Results 2,686 to 2,700 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
20-04-2012, 15:33 #2686
Χρόνια πολλά και από εμένα! Χριστός Ανέστη!
Μαγδαλένα μου αν και πήγα στην Ναύπακτο δεν επιδίωξα συνάντηση μιας και ο χρόνος μας αποδείχθηκε πολύ περιορισμένος. Επιφυλάσσομαι για το μέλλον, μιας και οι βόλτες μας προς την Ναύπακτο θα είναι συχνές τώρα που καλοκαιριάζει.
Με την διατροφή μου όλα καλά και σταθερά, έκανα ένα διάλυμα με φαγοπότι όπως ήταν αναμενόμενο τις γιορτές αλλά το ευχαριστήθηκα πολύ χωρίς τύψεις. Έχασα και ένα κιλό προ εορτών το οποίο κατάφερα και διατήρησα. Μπήκα με άνεση στο παλιό μου τζιν πλέον και κοιτάω το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία όσο αφορά την διατροφή μου και την διαχείριση του βάρους μου.
Το ψαράκι μου είναι επίσης καλύτερα και ευτυχώς την έβγαλε καθαρή από την αρρώστια που πέρασε. Τώρα είναι ζωηρό και του επανήλθε επιτέλους και η όρεξη που τον τελευταίο καιρό ήταν απίστευτα μειωμένη.
Αυτά προς το παρόν, πάω για καφέδιασμα. Σας φιλώ και εύχομαι να μου είστε όλες καλά!
- 23-04-2012, 18:51 #2687
Eληηηηηηηηη!!!!!!!:kiss::kiss::kiss::kis s::kiss::kiss::kiss:
23-04-2012, 18:53 #2688
πως εισαι ψυχη μου?? εγω παω καλα!! διαθεση ανεβασμενη, καλυτερη σχεση με τον εαυτο μου.. μου ηρθε σημερα και περιοδος!!
24-04-2012, 16:36 #2689
ΩΩΩΩΩΩΩωωωωωω :bouncing::bouncing::bouncing::bouncing: τι χαρά!!!!!
Αγγελάκι μου μου λείψατε!!!! Πόσο χαίρομαι για την ευχάριστη αυτή εξέλιξη! Έστω και με χάπια είμαι σίγουρη ότι είναι κάτι που αξίζει γιορτής και πανηγυρισμού! Ξεκινάμε αντισυλλιπτικά λοιπόν ε; ʼντε με το καλό εύχομαι και στην σταθεροποίηση! Αν είσαι καλά και τρεύεσαι σωστά δεν έχεις τίποτα τα φοβηθείς, όλα μετά είναι θέμα χρόνου και καλής ψυχολογίας!
Είμαι και εγώ καλά, πολύ καλά θα έλεγα. Συνεχίζω ακάθεκτη την διατροφή μου με τα τριωράκια μου και τις τριάδες μου και ας έκανα τις ελεύθερες μέρες μου μέσα στις γιορτές. Νιώθω ορεξάτη και έχω πολύ ενέργεια και καλή διάθεση αυτές τις μέρες. Το σημαντικότερο που έχω παρατηρήσει αυτόν τον καιρό είναι η μείωση της όρεξης μου το βράδυ και γενικότερα η αίσθηση του κορεσμού με το φαγητό που έρχεται πιο γρήγορα και με μικρότερες ποσότητες φαγητού. Έχω και λιγότερες υπογλυκαιμίες από ποτέ και αυτό μου δίνει δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον. Νιώθω έτοιμη να προχωρήσω σε απώλεια βάρους, με χαλαρούς πάντα ρυθμούς και χωρίς πίεση!
Δεν νιώθω την ανάγκη να γράψω αυτά που τρώω αν και το προσωπικό μου ημερολόγιο το συμπληρώνω από ανάγκη μόνο για καλή συνεργασία με τον διαιτολόγο μου. Νιώθω να έχω εγκαταστήσει για τα καλά τις νέες μου συνήθειες και πλέον έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση από ποτέ!
24-04-2012, 16:38 #2690
Αυτή η διατροφή μου έχει αλλάξει τη ζωή! Πραγματικά νιώθω τυχερή που βρήκα επιτέλους τον τρόπο όχι μόνο για να αδυνατίσω οριστικά αλλά κυρίως για να έχω καλύτερη ποιότητα ζωής και ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες!
25-04-2012, 22:15 #2691
κι εμενα Ελη μου μου εχει αλλαξει τη ζωη!!
βεβαια ακομα το σωμα μου ενω ολοι μου λενε οτι ειναι πολυ ωραιο, εγω δεν το βλεπω ετσι.. η το βλεπω σπανια.. κοιταω κλασικα με μεθυντικο φακο την κοιλια μου και τη βλεπω τεραστια και ξερω οτι κανω λαθος αλλα δεν μπορω να το ευχαριστηθω..-το σωμα μου- αντι να χαιρομαι και να το βλεπω ομορφο προτιμω να το ξεχναω και να πορευομαι σαν να μη με νοιαζει και πολυ για το πως ειναι, για να μη μου χαλαει τη διαθεση αλλα οταν με αντικρυζω δεν μου αρεσω..:sniffle: χθες ημουν ολη μερα Θεσσαλονικη, ορκιζοταν η κολλητη μου και το γλεντουσαμε ολη μερα.. περασαμε σουπερ.. ομως το βραδυ επειδη ξεβιδωθηκαμε στο χορο οταν γυρισαμε σπιτι καταλαβα οτι με πονουσε το γονατο μου και ειχε πρηστει παρα πολυ.. ειχα κανει εγχειρηση μηνισκου πριν κανα 2 χρονια και ειναι ευαισθητο γενικα.. και φαντασου φορουσα αθλητικα! ακομα ειναι πρησμενο και με ποναει και τρελαινομαι..δεν θελω να ξαναχρειαστει να κανω εγχειρηση.. αυτα..
26-04-2012, 11:31 #2692
Αγγελάκι μου περαστικά στο γονατάκι σου. Βάζε πάγο και ξεκούραζε το όσο μπορείς. Χαίρομαι που περνάς καλά και που άρχισες να ξεμυτίζεις
. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο φάρμακο από τον ήλιο.
Κρίμα που ακόμη δεν αναγνωρίζεις την ομορφιά του σώματος σου. Προσπάθησε να το δουλέψεις περισσότερο αυτό το κομμάτι και είμαι σίγουρη ότι θα δεις σταδιακά βελτίωση. Είναι μεγάλο κομμάτι η εικόνα σώματος και εξαρτάται από τόσα πολλά που δεν είναι εύκολο να την βελτιώσουμε. Θεωρώ ότι η διατροφή που κάνεις σίγουρα θα σε έχει βοηθήσει και σε αυτό το κομμάτι, όπως και εμένα άλλωστε, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να παλέψεις με το ψυχολογικό που είναι μεγάλο θέμα. Στην 10ετία των 20 και κάτι είχα και εγώ τραγική εικόνα σώματος και ας είχα πολύ καλύτερο σώμα από ότι έχω τώρα. Παρόλα αυτά εστίαζα στα αρνητικά μου, στο στομάχι μου, στις ραγάδες μου, στην χαλαρότητα και δεν κοιτούσα το σύνολο που ήταν πολύ όμορφο. Τώρα πια είμαι καλύτερα και ήρθε με την συμφιλίωση με τον εαυτό μου και με την πεποίθηση ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Συνέβαλε πολύ και ο σύντροφος μου σε αυτό μιας και μου γκρέμισε πολλές ανασφάλειες.
Είμαι σίγουρη ότι όταν θα βρεις και εσύ έναν άνθρωπο να σε αγαπήσει για αυτό που είσαι και να σε νοιάζεται θα σε βοηθήσει ακόμη περισσότερο να ξεπεράσεις τις ανασφάλειες σου. Προς το παρόν όμως έχεις να κάνεις προσωπική δουλίτσα με τον εαυτό σου και χαίρομαι που το προσπαθείς, διαβάζεις τα αδύναμα σημεία σου και τα δυναμώνεις. :kiss:
26-04-2012, 19:06 #2693
Γεια σας κορίτσια, ευχαριστα διαβαζω..αγγελάκι μου ξεκίνησες αντισυλληπτικά και μάλιστα σου ηρθε και περίοδος? μπραβο κουκλα μου.. εισαι σε καλό δρομο, αυτό ειναι ενα βημα για την επίλυση του προβλήματος.
Ελληηη.. τι κανεις? πως εισαι? εξω εχει απίστευτο ήλιο.. μου αρεσει πολύ να περπαταω τωρα που εχει καλές μερες..
26-04-2012, 21:19 #2694
Καλησπέρα Μαγδαλενάκι μου! Καλά είμαι και εγώ
Περνάω μία καλή εβδομάδα με θετική ψυχολογία και υψηλό ηθικόν :roll:
Ήταν η εβδομάδα των μποτέ και έτσι με αφορμή τη γιορτή μου που ήταν την Τρίτη πήρα δωράκια και έκανα μποτέ! Χθες μανικιούρ - πεντικιούρ, σήμερα κομμωτήριο και πήρα και βαφές να βάψω τα μαλλάκια μου και μάλιστα σε χάλκινες αποχρώσεις. Ο ήλιος λάμπει και εδώ και μου φτιάχνει απίστευτα το κέφι! Όλο στην βόλτα θέλω να είμαι! Αλλά και σπίτι όταν είμαι κανω τις δουλίτσες μου με όρεξη και καλή διάθεση. Από διατροφή σούπερ παρόλο που είχαμε και Πάσχα.
ʼντε να γράψω τα σημερινά μου έτσι για το καλό μπας και πάρουμε μπρος χιχιχιχιχιunk:
Πρωινό 9.00
1 φλιτζάνι κεφίρ, 1 τοστ με τυρί, 1/2 μπανάνα
Πρόγευμα 12.00
1/2 ποτήρι χυμός φρέσκος πορτοκάλι
1 μακαντέμια
Μεσημέρι 14.00
Μαρουλοσαλάτα με τοματίνια και κουκουνάρι
Γαλοπούλα ψητή, 1 φλιτζάνι ρύζι και λίιιγο λουκάνικο ψητό
Απόγευμα 19.00
1/2 ποτήρι χυμός φρέσκος πορτοκάλι
1 κ.σ. ξηροί καρποί
Βράδυ 22.00
Λέω να φάω μία αράβικη πίτα με λαχανικά και ένα ψητό μπιφτεκάκι
Αυτά από εμένα.
Κάπως έτσι κινούνται οι μέρες μου αυτόν τον καιρό και νιώθω πολύ καλά, επιτέλους ξεκόλλησε και η ζυγαριά και με έδειξε 2 κιλά μείον αυτό το μήνα! Γιούπιιιιι!
Έχω παραμελήσει λίγο το γυμναστήριο αυτόν τον καιρό γιατί έπεσαν πολλά αλλά από χθες το ξεκίνησα πάλι και αυτό. Πρώτη μέρα ζούμπα μετά από 3 βδομάδες και τα έφτυσα. Αχχχχ καλά λένε άμα το αφήνεις σε αφήνει :P
26-04-2012, 21:33 #2695
Έλλη μου διαβάζω τα όσα γράφεις κ μου μεταδίδεις τη θετική ενέργεια κ η διατροφή σου σούπερ!
:thumbup::thumbup::thumbup: για τα κιλάκια!
Εμένα με έχουν πιάσει τα ντάουν μου επειδή περνάει ο καιρός κ δεν τα καταφέρνω, πέρασε ακόμα ένας χειμώνας κ εγώ τίποτα κ αυτό με ρίχνει πολύ μα πάρα πολύ, απο αύριο θα ξαναρχίσω τα τρίωρα μπας κ μου φτιάξει η διάθεση γιατί δεν πάει άλλο!!!!
Ευτυχώς που υπάρχει αυτή η διατροφή κ παίρνω δύναμη πως ίσως τα καταφέρω κάποια στιγμή, διαφορετικά η απογοήτευση μου θα ήτανε πολύ μεγαλύτερη!
Α κ το ευχάριστο μάλλον σε δυο βδομάδες θα ξεκινήσω κ πάλι το διαιτολόγο!!!!!!!!:spin:
26-04-2012, 21:40 #2696
Έλενακι μου το μυστικό είναι να μην το βάζεις κάτω. Ότι και να κάνεις, ότι και να σου συμβαίνει να προσπαθείς να τηρείς τα τρίωρα και τις τριάδες. Και εγώ από τον προηγούμενο χειμώνα το παλεύω αλλά δεν το βάζω κάτω, εκεί επιμένω, που θα πάει θα δω αποτέλεσμα έλεγα και ας έχανα το κουράγιο μου και ας απογοητευόμουν δεν σταματούσα, και ας έτρωγα παραπάνω και πάλι δεν σταματούσα... και να που τώρα δειλά δειλά αρχίζω να βλέπω το φως στο τούνελ. Μην τα παρατάς αξίζει να επιμείνεις
26-04-2012, 21:43 #2697
Originally posted by break
Α κ το ευχάριστο μάλλον σε δυο βδομάδες θα ξεκινήσω κ πάλι το διαιτολόγο!!!!!!!!:spin:
27-04-2012, 13:17 #2698
Καλημέρα!
Ταλαιπωρούμαι κι εγώ πολλά χρόνια με δίαιτες, με συνεχή υπερφαγικά επεισόδια και κατά καιρούς βουλιμική συμπεριφορά (εμετούς). Έχω αναλαμπές κατά διαστήματα και χάνω λίγα κιλά ή σταθεροποιούμαι, αλλά γενικά η πορεία του βάρους μου τα τελευταία χρόνια είναι ανοδική.
Μετά από πολλά χρόνια ψυχοθεραπείας έχω φτάσει να καταλαβαίνω ελάχιστα το πώς λειτουργεί ο μηχανισμός της τροφής για μένα, γιατί πιο πριν πρόβαλα απόλυτη άρνηση στην σκέψη ότι είναι μια κακοποίηση που ασυνείδητα μεν, ηθελημένα δε, επιβάλλω στον εαυτό μου.
Τέλος πάντων, για να μην σας ζαλίζω, έφτασα μέχρι εδώ πριν λίγες μέρες, μέσα από μια αναζήτηση στο γκουγκλ, διάβασα μονορρούφι το μισό θεματάκι για τα τρίωρα, πήρα και το βιβλίο του Ζουμπανέα για να μελετήσω, και επειδή μου ανέβηκε η διάθεση στη σκέψη ότι δεν είμαι εγώ τόσο άχρηστη που δεν μπορώ να κάνω μια δίαιτα, αλλά ίσως η διαιτολόγος μου το χειρίζεται λάθος και παθαίνω διαρκώς υπερφαγικά, είπα να γραφτώ, να σας πω μια καλημέρα και ένα ευχαριστώ για τις πληροφορίες που βρήκα εδώ.
Καλή προσπάθεια σε όλους/ες!
27-04-2012, 13:44 #2699
Marie Antoinette καλωσόρισες και καλή σου επιτυχία!
Το μήνυμα σου εκφράζει έντονα την διάθεση ότι έχεις αποθέματα δύναμης για να παλέψεις την διαταραχή σου και αυτό είναι το πρώτο όπλο που χρειάζεσαι :-). Ο δρόμος για την έξοδο από τις διαταραχές μας είναι μακρύς αλλά είναι ένας δρόμος ευχάριστος, είναι δρόμος αυτογνωσίας. Το βιβλίο θα σε βοηθήσει πολύ να καταλάβεις ότι δεν φταις που έχεις υπερφαγικές ή βουλιμικές τάσεις και ότι όλα δεν είναι απλά θέμα ψυχολογίας, αλλά και σωστής διατροφής και κυρίως σωστής θρέψης. Πολλά υπερφαγικά μας επεισόδια πυροδοτούνται από την ανάγκη του οργανισμού μας για θρεπτικά συστατικά και στην άγνοια μας αντί να στραφούμε σε θρεπτικές επιλογές πάμε σε τροφές που δεν μας προσφέρουν τίποτα εκτός από κενές θερμίδες. Έτσι και το σώμα μας δεν λειτουργεί σωστά και ο οργανισμός μας συνεχίζει να "πεινάει" παρόλο που το στομάχι μας είναι γεμάτο. Μία καλή πολυβιταμίνη επιβάλλεται να λαμβάνουμε όλοι και ειδικά εμείς που έχουμε και διαταραχές πρόσληψης τροφής. Θα το διαβάσεις και στο βιβλίο αυτό.
Χαίρομαι που κάνεις ψυχοθεραπεία εδώ και καιρό, αυτό λογικά σημαίνει ότι έχεις αποκωδικοποιήσει πολλές σου συμπεριφορές και συναισθήματα και τους λόγους που ψυχολογικά στρέφεσαι προς την τροφή. Όσο για τους διαιτολόγους, καλό θα είναι να αναζητήσεις κάποιον εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών διαφορετικά είναι επικίνδυνος και πιθανότατα θα σου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό! Ο έλεγχος ενός υγιούς βάρους είναι πολύ περίπλοκη διαδικασία και το μόνο σίγουρο είναι ότι μία δίαιτα απλά θα επιβαρύνει περισσότερο την διαταραχή σου. Να έχεις στο μυαλό σου ότι πρώτα παλεύουμε με την διαταραχή και μετά αντιμετωπίζουμε τυχόν προβλήματα περιττού βάρους.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία, καλή ανάγνωση και ότι χρειαστείς είμαστε εδώ για βοήθεια
27-04-2012, 14:14 #2700
Γεια σου Eli, και ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!
Ένας από τους λόγους που ξεκίνησα να ψάχνω κάτι πιο εξειδικευμένο πάνω στην υπερφαγία/βουλιμία είναι ότι η διαιτολόγος μου δεν μου ταιριάζει κυρίως από άποψη συμπεριφοράς. Ενώ γνωρίζει το πρόβλημά μου, είναι συνήθως απαξιωτική όταν δεν καταφέρνω να χάσω ένα-δύο κιλά κάθε δεκαπενθήμερο που βρισκόμαστε και δείχνει γενικά να μην αντιλαμβάνεται ότι αντιμετωπίζω μια παθολογική κατάσταση.
Σκέφτηκα σε πρώτη φάση να την αγνοήσω και να προσαρμόσω την μέθοδο που ακολουθείτε πάνω στα διαιτολόγια που μου δίνει. Δηλαδή να τρώω ανά τρίωρο, να μοιράζω λίγο τις ποσότητες που μου δίνει για να μην τρώω πολύ περισσότερο, και να προσθέτω κάτι λίγο, π.χ. μια φρυγανιά στο φρούτο που παίρνω στο γραφείο ή λίγους ξηρούς καρπούς, για να κάνω δυάδες και μικρές τριάδες στα ενδιάμεσα.
Ευτυχώς τα διαιτολόγια που μου δίνει είναι γενικά ισορροπημένα, γιατί μου προτείναν γνωστοί μου άλλες διαίτες που τους έχουν δώσει διαιτολόγοι, που αποτελούνται κατά 99% από κρέας και σαλάτες καθημερινά!
Έχεις πάντως πολύ δίκιο, αν δεν ισορροπήσει ο οργανισμός μας με την διατροφή δεν γίνεται να χαθούν μόνιμα και με ασφάλεια τα κιλά. Θα είναι πάντα φαύλος κύκλος. Μου έκαναν εντύπωση κάποια πράγματα που διάβασα εδώ, όπως π.χ. ότι ο οργανισμός χρειάζεται περίπου δύο χρόνια για να βρει τις ισορροπίες του.
Ευτυχώς η ψυχοθεραπεία με έχει μάθει να κάνω υπομονή και να εμπιστεύομαι την προσπάθειά μου, ακόμα και αν ο στόχος δείχνει ακατόρθωτος.
Έχω πάθει έναν παράλογο φόβο μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας, ότι και νερό σκέτο να πίνω κάθε μέρα, δεν πρόκειται να χάσω ούτε γραμμάριο ποτέ...!
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή