Results 2,701 to 2,715 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
27-04-2012, 14:19 #2701
Originally posted by Marie Antoinette
Ένας από τους λόγους που ξεκίνησα να ψάχνω κάτι πιο εξειδικευμένο πάνω στην υπερφαγία/βουλιμία είναι ότι η διαιτολόγος μου δεν μου ταιριάζει κυρίως από άποψη συμπεριφοράς. Ενώ γνωρίζει το πρόβλημά μου, είναι συνήθως απαξιωτική όταν δεν καταφέρνω να χάσω ένα-δύο κιλά κάθε δεκαπενθήμερο που βρισκόμαστε και δείχνει γενικά να μην αντιλαμβάνεται ότι αντιμετωπίζω μια παθολογική κατάσταση.
- 27-04-2012, 14:22 #2702
Originally posted by Eli
και το μόνο σίγουρο είναι ότι μία δίαιτα απλά θα επιβαρύνει περισσότερο την διαταραχή σου.
Κάπως έτσι ξεκίνησα κ εγώ.......... απο μια δίαιτα για απώλεια 8 κιλών!!!!!
Μarie καλώς ήρθες στη παρέα μας!
27-04-2012, 14:41 #2703
Marie Antoinette οι διαιτολόγοι που δεν γνωρίζουν περί διατροφικών διαταραχών δεν έχουν ούτε τις γνώσεις αλλά ούτε και την υπομονή να ασχοληθούν με ένα υπερφαγικό - βουλιμικό άτομο. Λυπάμαι που διαπιστώνω ότι η πρώτη μέριμνα της διαιτολόγου σου είναι να χάσεις βάρος. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος σου και αυτό μπορεί να αποδειχθεί σοβαρή τροχοπέδη στην προσπάθεια σου. Μπορεί π.χ. να σου πει ότι οι ξηροί καρποί έχουν πολλές θερμίδες και ότι καλό είναι να τους αποφεύγεις. Ενώ οι ξηροί καρποί σε συνδυασμό με φρούτο είναι από τα πιο ιδανικά σνακ και πιο θρεπτικά που μπορείς να κάνεις. Γενικά οι διαιτολόγοι που το μόνο που γνωρίζουν στο επάγγελμα τους είναι να βοηθάνε άτομα να χάσουν βάρος για εμάς είναι απαγορευτικές επιλογές.
Ο διαιτολόγος μου, που εξειδικεύεται στις διατροφικές διαταραχές, δεν μου μίλησε ποτέ για θερμίδες και ποτέ δεν μου απαγόρευσε να φάω κάτι, απλά με δίδαξε πως να το τρώω ώστε να μην έχω επιπτώσεις σοβαρές στο βάρος μου και στην προσπάθεια να μειώσω την υπερφαγία μου. Στην αρχή δεν ασχολήθηκε καν με το βάρος μου, θέλει να χάσω βάρος σαφώς, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν με πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι αν το κάνει θα με οδηγήσει σε ένα ακόμη υπερφαγικό επεισόδιο. Συνεργαζόμαστε 1.5 χρόνο τώρα και ακόμη πηγαίνω σταθερά στο ραντεβού μου, μου πλέον το κάνουμε μία φορά το μήνα.
Για πολλούς αυτή η μέθοδος μπορεί να ακούγεται ανορθόδοξη ή περίεργη αλλά προσωπικά με έχει βοηθήσει εξαιρετικά. Δεν προσπαθεί να με αδυνατίσει, μου κάνει στην κυριολεξία life coaching πάνω στην διατροφή. Δεν ακολουθώ συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά μου έχει δείξει πως πρέπει να τρώω σε τι ώρες και με τι συνδυασμούς. Με εκπαίδευσε στο τι σημαίνει μερίδα και πως να την μετράω χωρίς γραμμάρια, ζυγαριές και μέτρημα θερμίδων που στις διατροφικές διαταραχές απαγορεύονται. Μου έδειξε ότι αν τρέφομαι σωστά και ασκούμαι δεν έχω να φοβηθώ τίποτα ούτε από θέμα υγείας αλλά ακόμη και το βάρος μου στην πορεία θα μάθω να το διαχειρίζομαι. Είναι ακόμη στην πορεία της προσπάθειας μου και νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου, κάθε μήνας που περνάει η αυτοπεποίθηση μου ενδυναμώνεται.
Όλα αυτά που σου περιέγραψα είναι δύσκολο έως αδύνατο να τα βρεις σε έναν διαιτολόγο που δεν γνωρίζει από διατροφικές διαταραχές. Ειδικά αν μένεις Αθήνα ή Θεσσαλονίκη έχεις πολλές επιλογές και γνωρίζω ότι υπάρχουν διατροφολόγοι - διαιτολόγοι που έχουν πάρει εξειδίκευση πάνω στα θέματα της διαταραχής πρόσληψης τροφής. Αναζήτησε τους.
27-04-2012, 14:48 #2704
Originally posted by break
Originally posted by Eli
και το μόνο σίγουρο είναι ότι μία δίαιτα απλά θα επιβαρύνει περισσότερο την διαταραχή σου.. Στην εφηβία έκανα δίαιτα γιατί ήθελα να χάσω 5 κιλά! Τα έχασα και μετά άρχισε το γιο - γιο! Μέχρι που έφτασα να πρέπει να χάσω όχι 5 αλλά 35 κιλά!
Όλες οι διατροφικές διαταραχές ξεκινάνε από μία δίαιτα!
Και δεν το λέω εγώ, το λένε οι ειδικοί...
27-04-2012, 15:45 #2705
Originally posted by sourkouna
Originally posted by Marie Antoinette
Ένας από τους λόγους που ξεκίνησα να ψάχνω κάτι πιο εξειδικευμένο πάνω στην υπερφαγία/βουλιμία είναι ότι η διαιτολόγος μου δεν μου ταιριάζει κυρίως από άποψη συμπεριφοράς. Ενώ γνωρίζει το πρόβλημά μου, είναι συνήθως απαξιωτική όταν δεν καταφέρνω να χάσω ένα-δύο κιλά κάθε δεκαπενθήμερο που βρισκόμαστε και δείχνει γενικά να μην αντιλαμβάνεται ότι αντιμετωπίζω μια παθολογική κατάσταση.
Eli έχεις δίκιο, κι εγώ άργησα να συνειδητοποιήσω πόσο λάθος είναι η στάση της απέναντί μου. Θεωρούσα ότι απλά εγώ δεν είμαι ικανή να ακολουθήσω την δίαιτα, πράγμα που αντιμετώπισα και με άλλους διαιτολόγους, και είχε σαν συνέπεια να αποθαρρυνθώ κάποια στιγμή, να τα παρατήσω και να χάσω έστω και το μικρό όφελος που θα μπορούσα να έχω, π.χ. να μην βάλω κιλά ή να μην βάλω όσα κιλά έβαλα, αν είχα απέναντί μου έναν επαγγελματία που να κατανοεί το πρόβλημά μου.
Μήπως ξέρεις κάποιον στην Θεσσαλονίκη που να είναι εξειδικευμένος σε διατροφικές διαταραχές; Το σκέφτομαι για μετά το καλοκαίρι, αν δω ότι δεν τα καταφέρνω μόνη μου.
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για το καλωσόρισμα!
27-04-2012, 15:52 #2706
Αχ αυτά τα προπληρωμένα προγράμματα....
Μόνο και μόνο αυτό δείχνει την αναξιοπιστία του επαγγελματία και την ανάγκη του να σε δεσμεύσει για αρκετούς μήνες... λυπάμαι αλλά προσωπικά το θεωρώ άκρως αντιεπαγγελματικό.
Όπως και να έχει αφού το έχεις το πρόγραμμα εκμεταλλεύσου το αλλά σε ότι έχει να κάνει με την διατροφική σου διαταραχή, διάβασε και ενημερώσου, ώστε να μην δίνεις σημασία σε αυτά που ενδεχομένως θα σου πει η διαιτολόγος και θα σε φρενάρει στην συνολική σου προσπάθεια που δεν αφορά μόνο το βάρος σου αλλά την διατροφική σου συμπεριφορά. Προσπάθησε να θέσεις την συνεργασία σας στις ανάγκες σου με αυτά που γνωρίζεις ότι χρειάζεσαι για να είσαι καλά. Και μην δίνεις σημασία στο βάρος σου αν δεν μειωθεί όσο έχετε θέσει ως στόχο. Που κανονικά ούτε στόχο βάρους θα έπρεπε να έχεις αυτή τη στιγμή.
Οι στόχοι σου χρειάζεται να είναι διαφορετικοί στην παρούσα φάση και να αφορούν την σωστή θρέψη και την άσκηση.
Σου στέλνω μήνυμα u2u
27-04-2012, 21:24 #2707
Πόσες φορές έχω πέσει σε ανίδεους διαιτολόγους! Να τους λές δεν τρώω αυτό το φαγητό κ να σου απαντάνε μα πρέπει να το φας λες κ δεν ήξεραν τα ισοδύναμα, ελα μου όμως τότε που δεν τα ήξερα κ εγώ αλλά αυτοί θα έπρεπε διότι το έχουνε σπουδάσει το αντικείμενο!
Ένιωθα κ εγώ πως δεν είμαι αρκετά δυνατή, αποφασιστική, με πείσμα κ το μόνο που κατάφερα ήτανε η αυτοπεποίθηση μου όλα αυτά τα χρόνια να έχει καταστραφεί κ να νιώθω πως είμαι άχρηστη αφού δεν μπορώ να τηρήσω μια δίαιτα ακριβώς κ έμπαινα στο τριπάκι πως έστω κ μια φορά έαν παρεκκλίνω πάει χάλασα τη διατροφή κ απο την απογοήτευση μου έτρωγα λες κ δεν είμαι άνθρωπος!!! Είχα φθάσει σε σημείο να ζηλέψω τη φασολάδα!!!!!!!!
27-04-2012, 22:42 #2708
Απο σήμερα κ πάλι στα τρίωρα-δυάδες!!!!
Πρωί
~ γάλα
~ δημητριακά
~ δαμάσκηνα αποξηραμένα
Πρόγευμα
~ 1 μπολάκι φράουλες
~ 1/2 κουλούρι Θεσσαλονίκης
~ κεφαλογραβιέρα
Μεσημέρι
~ κοτόπουλο
~ σαλάτα μαρούλι - ρόκα
~ φέτα milner
~ 1φ.ψωμί ολικής
Απόγευμα
~ 1 μπανάνα
~ 1 digestive
Βράδυ
~ 3 παξιμάδια ντακάκια με ντομάτα-φέτα-ελιές
27-04-2012, 23:13 #2709
Πάμε δυνατά!
Πρωινό 9.30
1 φλιτζάνι κεφίρ, φράουλες, 1/2 φέτα κέικ ολικής άλεσης
Πρόγευμα 12.30
1/2 φέτα κέικ ολικής άλεσης
1/2 μπανάνα
Μεσημέρι 15.30
1 μερίδα πένες ολικής άλεσης με λαχανικά, ντομάτα, ρόκα
3κ.σ. τριμμένη γραβιέρα, 1κ.σ. κουκουνάρι
Απόγευμα 18.30
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1/2 φέτα κέικ ολικής άλεσης
21.00-22.00 αερόμπικ, ασκήσεις με βαράκια
22.00
1 ελληνική μπάρα
22.30
1 κρητικός ντάκος με φέτα και 3 ελιές
29-04-2012, 10:45 #2710
Κορίτσια καλημέρα κι από εμένα. Είμαι η Αλεξάνδρα και επιστρέφω στο φόρουμ μετά από αρκετή απουσία, αν και κατά διαστήματα έμπαινα και διάβαζα πολλά ενδιαφέροντα που λέγονται εδώ μέσα. Είδα αυτή τη συζήτηση και ομολογώ ότι μου κίνησε το ενδιαφέρον. Σκέφτομαι να δοκιμάσω κι εγώ να κάνω τις δυάδες-τριάδες, μου φαίνεται πολύ απλό σαν λογική, υγιές σαν διατροφή και σου προσφέρει ποικιλία και εναλλακτικές (κάτι που πολλές δίαιτες στερούνται με αποτέλεσμα -εγώ τουλάχιστον- να αδυνατώ να τις κρατήσω). Με πείσατε τόσο που ξεκίνησα κιόλας!
Έφαγα για πρωινό μία φρυγανιά ολικής άλεσης με έμενταλ και λίγες σταφίδες. Ένα πρόβλημα είναι πως δεν πίνω γάλα και επιπλέον δεν συμπαθώ το γιαούρτι ώστε να το φάω μόνο του. Το χρησιμοποιώ όμως πολύ σε σαλάτες και σούπες οπότε κάπως θα το βολέψω.
Είναι πολύ καλό που γράφετε τι τρώτε γιατί μας δίνετε ιδέες και σε μας που τώρα ξεκινάμε και δεν ξέρουμε τι μπορούμε να φάμε και τι όχι. Για μεσημέρι λέω να φάω μπριζόλα χοιρινή ψητή (τρώω μόνο το μέσα έτσι κι αλλιώς και όχι το λίπος) με μία πατάτα ψητή με μια κουταλιά γιαούρτι και σαλάτα πράσινη. Είναι ΟΚ;
Σας στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς και εύχομαι σε όλες μας να επιτύχουμε τους στόχους μας!
29-04-2012, 10:50 #2711
Να πω επίσης ότι δεν είμαι 80 κιλά αλλά 82 αλλά παρόλο που το αλλάζω στο edit profile δεν το προχωράει στο τικεράκι πάνω από τα 80. Τέλος πάντως, θα το αφήσω έτσι, ελπίζοντας ότι σύντομα θα με απασχολούν τα κιλά παρακάτω από αυτό! :yes:
29-04-2012, 12:54 #2712
Καλωσόρισες Αλεξάνδρα μου και καλή σου αρχή!
Μην ανησυχείς γιατί σε αυτή τη διατροφή τίποτα δεν απαγορεύεται και τίποτα δεν είναι αναγκαστικό να το φας. Αν δεν σου αρέσει το γιαούρτι και το γάλα μπορείς να τρως τυρί. Όσο για το πρωινό σου ήταν μία χαρά και το μεσημεριανό σου ακούγεται επίσης πολύ καλό. Να προσέχεις τις ποσότητες σου ώστε να μην είναι πολύ μεγάλες εφόσον θέλεις να χάσεις βάρος αλλά να είναι και αρκετές ώστε να σε καλύπτουν.
Καλή επιτυχία και ότι χρειαστείς είμαστε εδώ.
Έχει πέσει λίγο η κίνηση μας στο τόπικ αυτόν τον καιρό αλλά κάπου εδώ γυρνάμε οι περισσότερες
29-04-2012, 17:56 #2713
Ευχαριστώ πολύ Έλι! Να ρωτήσω κάτι: τους ξηρούς καρπούς πού τους υπολογίζουμε; Να υποθέσω στις πρωτεϊνες; Επίσης, όταν βγω και θέλω να πιω κάτι τι κάνω; Αφαιρώ κάτι άλλο;
Συνοψίζω και το σημερινό μου φαγητό (μέχρι τώρα συν τι έχω προγραμματίσει):
Πρωί: 1 φρυγανιά με έμενταλ και μισή χούφτα σταφίδες
Δεκατιανό: 1 μπαρίτσα δημητριακών (αλλά από αυτές με σοκολάτα, χεχε) και 1/2 ποτήρι γάλα (καμμιά φορά τα καταφέρνω να πιω λίγο)
Μεσημέρι: πατάτα ψητή με μια κουταλιά γιαούρτι, μπριζόλα χοιρινή και πράσινη σαλάτα.
Απόγευμα: μία μπαρίτσα δημητριακών και λίγα καρύδια
Βράδυ: ένα τοστ με τυρί και πράσινη σαλάτα με μία κουταλιά γιαούρτι
Η ελληνική μπάρα τι είναι;
30-04-2012, 11:50 #2714
Καλημέρα Αλεξάνδρα
Η λογική της διατροφής αυτής είναι ότι δεν κόβουμε τίποτα από αυτά που χρειάζεται το σώμα μας για την θρέψη του. Οτιδήποτε σε γλυκό και αλκοόλ το τρώμε πέραν αυτών. Δηλαδή αν στην χθεσινή σου μέρα ήθελες να φας γλυκό ή να πιεις αλκοόλ το μόνο που θα έπρεπε να κάνεις είναι να είχες φροντίσει να έχεις κάνει το γεύμα σου ή το σνακ σου ακριβώς πριν. Αυτό χρειάζεται να το κάνουμε γιατί το αλκοόλ και τα γλυκά έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη με αποτέλεσμα να διαταράσσουν την ισορροπία της γλυκόζης στο αίμα (ανεβαίνει απότομα και μετά πέφτει και πάλι απότομα) και έτσι μετά να έχουμε υπογλυκαιμίες άρα και τάση για υπερφαγικό επεισόδιο.
Όσο για τους ξηρούς καρπούς είναι ιδανικοί για τα σνακ μας και τους συνοδεύουμε πάντα με ένα φρούτο για την βιταμίνη C. Συνεπώς στα σνακ σου θα πρέπει να τρως ή μπάρες δημητριακών φρούτο, ή ξηρούς καρπούς με φρούτο. Γενικά στα σνακ που κάνουμε ουσιαστικά δυάδες (σύνθετος υδατάνθρακας με κάτι φρέσκο λαχανικό ή φρούτο) συνδυάζουμε μπάρα δημητριακών, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, κέικ, κριτσίνια κτλ κατά προτίμηση όλα ολικής άλεσης (χαμηλότερος γλυκαιμικός δείκτης) με ένα φρούτο ή με ένα λαχανικό.
Οι ελληνικές μπάρες είναι μπάρες με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Κυκλοφορούν σε ξηροκαρπάδικα ή σε φαρμακεία και είναι ένα ιδανικό ελαφρύ σνακ. Αν θέλεις πληροφορίες σου στέλνω u2u.
30-04-2012, 12:00 #2715
Η χθεσινή μου μέρα:
Πρωινό 11.30
1 φλιτζάνι κεφίρ
1 φέτα ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα σπιτική
1 αχλάδι, 2 φράουλες
Πρόγευμα 14.30
1 μήλο
1κ.σ. ξηροί καρποί
Μεσημέρι 16.00
1 φλιτζάνι σαλάτα ζυμαρικώνολ. άλεσης με ρόκα και ντομάτα
2 αυγά βραστά
2 κεφτεδάκια
1 φέτα ψωμί
Απόγευμα 20.00
1/2 μπανάνα
1κ.σ. ξηροί καρποί
Βραδινό 22.00
1 αραβική πίτα ολικής άλεσης με γιαούρτι, ρόκα, πιπεριά, 1 κεφτεδάκι, 1 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα
1/2 ντομάτα
Να μοιραστώ και την χαρά μου μαζί σας που ακόμη δεν το πιστεύω αλλά πλέον είναι μία πραγματικότητα που με κάνει να χοροπηδάω από την χαρά μου! Αυτό το μήνα επιτέλους το σύστημα του οργανισμού μου ξεμπλόκαρε και έχω χάσει 3 ολόκληρα κιλά!!! Εδώ και μήνες, πολλούς μήνες, ήμουν σταθερή στα 96-97 κιλά και τον Απρίλιο χωρίς να κάνω δραστικές αλλαγές επιτέλους πήρα την πολυπόθητη κατηφόρα! :bouncing:
Σήμερα το πρωί ζυγίστηκα και είδα το φανταστικό νούμερο 92,8!!!!!:wow:
Νιώθω μουδιασμένη και σα να μην το πιστεύω μιας και σε αυτά τα κιλά έχω να βρεθώ χρόνια! Μετά από 1.5 χρόνο που κάνω αυτή τη διατροφή, άρχισα πλέον να μην έχω υπερφαγικές τάσεις και οι υπογλυκαιμίες μου ειδικά οι βραδινές έχουν μειωθεί δραστικά. Επίσης νιώθω ότι πλέον χορταίνω με λιγότερο φαγητό και πλεόν πολλές φορές και ειδικά το βράδυ τρώω σε μικρό πιάτο χωρίς να πιέζομαι καθόλου! Αυτά τα κιλά τα έχασα χωρίς να κάνω δίαιτα και χωρίς να πιεστώ ούτε στο ελάχιστο!!! Μεσολάβησε και Πάσχα στο ενδιάμεσο όπου ήπια και έφαγα ότι τραβούσε η ψυχή μου χωρίς καθόλου στερήσεις. Νιώθω ότι θα κλάψω από την χαρά μου που επιτέλους βλέπω τους καρπούς των κόπων μου να παίρνουν σάρκα και οστά :bigsmile:. Είμαι πολύ περίεργη να βιώσω και την συνέχεια μιας και από εδώ και πέρα αντιλαμβάνομαι ότι τα καλύτερα έρχονται!
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή