τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 184
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 184 of 427 FirstFirst ... 84134174182183184185186194234284 ... LastLast
Results 2,746 to 2,760 of 6392
    Senior Member
    Ναι Έρη μου αυτή τη διατροφή μου την σύστησε διατροφολόγος ειδικευμένος στις διατροφικές διαταραχές και κάποια στιγμή μου σύστησε και ψυχολόγο με την οποία συνεργάζεται για να κάνουμε πιο ολοκληρωμένη δουλειά. Η ψυχολόγος είχε λάβει την ίδια εκπαίδευση με τον διατροφολόγο μου από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας. Με τον διατροφολόγο συνεργάζομαι από τον Νοέμβριο του 10 ανελλιπώς και στην ψυχολόγο δεν άντεξα οικονομικά να πάω παρά για 3-4 μήνες αλλά με βοήθησε πολύ και αν είχα την οικονομική δυνατότητα θα συνέχιζα και για περισσότερο. Είναι κάτι που αξίζει να το διερευνήσεις αν έχεις την οικονομική δυνατότητα. Ωστόσο για εμένα το πιο σημαντικό για τις δικές μου ανάγκες ήταν να διατηρήσω την συνεργασία με τον διατροφολόγο για να με κρατάει στο μονοπάτι της διατροφής και τα ψυχολογικά μου τα διαχειρίστηκα με διάβασμα, ενημέρωση και πολύ κουβέντα με άτομα που αγαπάω και εμπιστεύομαι. Αν είχα την δυνατότητα όμως να πάω παράλληλα και σε ψυχολόγο πιστεύω ότι θα κατάφερνα περισσότερα σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Senior Member
    Βασικά κι εγώ γι αυτό δεν το κάνω το βήμα αυτό ακόμη παρ' όλο που το σκέφτομαι έντονα.
    Το παλεύω μόνη μου, ψάχνομαι κι εγω με διάφορα βιβλία, και γενικά προσπαθώ να ξαναγνωριστώ με τον εαυτό μου, η αλήθεια είναι.
    Δεν είναι εύκολο όμως. Θέλει υπομονή, κάτι που νόμιζα ότι δεν το έχω...άλλα τελικά έχω αρχίσει να αναθεωρώ σιγά σιγά...

Senior Member
    Καλή σας μέρα!
    Κορίτσια θέλω τα φώτα σας σχετικά με τα αποξηραμένα φρούτα.
    Συνήθως τι είδος αποξ. φρούτου προτιμάτε? Και πόσα τρώτε σαν σνακ ή στο πρωινό?
    Επίσης, τα τροπικά αποξ. φρούτα, όπως μάνγκο-παπάγια, ακόμη και ο ανανάς τελικά
    έχουν ζάχαρη ή δεν έχουν, ξέρει κανείς?
    Στην συσκευασία επάνω γράφουν ότι είναι χωρίς προσθήκη ζάχαρης (τα παίρνω απο ξηροκαρπάδικο),
    εκτός απο το κράνμπερυ που γράφει ότι έχει ζάχαρη, οπότε αυτο το αποφεύγω και βρίσκω μόνο σε μαγαζί με βιολογικά χωρίς ζάχαρη.
    Ξέρω ότι και τα δαμάσκηνα-βερίκοκα-χουρμάδες ειναι κι αυτά χωρίς ζάχαρη, όμως τα άλλα?
    Ωστόσο τρελένομαι για τον αποξηραμένο ανανά και την παπάγια και δεν ξέρω κάθε φορά αν πρέπει να τα φάω ή όχι.uzzled:

Senior Member
    Καλημέρα Έρη .
    Όλα τα φρούτα επιτρέπονται αποξηραμένα και μη, βασικά δεν υπάρχει κάτι απαγορευμένο . Αυτό που χρειάζεται να προσέχουμε είναι ο τρόπος που τρώμε ότι τρώμε, οι συνδυασμοί, η ποσότητα και οι ώρες. Οπότε ναι μπορείς να τρως όλα τα αγαπημένα σου αποξηραμένα φρούτα με το πρωινό σου ή συνοδεύοντας τα σνακ σου. Καλό βέβαια είναι εκτός από αποξηραμένα μέσα την ημέρα να τρως και φρέσκα φρούτα. Όσο περισσότερη ποικιλία μέσα σε μια μέρα τόσο το καλύτερο. Εγώ τρώω χουρμάδες και δαμάσκηνα συνήθως. Καλό είναι ωστόσο όπως είπες και εσύ να αποφεύγουμε αυτά που έχουν επεξεργασία με ζάχαρη. Κατά τα άλλα κάνεις ότι επιλογή τραβάει η όρεξη σου.
    Αυτό που μου έχει πει ο διατροφολόγος μου για τα αποξηραμένα είναι ότι καλό είναι να τα μουλιάζουμε λίγο πριν τα φάμε, για 10 λεπτά, για να παίρνουν υγρασία και ότι θέλει εκτός από αποξηραμένα μέσα στην ημέρα να τρώω και φρέσκα.

Senior Member
    Όσο αφορά την ποσότητα επειδή τα αποξηραμένα φρούτα είναι αρκετά συμπυκνωμένα καλό είναι να προσέχουμε την ποσότητα. Οπότε μία μερίδα είναι νομίζω 2 χουρμάδες, 3-4 δαμάσκηνα ή βερίκοκα, 2 κ.σ. σταφίδες κτλ. Γενικά επειδή τους λείπει η υγρασία και είναι πολύ μαζεμένα να μην ξεγελιόμαστε από τον όγκο τους.

Γενικά στα φρούτα μία μερίδα φρούτου ισοδυναμεί με:
    1 μέτριο μήλο, 1 μέτριο πορτοκάλι, 2 ακτινίδια, 1 μικρή μπανάνα η 1/2 μεγάλη, 15 μικρές ή 10 μεγάλες ρόγες σταφύλι, 1 μέτριο ροδάκινο, 10 κεράσια, 1 μέτρια φέτα πεπόνι, 1 μεγάλη φέτα καρπούζι, 4 μικρά βερίκοκα, 1/2 φλιτζάνι κομπόστα φρούτου, 100γρ φρέσκο ανανά κτλ.

Senior Member
    Καλημέρα και από μένα κοριτσάκια! Έλι μου σε ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σου. Έρι μια χαρά η χθεσινή σου μέρα, και είχες και έξοδο για φαγητό. Κι εγώ μάλλον θα βγω για φαγητό το βράδυ και θα λείπω όλη μέρα σήμερα, να δω πώς θα τα οργανώσω για να μην το χαλάσω (αν και τη βραδυνή έξοδο την φοβάμαι λίγο, θα πάμε μάλλον σε αραβικό που τρελλαίνομαι!!). Φιλάκια και καλή συνέχεια σε όλες!!

Junior Member
    :lol:

Senior Member
    Originally posted by Eli
    Όσο αφορά την ποσότητα επειδή τα αποξηραμένα φρούτα είναι αρκετά συμπυκνωμένα καλό είναι να προσέχουμε την ποσότητα. Οπότε μία μερίδα είναι νομίζω 2 χουρμάδες, 3-4 δαμάσκηνα ή βερίκοκα, 2 κ.σ. σταφίδες κτλ. Γενικά επειδή τους λείπει η υγρασία και είναι πολύ μαζεμένα να μην ξεγελιόμαστε από τον όγκο τους.

Γενικά στα φρούτα μία μερίδα φρούτου ισοδυναμεί με:
    1 μέτριο μήλο, 1 μέτριο πορτοκάλι, 2 ακτινίδια, 1 μικρή μπανάνα η 1/2 μεγάλη, 15 μικρές ή 10 μεγάλες ρόγες σταφύλι, 1 μέτριο ροδάκινο, 10 κεράσια, 1 μέτρια φέτα πεπόνι, 1 μεγάλη φέτα καρπούζι, 4 μικρά βερίκοκα, 1/2 φλιτζάνι κομπόστα φρούτου, 100γρ φρέσκο ανανά κτλ.

Έλη μου σ' ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες σου.
    Να σε ρωτήσω κάτι τελευταίο, μόλις γύρισα απο το ξηροκαρπάδικο όπου προμηθευτικά διάφορους άψητους ξηρούς καρπούς και βρήκα και goji berries, εσύ νομίζω γράφεις ότι το τρως ή κάνω λάθος?
    Είστε και πολλές, είναι και πολλές οι σελίδες του τόπικ και δεν έχω προλάβει να τις διαβάσω ακόμη όλες και να σας μάθω όλες, συγχωρέστε με αν γίνομαι κουραστική
    Αυτα τα goji berries λοιπόν, σε τι δοσολογία τα χρησιμοποιούμε? Εννοώ μια κουταλιά της σούπας πχ στο πρωινό μας είναι καλά?
    Όπως λες κι εσύ αυτα τα αποξηραμένα δεν έχουν όγκο, και ακόμη δεν το κατέχω και πολύ καλά.

Senior Member
    Έρη μου μην αγχώνεσαι με τις ποσότητες τόσο πολύ και ειδικά με τα φρούτα. Και εγώ τον διατροφολόγο δεν τον ρωτάω για όλα τα φαγητά πια είναι η σωστή μερίδα. Έχω πάρει τις γενικές αρχές και μετά αυτοσχεδιάζω κιόλας. Σε κάθε περίπτωση και αυτό είναι προσωπική μου εκτίμηση 2 κ.σ. είναι μια χαρά ως μερίδα. Η μία μου φαίνεται λίγο. Τα goji τα τρώω εγώ και το Αγγελάκι συνήθως. Αν και εγώ έχω καιρό να φάω μιας και έχω επιδοθεί στην κατανάλωση φρέσκων φρούτων τελευταίως. Επειδή τα goji έχουν λίγο περίεργη γεύση συνήθως τα τρώω με δημητριακά πρωινού και τα συνδυάζω και με μπανάνα. Προσωπικό γούστο αυτό :spin:

Senior Member
    Σ`ευχαριστώ Έλη, είσαι πολύ καλή.
    Πιο πολύ μπερδεύομαι παρά αγχώνομαι, αλλά θα το βρω που θα μου πάει.
    Κι εγώ φροντίζω μέσα στην ημέρα να τρώω τουλάχιστον δύο μερίδες φρέσκων φρούτων.
    Είναι η περίοδος αυτη τώρα που περιμένω πως και πως να βγουν τα καλοκαιρινά φρούτα για να έχω
    μια ποικιλία απο φρέσκα, γιατί με αυτά που έχουμε τον χειμώνα δεν τα πάω καλά, προτιμώ μόνο μπανάνες και ξινόμηλα.
    Οπότε στην παρούσα φάση τρώω μονο αυτα τα δύο + φράουλες.
    Επίσης θέλω να την δω και λίγο αλλιώς γιατί μόνο όταν προσπαθώ να συμμαζευτώ διατροφικά, θυμάμαι ότι υπάρχουν και τα φρούτα.

Senior Member
    Παρακαλώ Έρη μου χαίρομαι που μπορώ να βοηθήσω
    ʼστα και εγώ στο παρελθόν τα ίδια και χειρότερα έκανα! Τα φρούτα δεν με συγκινούσαν ιδιαίτερα και είχα μία διαστρεβλωμένη άποψη για το πως να τα καταναλώνω. Με αυτή τη διατροφή που ουσιαστικά οι ποσότητες είναι συχνές αλλά σχετικά μικρές έμαθα να τρώω και τα φρούτα. Από τότε όμως που τα έβαλα συστηματικά στην διατροφή μου πλέον δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς αυτά! :lol:

Είναι σημαντικό η διατροφή μας να εμπεριέχει όσο το δυνατόν πιο πολλές ωμές τροφές γίνεται (φρούτα, καρπούς, λαχανικά)μιας και οι ωμές τροφές περιέχουν χρήσιμα ένζυμα για τον οργανισμό μας και για την πέψη και τις πολυπόθητες φυτικές ίνες! Από τότε που άρχισα αυτή τη διατροφή που είναι με συχνά μικρά γεύματα και πλούσια σε φυτικές ίνες σταμάτησα να έχω πρόβλημα με την δυσκοιλιότητα και με το κεφίρ και με προβιοτικά συμπληρώματα καταπολέμησα και τους κολικούς που κατά καιρούς με έπιαναν. Τώρα πια το σύστημα λειτουργεί ρολόι και δεν μπορώ καν να διανοηθώ να διακόψω την κατανάλωση φρούτων! Όλα είναι απλά μία συνήθεια Έρη μου.

Το κακό είναι ότι κάποιες τροφές μέχρι τώρα τις είχαμε συνδυάσει με δίαιτα και έτσι εκτός δίαιτας δεν τις καταναλώναμε! Πόσο απαράδεκτο! Και όμως είναι αλήθεια.

Senior Member
    Καλησπέρα σας!
    Μια ακόμη ημέρα τελείωσε, και νομίζω ότι τα πήγα μια χαρά, και το κυριότερο δεν
    πεινούσα!
    Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Πρωί - Γάλα με μούσλι της ʼλπεν χωρίς ζάχαρη + 1 κουταλία αποξηραμένο κράνμπερυ
    Σνακ - 1 μπανάνα με διάφορους ξηρούς καρπούς (κάτι λιγότερο από μια χούφτα)
    Μεσημέρι - Κοτόπουλο κοκκινιστό με λίγο κριθαράκι, ντοματοσαλάτα, λίγο κουνουπίδι βραστό, 2 πιπεριές φλωρίνης ψητές
    Σνακ - 1 ξινόμηλο + 1 κουλουράκι με σπανάκι
    Βράδυ - 1 αραβική πίτα στην τοστιέρα με τυρί, γαλοπούλα, ντομάτα, 1 πιπερία φλωρίνης ψιλοκομμένη + 1 φέτα ανάνα αποξηραμένο
    Νεράκι 3,5 λίτρα (έχω απελπιστεί με την τουαλέτα:smilegrin: )

Εντάξει είμαι νομίζω για σήμερα!
    Ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο "Διατροφική Νοημοσύνη". Είμαι στην αρχή ακόμη αλλά νομίζω έχει πολύ ενδιαφέρον.

Senior Member
    Καλησπερα σε ολους,

να ρωτησω εχει καμια σας πληροφοριες για τα μπραζιλ ? βρισκω κατι πληροφοριες εδω και κει αλλα ξερω εγω ειναι λιγο τρελλες.

Senior Member
    Τον μου τα brazil nuts εννοείς;

Senior Member
    ναι βρε Ελι τα ξερεις?