τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 15
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 15 of 427 FirstFirst ... 513141516172565115 ... LastLast
Results 211 to 225 of 6392
  1. #211
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Παιδια λατρευω ολους τους ολικης αλεσεως υδατανθρακες!!Ευγνωμωνω το Θεο η τη φυση που δημιουργησε τη βρωμη χα χα!Το μεγαλο μου ονειρο ειναι οταν χασω τα κιλα να σταματησω εντελως να τρωω πτωματα απο τα ζωακια δλδ.κρεας αλλα στην παρουσα επειδη θελει συνδιασμους για να γινει το ιδιο αμινοξυ της ζωικης πρωτεινης μου φαινεται λιγο δυσκολο.
    Παρεπιπτοντως ξερει κανεις πως φτιαχνονται τα κολυβα;Γιατι εβρασα σιταρι εβαλα διαφορα αλλα δεν βγηκε σαν εκεινα τα ωραια που μας δινουν στις κηδειες.:dork:

  2. #212
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Παιδια να προσθεσω οτι εχω κανει πολλες διαιτες στη ζωη μου και αυτη τη φορα εχω μεινει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΗ απο το ποσο δεν πειναω κ ποσο πληρης νοιωθω!
    Ζητω η σεροτονινη!!!:kiss:

  3. #213
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Λιγη ακομα θεωρια:Η καταναλωση φαγητου προκαλει παραγωγη γλυκοζης στο αιμα.Συγχρονως στο παγκρεας παραγεται μια ορμονη η ινσουλινη η οποια εχει την ικανοτητα να μεταφερει τη γλυκοζη απο το αιμα στα κυτταρα κ να την μετατρεπει σε ενεργεια.Ο παραπανω μηχανισμος διεξαγεται εξολοκληρου στο αιμα.Ταυτοχρονα πραγματοποιειται κ ενας αλλος μηχανισμος αυτη τη φορα στον εγκεφαλο.Η ινσουλινη που παραγεται στο παγκρεας μαζι με τη βοηθεια 3 αλλων θρεπτικων στοιχειων.
    1)αμινοξεα(που βρισκουμε τα μισα απαραιτητα στα γαλακτοκομικα προιοντα κ τα αλλα μισα στα πληρη δημητριακα)
    2)βιταμινη Σε που χρησιμοποιειται ως καταλυτης(που αφθονει στα λαχανικα,τα φρουτα κ τους φρεσκους χυμους)και
    3)βιταμινες του συμπλεγματος Β κ κυριως βιταμινη Β6(πυριδοξινη)(που βρισκουμε στα πληρη δημητριακα.στους αψητους ξηρους καρπους.κ.α.)παραγουν στον εγκεφαλο μια ουσια,τη Σεροτονινη,η οποια ειναι υπευθυνη για 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.Η μια ειναι η ΨΥΧΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ Κ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ στον οργανισμο κ η αλλη το ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΟΡΕΣΜΟΥ, δηλαδη με απλα λογια το χορτασμα.
    Το παραπανω συστημα παραγωγης Σεροτονινης ειναι διαταραγμενο στα ατομα που εχουν κανει πολλες προσπαθειες να χασουν βαρος,μακροχρονιες διαιτες κ κυριως ανορθοδοξες διαιτες.Για να επανελθει σε φυσιολογικη λειτουργια το συστημα μηχανισμου Πεινας κ Κορεσμου απαιτουνται περισσοτερο απο 2 μηνες σωστης διατροφης.
    Οταν η παραγωγη Σεροτονινης ειναι μειωμενη προκαλουνται στο ατομο δυσαρεστα συμπτωματα οπως νευρα,αυπνια,αγχος,στρες,πα ρατεταμενη πεινα.Στην αντιθετη περιπτωση οταν καποιος εχει καταναλωσει διλπασια ποσοτητα φαγητουτοτε ως συνεπεια εμφανιζεται αυξημενη παραγωγη Σεροτονονης και παλι εχουμε διαταραχη η οποια εκδηλωνεται με υπνηλια,κακη διαθεση και καταθλιψη.Ταυτοχρονα η περισσεια γλυκοζης στο αιμαμεταφερεται κ αποθηκευεται στα λιποκυταρα.
    Ολες οι πρωτεινικες διαιτες,οι διαιτες μονοφαγιας,οι διαιτες με υποκαταστατα γευματος συμβαλλουν στην πληρη αποδιοργανωση του συγκεκριμενου μηχανισμου,δλδ.το στομαχι ειναι χορτατο αλλα το μυαλο πειναει.

  4. #214
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Posts
    1,698
    Originally posted by lessing

    Παρεπιπτοντως ξερει κανεις πως φτιαχνονται τα κολυβα;Γιατι εβρασα σιταρι εβαλα διαφορα αλλα δεν βγηκε σαν εκεινα τα ωραια που μας δινουν στις κηδειες.:dork:
    βράζεις το σιτάρι όχι νιανιά να κρατάει λίγο και το απλώνεις να στεγνώσει,συνήθως το βράζουν από το προηγούμενο βράδυ.Μετά το ανακατεύεις με λίγη άχνη ζάχαρη,καρύδια,αμύγδαλα,ρό� �ια,λίγο μαιντανό,τριμμένη φρυγανιά ή τέλος πάντων ότι από όλα αυτά θέλεις επίσης να συμφωνήσω πως τα κόλυβα είναι πολύ μιάμ μιάμ :smilegrin:

  5. #215
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    663
    Originally posted by lessing
    Λιγη ακομα θεωρια:Η καταναλωση φαγητου προκαλει παραγωγη γλυκοζης στο αιμα.Συγχρονως στο παγκρεας παραγεται μια ορμονη η ινσουλινη η οποια εχει την ικανοτητα να μεταφερει τη γλυκοζη απο το αιμα στα κυτταρα κ να την μετατρεπει σε ενεργεια.Ο παραπανω μηχανισμος διεξαγεται εξολοκληρου στο αιμα.Ταυτοχρονα πραγματοποιειται κ ενας αλλος μηχανισμος αυτη τη φορα στον εγκεφαλο.Η ινσουλινη που παραγεται στο παγκρεας μαζι με τη βοηθεια 3 αλλων θρεπτικων στοιχειων.
    1)αμινοξεα(που βρισκουμε τα μισα απαραιτητα στα γαλακτοκομικα προιοντα κ τα αλλα μισα στα πληρη δημητριακα)
    2)βιταμινη Σε που χρησιμοποιειται ως καταλυτης(που αφθονει στα λαχανικα,τα φρουτα κ τους φρεσκους χυμους)και
    3)βιταμινες του συμπλεγματος Β κ κυριως βιταμινη Β6(πυριδοξινη)(που βρισκουμε στα πληρη δημητριακα.στους αψητους ξηρους καρπους.κ.α.)παραγουν στον εγκεφαλο μια ουσια,τη Σεροτονινη,η οποια ειναι υπευθυνη για 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.Η μια ειναι η ΨΥΧΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ Κ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ στον οργανισμο κ η αλλη το ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΟΡΕΣΜΟΥ, δηλαδη με απλα λογια το χορτασμα.
    Το παραπανω συστημα παραγωγης Σεροτονινης ειναι διαταραγμενο στα ατομα που εχουν κανει πολλες προσπαθειες να χασουν βαρος,μακροχρονιες διαιτες κ κυριως ανορθοδοξες διαιτες.Για να επανελθει σε φυσιολογικη λειτουργια το συστημα μηχανισμου Πεινας κ Κορεσμου απαιτουνται περισσοτερο απο 2 μηνες σωστης διατροφης.
    Οταν η παραγωγη Σεροτονινης ειναι μειωμενη προκαλουνται στο ατομο δυσαρεστα συμπτωματα οπως νευρα,αυπνια,αγχος,στρες,πα ρατεταμενη πεινα.Στην αντιθετη περιπτωση οταν καποιος εχει καταναλωσει διλπασια ποσοτητα φαγητουτοτε ως συνεπεια εμφανιζεται αυξημενη παραγωγη Σεροτονονης και παλι εχουμε διαταραχη η οποια εκδηλωνεται με υπνηλια,κακη διαθεση και καταθλιψη.Ταυτοχρονα η περισσεια γλυκοζης στο αιμαμεταφερεται κ αποθηκευεται στα λιποκυταρα.
    Ολες οι πρωτεινικες διαιτες,οι διαιτες μονοφαγιας,οι διαιτες με υποκαταστατα γευματος συμβαλλουν στην πληρη αποδιοργανωση του συγκεκριμενου μηχανισμου,δλδ.το στομαχι ειναι χορτατο αλλα το μυαλο πειναει.
    Επισης να προσθεσουμε τη διαταραχη σε ατομα που παιρνουν ssri's (ορισμενα αντικαταθλιπτικα) επειδη οδηγουν στη σταδιακη απευαισθητοποιηση των υποδοχεων σεροτονινης. Ειναι κατι αναλογο με αυτους που παρουσιαζουν ινσουλινοαντισταση. Επιπλεον, οι συνδιασμοι που περιγραφεις βοηθουν και στην εξισορροπιση του σακχαρου σου μεσα στην ημερα χωρις μεγαλες αυξομειωσεις. Μεγαλη αυξομειωση = περισσεια ινσουλινης στο αιμα κατα τη διαρκεια του υπογλυκαιμικου rebound = μεγαλυτερος ρυθμος λιπογενεσης. Γτ η ινσουλινη εκτος απο τη σεροτονινη και τη μεταφορα γλυκοζης ειναι και υπευθυνη για την εναρξη της διαδικασιας λιπογενεσης.

  6. #216
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    663
    Originally posted by aggeloydaki
    Originally posted by lessing

    Παρεπιπτοντως ξερει κανεις πως φτιαχνονται τα κολυβα;Γιατι εβρασα σιταρι εβαλα διαφορα αλλα δεν βγηκε σαν εκεινα τα ωραια που μας δινουν στις κηδειες.:dork:
    βράζεις το σιτάρι όχι νιανιά να κρατάει λίγο και το απλώνεις να στεγνώσει,συνήθως το βράζουν από το προηγούμενο βράδυ.Μετά το ανακατεύεις με λίγη άχνη ζάχαρη,καρύδια,αμύγδαλα,ρό� �ια,λίγο μαιντανό,τριμμένη φρυγανιά ή τέλος πάντων ότι από όλα αυτά θέλεις επίσης να συμφωνήσω πως τα κόλυβα είναι πολύ μιάμ μιάμ :smilegrin:
    ισως η κρυσταλικη ζαχαρη ή η μαυρη να ειναι λιγο καλυτερη γτ η αχνη λασπωνει

  7. #217
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Posts
    1,698
    σπέις μου αν το σιτάρι έχει στεγνώσει είναι οκ και η άχνη ,βασικά και χωρίς καθόλου ζάχαρη μια χαρά είναι αααα επίσης αν θέλουμε βάζουμε και λίγο σουσάμι καβουρδισμένο ή άνευ !

  8. #218
    1 αυγο , 1 φετα ψωμι , 1 ποτηρι χυμο
    Μπριζολα με χυλοπιτες κοκκινιστες , ντοματοσαλατα
    1 μπανανα , 3 καρυδια
    Τοστ με νουνου 11% και παιδικη παριζα , ντοματοσαλατα

  9. #219
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    663
    Originally posted by aggeloydaki
    σπέις μου αν το σιτάρι έχει στεγνώσει είναι οκ και η άχνη ,βασικά και χωρίς καθόλου ζάχαρη μια χαρά είναι αααα επίσης αν θέλουμε βάζουμε και λίγο σουσάμι καβουρδισμένο ή άνευ !
    Σουσαμι απαραιτητο για μένα!!! Καβορδισμενο και μετα κοπανημενο στο γουδι να βγαλει ολες τις μυρωδιες του

  10. #220
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,527
    θε λεγα να μην το βρασεις αποβραδις παντως , γιατι θα χασεις κιλακια καπως πιο γρηγορα απ το αναμενομενο.... οχι με πολυ ευχαριστο τροπο ομως...
    το βραζουνς αποβραδις οταν προκειται για καζανια κ ειναι δυσκολο να στραγγιξει...
    εκτος απο τριμμενους ξηρους καρπους μπορεις να βαλεις κ λιγη τριμμενη φρυγανια , οπωσδηποτε κανελα,ζαχαρη κρυσταλλικη ψηφιζω κι εγω,καβουρντισμενο σουσαμι κ αν δεν εχεις γουδι κανει κ το μπλεντερακι,ααααα, φυσικα λιγο αλατακι (ΛΙΓΟ!!)....μμμμμ...αυτα θυμαμαι τωρα ..

  11. #221
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    663
    απαραιτητα επισης ροδι και λιγο μαιντανο

  12. #222
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,527
    και για να ανακεφαλαιωσουμε η μειωμενη σεροτονινη οδηγει στο φαγητο ε?
    (επισημαινω......:P)

  13. #223
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    663
    Ο μηχανισμος της πεινας ειναι απο εκεινους τους βιολογικους μηχανισμους με τεραστιο βιοχημικο υποβαθρο αλλα σχεδον απολυτη συναισθηματικη εκφραση. Δηλ. ενω μπορει να συμβαινουν ολα αυτα με την ινσουλινη, τη σεροτονινη κτλ εμεις αυτο που καταλαβαινουμε στο τελος ειναι απλα εκνευρισμος, κοπωση, ελλειψη αυτοσυγκεντρωσης. Ελλειψη σεροτονινης λοιπον οδηγει σε αυτα. Ελλειψη σε πολλααααα αλλα οδηγουν στην πεινα και αν φτασουμε να δουμε και την αναζητηση τροφης τοτε μπαινουν ακομα περισσοτεροι παραγοντες

  14. #224
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,527
    λιγο το χεις εσυ να νιωθεις εκνευρισμο, κοπωση κ ελλειψη αυτοσυγκεντρωσης?
    κ αν ειχες μια ελπιδα να αντιμετωπισεις την ελλειψη των πολλωωωωωωωων αλλων, μαλλον τη χανεις ...

  15. #225
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    663
    Καθολου λιγο..Ειναι βασικο σημαδι για την αναζητηση τροφης.. Αλλα εχει την παγιδα να μπερδευομαστε με αλλα πραγματα που μας προκαλουν τα αντιστοιχα συναισθηματα..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •