Results 2,731 to 2,745 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
01-05-2012, 09:43 #2731
Καλημερα Έρη μου!
Σίγουρα θα σε φρενάρει το καλό πρωινό και το πρόγευμα να είσαι σίγουρη! Μην είσαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό σου, κοίτα να απολαύσεις το τραπέζι και να κάνεις όσο μπορείς σοφές επιλογές, πρώτα σαλάτα και επέλεξε ότι σου αρέσει πιο πολύ να βάλεις στο πιάτο σου. Όταν φας αυτά που έχεις επιλέξει και έχεις λογικά χορτάσει μετά και να τσιμπολογήσεις λίγο παραπάνω είναι ανθρώπινο και αναμενόμενο. Απλά μετά μην κάνεις το λάθος να καταργήσεις το απογευματινό και το βραδινό σου. Απλά αν δεν πεινάς φρόντισε να είναι λιτά και πολύ ελαφριά, απλά για να βάλεις κάτι στο σύστημα.
Θέλω να σου γράψω και άλλα, αλλά πρέπει να φύγω.... επιφυλάσσομαι για το βραδάκι που θα επιστρέψω.
Να περάσεις όμορφα Έρη μου!
- 01-05-2012, 09:50 #2732
Ευχαριστώ καλή μου Έλη, κι εσύ καλά να περάσεις!
01-05-2012, 09:54 #2733
Καλό μήνα κοριτσάκια! Ελπίζω αυτό το μήνα να πάρουμε όλες την κατηφόρα!
Έρι μου, κι εγώ το ίδιο έχω πάθει, πάντα προσπαθούσα να χάσω γρήγορα γιατί δεν έχω υπομονή και όταν κολλήσω απογοητεύομαι και τα παρατάω. Όμως αυτή η διατροφή πιστεύω ότι δεν είναι κουραστική, μέχρι τώρα δεν με έχει δυσκολέψει καθόλου και μάλιστα μπορώ να πω ότι αισθάνομαι πως τρώω περισσότερο από πριν, γιατί δεν έτρωγα πολύ απλά έτρωγα άτσαλα και βλακείες. Η υπομονή και η επιμονή είναι κάτι που μας μαθαίνει αυτή η δίαιτα και ίσως να είνα κι ένα γενικότερο μάθημα ζωής, τουλάχιστον για μένα που γενικά λειτουργώ ανυπόμονα και παρορμητικά στην ζωή μου.
Κι εμένα η κατάσταση ξεκίνησε, όπως διάβασα και σε κάποιες άλλες κοπέλες, από μικρή που ήμουν 60 κιλά και ήθελα να πάω 55 (απόλυτη βλακεία στο δικό μου ύψος) και από κει και πέρα έκανα τον μεταβολισμό μου άθλιο! Έφτασα 40 χρονών για να καταλάβω ότι κάνω βλακείες και πρέπει να αλλάξω τρόπο σκέψης και όχι μόνο διατροφής. Νομίζω ότι αυτό που πραγματικά πρέπει να γίνει είναι να εστιάσουμε στην αποκατάσταση του μεταβολισμού και δευτερευόντως στο χάσιμο των κιλών γιατί αυτό θα γίνει όταν ο οργανισμός αρχίσει να λειτουργει κανονικά όπως πρέπει.
Για σήμερα δεν έχω ακόμα προγραμματίσει τι θα φάω, ίσως φάω ξανά ψάρι (έμεινε από χθες πού ήταν εδώ ο γιος μου με την κοπελιά και τι να του πω μπροστά της; παιδί μου φάε το ψαράκι σου; θα μου το έφερνε στο κεφάλι! :smilegrin: ) αν βγει ο μικρός έξω για φαγητό με τους φίλους τους αλλιώς έχω βγάλει κοτοπουλο. Να κάνω και μία ερώτηση: μου αρέσει πολύ η κοτόσουπα που την φτιάχνω με πολλά λαχανικά λιωμένα μέσα και λίγο ρυζάκι, αν κάνω έτσι το κοτόπουλο πώς υπολογίζω το άμυλο και τα λαχανικά; Φτάνουν αυτά που έχει μέσα η σούπα ή να κάνω και μία πράσινη σαλάτα δίπλα;
01-05-2012, 13:23 #2734
Καλό μήνα!!! Καλή πρωτομαγιά!!!
01-05-2012, 14:33 #2735
Λοιπόν, σήμερα έχω φάει μέχρι στιγμής:
Πρωί: 1 φρυγ. ολ. αλ. με έμενταλ και 1/2 χούφτα σταφίδες
Δεκατιανό: 1/2 μπανάνα με 1/2 ποτ. γάλα και 2 καρύδια (ευχαριστώ Έλι για την επισήμανση)
Για μεσημέρι υπολογίζω να φάω ένα μικρό μπωλ κοτόσουπα + κοτόπουλο βραστό με μπόλικο πιπεράκι + 1-2 φύλλα μαρούλι για να είμαι σίγουρη (αν και η κοτόσουπα έχει μέσα ντομάτα, καρότα, κολοκύθι, κρεμμύδια, 2 μικρές πατάτες - σαν μικρά ακτινίδια - και σέληνο)
Απόγευμα (μην κουφαθείτε με τον συνδυασμό, τα έκανα λίγο αχταρμά): 1/2 καρότο, 1/2 φύλλο μαρούλι, 1/2 μπανάνα, 1 χουρμά, 1 καρύδι :tumble:
Για το βράδυ έφτιαξα να πάρω μαζί μου (θα βγω για ποτό) μία πίτα τορτίγια (μικρή) με λίγο κοτόπουλο, καρότο τριμμένο, μαρούλι (τα μισά που περίσσεψαν από το απογευματινό) 1 φέτα τυρί του τοστ, λίγη πιπεριά, μία σως που έφτιαξα με 1 κ.σ. γιαούρτι+1κ.γ. μαγιονέζα+λίγη μουστάρδα και σταφίδες (!). Τι λέτε;
01-05-2012, 14:38 #2736
Θέλω επίσης να ρωτήσω για μία ομελέτα που μου έκανε η μαμά μου όταν ήμουν μικρή και μου άρεσε και τη θυμήθηκα τώρα. Έφτιαχνε κανονική ομελέτα με 2 αυγά. Μόλις τη γύριζε έβαζε στη μισή ομελέτα μία φέτα τυρί του τοστ (για να λιώνει με την ζέστη). Εν τω μεταξύ είχε βράσει ανάμεικτα λαχανικά (τα κατεψυγμένα) και μόλις έβγαζε την ομελέτα έβαζε 2-3 κουταλιές πάνω στην μεριά που ήταν το τυρί και την δίπλωνε με την άλλη μισή. Ήταν απλά τέλειο!! Και σκέφτομαι να την κάνω καμμιά φορά για κυρίως αλλά αναρωτιέμαι:
1) επειδή τα ανάμεικτα λαχανικά περιέχουν πατατούλα (λίγη), αρακά, φασολάκια κλπ θεωρώ ότι έχω πάρει από εκεί το άμυλό μου ή να φάω και καμμιά φέτα ψωμί μαζί;
2) αυτά τα λαχανικά είναι αρκετά ή συνδυάζω και μία μικρή πράσινη σαλάτα;
Γιατί αν τα βάλω όλα αυτά μαζί (ομελέτα + ψωμί + πράσινη σαλάτα) μου φαίνονται πάρα πολλά.
01-05-2012, 21:28 #2737
Originally posted by eri
Καλή σας μέρα και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!
Έλη μου σε ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια, ειναι ωραίο να έχεις σύμμαχους, δεν συμφωνείς κι εσύ?
Βασικά είμαι χαρούμενη γιατί μόλις έφτιαξα και έφαγα το πρώτο μου πόριτζ και θέλω να πω ότι ειναι εκπληκτικό, χορταστικό
και επιτέλους αισθάνεσαι οτι τρως κάτι νόστιμο και ταυτόχρονα υγιεινό βρε παιδί μου!!
01-05-2012, 21:34 #2738
Originally posted by alexan972
Να κάνω και μία ερώτηση: μου αρέσει πολύ η κοτόσουπα που την φτιάχνω με πολλά λαχανικά λιωμένα μέσα και λίγο ρυζάκι, αν κάνω έτσι το κοτόπουλο πώς υπολογίζω το άμυλο και τα λαχανικά; Φτάνουν αυτά που έχει μέσα η σούπα ή να κάνω και μία πράσινη σαλάτα δίπλα;
Αλεξάνδρα μου η σούπα που κάνεις από μόνη της είναι μία τριάδα, έχει την πρωτείνη, το ρύζι και τα λαχανικά. Εγώ πολλές φορές όμως για να είμαι σίγουρη ότι θα χορτάσω μπορεί την σούπα να την συνοδέψω με σαλάτα ή με ένα μικρό παξιμάδι. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητο.
Όπως και με την φασολάδα π.χ. αν φας ένα πιάτο φασολάδα με ψωμί και τυρί είσαι καλυμένη μιας και η φασολάδα έχει καρότα, ακόμη και 2-3 ελιές είναι αρκετές για να κάνεις την τριάδα. Αλλά και πάλι αν δεν σε καλύπτει μπορείς να ετοιμάσεις και μία μικρή φρέσκια σαλάτα.
01-05-2012, 21:47 #2739
Originally posted by alexan972
Θέλω επίσης να ρωτήσω για μία ομελέτα που μου έκανε η μαμά μου όταν ήμουν μικρή και μου άρεσε και τη θυμήθηκα τώρα. Έφτιαχνε κανονική ομελέτα με 2 αυγά. Μόλις τη γύριζε έβαζε στη μισή ομελέτα μία φέτα τυρί του τοστ (για να λιώνει με την ζέστη). Εν τω μεταξύ είχε βράσει ανάμεικτα λαχανικά (τα κατεψυγμένα) και μόλις έβγαζε την ομελέτα έβαζε 2-3 κουταλιές πάνω στην μεριά που ήταν το τυρί και την δίπλωνε με την άλλη μισή. Ήταν απλά τέλειο!! Και σκέφτομαι να την κάνω καμμιά φορά για κυρίως αλλά αναρωτιέμαι:
1) επειδή τα ανάμεικτα λαχανικά περιέχουν πατατούλα (λίγη), αρακά, φασολάκια κλπ θεωρώ ότι έχω πάρει από εκεί το άμυλό μου ή να φάω και καμμιά φέτα ψωμί μαζί;
2) αυτά τα λαχανικά είναι αρκετά ή συνδυάζω και μία μικρή πράσινη σαλάτα;
Γιατί αν τα βάλω όλα αυτά μαζί (ομελέτα + ψωμί + πράσινη σαλάτα) μου φαίνονται πάρα πολλά.
Για παράδειγμα όταν τρώω ζυμαρικά η μερίδα είναι ίση με 2 φλιτζάνια τσαγιού ζυμαρικά, 2 φλιτζάνια λαχανικά και 2-3 κ.σ. τριμμένο τυρί ή κιμά.
Γενικά η κουβέντα του τι σημαίνει μία μερίδα φαγητό είναι μεγάλη :crazy: αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω δίνω μία εικόνα παραπάνω. Αυτό πάντως που ποτέ δεν τσιγκουνεύομαι είναι η σαλάτα μου και τα λαχανικά μου. Εκεί δεν κάνω σκόντο και θα βάλω και παραπάνω αν επιθυμώ. Στην ποσότητα της πρωτεΐνης όμως και του υδατάνθρακα προσπαθώ να είμαι συνετή. Το πιο σημαντικό είναι αυτό που τρώω να με χορταίνει χωρίς να με βαραίνει και να μου προκαλεί δυσφορία ή δυσπεψία.
01-05-2012, 21:51 #2740
Καλησπέρα σας!
Νομίζω τα πήγα καλά και σήμερα παρ' όλο που το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ήμουν έξω.
Πρωί - Πόριτζ με μπανάνα
Σνακ - 5-6 φράουλες + 1 digestive
Μεσημέρι (σε ταβέρνα) - Κοτόπουλο στα κάρβουνα, μπόλικη σαλάτα και 2 μικρές φέτες ψωμί με σκόρδο κι αυτό στα κάρβουνα
Απογευματάκι - 1 φρέντο καπουτσίνο και λίγο αργότερα το σνακ μου που ήταν 1 μικρή μπανάνα + 1 μπάρα της κέλογκς
Βράδυ - 1 ποτήρι γάλα, 1/2 χουφτα ξηρούς καρπούς και 2 φετούλες αποξηραμένο μανγκο.
Τι λέτε, είμαι εντάξει?
01-05-2012, 21:56 #2741
Έρη το πόριτζ είναι τέλειο για πρωινό ή για βραδινό και για να είμαι ειλικρινής έχω καιρό να το φάω
, πάλι καλα που μου το θύμισες! Οτιόσα θα συμφωνήσω για την μπανάνα κάνουν ωραίο συνδυασμό
. Η μπανάνα για εμένα είναι ο πιο ιδανικός συνδιασμός για πόριτζ μαζί με μέλι και ξηρούς καρπούς μιαμ μιαμ
Αλεξάνδρα η τορτίγια πολύ έξυπνη κίνηση. Και εγώ έχω πάντα αραβικές πίτες στο ψυγείο μου για να έχω ένα πρόχειρο γρήγορο γεύμα στην τσάντα μου αν δεν θέλω να φάω από έξω.
Επίσης ένα καλό τιπ. Πολλές φορές αν έχω σκοπό να μείνω ώρες εκτός σπιτιού έχω και ένα μικρό ταπεράκι με κομμένα φρούτα, ή αποξηραμένα και με ξηρούς καρπούς. Αν για κάποιο λόγο δεν είμαι στην ώρα μου σπίτι για το γεύμα μου τρώω λίγο φρούτο με ξηρούς καρπούς σα δεύτερο σνακ οπότε επιστρέφω σπίτι μου ήρεμη για να μπορέσω να φάω το γεύμα μου με ηρεμία και χωρίς να φάω μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που θα ήθελα.
01-05-2012, 22:02 #2742
Έρη μου τα πήγες εξαιρετικά καλά :thumbup::thumbup:
Εμένα από την άλλη σήμερα με έπιασαν λίγο τα διαόλια μου. Όχι ότι έφαγα τον άμπακο αλλά έφαγα αρκετά και έφαγα και γλυκό αν και ήθελα να είμαι εγκρατής . Δε βαριέσαι μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια, αύριο είναι μία νέα μέρα. Δεν με πειράζει πλέον αν μία μέρα μου γυαλίζει το μάτι και θέλω να φάω παραπάνω. Πλέον αυτές οι μέρες είναι πολύ λίγες σε σχέση με τις καλές μέρες. Εξάλλου πλέον δεν το αντιμετωπίζω σαν να έκανα δίαιτα και να την χάλασα. Προσπαθώ να απολαμβάνω τέτοιες μέρες για να μην μου μένει και το απωθημένο μετά :lol:
01-05-2012, 22:14 #2743
Originally posted by Eli
Δεν με πειράζει πλέον αν μία μέρα μου γυαλίζει το μάτι και θέλω να φάω παραπάνω. Πλέον αυτές οι μέρες είναι πολύ λίγες σε σχέση με τις καλές μέρες.
Ζω για την ημέρα που θα μπορώ να λέω το ίδιο πράγμα με εσένα Έλη μου!
Και πραγματικά δεν με νοιάζει πλέον τι θα δείχνει η ζυγαριά, όσο το να έχω μάθει τον οργανισμό μου να τρέφεται σωστά, χώρις ακρότητες.
01-05-2012, 22:28 #2744
Έρη αν και δεν ξέρω την συνέχεια αυτής της διατροφής και πως θα λειτουργήσει στον οργανισμό μου προς το παρόν πιστεύω ότι δεν γίνεται να μην υπάρχουν μέρες που δεν θα μας γυαλίζει το μάτι και θα θέλουμε να φάμε χωρίς περιορισμούς και πρόγραμμα. Όχι ότι δεν μου αρέσει η τάξη που έχω βάλει στην διατροφή μου, αλλά που και που θέλω να τρώω με την ψυχή μου και χωρίς πρόγραμμα. Αν αυτές οι μέρες όμως γίνονται όλο και πιο σπάνια και μπορώ να τις απολαμβάνω και να μην μου προκαλούν δυσπεψίες και κακοκεφιά θεωρώ ότι είναι θεμιτές, ανθρώπινες και φυσιολογικές.
Αυτό που λέει η ψυχολόγος μου είναι ότι όλα μπορούν να είναι καλά για εμάς και αντιστοίχως κακά, όλα εξαρτώνται από την ένταση, την διάρκεια και την συχνότητα.
01-05-2012, 22:46 #2745
Έλη, μια ερώτηση, αυτήν τη μέθοδο διατροφής στην σύστησε η ψυχολόγος σου?
Υποθέτω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει μια συνεργασια ψυχολόγου με διατροφολόγο, έτσι δεν είναι?
Σε ρωτάω γιατί το σκέφτομαι πολύ σοβαρά το θέμα του ψυχολόγου το τελευταίο διαστημα...
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή