Results 3,841 to 3,855 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
11-01-2013, 20:27 #3841
Originally posted by sweetOctober
Καλημέρα σας! Μετά από προτροπή του συζήγου δε ζυγίστηκα και θα ζυγίζομαι μια φορά τη βδομάδα για αρχή, θεωρεί πως μου κάνει κακό το να βλέπω ότι χάνω και πέφτω με τα μούτρα.
Είμαι κάπου 105.5-106.
Σήμερα θα πάω σουπερμαρκετ να ψωνίσω να είμαι έτοιμη για...όλα!
Το σημερινό μενού:
9:15-9:45 ελληνικο διπλό με 1 γαλατάκι μεριδούλα light, χυμό από 2 πορτοκάλια, τοστ με ψωμί σικάλεως + 1 τυράκι lavachequirit light + 1 φέτα milner
12:30 1 πορτοκάλι με ένα μικρό κομμάτι κεικ βουτύρου (σπιτικό)
15:00 2 κουτάλες φασολάδα με 3 δάχτυλα φέτα light, 5 μεγάλες ελιές και 1 φέτα ψωμί ολικής + σαλάτα λάχανο καρότο (αν πεινάω)
18:00 2 μανταρίνια και 1 παστέλι 20γρ.ost: ερώτηση, εδώ πρέπει 2 φρούτα και 1 παστέλι που λέει το διατολόγιο ή εννοεί ή 2 φρούτα ή 1 παστέλι?
21:30 2 καλαμάκια με μια πίτα αλάδωτη και σαλάτα λάχανο καρότο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Κανονικά δεν πρέπει να ζυγιζόμαστε συχνά, μία φορά την εβδομάδα είναι το πιο συχνό που μπορούμε να ζυγιζόμαστε. Και δυο φορές το μήνα είναι ακόμη καλύτερα. Μην μπεις στο τριπάκι ότι κάνεις δίαιτα και κάθεσαι να υπολογίζεις πόσα κιλά θα χάνεις κάθε μήνα. Χαλάρωσε και απόλαυσε την διατροφή σου και την προσπάθεια σου να εδραιώσεις νέες συνήθειες που θα σε ακολουθούν για μία ζωή!
Όσο για το απογευματινό σνακ το σωστό είναι 1 φρούτο και ένα παστέλι. Όχι δύο φρούτα ή ένα παστέλι! Στα σνακ θέλουμε πάντα συνδυασμό από φρούτο με έναν σύνθετο κατά προτίμηση υδατάνθρακα (παστέλι, ξηρούς καρπούς, σνακ ολικής άλεσης κτλ)
Κατά τα άλλα το πρόγραμμα σου είναι τέλειο! Αν το βράδυ δεν πεινάς πολύ μπορείς να περιοριστείς σε ένα μόνο καλαμάκι και όχι σε 2. Η προτεινόμενη μερίδα είναι μία πίτα με ένα καλαμάκι και σαλάτα. Αν επειδή είναι αρχή νιώθεις ανασφάλεια ή δεν θέλεις να πιεστείς φάε και παραπάνω δεν χάθηκε και ο κόσμος. Όπως σου είπα και πιο πάνω το σημαντικό είναι να μην παραλήψεις κανένα γεύμα. Αν κάποιο από τα γεύματα σου είναι και λίγο μεγαλύτερο εκεί δεν έχουμε πρόβλημα, αυτό με τον καιρό θα το ρυθμίσεις ανάλογα με την όρεξη σου που θα έχει και αυτή στην πορεία ρυθμιστεί καλύτερα.
- 11-01-2013, 20:37 #3842
Sweet October εγώ βρήκα ότι στην αρχή με βοηθούσε πολύ να γράφω τι τρώω κάθε μέρα, έτσι παγίωσα την συνήθεια των 5 γευμάτων καθημερινά. Τώρα πια το σώμα μου τα ζητάει από μόνο του στις ώρες πάνω κάτω που πρέπει χωρίς καν να κοιτάω το ρολόι!
