τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 234
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 234 of 427 FirstFirst ... 134184224232233234235236244284334 ... LastLast
Results 3,496 to 3,510 of 6392
    Senior Member
    καλημέρα και καλή εβδομάδα!

7.00--->1 φέτα ψωμι ολικής+2 φέτες τυρί τοστ+1 ποτηρι χυμος πορτοκαλι
    10.00--->1 μπάρα ελληνική
    13.00--->2 δαμασκηνα+4 αμυγδαλα
    16.00--->1 σουβλακι κοτοπουλο+σαλάτα+1 κριθινο παξιμάδι
    19.00--->χυμο στο μπλέντερ+2 καρυδια
    22.00--->ντακο με ανθότυρο

Senior Member
    Τριαδοκόριτσαααα I am back!
    Μετά από δύο εβδομάδες διακοπών και κρεπάλης, επιστρέφω δριμύτερη με μεγάλη την ανάγκη να βάλω την διατροφή μου σε μία σειρά, νιώθω να έχω βάλει λίγο βάρος, ίσως ένα με δύο κιλά αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι και να επικεντρωθώ στο σημαντικό που είναι να μπω και πάλι σε ρυθμούς σωστής διατροφής και θρέψης. Δεν έχω ζυγιστεί ακόμη αλλά σύντομα θα το κάνω, περιμένω να νιώσω έτοιμη....

Στις διακοπές μου ξεκουράστηκα, απόλαυσα όμορφες παρέες και βόλτες ήπια και έφαγα χωρίς τύψεις και ομολογώ ότι το παράκανα αλλά δεν με πειράζει. Τώρα επιστροφή στην βάση μου και στον στόχο μου. Αυτόν τον χειμώνα θέλω να φέρω επιτέλους την μεγάλη αλλαγή στο βάρος μου, θέλω να κατέβω από τα 90 κιλά και θα το καταφέρω!

Ριάκι μου βλέπω μπήκες σε ρυθμούς, άντε και στα δικά μου!

Eve καλωσόρισες! Χαίρομαι που βρήκες την προσπάθεια μας χρήσιμη και που βρήκες πληροφορίες που σε βοήθησαν να βάλεις σε μία τάξη και την δική σου διατροφή. Σου εύχομαι καλή επιτυχία και ότι χρειαστείς, ότι απορία έχεις, εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε!

Καλή μου αρχή και πάλι και καλή επιτυχία σε όλες μας!!!

Senior Member
    Έλλη!!!!!
    Καλωσόρισες μαναράκι, ηλιοκαμμένο και ξεκούραστο!!!

Άσε, άσε κι εγω πήρα βάρος... και νομίζω οτι εφτασε η ωρα να σοβαρευτω.... οχι τιποτε αλλο αλλα αρχισα να εχω ενοχλησεις στο πεπτικό απο τις πολλες χαζομάρες.

Πάμε δυναμικά να φτιαξουμε υγεια και διάθεση πριν μπουν οι μελαγχολικές ημέρες του βροχερου Φθινoπώρου στη ζωή μας! Να προλάβουμε κορίτσια γιατι μετα ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει. Αντίθετα αν εχουμε ηδη μπει αρχες Σεπτέμβρη σε ρυθμους θα μας φανει παιχνιδάκι

Καλή επιτυχία!!!!

Junior Member
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΦΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ.ΔΗΛΑΔΗ Η ΤΡΙΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΑΜΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΡΟΥΤΑ?ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΜΥΛΟ?ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΡΩΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΣΑΣ.

Senior Member
    just_me καλωσόρισες στο φόρουμ, ελπίζω να λάβεις την βοήθεια που χρειάζεσαι για να καταφέρεις να αποκτήσεις τον έλεγχο στην διατροφή σου
    Σχετικά με τις τριάδες και τα τρίωρα στο συγκεκριμένο τόπικ θα βρεις στις προηγούμενες σελίδες πολλές πληροφορίες για το πως να στήσεις ένα καθημερινό διαιτολόγιο που να ανταποκρίνεται στα γούστα και στους ρυθμούς της καθημερινότητας σου. Συνοπτικά όμως μπορώ να σου πω τα εξής για την λογική της συγκεκριμένης διατροφής:

Η σημασία των συχνών γευμάτων ανά τρίωρο εξηγούνται πολύ αναλυτικά στο παρακάτω άρθρο:
    http://keadd.gr/wb/pages/arthra/i-si...n-gevmaton.php

Τα συχνά γεύματα λοιπόν με τροφές σχετικά χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, βοηθούν το σώμα μας να έχει ισορροπία και να μην πέφτει σε υπογλυκαιμίες και υπεργλυκαιμίες άρα και στην αποθήκευση λίπους και κατά συνέπεια στον φαύλο κύκλο υπερφαγίας αφαγίας. Αυτό αποτελεί ένα κομμάτι του παζλ το άλλα κομμάτια αποτελούν τις επιλογές που θα κάνεις στην διατροφή σου.

Ένα σημαντικός παράγοντας π.χ. εκτός από την διατήρηση της γλυκόζης στο αίμα μας σε σταθερά επίπεδα είναι και η σεροτονίνη. Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου που έχει αποδειχθεί ότι ελέγχει την διάθεση μας και την ποσότητα πρόσληψης τροφής. Αν τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο μας φροντίζουμε μέσα από την διατροφή μας να είναι επαρκή τότε δεν έχουμε τάση για υπερφαγία γιατί νιώθουμε καλά και πλήρης, ουσιαστικά νιώθουμε ψυχική ηρεμία και κορεσμό.

Για να παραχθεί η πολυπόθητη σεροτονίνη και να μπορέσει να πάει στον εγκέφαλο μας χρειάζεται να κάνουμε συνδυασμούς τριάδων με:
    1) Αμινοξέα που τα βρίσκουμε στις πρωτεΐνες (κρέας, γάλα, αυγό, τυροκομικά προϊόντα κτλ),
    2) βιταμίνη C που λειτουργεί ως καταλύτης για την γρήγορη μεταφορά της σεροτονίνης στον εγκέφαλο και την βρίσκουμε σε αφθονία σε φρούτα και λαχανικά,
    3) Βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κυρίως βιταμίνη Β6 που την βρίσκουμε στα πλήρη δημητριακά, στους ωμούς ξηρούς καρπούς, στις αμυλούχες τροφές κ.α.

το σύστημα παραγωγής σεροτονίνης είναι διαταραγμένο σε άτομα που έχουν κάνει πολλές προσπάθειες να χάσουν βάρος με ανορθόδοξες και μακροχρόνιες δίαιτες. Για να επανέλθει σε φυσιολογική λειτουργία το σύστημα μηχανισμού Πείνας και Κορεσμού απαιτούνται περισσότερο από 2 μήνες σωστής διατροφής. Η μη τήρηση της σωστής διατροφής και των σωστών συνδυασμών παρατείνουν την αποκατάσταση του μηχανισμού αυτού.

Η σεροτονίνη στον εγκέφαλο μετά από ένα πλήρες γεύμα εξαντλείται μετά από περίπου 6 ώρες. Συνεπώς για να έχουμε επαρκή σεροτονίνη όλη την ημέρα θα πρέπει να κάνουμε τρία γεύματα με συνδυασμούς τριάδων (πρωτεΐνη + δημητριακά ή άμυλο + κάτι φρέσκο) που θα απέχουν μεταξύ τους 6 ώρες. Ενδιάμεσα κάνουμε 2 σνακ για να κρατάμε σταθερή την γλυκόζη στο αίμα οπότε δεν μένουμε ποτέ νηστικοί για περισσότερο από 2.5-3.5 ώρες. Αν για κάποιο λόγο π.χ. το πρωινό μας απέχει από το μεσημεριανό μας περισσότερο από 6 ώρες τότε κάνουμε 2 μικρά σνακ στο ενδιάμεσο από τα οποία το ένα κατά προτίμηση να είναι μία μικρή τριάδα (π.χ. 1 φρούτο, 1 κράκερ, 1 φέτα τυρί).

Μία κλασσική μέρα αυτής της διατροφής είναι η εξής:

Πρωινό 8.00
    1 ροδάκινο, 1 ποτήρι γάλα ή ένα κεσεδάκι γιαούρτι, 1 κριτσίνι πολύσπορο

Πρόγευμα 11.00
    1 αχλάδι, 8-10 αμύγδαλα ανάλατα άψητα

Μεσημέρι 14.00
    1 μερίδα κρέας (περίπου μία παλάμη του χεριού σου), 1 φλιτζάνι ρύζι ή ζυμαρικά, 1 φλιτζάνι χόρτα βραστά

Απόγευμα 17.00
    1 φέτα πεπόνι και 1 μπισκότο δημητριακών ολικής άλεσης

Βράδυ 20.00
    1 μεσαίο κρίθινο παξιμάδι, 3 δάχτυλα φέτα ( ή οποιοδήποτε άλλο τυρί) και 1 τριμμένη ντομάτα

Ελπίζω να βοήθησα αρκετά , καλή επιτυχία!

Υ.Γ. Μία μικρή παράκληση να μην γράφεις με κεφαλαία γράμματα αλλά με μικρά. Είναι όρος του φόρουμ. Ευχαριστώ

Senior Member
    Kοιτα, ακριβως τι πρεπει να τρως εγω προσωπικα δε μπορω να στο πω. Νομιζω οτι τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα οσο φανταζουν. Γενικα η λογικη ομως ειναι η εξης:

Ξυπνάω το πρωι πίνω 1 ποτηρι νερο να ξεπλυνω το πεπτικο μου συστημα αφου ξεπλυνω τα μουτράκια μου

τρώω το πρωινό μου,
    που περιλαμβάνει πρωτεϊνη (γάλα-γιαουρτι-τυρί)+υδατανθρακα (δημητριακα-ψωμί-ξηροι καρποι-ταχίνι-μέλι) + φρούτο ή χυμό ή κάποιο λαχανικό

μετα απο 3 ωρες με το ρολόι
    χρειάζεσαι μία δυαδα (φρούτο με ξηρους καρπούς ή μπαρα με φρουτο ή μπισκότο βρώμης)

μετά απο 3 ωρες αν δεν ειναι η ωρα για μεσημεριανό τρως πάλι δυάδα ή

μεσημεριανο γευμα που περιλαμβάνει
    λαχανικά+πρωτεϊνη(κρεας-ψαρι-κοτοπουλο-αυγο-τυρι)+υδατανθρακα( πατατα-ρυζι-μακαρονια-ψωμι-οσπρια)

μετα απο 3 ωρες μια δυαδα (π.χ. φρουτα στο μπλέντερ+ βρωμη ή ξηρους καρπούς)

μετα απο 3 ωρες βραδινό - τριαδα (ειτε μια απο τις επιλογές του πρωινού ή μια επιλογη μεσημεριανου ή μια αλλη επολιγη συνδιασμου των 2 γευματων που να κάνει τριαδα)

αυτο ειναι ολο κι ολο... και ευχαριστώ τον διαιτολογο κ τα βιβλία του απο οπου αντλω κ την πληροφορια που σου δινω .

καλη αρχη κ οτι αλλο θες εδω είμαστε!

Senior Member
    χαχαχα ελλη εγω εγραφα κ εσυ ποσταρες χαχαχα

Senior Member
    Κοριτσάκια μου επιτέλους αρχίσαμε να ξαναμαζευόμαστε!!
    Εve και Just me καλωσορίσατε στο forum, ελπίζω ότι θα βοηθηθείτε από εμάς όσο βοηθήθηκα και εγώ από τα κορίτσια όταν πρωτοξεκίνησα!
    Έλι μου και Ριάκι μου, χαίρομαι πάρα πολύ που σας βλέπω να κάνετε ένα δυναμικό come back, πρέπει όλες να πιάσουμε τον ταύρο από τα κέρατα τώρα, γιατί κι εγώ που δεν πήρα στις διακοπές, έχω 2 μήνες που έχω κολλήσει (και πάλι καλά, βέβαια...).

Λοιπόν, ας ξεκινήσω να γράφω πάλι για να τα βλέπω και να ξεστραβώνομαι:

Πρωί: 3 μπισκοτάκια πορτοκαλιού + 2 καρύδια + 2 δαμάσκηνα αποξ.
    Ενδιάμεσα: 1 μπάρα δημητριακών + 1 ροδάκινο + 1 τριγ. τυράκι (ό,τι νά 'ναι, ξέρω... )
    Μεσημέρι: Μπαστουνάκια αγγούρι - καρότο + λίγο μαρούλι + 1 κομμάτι πρασσόπιτα
    Απόγευμα: 1 κομμάτι πορτοκαλόπιτα + 1 ροδάκινο
    Βράδυ: 1 κομμάτι παστίτσιο + σαλάτα μαρούλι (μου τα στέλνει η πεθερά, μην φανώ ακατάδεχτη... Αλλιώς, ξέρετε, δεν θα τα έτρωγα! Χιχιχι!! )

Ξέρω ότι αυτή δεν είναι και η ιδανική διατροφή βέβαια, αλλά τουλάχιστον αν βάζω κάποια όρια θα μπορέσω να ενταχθώ ξανά ομαλά. Άντε, καλή μας αρχή!!
    :love::love:

Senior Member
    πεθερά ακούω.... :starhit:

πεθερα διαβαζω.... :starhit:

Ελλη πρεπει να αδυνατίσουμε μαρη!!!! Προβλέπω να ράβουμε φορέματα σύντομα!!!!

Αλεξάνδρα :love::love:

Senior Member
    Και για να συμπληρώσω τα παραπάνω οι τριάδες των γευμάτων είναι σε γενικές γραμμές:

Πρωινό:
    1) φρούτα ή χυμοί
    2) Γάλα ή γιαούρτι ή τυρί
    3) Δημητριακά, ψωμί, άψητοι ξηροί καρποί, ταχίνι

Μεσημεριανό:
    1) Ωμά ή βραστά ή ψητά λαχανικά
    2) Ψάρι, κοτόπουλο, κρέας, αυγό, τυροκομικά
    3) Πατάτα, ρύζι, μακαρόνια, ψωμί, παξιμάδι, όσπρια

Βραδινό:
    Ομοίως με μεσημεριανό

Πάντα επιλέγουμε κατά προτίμηση τα προϊόντα ολικής άλεσης.

Για τα σνακ μας επιλέγουμε πάντα ένα φρούτο και το συνδυάζουμε με΄1 κ.σ. ξηρούς καρπούς άψητους ή 1 κριτσίνι ή 1 κράκερ ή ένα μπισκότο ολικής άλεσης κτλ

Επίσης μπορούμε αν πεινάμε να κάνουμε το σνακ μία μικρή τριάδα π.χ. ένα κράκερ με 1 φέτα τυρί και ένα φρούτο

Senior Member
    Βρε έλλη... εδω εχουμε γάμους λέμεεεεεεε.... ασε για λιγο τις τριαδες :P

Senior Member
    Καλά βρε πότε προλάβατε και τα γράψατε όλα αυτά; :lol:
    Αλεξανδράκι καλώς σας βρήκα! Πεθερά διαβάζω χμμμμμ κιόλας;;;;;; Καλέεεεε είσαι γρήγορη εσύ!

Ρία μου εγώ είμαι παντός καιρού και πάω σε γάμους σε ότι κιλά και να είμαι :lol:
    Αλλά ναιιιι θέλω να χάσω κιλά το δηλώνω και πρώτα από όλα τα 2 που έβαλα στις διακοπές! Πάμε γερά και δυνατά!

Senior Member
    Originally posted by ria
    Βρε έλλη... εδω εχουμε γάμους λέμεεεεεεε.... ασε για λιγο τις τριαδες :P
    χιχιχι το πήρα ζεστά το θέμα μπας και μπω σε αράδα!

Senior Member
    Καλά κι εγω εχω ρουχα σε κάθε νουμερο. Εμ τετοιο νούμερο που είμαι...

Αλλά στην Αλεξάνδρα θα πάμε με Μedium ! Τα L τα βαρεθηκα!!!!!

:kiss:

Αλεξάνδρα δε ξέρω αν το πήρες χαμπάρι σε παντρεψαμε, αυτοκαλεστηκα , καλεσα κ την Ελλη! χαχαχαχα αντε κ στα δικα μας χαχαχα

Senior Member
    Πλάκα πλάκα τα προηγούμενα ποστ ηταν καλή ευκαιρια για επαναληψη! Ότι πρεπει ήταν!