Results 3,826 to 3,840 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
10-01-2013, 15:17 #3826
Να και ένας άλλος τρόπος που συνόδευω τις φακές με σαλάτα (μίξη από μαρούλι, ρόκα, πιπεριά, τοματίνια, ραπανάκι, μαϊντανό, λάιμ και φρέσκο μανιτάρι) με σολωμό και κρίθινο παξιμάδι.
Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσα να μην φάω φακές και να είναι και πάλι ένα πλήρες γεύμα, αλλά επειδή είναι το μεσημεριανό μου και το θέλω χορταστικό τα έβαλα όλα μαζί και ήταν πολύ νόστιμα!
- 10-01-2013, 18:14 #3827
Γεια σας κορίτσια μου, όλα καλά;
Σήμερα όλη μέρα κυκλοφορεί το φαγητό στο μυαλό μου, όχι για να το φάω αλλά πόσες θερμίδες πήρα σήμερα, μήπως πρέπει να πάω χάπια, μήπως δεν πρέπει να φάω βραδυνό.
Το πρόγραμμά μου
- ενα τοστ γαλοπούλα τυρί με μια κούπα γάλα
- 1 μήλο και ένα κουλουράκι σοκολάτας
- 2 μπιφτέκια διαίτης με ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι και φέτα, μια φέτα ψωμί που την μετάνιωσα
βράδυ δεν ξέρω γιατί τσιμπολόγησα λίγο ψωμάκι από εδώ από εκεί
10-01-2013, 19:25 #3828
Originally posted by κατέ
Γεια σας κορίτσια μου, όλα καλά;
Σήμερα όλη μέρα κυκλοφορεί το φαγητό στο μυαλό μου, όχι για να το φάω αλλά πόσες θερμίδες πήρα σήμερα, μήπως πρέπει να πάω χάπια, μήπως δεν πρέπει να φάω βραδυνό.
Το πρόγραμμά μου
- ενα τοστ γαλοπούλα τυρί με μια κούπα γάλα
- 1 μήλο και ένα κουλουράκι σοκολάτας
- 2 μπιφτέκια διαίτης με ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι και φέτα, μια φέτα ψωμί που την μετάνιωσα
βράδυ δεν ξέρω γιατί τσιμπολόγησα λίγο ψωμάκι από εδώ από εκεί
Σταμάτα να σκέφτεσαι θερμίδες, τα χάπια κατά τη γνώμη μου ξέχασέ τα, ξεκίνα χαλαρά και θα δεις μεγάλη διαφορά στην διάθεσή σου και στα κιλά σου!
10-01-2013, 19:27 #3829
Originally posted by Eli
Η σεροτονίνη κάνει μικρά θαύματα μέσα μας
10-01-2013, 21:57 #3830
Κορίτσια ειλικρινά να είστε καλά, έχω πιάσει πάτο απόψε, ευτυχώς ήταν εδώ ο άντρας μου και συζητήσαμε και νιώθω καλύτερα. Τώρα είδα και τα μηνύματα σας και αναθάρρησα πραγματικά! Αρχισα πολύ ξαφνικά τις τριάδες, δεν είχα προετοιμάσει τα τρόφιμα που είχα στο σπίτι να είναι τα αντίστοιχα. Εκανα όμως μια αρχή. Από αύριο καλύτερα! Πολύ ανακουφιστικό ότι δεν πρέπει να τακάνω όλα τέλεια. Δεν μπορώ και στη δίαιτα να είμαι τέλεια. Αρκετά με όλα τα άλλα. Ο εαυτός μου είναι ο σκληρότερος κριτής μου. Ο άντρας μου "φώναζε" ότι όλο τα αρνητικά μου βλέπω ενώ έχω τόσα μα τόσα θετικά. Τελοσπαντων, δεν έχει σημασία πια να τα σκέφτομαι, ήρθε σήμερα και η περίοδος και είναι κάπως οι ορμόνες μου, αλλά ειλικρινά προτιμώ που ήρθε χωρίς χάπια.
Δε σας έχω συστηθεί όμως, είμαι η Δήμητρα, ετών 33ων και θέλω να ξεμπερδεύω με τα τέρατα που με κυνηγάνε. Μόλις γέννησα ήμουν ευάλωτη και στερημένη και ενέδωσα σε τσιγάρο και γλυκά, τζανκ φουντ κτλ. Τώρα πρέπει να δράσω. Το τσιγάρο το έχω ήδη κόψει επιτυχώς πάνω από τρίμηνο. Το άλλο τέρας είναι η βουλιμία μου, που η ίδια το δημιουργώ/ανατροφοδοτώ και πρέπει κι αυτό να λάβει τέλος. Οταν είχα διαβήτη κύησης προκειμένου να μη κάνω κακό στο παιδί μου έτρωγα σαν στρατιωτάκι επί μήνες, ζάχαρη δεν είχα δεί σε καμμιά μορφή, ή μάλλον έβλεπα διαρκώς αλλά ποτέ δεν άγγιζα.
ο διαβήτης κύησης είναι σκληρός, καμμιά σχέση με τον κανονικό που τρώς ό,τι θες και μετράς το ζάχαρο και κανονίζεις την πορεία σου. Στην κύηση άμα φας κάτι λάθος έχει επίπτωση άμεσα στο παιδί, έτσι δεν πειραματιζόμουν. Δεν είχα χρόνο. Προτίμησα να μη κάνω ισνουλίνες και να έχω την ίδια βαρετή αλλά ασφαλή διατροφή κάθε βδομάδα μέχρι να γεννήσω. Μόνο μια-δυο φορές δοκίμασα να φάω κάτι εκτός διαιτολογίου πχ τυροπιτάκι και ένα τυρί τύπου λαβασκιρι, και ανέβηκε τόσο το ζάχαρο που δεν ξανατόλμησα. Η τελειομανία μου με στίχιωνε κι εκεί.
Ξέρω ότι η πιο υγιεινή διατροφή ήταν εκείνη του διαβήτη (δεν απέχει και πολύ από τις τριάδες, μόνο που εκεί δεν μπορούσες να αγγίξεις ζάχαρη ή να φας πάντα πρωινό, ειδικά προς το τέλος της κύησης που το πρωινό ζάχαρο είναιπάντα υψηλό)
Δεν μπορώ να τη ξανακάνω για ευνόητους λόγους, κυρίως ψυχολογικούς, κι επειδή μετά δεν την κράτησα και πήρα άπειρο βάρος.
Θέλωμια διατροφή που να τη κρατήσω για πάντα και νομίζω τη βρήκα!!! Εδώ! Εχω αρχίσει και διαβάζω το θέμα από την αρχή, το βιβλίο το είχα πολλά χρόνια με στόχο να ενημερωθώ για τη βουλιμία μου (που όσα κιλά κι αν ήμουν με συνόδευε). Τη δίαιτα πρώτη φορά τολμώ να τη κάνω και να πάλι η τελειομανία μου μου τα χάλασε!
Από αύριο χαλαρώνω, κάνω τη διατροφή όσο μπορώ, θα τα γράφωκι γω εδώ μαζί σας αν με θέλετε παρέα. Αν με διορθώνετε πολύ θα με βοηθήσετε! Σας φιλώ και σας ευχαριστώ που με διαβάσατε! Σας κούρασα το ξέρω αλλά πολύ άγχος βρε κορίτσια :no:
10-01-2013, 22:20 #3831
Μου ήρθε περίοδος και ειμαι χάλια. Πρησμενη, αντιστεκομαι με νύχια και με δόντια να μην πάρω καθαρκτικα, νιώθω οτι εχω φουσκώσει σαν μπαλονι. Μια αγωνία εχω μεσα μου. Είπα να τα πω εδω να ξαλαφρωσω. Για βράδυ δεν εχω φάει ακομα, τσιμπολογησα λιγο ρύζι που μαγειρευα για άλλον και δεν ξερω αν θα φάω τίποτα αλλο.
Θα αρχίσω το θεμα απο την αρχή για να δω ακριβως τι πρεπει να κανω.
Την καληνύχτα μου.
11-01-2013, 10:25 #3832
Κατέ, μη μένεις νηστική, τα κιλά δεν τα πήρες νηστική, έτρωγες, και τώρα θα τρώς αλλά σωστές τροφές. Τα καθαρτικά είχες πεί τα έπαιρνες παλιά. Δεν έχουν καμμιά θέση στη διατροφή ενός υγιούς ατόμου ή κάποιου που τρέφεται υγιεινά. Το τσιμπολόγημα που κάνεις δεν είναι γεύμα, σε παχαίνει περισσότερο από γεύμα όμως. Γιατί χθες τσιμπολόγησες ρύζι, αύριο μπορεί σοκολάτα.
Φάε από όλα, έχε επίγνωση του τί τρώς. Βάλε το στο πιάτο σου και κάτσε στο τραπέζι και τσιμπολόγα από εκεί.
Οσο για τη διατροφή αυτή τα κορίτσια τα γράφουν πολύ κατατοπιστικά. Καλή επιτυχία, κι γω χθες αδιαθέτησα. Κι γω χάλια ήμουν. Ε δε πειράζει σήμερα είναι άλλη μέρα, έτσι? Μη φέρνουμε την καταστροφή. Πήρε καιρό να παχύνουμε, θα πάρει καιρό να τα χάσουμε, κι ακόμη περισσότερο να διδαχθούμε από τα λάθη μας.:starhit:
11-01-2013, 10:47 #3833
Καλημέρα σας! Μετά από προτροπή του συζήγου δε ζυγίστηκα και θα ζυγίζομαι μια φορά τη βδομάδα για αρχή, θεωρεί πως μου κάνει κακό το να βλέπω ότι χάνω και πέφτω με τα μούτρα.
Είμαι κάπου 105.5-106.
Σήμερα θα πάω σουπερμαρκετ να ψωνίσω να είμαι έτοιμη για...όλα!
Το σημερινό μενού:
9:15-9:45 ελληνικο διπλό με 1 γαλατάκι μεριδούλα light, χυμό από 2 πορτοκάλια, τοστ με ψωμί σικάλεως + 1 τυράκι lavachequirit light + 1 φέτα milner
12:30 1 πορτοκάλι με ένα μικρό κομμάτι κεικ βουτύρου (σπιτικό)
15:00 2 κουτάλες φασολάδα με 3 δάχτυλα φέτα light, 5 μεγάλες ελιές και 1 φέτα ψωμί ολικής + σαλάτα λάχανο καρότο (αν πεινάω)
18:00 2 μανταρίνια και 1 παστέλι 20γρ.ost: ερώτηση, εδώ πρέπει 2 φρούτα και 1 παστέλι που λέει το διατολόγιο ή εννοεί ή 2 φρούτα ή 1 παστέλι?
21:30 2 καλαμάκια με μια πίτα αλάδωτη και σαλάτα λάχανο καρότο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο
11-01-2013, 19:05 #3834
τελειο προγραμμα οκτομπερ μου!!! Το έπιασες το νοημα, μπραβο σου! βαφω νυχιακ γραφω με το ενα χερι, περισσότρα αύριο. φιλακια!
11-01-2013, 19:59 #3835
χαχα, στέγνωσαν τα νύχια κ προλαβαίνω να γράψω πριν φύγω!
Το σημερινό μενού:
Πρωί: 1 παξ. κρίθινο + 1 τυράκι τριγ. λάιτ + 1 μανταρίνι
Ενδιάμεσα: 1 μικρό κομ. κοτόπιτα με μανιτάρια και πιπεριές
Μεσημέρι: μία σαλάτα τόνου (τις έτοιμες στην κονσέρβα) με αρακά, καρότο, καλαμπόκι, ελιές + 1 παξιμάδι κρίθινο + 1 τριγ. τυράκι
Απόγευμα: 2 μπισκότα μιράντα + 1/2 ποτ. χυμό πορτοκάλι φυσικό
Βράδυ: θα βγω για φαγητό αλλά πιστεύω ότι θα τηρήσω τις τριάδες μου.
Φιλάκια σε όλες, καλό βράδυ!!
11-01-2013, 20:02 #3836
Originally posted by κατέ
Μου ήρθε περίοδος και ειμαι χάλια. Πρησμενη, αντιστεκομαι με νύχια και με δόντια να μην πάρω καθαρκτικα, νιώθω οτι εχω φουσκώσει σαν μπαλονι. Μια αγωνία εχω μεσα μου. Είπα να τα πω εδω να ξαλαφρωσω. Για βράδυ δεν εχω φάει ακομα, τσιμπολογησα λιγο ρύζι που μαγειρευα για άλλον και δεν ξερω αν θα φάω τίποτα αλλο.
Θα αρχίσω το θεμα απο την αρχή για να δω ακριβως τι πρεπει να κανω.
Την καληνύχτα μου.
Και κυρίως μην βάζεις το μυαλό σου σε mode στέρησης! Είναι το αντίθετο αυτής της διατροφής!!
11-01-2013, 20:04 #3837
Originally posted by Eli
Θα μπορούσα αντί για σαλάτα να φάω 3-4 μέτριες ελιές και πάλι να είναι ένα πλήρες γεύμα.
11-01-2013, 20:16 #3838
Καλησπέρα
Ναι Αλεξάνδρα μου μπορούμε, έχω ρωτήσει τον διαιτολόγο γιατί είχα και εγώ την ίδια απορία. Αν τα όσπρια σου τα μαγειρεύεις με καροτάκια και φας και 3-4 ελίτσες και ψωμάκι ή παξιμαδάκι είσαι μια χαρά δεν χρειάζεται σαλάτα εκτός και αν το θέλεις εσύ επειδή θέλεις να νιώθεις πιο χορτάτη.
11-01-2013, 20:17 #3839
Originally posted by sweetOctober
Το σημερινό μενού:
9:15-9:45 ελληνικο διπλό με 1 γαλατάκι μεριδούλα light, χυμό από 2 πορτοκάλια, τοστ με ψωμί σικάλεως + 1 τυράκι lavachequirit light + 1 φέτα milner
12:30 1 πορτοκάλι με ένα μικρό κομμάτι κεικ βουτύρου (σπιτικό)
15:00 2 κουτάλες φασολάδα με 3 δάχτυλα φέτα light, 5 μεγάλες ελιές και 1 φέτα ψωμί ολικής + σαλάτα λάχανο καρότο (αν πεινάω)
18:00 2 μανταρίνια και 1 παστέλι 20γρ.ost: ερώτηση, εδώ πρέπει 2 φρούτα και 1 παστέλι που λέει το διατολόγιο ή εννοεί ή 2 φρούτα ή 1 παστέλι?
21:30 2 καλαμάκια με μια πίτα αλάδωτη και σαλάτα λάχανο καρότο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο
το απόγευμα 1 μπανάνα (αντί για 2 φρούτα), ένα κομμάτι παστέλι περίπου 20 γρ., (μέχρι εδώ τέλεια) κι επειδή η όρεξη μου ήταν ακόρεστη έφτιαξα ένα μπολάκι κολατσιό Μαθουσάλα (σε μέγεθος 1/2 κεσέ γιαούρτι)
Αυτό ήταν πολύ εξτρά αλλά με γλίτωσε από υπερφαγία αργότερα.
Τώρα είμαι σκασμένη γιατί το έτρωγα σιγά σιγά οπότε τα καλαμάκια θα τα φάω κατά τις 11 το βράδυ. Καλό ξημέρωμα καλά να περάσουν όσοι βγούν! :thumbup:
11-01-2013, 20:19 #3840
Originally posted by alexan972
τελειο προγραμμα οκτομπερ μου!!! Το έπιασες το νοημα, μπραβο σου! βαφω νυχιακ γραφω με το ενα χερι, περισσότρα αύριο. φιλακια!
(το διαιτολόγιο με τις ελιές + οσπριο δεν έχει σαλάτα
Φεύγω μου έχει σπάσει τα νεύρα το παιδι να είστε καλά κορίτσια
Εμφάνιση (και αυτισμός;)
07-08-2025, 14:20 in Σχέσεις και Επικοινωνία