Αν δεν είχα και την μούρλα με τα τα γλυκά θα είχα χάσει πολλά κιλά, αλλά τα γλυκά εμένα μου κάνουν μεγάλη ζημιά! Ωστόσο από τότε που κάνω αυτή τη διατροφή και πάνε δύο χρόνια τώρα τρώω τα πάντα, και γλυκά και παρόλα αυτά στην πορεία έχω χάσει και βάρος, απλά λίγο γιατί δεν έχω καταφέρει να κάνω τυπικά την διατροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα, πάντα παρεκκλίνω με χαζομαρούλες.
Και πάλι όμως η ψυχολογία μου, η αυτοπεποίθηση μου και κυρίως η ενέργεια μου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα! Αυτή η διατροφή ανάλογα πως θα το παίξεις με τις ποσότητες και πόσο πειθαρχημένη είσαι απέναντι στα γλυκά μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις όλο σου το περιττό βάρος και μάλιστα χωρίς πείνα και στέρηση, απλά θα το χάσεις λίγο πιο αργά από τι με δίαιτα. Όταν φτάσεις όμως στο επιθυμητό αποτέλεσμα τότε πλέον θα ξέρεις και τι πρέπει να κάνεις για να το διατηρήσεις γιατί πλέον θα έχεις μάθει την διατροφή και θα την κάνεις για μία ζωή. Και θα τρως και τα γλυκάκια σου και θα κάνεις και τις εξόδους σου σε ταβέρνες και ακόμη και ένα υπερφαγικό που και που αλλά δεν θα παχαίνεις γιατί πάντα θα επιστρέφεις στην σειρά σου, στην διατροφή σου που θα σου φέρνει καλή διάθεση και ισορροπία.
11-01-2013, 20:50 #3843
Σήμερα τα δικά μου :
Πρωινό:
1 φλιτζάνι κεφίρ, 1 μικρό αχλάδι + 1 φιρίκι, 1 φέτα σπιτικό τσουρέκι
Πρόγευμα:
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι, 1 κ.σ. καρύδια και αμύγδαλα
Μεσημεριανό:
1 μπολ πράσινη σαλάτα με λαδάκι, 3 μικρά μπιφτεκάκια ψητά, 1 φλιτζάνι ρύζι
Ξύπνησα κατά τις 10 και έφαγα το πρωινό μου στο σπίτι. Μετά βγήκα έξω για δουλειές και τελικά άργησα πολύ να γυρίσω σπίτι με αποτέλεσμα να χάσω τις ώρες του σνακ και του μεσημεριανού.
Έτσι αναγκάστηκα μόλις γύρισα σπίτι το απόγευμα να φάω το πρόγευμα μου για να ηρεμήσω από την πείνα μου έστω και αργοπορημένα και μετά μαγείρεψα και έφαγα μία ώρα αργότερα και το αργοπορημένο μου μεσημεριανό. Τώρα που πέρασε η ώρα μάλλον θα πάω κατευθείαν στο βραδινό που θα είναι:
Μούσλι, με γάλα και σταφίδες
και αν μείνω μέχρι αργά ξύπνια θα κάνω ένα βραδινό σνακ για να κάνω και τα 5 γεύματα.
Καμιά φορά μου συμβαίνει και εμένα να μην μπορώ να φάω σνακ έξω, άσε που σήμερα για κάποιο λόγο δεν πεινούσα κιόλας και ως εκ τούτου ξεχάστηκα :crazy: . Ισχύει όμως αυτό που λέγαμε ότι δηλαδή αν χάσουμε ένα σνακ δεν το παραλείπουμε, το τρώμε με την πρώτη ευκαιρία και μετά από λίγο κάνουμε και το γεύμα μας. Έτσι έκανα και εγώ λοιπόν σήμερα και τώρα ευτυχώς κάθομαι και σας γράφω χορτάτη και κυρίως όχι βαρυστομαχιασμένη
11-01-2013, 20:50 #3844
Ax ευτυχώς κοιμήθηκε το παιδί και σε διάβασα, να ξέρεις ευαγγέλιο τα έχω όσα μου γράφεται, σαν την εμπειρία των άλλων δεν μετράει τίποτε στον κόσμο :thumbup: Από όσα διάβασα εδώ παρακινήθηκα και την άρχισα!
Το μόνο που με προβλημάτισε είναι αυτό με τα κιλά που λες, δλδ σε 24 μήνες έχασες 12 κιλά? Εκανες το διαιτολόγιο του βιβλίου? Αναφέρεις κάποιο διαιτολόγο, σου έκανε τριάδες? (συγνώμη για το κατεβατό ερωτήσεων)
PS στο διαιτολόγιο λέει 2 καλαμάκια για αυτό θα τα παραγγείλω , αλλά και 1 να έλεγε πάλι 2 θα παράγγελνα, δεν είμαι γιαπείνες ακόμη, πρώτα να μαζευτώ να μην αδειάζω ψυγεία και μετά όλα θα τα κάνω, που θα μου πάνε!
Αυτά που θα γράφω εδώ ότι θα φάω θα είναι το μενού της ημέρας που έχω επιλέξει όπως προβλέπεται από το διαιτολόγιο, (έτσι θα μπορούν να παίρνουν ιδέες και οι κοπέλες που δεν το έχουν), μετά θα μπαίνω να διορθώνω αν παρέκλινα από το διαιτολόγιο (όπως έκανα πρίν, ναι έφαγα 4 κουτάλες όσπριο αντί για 2 :grind: )
11-01-2013, 20:55 #3845
Originally posted by EliΙσχύει όμως αυτό που λέγαμε ότι δηλαδή αν χάσουμε ένα σνακ δεν το παραλείπουμε, το τρώμε με την πρώτη ευκαιρία και μετά από λίγο κάνουμε και το γεύμα μας. Έτσι έκανα και εγώ λοιπόν σήμερα και τώρα ευτυχώς κάθομαι και σας γράφω χορτάτη και κυρίως όχι βαρυστομαχιασμένη
Τί έπρεπε να κάνω αφού και έφαγα το απογευματινό μου αλλά η λύσσα παρέμενε? (πρίν κοιμόμουν με φασαρία και ξύπνησα με γκρίνια και πείνα τεράστια)
11-01-2013, 21:04 #3846
Originally posted by κατέ
Μου ήρθε περίοδος και ειμαι χάλια. Πρησμενη, αντιστεκομαι με νύχια και με δόντια να μην πάρω καθαρκτικα, νιώθω οτι εχω φουσκώσει σαν μπαλονι. Μια αγωνία εχω μεσα μου. Είπα να τα πω εδω να ξαλαφρωσω. Για βράδυ δεν εχω φάει ακομα, τσιμπολογησα λιγο ρύζι που μαγειρευα για άλλον και δεν ξερω αν θα φάω τίποτα αλλο.
Θα αρχίσω το θεμα απο την αρχή για να δω ακριβως τι πρεπει να κανω.
Την καληνύχτα μου.
Πόσο χρονών είσαι, τι ύψος έχεις και τι βάρος; Αν τα έχεις γράψει κάπου αλλού απλά παρέπεμψε με με ένα λινκ να πάω να διαβάσω την ιστορία σου.
Θα βοηθούσε πολύ ώστε να μπορέσουμε να σου δώσουμε συμβουλές πιο κατάλληλες για σένα. :starhit:
Πάντως όπως και να χει, το να στερείς το βραδινό από τον εαυτό σου είναι μεγάλο κρίμα. Αναγκάζεσαι με αυτόν τον τρόπο να υποφέρεις σωματικά και να νιώθεις πείνα αλλά και ψυχικά επειδή τελικά αναγκάζεσαι να καταφεύγεις σε τσιμπολόγημα. Έτσι φορτώνεις τον εαυτό σου με περιττές τύψεις και άγχος.
Εφόσον σου ήρθε περίοδος είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχεις πρηξίματα και φουσκώματα. Μην ξεχνάς να πίνεις μπόλικο νεράκι για να υποχωρήσει το πρήξιμο, και να τρως λαχανικά και φρούτα στα γεύματα σου. Ειδικά το μπρόκολο βοηθάει πολύ για να υποχωρήσει το πρήξιμο.
11-01-2013, 21:08 #3847
Originally posted by EliΙσχύει όμως αυτό που λέγαμε ότι δηλαδή αν χάσουμε ένα σνακ δεν το παραλείπουμε, το τρώμε με την πρώτη ευκαιρία και μετά από λίγο κάνουμε και το γεύμα μας. Έτσι έκανα και εγώ λοιπόν σήμερα και τώρα ευτυχώς κάθομαι και σας γράφω χορτάτη και κυρίως όχι βαρυστομαχιασμένη
Τί έπρεπε να κάνω αφού και έφαγα το απογευματινό μου αλλά η λύσσα παρέμενε? (πρίν κοιμόμουν με φασαρία και ξύπνησα με γκρίνια και πείνα τεράστια)
11-01-2013, 21:12 #3848
Και ναι εννοείται πως αντέδρασες σωστά στην απογευματινή σου κρίση. Ένας άλλος τρόπος είναι να πιεις ένα με δύο ποτήρια νερό πρώτα ώστε να είσαι σίγουρη ότι δεν διψάς πριν κάνεις ένα έξτρα γεύμα
. Όπως και να χει σκέψου ότι σήμερα το γλύτωσες το υπερφαγικό, οπότε όπως και να χει είσαι κερδισμένη! Και μάλιστα έκανες ένα επιπλέον σνακ που τουλάχιστον έχει να δώσει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά στο σώμα σου
Κάτω από άλλες συνθήκες θα πήγαινες βουρ στην σοκολάτα ή στο κέικ.
11-01-2013, 21:19 #3849
Αν έμενα στη σοκολάτα και το κεικ θα ήταν ένα μικρό θαύμα...καταλαβαίνεις λοιπόν τί απέφυγα :no: Που θα πάει θα τα ξαποστείλω τα βουλιμικά, έχω κουραστεί. Ξέρεις σκέφτηκα να κόψω τα γλυκά τελείως αλλά μετά σκέφτηκα "και μετά τί?¨"
Ναι όταν τα κόψεις τελείως απεξαρτήσαι, όταν τα ξαναρχίσεις όμως? Ας είμαστε ρεαλιστές. Οκ δε θα πιάσω να κάνω κι άλλο κεικ και την επόμενη βδομάδα θα επιλέγω πιο υγιεινά σνακ αφού θα έχω ψωνίσει, αλλά δε θα στερηθώ τίποτε από όσα λέει ότι μπορώ να φάω.
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, το θέμα νερό πρέπει να φτιάξω, πίνω μόνο το πρωινό ποτήρι...θα προσπαθώ κάθε μέρα και καλύτερα
11-01-2013, 21:41 #3850
Ax ευτυχώς κοιμήθηκε το παιδί και σε διάβασα, να ξέρεις ευαγγέλιο τα έχω όσα μου γράφεται, σαν την εμπειρία των άλλων δεν μετράει τίποτε στον κόσμο :thumbup: Από όσα διάβασα εδώ παρακινήθηκα και την άρχισα!
Το μόνο που με προβλημάτισε είναι αυτό με τα κιλά που λες, δλδ σε 24 μήνες έχασες 12 κιλά? Εκανες το διαιτολόγιο του βιβλίου? Αναφέρεις κάποιο διαιτολόγο, σου έκανε τριάδες? (συγνώμη για το κατεβατό ερωτήσεων)
PS στο διαιτολόγιο λέει 2 καλαμάκια για αυτό θα τα παραγγείλω , αλλά και 1 να έλεγε πάλι 2 θα παράγγελνα, δεν είμαι γιαπείνες ακόμη, πρώτα να μαζευτώ να μην αδειάζω ψυγεία και μετά όλα θα τα κάνω, που θα μου πάνε!
Αυτά που θα γράφω εδώ ότι θα φάω θα είναι το μενού της ημέρας που έχω επιλέξει όπως προβλέπεται από το διαιτολόγιο, (έτσι θα μπορούν να παίρνουν ιδέες και οι κοπέλες που δεν το έχουν), μετά θα μπαίνω να διορθώνω αν παρέκλινα από το διαιτολόγιο (όπως έκανα πρίν, ναι έφαγα 4 κουτάλες όσπριο αντί για 2 :grind: )
Πολύ χαίρομαι που σε παρακινήσαμε να δώσεις μία ευκαιρία σε αυτή τη διατροφή, θα δεις ότι δεν θα πάει χαμένη.
Δήμητρα μου αυτή την διατροφή την πας κατά κάποιο τρόπο όπως θέλεις εσύ, από ένα σημείο και μετά. Εγώ πήγα στον διαιτολόγο που έγραψε το βιβλίο με πλήρη αγνοία μου προ 2 και βάλε ετων, με αδηφαγική διαταραχή καραμπινάτη και με πολύ κακή ψυχολογία. Δεν ήμουν έτοιμη να χάσω το βάρος μου, υπήρχαν άλλες προτεραιότητες για μένα. Έτσι δεν έκανα διατροφή κατά γράμμα, πίστεψε με όποτε μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια την έκανα κατά γράμμα και σύμφωνα με τις οδηγίες του διαιτολόγου πάντα μα πάντα έχανα! Απλά μετά έβγαινε η διαταραχή μου στην επιφάνεια και άρχιζα τα υπερφαγικά ή απλά έτρωγα γλυκά και άλλες χαζομαρούλες και δεν έχανα. Γενικώς να πω την αλήθεια είχα ανάγκη από ένα διάλειμμα σταθερότητας πριν πάρω την κατηφόρα μου και σε αυτό έχω επικεντρωθεί. Μέσα σε αυτό το διάλειμμα, έχασα αυτά τα κιλά χωρίς καν να το καταλάβω και χωρίς να έχω την αίσθηση ότι κάνω δίαιτα. Παράλληλα κατάφερα να βρω την χαμένη μου απόλαυση στο φαγητό και στα γλυκά χωρίς να λούζομαι από τύψεις και κυρίως χωρίς να παχαίνω. Έβαλα πολύ δουλειά στο ψυχολογικό κομμάτι που ήταν και αυτό στο οποίο έπασχα πολύ και τώρα πλέον μπορώ να πω ότι έχω έρθει κάπως στα ίσια μου. Σε εμένα ταίριαξαν οι αργοί ρυθμοί, αυτό επέλεξα για τον εαυτό μου και είμαι ευτυχισμένη με την επιλογή μου. Εννοείται πως με ενοχλούν τα περιττά κιλά μου και θέλω να τα χάσω όταν θα νιώσω έτοιμη, ωστόσο δεν νιώθω πλέον άσχημη και με έχω αποδεχθεί όπως είμαι.
Αποφάσισα να κάνω την μετάβαση αργά, να βάλω την άσκηση στην ζωή μου όχι επειδή θέλω να χάσω βάρος αλλά επειδή θα μου αρέσει και επειδή θα με κάνει να νιώθω όμορφα με το σώμα μου και θα έχω υγεία. Έτσι έκανα και με την διατροφή μου, επιλέγω να τρώω σωστά για να έχω καλή υγεία, άρα ναι να χάσω και βάρος σε βάθος χρόνου ώστε να είμαι πιο υγιής στο μέλλον. Όλα αυτά όμως για μένα μετά από όσα είχα τραβήξει μου φάνταζαν βουνό. Για αυτό και αποφάσισα να σταματήσω να τρέχω και να αρχίσω να βαδίζω, αργά μεν αλλά σταθερά
Αυτή ήταν η δική μου επιλογή, προσαρμοσμένη στις δικές μου ανάγκες. Εσύ μπορείς να το κάνεις με τον δικό σου τρόπο και με τους δικούς σου ρυθμούς. Δοκίμασε ποιοι ρυθμοί σου ταιριάζουν, παίξε με τις ποσότητες του φαγητού σου, πειραματίσου με την μαγειρική σου, δοκίμασε να δεις πιο είδος άσκησης σου ταιριάζει γιατί και αυτό χρειάζεται και το έχουμε ανάγκη και θα δεις ότι μπορείς να χάσεις το περιττό σου βάρος. Ένα όμως είναι σίγουρο, ότι αν κάνεις τα 5 γεύματα, δεν τρως γλυκά εκτός προγράμματος και κάνεις και μία ήπια άσκηση (π.χ. 30' περπάτημα, 5 φορές την εβδομάδα) θα χάνεις βάρος και δεν θα το πιστεύεις.
11-01-2013, 21:50 #3851
Δήμητρα μου και εγώ σκέφτομαι πολλές φορές να κόψω τα γλυκά τελείως, γιατί πάντα ενδίδω στον πειρασμό και μετά πέφτω και με τα μούτρα :flaming:
Η αλήθεια είναι ότι δεν μας προσφέρουν τίποτα εκτός από μία εφήμερη απόλαυση, κατά τα άλλα μόνο προβλήματα φέρνουν. Και δεν είναι μόνο η παχυσαρκία, γενικώς προκαλούν μεγάλες ανισορροπίες στο ανθρώπινο σώμα. Δεν ξέρω αν ποτέ καταφέρω να τα κόψω εντελώς, πάντως αν κάποια στιγμή τα καταφέρω θα είμαι πολύ χαρούμενη και ξέρω ότι όταν καταφέρω αυτό θα χάσω και το περιττό μου βάρος, γιατί πλέον αυτά είναι που με κρατάνε μακριά από τον τελικό μου στόχο. Τα γλυκά, τα αναψυκτικά και τα γαριδάκια είναι τροφές που αν δεν τις φάμε και ποτέ ξανά μόνο καλό θα κάνουμε στον εαυτό μας
11-01-2013, 21:53 #3852
Σας αφήνω τώρα, καληνύχτα και καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου Δήμητρα, χαίρομαι που μπόρεσα να βοηθήσω
.
Χαίρομαι που μέσα από την κουβέντα μπαίνω και εγώ ξανά στους παλιούς μου καλούς ρυθμούς. Άντε και καλή μας διατροφικά χρονιά!
11-01-2013, 23:43 #3853
Originally posted by Eli
Ωραία ακόμη και το παιδί σου συνεργάζεται στην νέα σου προσπάθεια Δήμητρα
Πάω να σε διαβάσω, καλό ξημέρωμα Ελλη :starhit:
11-01-2013, 23:52 #3854
ααααα εσύ πήγες στην πηγή! Μακάρι να μπορούσα κι γω.
Νομίζω ότι αυτό είναι το πρωτεύον. Να γιατρέψουμε την ψυχή και μετά το σώμα. Μπράβο σου που τα σκέφτεσαι έτσι, η απώλεια βάρους είναι το μόνο εύκολο σε όλο αυτό. Να σε ρωτήσω είναι ομάδα εκεί? Που ασχολούνται με τις διαταραχές πρόσληψης τροφής? Συνεργάζεται με ψυχολόγο? Να ξέρω τί χάνω δηλαδή
12-01-2013, 04:24 #3855
4:00 1 κομματάκι κεικ + 1 τυράκι lavachequi rit light:thumbdown:
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή