Results 2,506 to 2,520 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
15-03-2012, 10:27 #2506
Originally posted by mariafc
φιλενάδα καλημέρα. Μια χαρά σε βρισκω. Εχεις αυξησει πολύ το φαγητό σου. Ασχετα με διάδες και τριάδες νομιζω εχεις βρει τη φόρμα σου ξανα.
Για να δουμε..
- 15-03-2012, 10:38 #2507
Μαγδαλένα μου αν δεν το μπορείς το φρούτο προς το παρόν δεν πειράζει, το μόνο που θα σου πρότεινα να έχεις πιο πολύ στο νου σου είναι στα κυρίως γεύματα σου να τρως απαραίτητα πρωτεΐνη. Αν δεν μπορείς το κρέας και σου κάθεται βαρύ, φάε τυρί ή ψάρι ή γάλα ανάλογα με το γεύμα. Αλλά να φροντίζεις να έχεις κάτι ζωικό ώστε να δυναμώσει το σώμα σου
στο πρωινό σου, στο μεσημεριανό σου και στο βραδινό. Να ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να τρως μεγάλες ποσότητες αρκεί να κάνεις τους συνδυασμούς ώστε να παράγεται η πολυπόθητη σεροτονίνη για να είσαι χαρούμενη και να μπορεί το σώμα σου να αξιοποιήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που του δίνεις. Το να έχεις ποικιλία στην διατροφή σου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τρως πολύ
. Βέβαια επειδή δεν ξέρω και την ιστορία σου δεν μπορώ να είμαι σίγουρη αν όλα αυτά μπορείς σε αυτή τη φάση να τα κάνεις. Βοήθησε με αν έχεις γράψει κάπου για την διαταραχή σου να πάω να διαβάσω για να σε γνωρίσω καλύτερα
15-03-2012, 11:10 #2508
Ελάκι τι ηταν ρε η χτεσινή σου μέρα. Μου τρεχουν σαλάκια στο πληκτρολόγιο κοπελιά. Μου δωσες φοβερη ιδεα για βραδυνο. Πωπω αναστενάζω σου λέω.
Ασε μακαρι ολες τις μερες να τηρουσαμε και να καναμε αυτα που πρεπει αλλα ελα που ειμαστε και άνθρωποι και μπαινει το διαβολάκι μέσα μας.
Οσο για τον ανθοτυρο Ελάκι τι να σου λεω. Καλα εγω ειμαι γενικα του γαλακτοκομικου η μανα μου μου λεει οτι πρεπει να παντρευτω τυρεμπορα. Ο χτεσινος ομως ήταν ενα ποιημα. Φρεσκότατος. Μετα το ποπ δεν εχει στοπ λεμε.
15-03-2012, 11:12 #2509
Originally posted by mariafc
Οσο για τον ανθοτυρο Ελάκι τι να σου λεω. Καλα εγω ειμαι γενικα του γαλακτοκομικου η μανα μου μου λεει οτι πρεπει να παντρευτω τυρεμπορα. Ο χτεσινος ομως ήταν ενα ποιημα. Φρεσκότατος. Μετα το ποπ δεν εχει στοπ λεμε.
15-03-2012, 11:42 #2510
Λοιπόν να σας πω συνταγή για τα μακαρόνια με το κοτόπουλο και τα λαχανικά!
Είχα αγοράσει από κατάστημα βιολογικών στριφτό μακαρονάκι Ζέας το οποίο θέλει τελικά λιγότερο βράσιμο από τα συμβατικά μακαρόνια κατά την άποψη μου. 5' βράσιμο είναι αρκετά!
Συγκεκριμένα χρησιμοποίησα αυτά τα ζυμαρικά http://www.ebio.gr/index.php?act=viewProd&productId=511
Αφού τα έβρασα (250γρ το μισό σακούλι) σε αλατισμένο νεράκι, τα σούρωσα και τα πασπάλισα με λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη και αποξηραμένο σκόρδο. Τα ανακάτεψα και ήταν από μόνα τους πεντανόστημα!
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι (1κ.σ.) έριξα ένα μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο και το τσιγάρισα ελαφρώς και 500γρ περίπου στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομματάκια. Ενώ ψηνόταν το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμυδάκι έριξα σως σόγιας περίπου 6 κουταλιές της σούπας (μου αρέσει η σόγια!), πάπρικα (κόκκινο γλυκό πιπέρι) και ρίγανη και τα άφησα λίγο να πάρουν μία βράση. Προς το τέλος έριξα 2κ.γ. μουστάρδα και έσβησα το κοτόπουλο με ένα ποτηράκι λευκό κρασί. Στο πλάι είχα ήδη ψιλοκκομένα μία κόκκινη πιπεριά, λίγα μανιτάρια, μία πράσινη σκούρα πιπεριά μεγάλη και μία μικρή ντομάτα. Τα έριξα όλα πανω από το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και έκλεισα το καπάκι για να πάρουν και αυτά μία βράση. Προς το τέλος πρόσθεσα λίγο νεράκι για να γίνει περισσότερο το ζουμάκι στο οποίο είχα αραιώσει 2κ.γ. κορν φλαουρ για να δέσει η σάλτσα. Αφού πήραν όλα μαζί μία βράση ακόμη και χύλωσε το ζουμάκι το έβγαλα από το μάτι και πρόσθεσα και 2κ.σ. ελαιόλαδο. Τα κρεμμύδια είχαν καραμελώσει από την σόγια και η σάλτσα είχε μία απίστευτη γεύση!
Μου βγήκαν τρεις μερίδες φαγητού έτσι και ήταν πραγματικά πεντανόστιμο φαγητό! Με ελάχιστο λάδι και ελάχιστο αλάτι! Σημειωτέον στο κοτόπουλο δεν έβαλα καθόλου αλάτι γιατί η σόγια είναι αλμυρή από μόνη της. Παιδιά δοκιμάστε το θα πάθετε ντελίριο, εγώ με 2 φλιτζάνια ζυμαρικά και το 1/3 περίπου από το κοτόπουλο με τα λαχανικά και με 2κ.σ. γραβιέρα χόρτασα απίστευτα! Και εγώ δεν χορταίνω εύκολα.
15-03-2012, 11:52 #2511
ΖΕΑ
Η Ζέα είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο. Δείγματά του έχουν βρεθεί σε ανασκαφές προϊστορικών οικισμών σε όλο τον ελλαδικό χώρο, με παλαιότερο αυτό της Μικράς Ασίας που χρονολογείται στα 12.000 χρόνια π.χ.
Αναφέρεται και ως Ζειά, βρίζα
Χαρακτηρίζεται από "al dente" υφή και καρποειδή γεύση, είναι χορταστική και ευκολοχώνευτη.
Οι έρευνες έδειξαν ότι η Ζέα περιέχει 40% περισσότερο μαγνήσιο από τα άλλα δημητριακά. Το μαγνήσιο επιπλέον ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού. Περιέχει δε υψηλά ποσοστά του αμινοξέος λυσίνη που καθιστά τα ζυμαρικά που παράγονται από τη Ζέα, ιδιαίτερα εύπεπτα.
Μονο ολικής άλεσης πλουσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες (κυρίως του συμπλέγματος Β) και μεταλλικά στοιχεία.
Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα προϊόντα ολικής άλεσης έχουν επίσης και προβιοτικές ιδιότητες.
Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε προβιοτικά έχει συσχετισθεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου και άλλων νόσων του γαστρεντερικού, αλλά και με μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.
Τα δημητριακά Ζεας συμβάλλουν στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι απορροφώνται αργά και απελευθερώνουν μικρή ποσότητα γλυκόζης στο αίμα. Ετσι, μαζί με τις φυτικές ίνες, αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού και διατηρούν το αίσθημα της πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ρυθμίζουν καλύτερα τη γλυκόζη στο αίμα, με αποτέλεσμα να αποτελούν όπλο στην πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη.
15-03-2012, 11:57 #2512
Καλημερα τρελοκοριτσα!!
δεν μπορω να στειλω υ2υγιατι??? εχω διαγραψει απο χθες καμια 15ρια μηνυματα κ ακομα μου λεει οτι πρεπει να σβησω κι αλλα! δλδ τοσο καιρο πως εστελνα?? θα μας τρελανει?
ωραιες διατροφες ολες σας, μπραβο μπραβο!!
πριν λιγο ετρεξα και μετα εφαγα 3 ακτινιδια + λιγο μελι + λιγο κεφιρ. οκ μετα εβγαλα απτο φουρνο το φαι, εκανα κανα 15λεπτο αλλες δουλειες και μου καρφωθηκε οτι ηθελα να φαω κι αλλο. και τσιμπησα ενα πρασινο μηλο, το φαγα ολο και μετα εφαγα και 2 κριθινα! σταματησα χωρις να το θελω, ακομα πειναω! αμαν ρε γαμωτο! ευτυχως δεν εχω φουσκωσει καθολου γιατι υθα μου μπαιναν ιδεες στο ηλιθιο κεφαλι μου! χθες ηταν η τελευταια μερα απτα ντουφαστον, αν δεν μου ρθει η περιοδος, θα γινει χαμος!!
15-03-2012, 12:04 #2513
Καλημέρα Αγγελάκι μου! ρε συ μπορεί από τα χάπια να σου άνοιξε η όρεξη χαλάρωσεεεε!
Δεν έφαγες πολύ βρε, 3 φρούτα, κεφίρ, μέλι , 2 παξιμάδια οκ γεύμα κανονικό και ελαφρύ! Στο κάτω κάτω έχεις δει ότι τέτοιες τροφές δεν σε παχαίνουν, άκου το σώμα σου κάτι χρειάζεται μην του το στερείς και κυρίως μην έχεις τύψεις! Και εγώ υπάρχουν μέρες που πεινάω σα λύκος και επειδή καταπιέζομαι μετά από κάνα 2 μέρες ξεσπάω σε υπερφαγικό... εμ αυτά παθαίνουμε άμα καταπιεζόμαστε! Συμβουλή δική σου, ήρθε η ώρα να στην δώσω πίσω, φάε στο επόμενο γεύμα σου μια γερή δόση πρωτεΐνης
.
Όσο για τα u2u πήγαινε στον κάδο απορριμάτων σου και άδειασε τον. Όταν σβήνεις τα μηνύματα δεν φεύγουν από το ταχυδρομείο σου αποθηκεύονται στον κάδο προσωρινά μέχρι να τα σβήσεις και από εκεί. Κάντο και αυτό και δες αν λειτουργεί μετά
15-03-2012, 12:08 #2514
Ελη σουπερ!!!! θα παω να παρω αλευρι ζεας τωρα να κανω κανα παξιμαδι, γιατι αν μεινω σπιτι ολο και κατι θα ξαναφαω!
να σε ρωτησω..απο σιδηρο καλα εισαι???φεριτινη,αιματοκριτ η,γενικα?
15-03-2012, 12:09 #2515
ρε πεθανε η αντζελινα τζολι?? η ηταν ενα κακογουστο αστειο??
15-03-2012, 12:11 #2516
Originally posted by ~aggelaki~
Ελη σουπερ!!!! θα παω να παρω αλευρι ζεας τωρα να κανω κανα παξιμαδι, γιατι αν μεινω σπιτι ολο και κατι θα ξαναφαω!
να σε ρωτησω..απο σιδηρο καλα εισαι???φεριτινη,αιματοκριτ η,γενικα?
15-03-2012, 12:13 #2517
εσυ αν εισαι καλα απο σιδηρο! οχι η ζεα.. τα ζυμαρικα οχι δεν εχουν..
15-03-2012, 12:16 #2518
:lol: α καλά χάζεψα και διαβάζω ότι να ναι! :lol:
Ναι ρε συ μπόμπα είμαι! Ο αιματοκρίτης μου είναι υψηλός κιόλας και καλό είναι να δίνω αίμα συχνά πυκνά αν και έχω να δώσω από τον Αύγουστο και από σίδηρο ποτέ μου δεν είχα πρόβλημα. Γιατί ρωτάς;
15-03-2012, 12:18 #2519
Originally posted by ~aggelaki~
ρε πεθανε η αντζελινα τζολι?? η ηταν ενα κακογουστο αστειο??
15-03-2012, 12:31 #2520
α ωραια τοτε! για τον αιματοκριτη σου το λεω-οχι για τη τζολι!- απλα εγω που δεν εχω υψηλο,μαλλον χαμηλο τον λες αφου δεν ετρωγα και για πολυ καιρο κρεας , προσεχω παντα οταν τρωω κρεας η ψαρι να μην τρωω ταυτοχρονα κατι που περιεχει πολυ ασβεστιο οπως το τυρι γιατι απορροφιεται το ασβεστιο και οχι ο σιδηρος.. αλλα αφου εισαι κομπλε κανε τους συνδυασμους που σου αρεσουν!
βλεπω για τα φυτικα πηλινγκ τωρα.. ρε αυτα γινονται δλδ ακομα και αν εχεις ακμη? δεν ειναι επιφοβη μια μολυνση? η αοσθητικος εννοειται οτι θα μου πει οτι ειναι πολυ καλη μεθοδος και με σιγουρο αποτελεσμα.. θα παω να κανω παλι και εναν υπερηχο για να ξαναδουμε αν εχω η οχι πολυκυστικες..εχω παει σε ποσους γοατρους, ο ενας το μακρυ του , ο αλλος το κοντο του μου ελεγε..
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή