μάλιστα πιο πίσω , πιστευω οτι έχει να κάνει ότι λίγο πριν το τέλος ξεθαρεύουμε , νομίζουμε οτι το ελέγχουμε κι αφηνόμαστε . Μετά μας παίρνει η κατηφόρα κι άντε να σταματήσεις . Είναι σαν ν΄ανεβαίνουμε ένα σαθρό βουνό και λίγο πριν φτάσουμε στην κορυφή ξεχνιόμαστε , και μας παίρνει προσ τα πίσω κι άντε να ξανανέβεις .Αλλά και στην κορυφή να φτάσουμε πάλι η ισορροπία είναι ασταθής και πολυ εύκολα μπορούμε να κατρακυλήσουμε . Νομίζω και στην κορυφή να φτάσουμε πάλι θα σχοινοβατούμε σαν τον άπειρο σχοινοβάτη που λίγο να ξεχαστεί , πάει στα τάρταρα πάλι , απ την παχυσαρκία μπορεί να γλιτώσουμε , απ την ασταθή ισορροπία όχι .
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση