Results 2,836 to 2,850 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
16-05-2012, 10:37 #2836
Originally posted by ria
Καλημέρα τσούπρες!!!!!!!
Ας γράψω κι εγω τα χθεσινά μου
Πρωί ~> 1 καφε (δυστυχως δε πήρα τίποτε αλλο κοντά μου απο ανοργανωσιά)
Μεσημέρι ~> 1 γιαούρτι 0%+1 φλ. δημητριακά ολικής+4 φράουλες+μισή μπανάνα + 4 φουντούκια+ λιγη τριμμένη κουβερτούρα
Βράδυ ~> κοτόπουλο με λαχανικα στο wok (κρεμμύδι, κολοκυθάκι & μελιτζάνα σε κυβάκια, πιπεριά) κ μια κούπα πένες τρικολόρε
πωπω.... ασιτία έκανα.... φφφφ σήμερα ελπίζω καλύτερα.... (τελικά αμα δε τα γράφω δε καταλαβαίνω τι χαζομαρες κανώ... μου πήρε 3 χρόνια να με πείσω αλλα τα κατάφερα χαχαχα)
Ρία μου τωρα το παρατηρησα, εφτασες 77 κιλά? μπραβο κουκλα μου..
- 16-05-2012, 10:51 #2837
ευχαριστω ομως, ....ο δεικτης εχει κατσικωθει εκει τελευταια κ δε ξεκολλαει...
16-05-2012, 10:53 #2838
να εισαι ευτυχης που εχεις καταφερει αυτό..θα ξεκολλησει ο δεικτης..δεν ειναι στο χερι του..καλη συνεχεια
16-05-2012, 10:54 #2839
να σαι καλα ! σε ευχαριστω! :love:
16-05-2012, 15:31 #2840
Κορίτσια ευχαριστώ, θα το ξέρω να το κάνω κάποιες φορές γιατί είμαι πολύ συχνά στους δρόμους και δεν έχω την ευχέρεια για κανονικό μεσημεριανό.
Λοιπόν, θα ξεκινήσω να γράφω τι έχω φάει και κάθε τόσο θα κάνω edit και θα προσθέτω γιατί παρατήρησα ότι τα ξεχνάω και μπερδεύομαι.
Πρωί: 1 digestive + λίγο τυρί + 2 καρύδια + 2 δαμάσκηνα
Ενδιάμεσα: τυρόψωμο (περίπου στο μέγεθος σταφιδόψωμου - ίσως ήταν λίγο υπερβολή αλλά μου το πρόσφερε ασθενής μου και ήταν πολύ νόστιμο...) + 1 πράσινο τσάι + 1 αχλάδι
Μεσημέρι: 1 τοστ με τυρί + σαλάτα μαρούλι
Απόγευμα: 1 μπάρα δημητριακών και ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι (όχι στιφτό δυστυχώς αλλά πήρα αυτόν που λέει "φυσικό χυμός" και όχι φρουτοποτό)
Βράδυ: χόρτα τσιγαριστά με φέτα +2 αυγά βραστά + 1 φ. ψωμί.
Λοιπόν πήγα σήμερα λαϊκή και πήρα μελιτζάνες τσακώνικες και κολοκυθάκια και μανιτάρια για να φτιάξω λαχανικά ψητά με μπαλσάμικο. Τα λιγουρεύομαι ήδη αλλά πρέπει πρώτα να φτιάξω το σπίτι από τον χαμό (σήμερα τελείωσαν οι εργάτες και ακόμα δεν έχουν μπει τα έπιπλα στη θέση τους, χώρια το καθάρισμα) για να τα κάνω με την ησυχία μου και να τα ευχαριστηθώ. Κανένα καλό ντρέσσινγκ για τα λαχανικά;
16-05-2012, 15:51 #2841
Γεια σας κουκλες!
Ξερει μηπως καμια σας να μου πει την ποσοτητα σε γρ. οταν τα ζυμαρικα ειναι αβραστα?
Καθε φορα που θελω να φτιαξω μονο για εμενα, στο τελος βρασμενα ειναι πολλα κ επειδη δεν το εχω ακομη καλα με τις ποσοτητες που μπορω να καταναλωσω θελω να ειναι τοσο οσο!
16-05-2012, 19:10 #2842
Έρη μου σύμφωνα με τον διαιτολόγο μου και τις συνταγές του μία μερίδα άβραστα ζυμαρικά είναι 125γρ
Αλλιώς βρασμένα μετράς 2 φλυτζάνια του τσαγιού.
Και εγώ είχα δυσκολία να υπολογίσω την ποσότητα και πάντα έβαζα παραπάνω. Είναι το μόνο φαγητό που ζυγίζω πριν το μαγειρέψω
16-05-2012, 19:15 #2843
Originally posted by alexan972
Κανένα καλό ντρέσσινγκ για τα λαχανικά;
Κάτι σε σκορδάκι με ελαιόλαδο, μπαλσάμικο και μέλι μου έρχεται....
η κάτι με γιαούρτι για πιο δροσερό....
για ψάξε, όλο και κάτι θα βρεις
16-05-2012, 19:29 #2844
Αλεξάνδρα, ψάξε και στις "συνταγές της παρέας". Σίγουρα θα βρεις κάτι.
16-05-2012, 19:30 #2845
Originally posted by Eli
Έρη μου σύμφωνα με τον διαιτολόγο μου και τις συνταγές του μία μερίδα άβραστα ζυμαρικά είναι 125γρ
Αλλιώς βρασμένα μετράς 2 φλυτζάνια του τσαγιού.
Και εγώ είχα δυσκολία να υπολογίσω την ποσότητα και πάντα έβαζα παραπάνω. Είναι το μόνο φαγητό που ζυγίζω πριν το μαγειρέψω
Ευχαριστώ Ελάκι μου, είσαι θησαυρός!
Κι εγώ θέλω και πρέπει οπωσδήποτε να τα ζυγίζω γιατί είναι απο τα αγαπημένα μου φαγητά και πάντοτε ξέφευγα στην ποσότητα.
Αλλά από εδώ και πέρα, είπαμε, τα κάνουμε όλα σωστά!!
16-05-2012, 19:44 #2846
Λοιπόν πήγα σήμερα λαϊκή και πήρα μελιτζάνες τσακώνικες και κολοκυθάκια και μανιτάρια για να φτιάξω λαχανικά ψητά με μπαλσάμικο. Τα λιγουρεύομαι ήδη αλλά πρέπει πρώτα να φτιάξω το σπίτι από τον χαμό (σήμερα τελείωσαν οι εργάτες και ακόμα δεν έχουν μπει τα έπιπλα στη θέση τους, χώρια το καθάρισμα) για να τα κάνω με την ησυχία μου και να τα ευχαριστηθώ. Κανένα καλό ντρέσσινγκ για τα λαχανικά;
Αλεξάνδρα μου, αν σε ενδιαφέρει, να σου πω ότι κι εγώ φτιάχνω τα συγκεκριμένα λαχανικά (προσθέτω και χρωματιστές πιπεριές που είναι γλυκές) και τα κάνω ως εξής:
Βάζω πολύ λίγο λάδι σε αντικολλητικό τεφάλ, τύπου γουόκ, κόβω τα λαχανικά σε μεγάλους κύβους μαζι με ροδέλες κρεμμύδι ξερό και μια σκελίδα σκόρδο. Μόλις κάψει καλά το σκεύος τα ρίχνω, τα αφήνω 2-3 λεπτάκια και έπειτα τα σβήνω με ελάχιστο λευκό κρασί. Αλατοπιπερώνω (καμιά φορά για πιο πικάντικα ρίχνω και γλυκιά πάπρικα), χαμηλώνω το μάτι και τα αφήνω να μαλακώσουν. Προς το τέλος προσθέτω λίγο μπαλσάμικο, τα αφήνω 1-2 λεπτάκια και τα τελειώνω με φρέσκο δυόσμο.
Αν σου αρέσει σαν ιδέα κάντο και θα με θυμηθείς. Γίνονται σαν ψητά και στο τέλος είναι και ζουμέρα και έτσι δεν χρειάζονται κάποιο ιδιαίτερο ντρέσινγκ.
Τα φυλάω στο ψυγείο και είτε τα τρώω μαζί με ζυμαρικά (προσθέτωντας και φρέσκα ντοματίνια), είτε σαν συνοδευτικό για τα ψητά κρέατα.
16-05-2012, 20:52 #2847
Λοιπόν, έρι μου, μου φαίνονται πολύ ωραία έτσι όπως τα λες. Δεν έχω τηγάνι τύπου γουόκ αλλά έχω ένα αντικολλητικό και θα το δοκιμάσω. Πήρα πιπεριές πράσινες που επίσης μου αρέσουν και μανιτάρια πλευρώτους να προσθέσω.
Και κάτι με γιαούρτι που μου λέει η Έλι μου έκανε κλικ. Τα μανιτάρια τα υπολογίζω σαν πρωτεϊνη; γιατί κάπου νομίζω ότι είχα διαβάσει ότι έχουν πολύ.
Κορίτσια, για βράδυ φτιάχνω χόρτα τσιγαριστά, μου έδωσε τη συνταγή μια φίλη μου, όσες είναι από Πελλοπόννησο πιθανόν να τα ξέρουν. Είναι καταπληκτικά και πανεύκολα, θα τα φάω με δύο βραστά αυγουλάκια και μια φέτα ψωμί. Όποια θέλει ας μου πει να δώσω τη συνταγή.
16-05-2012, 21:36 #2848
Κορίτσια, για βράδυ φτιάχνω χόρτα τσιγαριστά, μου έδωσε τη συνταγή μια φίλη μου, όσες είναι από Πελλοπόννησο πιθανόν να τα ξέρουν. Είναι καταπληκτικά και πανεύκολα, θα τα φάω με δύο βραστά αυγουλάκια και μια φέτα ψωμί. Όποια θέλει ας μου πει να δώσω τη συνταγή.
Εγώ ενδιαφέρομαι!
Γευστική ποικιλία να υπάρχει για να μην βαριόμαστε! :smilegrin:
16-05-2012, 21:51 #2849
Ας γράψω κι εγώ τα σημερινά μου, μια μέρα ακόμη τελείωσε περίφημα!
Πρωί ~ Γάλα με μούσλι ξηρούς καρπούς και κράνμπερυς
Σνακ ~ 1 μπανάνα και 1/2 κουλούρι Θεσσ/κης
Μεσημέρι ~ 3 μικρά μπουτάκια κοτόπουλο, βλήτα με κολοκύθια βραστά, λίγη αγγουροντομάτα, 1 παξιμάδι ολικής
Σνακ ~ φράουλες και μια οργανική μπάρα
Βράδυ ~ 1 μέτριο παξιμάδι ολικής με τριμμένη ντομάτα, φέτα και 2 ελίτσες ψιλοκομμένες
3 λτ νερό, 2 εσπρεσσάκια πρωί-απόγευμα.
Επίσης σήμερα πρόσθεσα και κάτι καινούργιο: έκανα 20 λεπτά ελλειπτικό το πρωί.
Θα προσπαθήσω να το εντάξω στο προγραμμά μου τουλάχιστον για 3 φορές την εβδομάδα και στην πορεία, βλέποντας και κάνοντας.
16-05-2012, 22:01 #2850
Αχ παιδιά αυτό το έκανα για δοκιμή!
Αλλά δεν είναι τέλειο και λαχταριστό?:wow:
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή