τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 241
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 241 of 427 FirstFirst ... 141191231239240241242243251291341 ... LastLast
Results 3,601 to 3,615 of 6392
    Junior Member
    Γειά σας και απο μένα !!

Μου αρέσει που βρίδκομαι και εγώ ανάμεσα σε ανθρώπους που προσπαθούν να καταφέρουν στόχους.
    Κάποιος μου είπε οτι είναι όμορφο να έχουμε μικρούς στόχους και κάθε στόχος μας είναι και μια επιτυχία !

Καιρό τώρα προσπαθώ να χάσω βάρος, έχω καταφύγει σε ακρότητες και τώρα, πιο συνειδητοποιημένα ίσως, ξεκινώ μια προσπάθεια για να χάσω βάρος για να φροντίσω τον εαυτό μου.

Λοιπόν, και εγώ εχω καθιερωσει το τριωρο ! Δεν πεινάω και βλέπω οτι με βοηθάει πολύ.
    Για σήμερα λοιπόν...

Πρωινό : Γάλα με δημητριακά + μισή μπανάνα

Σνακ : 2 φρυγανιές σικάλεως με κοτατζ τσιζ και ντοματούλα

Γεύμα : Φάβα (1 κούπα) + σαλάτα+ μισή μπανάνα

Σνακ : Μισό σταφιδόψωμο

Ελαφρύ γεύμα : 1 μετριο ντακο με ντοματα και φετα + 1 μηλο

Καλή συνέχεια σε όοοοολους !

Junior Member
    Καλημέρα!

Πριν λίγο καιρό ανακάλυψα το φόρουμ και χάρηκα πολύ που σας βρήκα!

Είμαι 34 χρονών και ζω στην Αθήνα.
    Από τα 16 ξεκίνησα να κάνω δίαιτες, είχα ένα κανονικό βάρος τότε, αλλά κάποιοι με έβλεπαν παχιά, κι εγώ τους πίστεψα και έγινα πραγματικά παχιά μετά από τόσες δίαιτες.
    (το περισσότερο βάρος που έχω πάρει, ήταν τα 90 κιλά με ύψος 1,58)

Πριν ένα χρόνο ψυχικά έπιασα πάτο, νομίζοντας, ότι μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας δεν υπάρχει λύση.
    Είπα όμως πριν τα εγκαταλείψω οριστικά, να δώσω την τελευταία ευκαιρία στον εαυτό μου, επειδή καταβάθος, ήταν αβάσταχτο να συμβιβαστώ με ένα σώμα που το ένιωθα τόσο ξένο.
    Ανέλυσα όσο μπορούσα την συμπεριφορά μου με την τροφή, και προσπάθησα να εκλογικεύσω τους λόγους που με ωθούν να τρώω περισσότερο απ όσο χρειάζομαι, σε άλλα έδωσα κάποιες απαντήσεις, σε άλλα προσπαθώ ακόμα.

Πήρα απόφαση να σταματήσω τις δίαιτες και να εφαρμόσω μικρά και συχνά γεύματα προσπαθώντας να φτιάχνω τριάδες στα κυρία γεύματα και δυάδες στα ενδιάμεσα, και έκανα μίση ώρα διάδρομο τη μέρα.
    Τα αποτελέσματα στην υγεία μου και στο σώμα μου τολμώ να τα πω θεαματικά.
    Έχασα 10 κιλά, σχεδόν χωρίς να το καταλάβω ( ήμουν 85 και πήγα 75)
    Βελτιώθηκε η ψυχολογία μου, πίστεψα πως βρήκα επιτέλους τον τρόπο να αφήσω πίσω μου ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που με απασχολούν και επιτέλους, να δω στον καθρέφτη αυτό που τόσα χρόνια επιθυμώ, το σώμα μου σε κανονικές διαστάσεις.

Όλα έδειχναν ότι ο εφιάλτης των κιλών μου ήταν παρελθόν, και θα συνέχιζα με τον ίδιο τρόπο και για τα υπόλοιπα κιλά που έχω να χάσω.
    Όμως, το καλοκαίρι ανατράπηκαν τα σχεδία μου, γύρισα πάλι σε μερικές απ τις κακές μου συνήθειες , σταμάτησα λογω ζεστής τον διάδρομο και κάθε σωματική δραστηριότητα και πηρά τα 5 από τα 10 κιλά που είχα χάσει. (τώρα είμαι 80)
    Η ψυχολογία μου είναι πολύ άσχημη, κάθε μέρα υπόσχομαι πως θα βάλω ένα πρόγραμμα και μέχρι το βράδυ τα έχω χαλάσει όλα.
    Νιώθω πως δεν μπορώ να ξεφύγω τελικά από τον φαύλο κύκλο και βλέπω τα κιλά να επανέρχονται σιγά σιγά .
    Δεν βιάζομαι να αδυνατήσω, ούτε ψάχνω για θαύματα, ξέρω πολύ καλά ότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, έχω πέσει και έχω σηκωθεί άπειρες φορές.

Αυτή τη φορά όμως, ήταν όλα διαφορετικά, συνειδητοποίησα και ανακάλυψα πράγματα που μου έδιναν τα εφόδια να προχωρήσω μπροστά και βλέπω ότι ούτε αυτό αρκεί.
    Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο ( μ’ αρέσει που στην αρχή δεν είχα τι να γράψω )αλλά ένιωσα την ανάγκη να μιλήσω σε ανθρώπους που ξέρω ότι θα με καταλάβουν πραγματικά.
    Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και εύχομαι στην κάθε μια ξεχωριστά να δει όσα επιθυμεί να γίνουν πραγματικότητα.

Junior Member
    Eli σε ευχαριστω πολυ! να ρωτησω και κατι ακομα, μπορω να τρωω μπολικα λαχανικα στα γευματα μου χωρις βεβαια να αυξανω την ποσοτητα του λαδιου? εψαξα κ το βιβλιο αλλα δεν αναφερει καπου τα λαχανικα σε ελευθερη ποσοτητα. θα μπορουσα να τρωω περιβολια μπροκολα και κολοκυθακια, ετσι σκετα, νεροβραστα και αλαδωτα! συγνωμη αν σε ζαλιζω αλλα πειραματιζομαι και φαινεσαι αρκετα κατατοπισμενη πανω στο θεμα!

Clubba μπραβο!

Ερση, καλη επιτυχια! Η δουλεια που εχεις κανει με τον εαυτο σου(συνειδητοποιηση αναγκων,θελω,προβληματων) θα σε ανταμειψει. οπως αλλωστε συνεβη οταν ειχες ξανακανει την προσπαθεια σου!

Junior Member
    Καλησπέρα σε όλους!
    Sagia σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα λόγια σου, μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω.
    Εύχομαι καλή επιτυχία και σε εσένα !
    Θέλω κι εγώ όμως να πω στην Eli ότι όλες αυτές τις μέρες που διαβάζω το φόρουμ, έχω μάθει πολλά από εκείνη και την ευχαριστώ γι αυτό.
    Cluba καλή συνέχεια!
    Ελπίζω σύντομα να γράφω κι εγώ τι τρώω.

Senior Member
    Καλησπέρα κορίτσια και από εμένα!
    Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και εύχομαι και εσείς και όλες μας να καταφέρουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας και να είμαστε χαρούμενες και ισορροπημένες.
    Βλέπω χαθήκαμε λίγο οι παλιές και οι νέες πήραν τα ηνία! Καλως ήρθατε Έρση και Σάγια!
    Τρέχω λίγο αυτές τις μέρες και προσπαθώ να ενταχθώ και πάλι σε ρυθμούς διατροφής και γυμναστικής. Χθες γυμναστήριο, σήμερα ποδηλατοβόλτα.
    Θα επιστρέψω δριμύτερη! Φιλιά!

Junior Member
    Καλημέρα κορίτσια !
    Eli πιστεύω πως όταν θα εμφανιστούν οι παλιές θα γίνουμε μια πολύ ωραία παρέα !

Είμαι ακριβώς στην ίδια φάση ανασυγκρότησης με εσένα, και χθες που διάβασα για το γυμναστήριο και την ποδηλατοβόλτα σκέφτηκα μήπως είναι καλύτερα να ξεκινήσω κι εγώ πρώτα με την άσκηση να ανέβει η ψυχολογία μου και ίσως έτσι είναι ευκολότερο να μπω και σε σωστή διατροφή.

Sagia τρως γενικά μεγάλες ποσότητες λαχανικών ; η με αφορμή την διατροφή θέλεις να το κάνεις ;
    Ρωταω επειδή κάποια στιγμή έτρωγα κι εγώ μεγάλες ποσότητες λαχανικών και με πείραξαν στο πεπτικό σύστημα γενικότερα, και τότε ο διατροφολόγος μου, μου είχε πει να κραταώ μια λογική ποσότητα και στα λαχανικά (διατροφή βασισμένη στις τριάδες).

Δεν ξέρω όμως εάν η συμβουλή του ήταν για μένα μόνο, η το έλεγε γενικά.
    Πιστεύω όμως, μόνο καλό κάνουν τα λαχανικά εφόσον δεν δημιουργούν πρόβλημα.
    Το βιβλίο που διαβάζεις με έχει βοηθήσει και έμενα πολύ:duh:

Senior Member
    Originally posted by sagia
    Eli σε ευχαριστω πολυ! να ρωτησω και κατι ακομα, μπορω να τρωω μπολικα λαχανικα στα γευματα μου χωρις βεβαια να αυξανω την ποσοτητα του λαδιου? εψαξα κ το βιβλιο αλλα δεν αναφερει καπου τα λαχανικα σε ελευθερη ποσοτητα. θα μπορουσα να τρωω περιβολια μπροκολα και κολοκυθακια, ετσι σκετα, νεροβραστα και αλαδωτα!
    Σάγια μου σε αυτή τη διατροφή ισχύει το παν μέτρον άριστον. Συνεπώς ακόμη και τα λαχανικά και τα φρούτα, ενώ χρειάζονται απαραίτητα να ανήκουν στην καθημερινότητα σου δεν χρειάζεται να είναι σε υπέρογκες ποσότητες. Ακόμη και εκεί λοιπόν ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείς πολύ λάδι ή όχι θέλει μία νορμάλ ποσότητα. Η υπερβολή και η αυξημένη ένταση και συχνότητα προκαλεί ανισορροπίες ακόμη και αν το κάνουμε με υγιεινές τροφές. Η λογική είναι να χορταίνουμε χωρίς να σκάμε το στομάχι μας, πάντα να αφήνουμε χώρο. Οπότε αν δυσκολεύεσαι να χορτάσεις είναι καλύτερο να κάνεις συχνότερα γεύματα, ανά 2.5 ώρες παρά να φορτώνεις το στομάχι σου με υπερβολική ποσότητα λαχανικών που μπορεί να σου φέρει δυσπεψία ή πόνο στο έντερο. Προσωπικά αν νιώθω ότι πεινάω εννοείται πως προτιμώ να φάω ένα περισσότερο φρούτο ή μία μεγαλύτερη σαλάτα, αλλά προσπαθώ να μην το παρακάνω. Εξάλλου το επόμενο γεύμα μου είναι πολύ κοντά και δεν αγχώνομαι...

Senior Member
    Έρση μου καλά τα λες και ο δικός μου ο διατροφολόγος τα ίδια λέει

Senior Member
    Originally posted by Έρση
    Θέλω κι εγώ όμως να πω στην Eli ότι όλες αυτές τις μέρες που διαβάζω το φόρουμ, έχω μάθει πολλά από εκείνη και την ευχαριστώ γι αυτό.
    Έρση μου χαρά μου να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ όποιον θέλει να λάβει βοήθεια. Εξάλλου αυτή είναι και η χρησιμότητα του φόρουμ . Και εγώ έχω λάβει σημαντική βοήθεια και πλέον έχω αποκτήσει και φιλίες ζωής μέσα από το φόρουμ .

Όσο για το σκαμπανεύασμα σου στα κιλά μην σε πτοεί. Και εγώ από τότε που ξεκίνησα την προσπάθεια μου με τις τριάδες είδα αρκετά από δαύτα αλλά κάθε φορά λέω στον εαυτό μου ότι μόνο μπροστά μπορώ να πάω και όχι προς τα πίσω. Κάθε πρωί που ξυπνάω είναι μία νέα μέρα με άπειρες προοπτικές! Η διατροφική διαταραχή δεν είναι κάτι που φεύγει σε λίγους μήνες. Θα μας ακολουθεί πιθανότατα για μία ζωή και είναι στο χέρι μας να μάθουμε να την κουμαντάρουμε. Όσο περνάει ο καιρός και μένεις πιστή στο πρόγραμμα διατροφής σου, που καλό είναι να το χτίζεις μόνη σου με βάση τις αρχές των συχνών γευμάτων και των τριάδων, τόσο πιο εύκολο γίνεται.

Και εγώ το καλοκαίρι ξέφυγα πολύ. Δεν συμπλήρωνα ημερολόγιο, δεν πήγαινα συχνά στον διατροφολόγο μου, γύρισα μάλιστα και σε κάποιες κακές συνήθειες και με το που επέστρεψα πίσω από τις διακοπές δεν μπορούσα να με βάλω σε σειρά. Κάθε μέρα ήθελα γλυκό και πεινούσα περισσότερο από τι συνήθως. Γι αυτό και προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου να πάει γυμναστήριο και να ξεκινήσω αθλητικές δραστηριότητες γιατί ήξερα ότι μόνο έτσι θα συμπληρώσω την πλέον γνωστή εξίσωση... και πράγματι από προχθές που ξεκίνησα άρχισα ήδη να νιώθω πιο δυνατή και άρχισε να μου φεύγει η ανασφάλεια και το άγχος.

Junior Member
    Γεια σας κορίτσια !

Εli τα λόγια σου μου δίνουν πολύ δύναμη για την συνέχεια.
    Χαίρομαι που σιγά σιγά βρίσκεις πάλι τις ισορροπίες σου, επειδή ξέρω τι αντίκτυπο έχει και στο σώμα, αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο όταν δεν συμπληρώνεται σωστά η εξίσωση που πολύ εύστοχα είπες κι εσύ.
    Προς το παρόν προσπαθώ να ηρεμήσω και να πάρω τον χρόνο μου, κρατώντας μια φράση σου για να πάω κι εγώ μπροστά . ''Κάθε πρωί που ξυπνάω είναι μια νέα μέρα με άπειρες προοπτικές.''
    Όσο για τον διατροφολόγο μου, υποψιάζομαι ότι έχει πολλά κοινά με τον δικό σου :wink1:.

Senior Member
    Καλησπέρα κοριτσάρες μου!

Καλώς ήρθατε καινούργια κοριτσάκια μου!

Έρση διαβάζοντας το μήνυμα σου, ταυτίστηκα σε αρκετά σημεία...............κάπως έτσι ξεκίνησα κ εγώ να παίρνω βάρος, απο μια δίαιτα στα 17 μου!!!!!!! Τότε ήμουνα 58 κιλά κ επειδή έχω ανοιχτές πλάτες κ στήθος(τότε αρκετά μεγαλύτερο λόγω των ορμονών της εφηβείας) με θεωρούσαν χοντρή γιατί ο σωματότυπος μου ήτανε διαφορετικός απο αυτόν που είχανε συνηθίσει δηλ ανοιχτή λεκάνη κ στενές πλάτες!

Μην απογοήτευσε, συνέχισε κ σίγουρα θα έχεις αποτελέσματα. Ο οργανισμός σου ίσως χρειάζεται κάποια ξεκούραση κ διάλειμμα, στη τελικά όλα θέλουν τον χρόνο τους! Εστίασε στα θετικά κ όχι στα αρνητικά κ έτσι σίγουρα θα πάρεις δύναμη να συνεχίσεις! κ κυρίως μην καταπιέζεις τον εαυτό σου, η καταπίεση φέρνει μεγαλύτερα ξεσπάσματα!

Σου το λέω εκ πείρας πέρσι είχα χάσει περίπου δέκα κιλά τα οποία μετά τα πήρα πίσω, ήμουνα μέσα στη στεναχώρια κ την απογοήτευση πως δεν πρόκειται να τα καταφέρω ποτέ, πως δεν είμαι ικανή να κρατήσω μια δίαιτα! Ώσπου ανακάλυψα τα τρίωρα κ άρχισα σιγά να τα εφαρμόζω σκεπτόμενη πως δεν έχω να χάσω τίποτα. Πλέον εστιάζομαι στα όσα έχω καταφέρει, οκ θα μπορούσα να είχα πάει κ καλύτερα αλλά δεν επικρίνω τον εαυτό μου πλέον γι αυτό! Θα πάρω τον χρόνο μου κ κυρίως έχω αποδεχτεί τον εαυτό μου κ απλά προσπαθώ να τον βελτιώσω,για εμένα!

Με το άγχος δεν κατάφερνα απολύτως τίποτα, το αντίθετο θα έλεγα με οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε ξεσπάσματα!
    Το καλοκαίρι που πήγα διακοπές κ αποφορτίστηκα απο όλα έχασα 3 κιλά χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια. Πλέον προσπαθώ να μην αγχώνομαι για την διατροφή, απλά προσέχω τον εαυτό μου κ τα κιλα σίγουρα αργά ή γρήγορα θα χαθουν!

Junior Member
    Γεια σας κορίτσια!

Break σε ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι καλή συνέχεια στην προσπάθεια σου !!!
    Από αυτά που γράφεις φαίνεται ότι το θετικό αποτέλεσμα θα έρθει σύντομα.

Συζητώντας μαζί σας, συνειδητοποιώ πράγματα που ενώ τα ξέρω, δεν τα εφαρμόζω, όπως, το να με αποδεχτώ, το να κοιτάω τα θετικά και να μην απογοητεύομαι.
    Εγώ ακόμα περνάω μια φάση θυμού με τον εαυτό μου, δεν μπορώ με τίποτα να μου συγχωρέσω την εικόνα μου.
    Ελπίζω να συμφιλιωθώ με εμένα σύντομα :sniffle:

Πάντως Break τα 3 κιλά του καλοκαιριού που έχασες μου άρεσαν πάρα πολύ!!! με γέμισαν αισιοδοξία :roll:

Senior Member
    Τι έδινε τριαδοκόριτσα? Σαν να έπεσε η ομάδα μου φαίνεται κ επειδή έτσι είναι η ζωή μια θα πέφτουμε κ μια θα σηκωνόμαστε η παρακάτω εικόνα για όλους εμάς..............που δεν το βάζουμε κάτω σε όλους τους τομείς της ζωή μας!

Senior Member
    Ας γράψω τα σημερινά μπας κ γίνει η αρχή!

Πρωί
    ~γάλα
    ~δημητριακά
    ~αχλάδι

Πρόγευμα
    ~ροδάκινο
    ~μπάρα ελληνική

Μεσημέρι
    ~κοτόπουλο
    ~φέτα
    ~σαλάτα μαρούλι
    ~1φ.ψωμί πολύσπορο

Απόγευμα
    ~σταφύλι
    ~μπισκότο βρώμης

Βράδυ
    ~2 παξιμάδια
    ~ντομάτα
    ~φέτα + ελιές

Senior Member
    Γειά σας κορίτσια τι κάνετε;
    εγω παω και καλα και το αντιθετο
    μολις ξυπνησα εκανα καφε και πήρα 3 φέτες ψωμι..Σκεφτομαι οτι το ψωμί θα είναι το μεσημεριανό μου , δεν θέλωτο μεσημεριανό που έφτιαξε η μαμά ετσι κι αλλιώς.