Results 2,761 to 2,775 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
03-05-2012, 00:44 #2761
Καλησπέρα κι από μένα. Εγώ σήμερα τα έκανα λίγο χάλια από το απόγευμα και μετά. Περιγράφω:
Πρωί: 1 φρυγανιά με έμενταλ και σταφίδες (κλασσικά...)
Ενδιάμεσα: 1 μπανάνα, 1 χουρμά, 2 καρύδια
Μεσημέρι: ήμουν έξω και πήρα ένα μικρό στρογγυλό ψωμάκι με προσούτο, παρμεζάνα, ρόκα, μαρούλι + 1 χουρμά + 1 χυμό μικρό φυσικό
Μέχρι εδώ άντε να πούμε καλά και το κυριοτερο: έτρωγα με το ζόρι, δεν πεινούσα καθόλου!
Και μετά αρχίζει η μ***ακία...
Επειδή ήμουν σε συνεδρία δεν μπορούσα να φάω και ήπια ένα χυμό πορτοκάλι φυσικό που με κεράσανε στις 6. Στις 7 παρά που τελειώσα τρώω και 1 χουρμά και 1 καρύδι (για να συμπληρώσω το φρέσκο) και μπόλικό νερό για να μουλιάσει ο χουρμάς μέσα στο στομάχι, χαχα!! Στις 7.30 τρώω και 3 μικρά μπισκότα με μαύρη ζάχαρη (για το άμυλο).
Και φυσικά, αφού τα έφαγα έτσι σπασμένα, άρχισα και πεινούσα. Και πήγα στο σπίτι μιας φίλης μου (αλλαγή σχεδίων τελευταία στιγμή) όπου έφαγα: 2 κομ. σπανακόπιτα, γύρω στα 15 αμύγδαλα (αλμυρά) 3-4 ποτ. κρασί και 3 κουταλίτσες παγωτό στο τέλος!
Εν ολίγοις τα έκανα σκ@τ@!!
Αλλά είπα ότι θα το δω θετικά σαν ένα μάθημα για να καταλάβω ότι όντως δεν έχει σημασία η ποσότητα αλλά οι συνδυασμοί και ο τρόπος που τρως. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι εδώ και 4 μέρες που το κάνω αυτό δεν πεινούσα καθόλου (μιλάμε ότι σήμερα ξεχνούσα να φάω μέχρι το μεσημέρι, το θυμόμουν τελευταία στιγμή και τα έτρωγα στο ασανσέρ, στο μετρό κλπ) και μετά μόλις το χάλασα άρχισα να έχω λιγούρες. Αυτές τις μέρες μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση ότι δεν είχα καθόλου λιγούρες και ότι όταν ένιωθα να πεινάω ήταν κανονική πείνα, αίσθηση άδειου στομαχιού κλπ, όχι η δήθεν πείνα που ένιωθα όταν ήθελα να τσακίσω σοκολάτες και χάμπουργκερ.
Οπότε το προσπερνάω, αύριο είναι μια νέα μέρα!
Καληνύχτα κοριτσάκια, ες αύριον τα καλύτερα!
- 03-05-2012, 22:37 #2762
Καλησπέρα σας! Είστε καλά?
Εγώ τα πάω μια χαρά για 4η συνεχόμενη ημέρα.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Πρωί ~ Γάλα με ʼλπεν μούσλι + goji berries
Σνακ ~ 1 μπανάνα και ένα κουλουράκι με σπανάκι
Μεσημέρι ~ Φασολάκια γιαχνί με λίγη πατάτα, κουνουπίδι βραστό, 2 ψητές πιπεριές φλωρίνης
Σνακ ~ 5-6 φράουλες, 1 μπάρα άλπεν light
Βράδυ ~ Σαλάτα αγγουροντομάτα, 3 δάχτυλα φέτα, 5 ελιές, πιπέριά φλωρίνης, 1 μέτριο παξιμάδι.
Νερο μπόλικο, γύρω στα 4 λτ.
Πώς με βρίσκετε?
04-05-2012, 09:39 #2763
Originally posted by ton76
ναι βρε Ελι τα ξερεις?
04-05-2012, 09:40 #2764
Καλημέρα και από εμένα. Φεύγω σήμερα ταξίδι και έχω φούριες.
Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς! Θα τα πούμε σύντομα :bigsmile:
04-05-2012, 09:57 #2765
Καλημέρα σε όλους και όλες! Έλι μου καλό σου ταξίδι και να περάσεις όμορφα εκεί που θα είσαι!
Λοιπόν, η χθεσινή μου μέρα:
Πρωί: 2 φρυγανιές +έμενταλ+ 2 φράουλες + 1/2 ποτ. χυμό πορτοκάλι
Ενδιάμεσα: 1 ακτινίδιο +2 φράουλες + 1 φυλλαράκι παστέλι
Μεσημέρι: 1 μπωλ κοτόσουπα +1 αυγό βραστό+ σαλάτα μαρούλι-κόκκινο λάχανο
Απόγευμα: 1 χουρμάς + 2 μπισκοτάκια κανέλλας με μαύρη ζάχαρη + 1/2 φυλλαράκι παστέλι
Βράδυ: 3 μπιφτεκάκια κεμπάπ σχετικά μικρά + 1,5 πίτα + ντομάτα. Το μαγαζί που πήγα είχε μόνο σουβλάκια χωρίς σαλάτες και τα συναφή, οπότε έφαγα μόνο ντομάτα. Θα επανορθώσω σήμερα τρώγοντας περισσότερη σαλάτα.
Δυστυχώς μετά ήπια και μερικά ποτηράκια κρασί.
Έρι μου μια χαρά τα πας, εμείς ξεκινήσαμε και μαζί και αισθάνομαι ότι ψαχνόμαστε παρέα για το τι θα φάμε!
04-05-2012, 11:21 #2766
Originally posted by alexan972
Έρι μου μια χαρά τα πας, εμείς ξεκινήσαμε και μαζί και αισθάνομαι ότι ψαχνόμαστε παρέα για το τι θα φάμε!
Πολύ σωστά αισθάνεσαι alexan μου!
Όλη την ημέρα είμαι με ένα τευτέρι στα χέρια. Κι ακόμη έχω να μάθω τόσα πολλά.
Ωστόσο παρ' όλο που προσπαθώ να αποτινάξω τον ζυγό της καταραμένης ζυγαριάς από πάνω μου (παλαιότερα ζυγιζόμουν σχεδόν κάθε πρωι, βλέπετε), τόλμησα να ανέβω σήμερα, έτσι απο περιέργεια και με βρήκα -1600 γρ. Είχα ζυγιστεί την Δευτέρα που ξεκίνησα.
Αυτό με κάνει αισιόδοξη (χωρίς να ενθουσιάζομαι) και την δεδομένη στιγμή η αισιοδοξία είναι ό,τι χρειάζομαι.
Τις καλημέρες μου!
04-05-2012, 12:11 #2767
Εγώ δυστυχώς ακόμα δεν έχω αποτινάξει τον ζυγό της ζυγαριάς (πολύ ωραίο αυτό, χαχα) και ζυγίζομαι κάθε μέρα. Κι εγώ από την Κυριακή που ξεκίνησα είμαι είμαι -1,5 κιλό, αλλά αυτά είναι που τα έχω 1-2 μήνες και ξέρω ότι θα φύγουν πολύ εύκολα. Όπως και να 'χει όμως, είναι μια ένεση αισιοδοξίας και την έχω στο μυαλό μου χωρίς να το δένω όμως κιόλας.
Ψάχνω εναλλακτικές ιδέες για πρωτεϊνες εκτός από τα κλασσικά ψάρι-κρέας-κοτόπουλο-αυγό για κάποιες φορές που είμαι εξω αλλά και επειδή δεν τρώω κάθε μέρα κρέατα και τέτοια. Το τυρί μου αρέσει πολύ αλλά δεν είμαι σίγουρη πόση ποσότητα θεωρείται επαρκής πρωτεϊνη για το κύριο γεύμα άσε που τώρα με τη ζέστη δεν μπορώ να το κουβαλάω στην τσάντα όλη μέρα όταν λείπω απ' το πρωί. Ας πούμε, στο απογευματινό τι θα μπορούσα να βάλω; Καμμιά ιδεά;
04-05-2012, 12:43 #2768
Να γράψω και τα σημερινά μου (όπως τα έχω υπολογίσει):
Πρωί: 1 φρυγανιά +1 φ. τυρί του τοστ+1 μπανάνα
Ενδιάμεσα: 2 φράουλες+5 φουντούκια+3 μικρά μπισκοτάκια κανέλλας με μαύρη ζάχαρη
Μεσημέρι: Γιαούρτι 1% με γεύση κεράσι + 2-3 φράουλες κομμένες μέσα + 1 φ. ψωμί
Απόγευμα: 1 μπάρα δημητριακών με καρύδα + 1 ακτινίδιο
Βράδυ: σαλάτα με πληγούρι-ντομάτα-μαϊντανό + ομελέτα με 2 αυγά + σαλάτα πράσινη
Βασικά σήμερα δεν πεινάω καθόλου γι' αυτό είπα να κάνω το μεσημεριανό ελαφρύ και να φάω καλύτερα το βράδυ μήπως έχω πεινάσει κάπως. Για να είμαι ειλικρινής, σε άλλες περιπτώσεις θα το παρέλειπα το μεσημεριανό αλλά τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι κακό-τζιζ!!
Να προσθέσω επίσης ότι κάθε μέρα πίνω ένα καφέ με 2,5 κ.γ. ζάχαρη αλλά αυτό δεν μπορώ να το μειώσω περισσότερο, ξεκίνησα από 7!! Τουλάχιστον δεν πίνω δεύτερο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
04-05-2012, 13:19 #2769
Να προσθέσω επίσης ότι κάθε μέρα πίνω ένα καφέ με 2,5 κ.γ. ζάχαρη αλλά αυτό δεν μπορώ να το μειώσω περισσότερο, ξεκίνησα από 7!! Τουλάχιστον δεν πίνω δεύτερο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Δοκίμασε τους κύβους ακατέργαστης ζάχαρης για τον καφέ σου. Είναι της εταιρίας Fytro και θα την βρείς εύκολα στα σούπερ μάρκετ. Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα παλιότερα. ʼσε που ποτέ δεν έβαζα ένα κανονικό κουταλάκι την φορά, έβαζα πολύ περισσότερο. Έδω και κάτι μήνες που τους δοκίμασα μπορώ και το ελέγχω. ʼσε που τους έχω πάντα μαζί μου στην τσάντα μου για τους καφέδες που τυχαίνει να πίνω έξω.
Στην αρχή ξεκίνησα με 3 κυβάκια στον κάθε καφέ που έπινα και εδώ και λίγο καιρό το έχω μειώσει στο 1 κυβάκι.
04-05-2012, 15:33 #2770
Εγώ δυστυχώς ακόμα δεν έχω αποτινάξει τον ζυγό της ζυγαριάς (πολύ ωραίο αυτό, χαχα) και ζυγίζομαι κάθε μέρα. Κι εγώ από την Κυριακή που ξεκίνησα είμαι είμαι -1,5 κιλό, αλλά αυτά είναι που τα έχω 1-2 μήνες και ξέρω ότι θα φύγουν πολύ εύκολα. Όπως και να 'χει όμως, είναι μια ένεση αισιοδοξίας και την έχω στο μυαλό μου χωρίς να το δένω όμως κιόλας.
Ψάχνω εναλλακτικές ιδέες για πρωτεϊνες εκτός από τα κλασσικά ψάρι-κρέας-κοτόπουλο-αυγό για κάποιες φορές που είμαι εξω αλλά και επειδή δεν τρώω κάθε μέρα κρέατα και τέτοια. Το τυρί μου αρέσει πολύ αλλά δεν είμαι σίγουρη πόση ποσότητα θεωρείται επαρκής πρωτεϊνη για το κύριο γεύμα άσε που τώρα με τη ζέστη δεν μπορώ να το κουβαλάω στην τσάντα όλη μέρα όταν λείπω απ' το πρωί. Ας πούμε, στο απογευματινό τι θα μπορούσα να βάλω; Καμμιά ιδεά;
3 δάχτυλα για την φέτα
2 δάχτυλα για την γραβιέρα
2 κ.σ. τριμμένο τυρί
αυτά ξέρω για σίγουρα
έφυγααααα!
04-05-2012, 17:27 #2771
Ευχαριστώ πολύ Έλι μου, φιλάκια!
04-05-2012, 22:30 #2772
Πολλές καλησπέρες!
Η σημερινή μέρα μπορώ να πω ότι πήγε πολύ καλά διατροφικά.
Έφαγα ωραίο φαγητό σήμερα και μεσημέρι και βράδυ και αυτό με κάνει να νιώθω πλήρης.
Έχουμε και λέμε λοιπόν..
Πρωί ~ Γάλα με άλπεν μούσλι, λίγους ξηρούς καρπούς και goji berries
Σνακ ~ 1 μπανάνα και 1 κουλουράκι με σπανάκι
Μεσημέρι ~ Πένες ολικής με πολύχρομες πιπεριές, κολοκυθάκι, μανιτάρια, ντοματίνια και καπνιστό σολόμο
Σνακ ~ 1 ξινόμηλο και μια χούφτα ξηρούς καρπούς
Βράδυ ~ 1 πίτα σουβλακίου ολικής, 2 φέτες τυρί του τοστ, μια φέτα γαλοπούλα, ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά
Νερο πολύ, περίπου 3,5 λιτρα.
05-05-2012, 01:46 #2773
Απ΄ ότι βλέπω μια χαρά τα πάτε!
Θα γράψω κ τα δικά μου
Πέμπτη 3/4
Πρωί : γάλα + δημητριακά + 3 δαμάσκηνα ξερά
Πρόγευμα : 1/2 ποτήρι πορτοκάλι + 1/2 κουλούρι Θεσσαλονίκης + γραβιέρα
Μεσημέρι : μπριζόλα + σαλάτα (ρόκα - μαρούλι) + 1φ.ψωμί ολικής + λίγο φέτα
Απόγευμα : μπανάνα +1 βρωμομπίσκοτο
Βράδυ : 1 τόστ + 1 μήλο
Παρασκευή 4/5
Πρωί : γάλα + δημητριακά + 3 δαμάσκηνα ξερά
Πρόγευμα : φράουλες + 1/2 κουλούρι Θεσσαλονίκης + γραβιέρα
Μεσημέρι : φακές + αγγούρι + ελιές + 1φ.ψωμί ολικής
Απόγευμα : 1 μπανάνα + 1 digestive
Βράδυ : 1 παξιμάδι (απο τα μεγάλα) ντάκος
05-05-2012, 21:02 #2774
Καλησπέρα κι από εμένα! Βλέπω αυτό το Σ/Κ έπεσε περονόσπορος στο φόρουμ!! :smilegrin:
Λοιπόν, ας γράψω κι εγώ τα σημερινά μου για να μην χάνω τη σειρά μου:
Πρωί: 1 φρυγανιά + 1 φ. τυρί του τοστ + 1 χουρμά
Ενδιάμεσα: 1 μπάρα δημητριακών + 2 καρύδια
Μεσημέρι: 1 τοστ με 2 φ. τυρί + μικρή σαλάτα μαρούλι
Απόγευμα: 1/2 μπανάνα+3 φράουλες + 1 ακτινίδιο + 4 μικρά μπισκότα κανέλλας με μαύρη ζάχαρη
Επειδή το βράδυ θα βγω για φαγητό αργά λέω να κάνω άλλο ένα σνακ 2 αποξ. δαμάσκηνα και 4-5 φουντούκια
Το βράδυ δεν ξέρω αλλά θα προσπαθήσω να κινηθώ μέσα στα πλαίσια. Είδωμεν...
Καλό βράδυ σε όλους!
06-05-2012, 18:02 #2775
Έχω το εξής πρόβλημα (που ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα είναι πρόβλημα...): Δεν μπορώ να φάω. Κι όταν λέω δεν μπορώ, εννοώ δεν μπορώ, δεν πεινάω καθόλου, τρώω λιγότερα απ' ό,τι πρέπει και αυτά με το ζόρι. Προγραμματίζω την ημέρα μου και μετά δεν μπορώ να τηρήσω τις ώρες και τα γεύματα.
Σήμερα έφαγα τα εξής:
πρωί: 1 φύλλο παστέλι και 1 δαμάσκηνο
Τίποτα ενδιάμεσα
Μεσημέρι: έφτιαξα μία σαλάτα με τόνο, μαρούλι, κόκκινο λάχανο, καρότο, πατατούλα βραστή, μαϊντανό, άνηθο, ελίτσες, πιπεριά και έφαγα τελικά στο πιάτο του φρούτου ούτε τη μισή. Και μετά μου ερχόταν να κάνω εμετό (δεν εννοώ αυτό μετά τα υπερφαγικά επεισόδια, δεν κάνω εμετούς τέτοιου τύπου) σαν να είχα φάει ένα βόδι. Τώρα είναι η ώρα για το σνακ και δεν θέλω τίποτα, ούτε καν τα πολυαγαπημένα μου μπισκοτάκια, που σε άλλες φάσεις ευχαρίστως τσάκιζα ένα πακέτο στην καθησιά μου.
Σε άλλη φάση θα ήμουν τρισευτυχισμένη αλλά τώρα που είπα να μπω σε ένα πρόγραμμα, και που πράγματι μου άρεσε που έκανα αυτή τη διατροφή δεν θέλω να το χαλάσω, το έχω πάρει πολύ ζεστά. ʼσε που άμα δεν πεινάω αισθάνομαι ότι δεν θα χάσω γιατί δεν κάνω δίαιτα.
Είναι κάτι φυσιολογικό που θα περάσει; Σας έχει τύχει;
Εμφάνιση (και αυτισμός;)
07-08-2025, 14:20 in Σχέσεις και Επικοινωνία