τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 269
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 269 of 427 FirstFirst ... 169219259267268269270271279319369 ... LastLast
Results 4,021 to 4,035 of 6392
    Senior Member
    Eve και εγω η αληθεια ειναι εχω εντονη τη παρορμηση να ζυγιστω αλλα οσο μπορω το αποφευγω. Θα προσπαθησω να αρκουμαι στο ζυγισμα στη διαιτολογο καθε 2 βδομαδες. Νομιζω ειναι ενα καλο χρονικο διαστημα να ζυγιζεσαι καθε 2 βδομαδες Προσπάθησε το αν θες

Senior Member
    Ήβη μου εφόσον έχεις ανάγκη να σταθεροποιήσεις την διατροφή σου αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να μην σαμποτάρεις την προσπάθεια σου. Στο λέω γιατί εγώ το έχω κάνει άπειρες φορές ... Εγώ έχω ένα απίστευτο κόλλημα με τη ζυγαριά μου, σε σημείο που μπορεί να ζυγίζομαι κάθε μέρα. Είναι άρρωστο και δεν έχει νόημα, ωστόσο ακόμη δεν έχω καταφέρει να το αποβάλλω. Νομίζω ότι μόνο όταν θα αδυνατίσω θα καταφέρω να σταματήσω. Είναι το μοναδικό θέμα της διαταραχής μου που δεν έχω καταφέρει να αποβάλλω. Έχω καταφέρει όμως να μην δίνω σημασία σε αυτό που βλέπω, δηλαδή ότι και να δείξει η ζυγαριά πλέον δεν με επηρεάζει στη διατροφή μου. Είναι η συμφωνία που έχω κάνει με τον εαυτό μου, δηλαδή μου επιτρέπω να ζυγίζομαι συχνά εφόσον δεν θα επηρεάζομαι αρνητικά από αυτό που θα βλέπω. Οπότε στο θέμα ζύγισμα το μόνο που μπορώ να σε συμβουλέψω είναι να προσέξεις πολύ γιατί στις διατροφικές διαταραχές δεν λειτουργεί πάντα ως θετικό εργαλείο. Δεν μπορώ να σε συμβουλέψω παραπάνω σε αυτό το κομμάτι καθότι δεν το έχω λύσει ούτε και εγώ ....

Πάντως να σου προτείνω μερικές αλλαγές στη διατροφή σου ξεκινώντας από την Κυριακή. Το πρωινό σου οκ, το μεσημεριανό σου όμως δεν έχει κάτι σε υδατάνθρακα (ψωμί, παξιμάδι, πατάτα κτλ). Το απογευματινό σου θα μπορούσε να είναι κάτι πιο ελαφρύ μία διάδα και όχι ολόκληρο γεύμα. Π.χ. ένα φρούτο και ένα μπισκότο ολικής και να κάνεις και ένα δεύτερο σνακ ανάλογο μετά το βραδινό σου ώστε να έχεις και πέντε γεύματα. Τέλος στο βραδινό σου λείπει η σαλάτα για να είναι πλήρης η τριάδα σου. Θα μου πεις τώρα Κυριακή ήταν ... το ΣΚ και εγώ πάντα ξεφεύγω λίγο ή πολύ από το πρόγραμμα μου unk:
    Η Δευτέρα σου είναι πάρα πολύ καλή με την παρατήρηση μόνο ως προς το πρόγευμα σου, το οποίο όμως και πάλι αν νιώθεις ότι σε κρατάει από υπερφαγικό να το κάνεις τριάδα για όσο το έχεις ανάγκη. Επίσης έκανες και την άσκηση σου οπότε θα έλεγα ότι είναι μία άψογη μέρα, με συχνά ελαφριά γεύματα και με κίνηση :thumbup:

Senior Member
    Eli πως νιωθεις που εισαι μια ανασα απο το να δεις το 8 μπροστα;; Εγω ειμαι 75 κιλα και νομιζω οταν θα δω το 6 μπροστα στη ζυγαρια θα τσιριζω για πολυ ωρα και στανταρ θα βαλω τα κλαματα. Εχω να το δω 6 χρονια περιπου απο οταν ημουν πρωτη λυκειου που κρατησε λιγο κιολας οποτε ουτε καν το θυμαμαι. Θυμαμαι παντως που ολοι στα 62 κιλα μου λεγαν οτι ειμαι τελεια, εγω βεβαια ηθελα να αδυνατησω κι αλλο που να ξερα τοτε τι θα ακολουθησει! Γενικα συνηθως επαιζα μεταξυ 70-80 κιλα. Τωρα αποφασισα να σταματησω την μερα που θα μ αντικρυσω στον καθρεφτη και θα μ αρεσει το σωμα μου ασχετα με το νουμερο.

Πραγματικα καθε φορα που καποιος μου λεει εχεις τοσο ομορφο προσωπο κριμα να μην εχεις και ωραιο σωμα νιωθω πως θα εκραγω εχω βαρεθει να τ ακουω. Βγαινω εξω και λεω στον εαυτο μου ναι εισαι ομορφη, γλυκια αλλα ποιος θα σε προσεξει μ αυτο το σωμα. Και θελω τοοοσο πολυ να ερωτευτω και να με ερωτευτουν. Παει πααρα πολυς καιρος απο τοτε που ειχα σχεση και θελω (μαλλον εχω αναγκη) να ξαναβιωσω τον αμφιπλευρο ερωτα. Και το θέμα με τα κιλα μου βάζει μεγαλο φρενο στην αυτοπεποιθηση. Το επεκτεινα λιγο το θεμα αλλα νομιζω μπορουμε να τα συζηταμε και αυτα

Senior Member
    Πινκ μου εννοείται πως μπορούμε να συζητάμε για τα πάντα μέσα στο τόπικ . Εξάλλου και η ψυχολογία είναι εξίσου σημαντική με τη διατροφή.
    Σήμερα κλείνω ένα μήνα που έχω μπει σε κανονική διατροφή τριάδων και ο απολογισμός είναι εξαιρετικά ευοίωνος . Έχω χάσει 4,5 κιλά συνολικά σε 4 εβδομάδες :roll:
    Είμαι χαρούμενη αλλά και συγκρατημένη. Θα περίμενε κανείς να πετάω στα σύννεφα αλλά έχω πανηγυρίσει τόσες φορές για κιλά που έχουν φύγει (και έχουν ξαναμπεί...) που δεν νιώθω έτοιμη να γιορτάσω τίποτα. Νιώθω ένα ρίγος συγκίνησης που επιτέλους ήρθε η στιγμή να γευτώ τους καρπούς των κόπων μου, ωστόσο ακόμη ο φόβος ότι κάτι θα στραβώσει με κρατάει σε επιφυλακή και με κάνει να νιώθω επιφυλακτική. Πράγματι είμαι μία ανάσα να βρεθώ κάτω από τα 90. Δεν φαντάζεστε με πόση λαχτάρα το περιμένω, αλλά και πάλι είμαι λίγο μουδιασμένη. Δεν πειράζει είναι φυσιολογικό. Έχω να δω το νούμερο που είμαι σήμερα στη ζυγαριά, 90.8, πέντε χρόνια. Δεν είναι ούτε πολλά αλλά ούτε και λίγα. Το μόνο που με νοιάζει είναι να συνεχίσω να κάνω αυτά που έχω διδαχθεί και να τα χαράξω ως καθημερινές μου συνήθειες από τώρα και για το υπόλοιπό της ζωής μου. Θέλω επιτέλους να σταματήσω να μετράω, να ζυγίζομαι, να σκέφτομαι το φαγητό, θέλω να λειτουργώ φυσιολογικά και να μου βγαίνουν όλα φυσικά και να μην χρειάζεται να ξοδεύω χρόνο και ενέργεια για τα αυτονόητα.
    Επιτέλους νιώθω ότι σε λίγο θα δω το φως στο τούνελ, είναι λογικό λοιπόν να έχω άγχος και λαχτάρα και φόβο και χαρά και μούδιασμα. Όλα μαζί .

Senior Member
    Originally posted by pink_90
    Πραγματικα καθε φορα που καποιος μου λεει εχεις τοσο ομορφο προσωπο κριμα να μην εχεις και ωραιο σωμα νιωθω πως θα εκραγω εχω βαρεθει να τ ακουω. Βγαινω εξω και λεω στον εαυτο μου ναι εισαι ομορφη, γλυκια αλλα ποιος θα σε προσεξει μ αυτο το σωμα. Και θελω τοοοσο πολυ να ερωτευτω και να με ερωτευτουν. Παει πααρα πολυς καιρος απο τοτε που ειχα σχεση και θελω (μαλλον εχω αναγκη) να ξαναβιωσω τον αμφιπλευρο ερωτα. Και το θέμα με τα κιλα μου βάζει μεγαλο φρενο στην αυτοπεποιθηση. Το επεκτεινα λιγο το θεμα αλλα νομιζω μπορουμε να τα συζηταμε και αυτα
    Περιττό να σου πω ότι θυμώνω πολύ με τους ανθρώπους που νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να μας πλησιάζουν και να λένε ότι είναι κρίμα να έχουμε ένα τόσο όμορφο προσωπάκι και να έχουμε αυτό το βάρος που έχουμε. Εννοείται πως πλέον είναι τόσο απόλυτη και αυστηρή που κανείς δεν τολμάει να κάνει νύξη για το βάρος μου. Ακόμη και τα θετικά σχόλια τύπου μπράβο σου αδυνάτισες δεν τα λαμβάνω ως κοπλιμέντα να φανταστείς εκτός και αν πρόκειται για ανθρώπους που εμπιστεύομαι και ξέρω ότι καταλαβαίνουν το πρόβλημα μου. Από τους υπόλοιπους δεν θέλω καν να ασχολούνται με το βάρος μου, δεν τους αφορά και δεν είναι δίκό τους πρόβλημα. Και αν τολμήσουν να πουν κουβέντα μπορεί και να δαγκώσω.
    Πινκ μου αγάπα και προστάτευε τον εαυτό σου από κακόβουλους και ανίδεους ανθρώπους. Οι άντρες που θα σε αγαπήσουν για αυτό που δείχνεις και όχι για αυτό που είσαι είναι άντρες που δεν μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένη. Δέξου και αγάπησε τον εαυτό σου όπως είναι, είσαι ερωτεύσιμη και αξίζεις να αγαπηθείς ανεξάρτητα του πόσο ζυγίζεις. Κοίτα να χαίρεσαι τη ζωή και να της χαμογελάς, μόνο τότε και η ζωή θα σου χαμογελάσει πίσω

Senior Member
    Να γράψω και τη χθεσινή μου διατροφή:

Πρωινό 8.00: 1 ακτινίδιο, 2 δάχτυλα γραβιέρα, 1 παξιμαδάκι κρίθινο

Πρόγευμα 11.30: 1/2 μπανάνα, 1 μπισκότο βρώμης

Μεσημέρι 15.00: 2 φλιτζάνια λαχανόρυζο, 50γρ φέτα, 1 παξιμαδάκι κρίθινο

Απόγευμα 18.30: 1 μήλο, 1 κ.σ. ξηροί καρποί

Βραδινό 21.30: 1 φλιτζάνι κεφίρ, 1 μπισκότο βρώμης, 1/2 μπανάνα

Περίπου μισή ώρα ποδήλατο και λίγο περπάτημα

Senior Member
    Eli μου πάντα βρίσκω παρηγοριά και αισιοδοξία στα λόγια σου. Η αλήθεια είναι πως δε ξέρω με ποιο δικαίωμα (πέρα εντάξει απο φίλους που το συζητάω από μόμη μου) μπορεί κάποιος να σε πλησιάσει και να κάνει κάποιο σχόλιο για το βάρος σου. Γιατί δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά αλλά συχνό φαινόμενο. Φαίνεται ξαφνικά σαν να είναι ένα θέμα που ο καθένας έχει λόγο να μιλήσει. Και εννοείται φυσικά το σχόλιο ακολουθείται από κάτι του τύπου "κόψε το βραδινό και μια χαρά θα 'σαι". 'Ολοι έχουν γίνει διαιτολόγοι. Δε ξέρουν όμως ότι από κάτι τέτοιες συμβουλές έχουμε καεί. Και άντε να εξηγείς στη γιαγιά του χωριού γιατί είναι τελείως λάθος αυτό που λέει. Άντε να εξηγήσεις ότι αν το πρόβλημα λυνόταν έτσι θα χαμε 2-3 κιλά παραπάνω και όχι 30.

Όσο για το θέμα του έρωτα... Πραγματίκά (και δε θέλω να φανώ ψώνιο) ακόμα και οι άντρες φίλοι μου μου λένε ότι είμαι μια κούκλα (για την ακρίβεια έχουν εκφραστεί λιγο διαφορετικά αλλά δεν είναι κομψό να το πω χαχα) αλλά ότι θα μουν ιδανική άμα έχανα και κάποια κιλά. Ξέρω ότι κάποιος που θα με ερωτευτεί μόνο και μόνο επειδή είμαι όμορφη είναι κάποιος που δεν θέλω δίπλα μου αλλά κακά τα ψέματα η πρώτη εντύπωση μετράει. Ειδικά στο ηλικιακό γκρουπ που ανήκω εγώ. Μπορεί από μόνη μου να βγάζω προς τα έξω τις ανασφάλειες και τα κόμπλεξ μου και αυτό να είναι τελικά που μπαίνει εμπόδιο αλλά δεν ξέρω... Πως να νιώσεις επιθυμητή ή ότι κάποιος θα ενδιαφερθεί για σένα όταν βγαίνεις με τις φίλες σου και έχουν ένα ωραίο σύνολο φοράν σορτσάκια, μίνι κτλ ενώ εσύ δε μπορείς να βάλεις κάτι τέτοιο και ψάχνεις το ρούχο που θα σε κολακεύει, θα είναι μοντέρνο αλλά θα καλύπτει και τις ατέλειες γιατί απλά δε μπορείς να βάλεις ο,τι θες και το λέω αυτό με πλήρη συνείδηση. Έχει τύχει πολλές φορές να ακούσω αρνητικά σχόλια για κοπέλες με πολλά παραπάνω κιλά που επέλεξαν να ντυθούν διαφορετικά, όπως και νατο κάνουμε δεν είναι ωραίο αισθητικά.

Κάποιες φορές νιώθω να πνίγομαι να μη ζω τη ζωή μου και είμαι ακόμα μόνο 22 είναι τόσο άδικο. Θα μου πεις ότι ζωή είναι να φοράς μινι; Αλλά σ αυτή την ηλικία ναι είναι σημαντικό. Βασικά είναι σημαντικό να αισθάνεσαι όμορφα. Και εγώ δεν αισθάνομαι μ αυτό το σώμα. Θέλω να συμπεριφέρομαι σαν 22 χρόνών και όχι να αναβάλλω συνέχεια τα μπάνια στη θάλασσα με παρέα επειδή ντρέπομαι να εμφανιστώ με μαγιό.

Έλη μου μη φοβάσαι καθόλου την κατηφόρα. Η απώλεια σου είναι υπέροχη. Απόλαυσε την ! Γι αυτό παλεύουμε χρόνια! Και επιτέλους είμαστε στον σωστό δρόμο. Δε σε ξέρω προσωπικά άλλα σε νιωθω συνοδοιπόρο σ αυτόν τον αγώνα δύναμης και αντοχής. Πολυλόγησα αλλά αυτά δε μπορείς να τα πεις εύκολα στον καθένα, ειδικά αν δεν έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα. Εύχομαι πολύ σύντομα να δεις το 8αρι και μετα και το 7αρι και ό,τι αλλο επιθυμείς. Μη φοβάσαι έφτασε η ώρα να καρπωθείς αυτά για τα οποία μόχθησες. Εδώ θα μαστε και θα δεις ότι όλα θα πάνε καλά. :love:

Senior Member
    Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο
    Το βρίσκω εξαιρετικά μοιραίο το γεγονός ότι κάθε φορά που κάνω μία προσπάθεια να προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα την προσπάθεια μου να απαλλαχθώ από την διαταραγμένη μου σχέση με το φαγητό και με τα παραπανίσια κιλά μου εμφανίζονται άνθρωποι σε αυτό το τόπικ που με συγκινούν και μου δίνουν δύναμη και μπορώ να συντονιστώ και να επικοινωνήσω μαζί τους. Με κάποιους μάλιστα μας ενώνει φιλία και εκτός φόρουμ πλέον. Χαίρομαι που στα 22 σου Πινκ μου έχεις αρκετή ωριμότητα για να κατανοήσεις και να διαχειριστείς το πρόβλημα σου με ψυχραιμία και με σωστή προσέγγιση.
    Και ναι έχεις δίκιο για το νεαρό της ηλικίας σου και όλα αυτά που λαχταράς να ζήσεις. Και εγώ στην ηλικία σου τα ίδια ήθελα και ας ήξερα ότι είναι κάπως επιφανειακά και χωρίς ιδιαίτερη ουσία. Αλλά ναι στα 22 σου θέλεις να βγεις έξω, να γνωρίσεις κόσμο, να νιώθεις όμορφη, να φοράς όμορφα ρούχα, να χορεύεις, να διασκεδάζεις και να χαίρεσαι την ζωή στην πιο ανάλαφρη έκδοση της. Και εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση, τα ίδια έκανα. Το μόνο που με ένοιαζε τότε είναι να πάω διακοπές στην Χαλκιδική και στη Μύκονο και σε πιο κλαμπ παίζει την καλύτερη house μουσική χιχιχιχιunk:. Και εννοείται πως στα κλαμπ που πήγαινα δεν μπορούσα να πάω με φαρδιές μπλούζες και συντηρητικά μαύρα παντελόνια... Ευτυχώς δεν στερήθηκα πολλά γιατί υπήρξα και αδύνατη μέσα σε εκείνα τα χρόνια. Και όταν πάχαινα υπέφερα, έκλαιγα και κλεινόμουν στο σπίτι μου. Ήθελα να βγω να διασκεδάσω και στεκόμουν σαστισμένη μπροστά από την ντουλάπα μου μέχρι να βρω κάτι να φορέσω και συχνά με έπαιρνε το παράπονο και έκλαιγα γιατί δεν μπορούσα να φορέσω αυτά που ήθελα. Και μετά ερχόταν και ο ρατσισμός που τα έκανε όλα χειρότερα όταν εμένα δεν με πλησίαζαν ποτέ τα αγόρια για να μου μιλήσουν σε αντίθεση με τις αδύνατες φίλες μου. Και όλα αυτά τα ζούσα με υπομονή και καρτερικότητα μέχρι να καταφέρω να ξανααδυνατίσω... Εκεί που είσαι ήμουν και σε νιώθω ΑΠΟΛΥΤΑ!
    Απλά σκέψου πόσο τυχερή είσαι που έχεις ανακαλύψει αυτή τη διατροφή και απλά είναι θέμα χρόνου να χάσεις το περιττό σου βάρος μια και καλή! Εγώ στην ηλικία σου νόμιζα ότι για να χάσω βάρος πρέπει να μην τρώω, και έφτανα σε σημείο να τρώω 2 γιαούρτια την ημέρα άντε και κάνα φρούτο για να αδυνατίσω. Εσύ έχεις τη γνώση με το μέρος σου, πας σε μία διατροφολόγο που ξέρει από διατροφικές διαταραχές και θα χάσεις το βάρος σου υγιεινά και χωρίς να δημιουργήσεις άλλες διατροφικές ανεπάρκειες στον οργανισμό σου. Αν δουλέψεις αρκετά θα μπορέσεις να απαλλαγείς και από τη διαταραγμένη σου σχέση με το φαγητό και να ξεμπερδέψεις μια και καλή μια ώρα αρχύτερα, ειλικρινά το πιστεύω αυτό! Λίγο υπομονή και θα απολαύσεις όλα αυτά που στερείσαι Πινκ μου.

Μόνο ένα πράγμα βάλε τώρα στο μυαλό σου ως επόμενο στόχο... αφού τα πας καλά με τη διατροφή επικεντρώσου σιγά σιγά και στην άσκηση και πως θα μπορέσεις να προσεγγίσεις το θέμα. Είναι πολύ σημαντικό να το βάλεις και αυτό στην εξίσωση. Δούλεψε το στο μυαλό σου και βρες πράγματα που σε ευχαριστούν να κάνεις και περιλαμβάνουν κίνηση

Senior Member
    Χαίρομαι που με καταλαβαίνεις Ελη μου, είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις ότι υπάρχει κάποιος εκεί έξω που το κάνει αυτό. Ναι σίγουρα το ξέρω ότι αυτά που περιγράφω δεν είναι τα ουσιαστικά στη ζωή αλλά είναι αυτά που λαχταράς να ζήσεις σ αυτή την ηλικία όπως είπες και εσύ. Άλλωστε αν δε τα ευχαριστηθώ τώρα πότε;; Όταν δε θα ξέρω τι να πρωτοκάνω από τις υποχρεώσεις που θα 'χω;;

Με συγκινούν τα όμορφα λόγια σου. Έτσι είναι, αφού έχουμε παρέα να μοιραζόμαστε τις πορείες μας θα γίνεται πιο όμορφος ο δρόμος. Πάμε για τον τερματισμό λοιπόν. Με τον καιρό ευελπιστώ να γνωριστούμε και καλύτερα Έχουμε πλέον την γνώση και όπως λένε η γνώση είναι δύναμη.

Όσο για την άσκηση έχεις απόλυτο δίκιο. Έχω ξεκινήσει και παρατήσει το γυμναστήριο άπειρες φορές. Τώρα όμως που πάω σε διατροφολόγο δε θέλω να ζητάω λεφτά και γι αυτό. Και μόνο που περπατάω λίγο ή κάνω λίγο ποδήλατο είναι ένα βήμα κ αυτό για μένα. Θέλω όμως να το κάνω πιο συστηματικά.

Έλη μου χαρηκα που ξεφύγαμε λίγο από το θέμα της διατροφής και μιλήσαμε γενικότερα. Είχα ανάγκη να τα συζητήσω και αυτά :love:

Senior Member
    Και για να γελάσουμε λίγο :P

Senior Member
    Καλημέρα!
    και εγώ χαίρομαι που τα είπαμε Πινκ μου
    Ας οπλιστούμε με λίγη ακόμη υπομονή ώστε να πάρουμε δύναμη από τις κατηφόρες μας.
    Η πλάκα είναι ότι ενώ ξέρω ότι αυτή η διατροφή δουλεύει τέλεια για απώλεια βάρους, ακόμη και για ανθρώπους που θέλουν να χάσουν τα τελευταία δύσκολα κιλά (και το έχω δει με τα μάτια μου να τα χάνουν, οπότε δεν σηκώνει αμφιβολία...) ακόμη και τώρα καμιά φορά αμφιβάλλω για το αν θα καταφέρω να το κάνω και εγώ, δηλαδή αν θα δουλέψει και σε μένα. Μάλλον έχω μείνει πολλά χρόνια σε πολλά κιλά και έχει παγιωθεί η κατάσταση τόσο που αντιστέκομαι από φόβο μην απογοητευτώ μία ακόμη φορά...

Πάμε τα χθεσινά:
    Πρωινό 11.00: 1 ποτήρι φρέσκο χυμό, 1 φέτα τοστ με μοτσαρέλα και τοματίνια

Πρόγευμα 15.00: 1/2 μπανάνα, 1 μπισκότο βρώμης

Μεσημέρι 16.00: Ομελέτα με 2 αυγά, μία πιπεριά, 1 κολοκυθάκι, 3 τοματίνια, 2κ.σ. μοτσαρέλα και 1 κρίθινο παξιμαδάκι

Απόγευμα 19.00: 1/2 μπανάνα, 1 μπισκότο βρώμης

Βράδυ 22.00: Μπρόκολο, 50γρ φέτα, 1 κρίθινο παξιμαδάκι και λίγο ψητή πανσετούλα

Ποδήλατο 20'

Senior Member
    Καλημέρα πρωινή Έλη
    Λογικό να έχεις ανησυχίες. Εγώ την κάνω πολύ λίγο καιρό αυτή τη διατροφή και η αλήθεια είναι πως έχω και εγώ τις αμφιβολίες μου οσον αφορα το κομμάτι της απώλειας. Αφού όταν είδα το πρόγραμμα λέω αποκλείεται με τόσο φαί να χάσω, μη σου πω πίστευα ότι θα βάλω και κιλά. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάποια αξιοσημείωτη απώλεια οπότε θα φανεί στην πορεία αυτό. Έτσι κ αλλιώς με κανένα άλλο τρόπο διατροφής δεν θα είχα παραπάνω, λόγω θυροειδή και πολυκυστικών και 2 κιλά το μήνα να χάνω θα λέω αμήν (λίγο δράμα η κατάσταση και αυτός είναι ένας λόγος που θέλω να τα χάσω τώρα τα κιλά γιατί αν η απώλεια είναι τέτοια σ αυτή την ηλικία σε μεγαλύτερη θα 'ναι μηδαμινή).

Ας γράψω και εγώ τα χτεσινά:
    12:15
    3 κ.σ. βρώμη με ξηρούς καρπούς και μέλι
    1 ποτ.γάλα 1,5 %
    1 αχλαδάκι

15:15
    2 μπακαλιαράκια στον φούρνο με 1 πατάτα, κρεμμύδι, καρότο, σάλτσα ντομάτα, 1 κ.σ λάδι (υπέεεροχο φαγητό)
    1 ντομάτα, 1 κ.σ λάδι

18:15
    1 μπανάνα (μικρή σχετικά)
    1 μπισκότο βρώμης
    γαλλικός γάλα- 2 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
    2 αμύγδαλα+2 κάσιους (περιττά αλλά το μπισκότο δεν ήταν ολόκληρο :P )

21:15
    1 αβγό βραστό
    1 σπιρτόκουτο φέτα
    1 ντομάτα με 1 κ.σ λάδι
    3 μικρά κρίθινα παξιμαδάκια ολικής

00:15
    1 ακτινίδιο
    1 κριτσίνι ολ.άλεσης

Χτες περπάτησα πήγα και ήρθα 2 φορές στη λαική 20-30 λεπτά το υπολογίζω

Senior Member
    pink διάβασα την συζήτησή σας και θυμήθηκα μια φάση της ζωής μου την οποία την συγκρίνω με την τωρινή.
    τώρα είμαι 78 κιλά ,το πρόσωπό μου δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα παρόλα αυτά νιώθω χάλια παντού σώμα και πρόσωπο οπότε δν προκαλώ κανένα σχόλιο.(ούτε για το σώμα ,ούτε για το πρόσωπο)(ούτε θετικό ούτε αρνητικό) το πολύ να μου πουν οτι έχω περιθώριο να γίνω πολύ καλύτερη(σίγουρα κάνουν φοκους στο βάρος μου αλλά τελευταία και στην περιποίησή μου)και αυτό πια το ακούω πολύ σπάνια.

όταν ήμουν 63 κιλά είχα βαρεθεί να ακούω την ατάκα για το τέλειο πρόσωπο αλλά οτι έπρεπε να χάσω 5 κιλά για να γίνω μια ημίθεα και βάλε. τόσο το είχα ενστερνιστεί που δν μπορούσα να χαρώ τίποτα πάνω μου.

ερωτεύτηκα λοιπόν ένα γκομενάκι συμφοιτητή μου ο οποίος δν νομίζω οτι ασχολήθηκε ποτέ με τα κιλά μου αλλά ούτε και με το πρόσωπο. απλά δν ήθελε να κάνει κάτι μαζί μου. εγώ άρχισα να κάνω δίαιτα και έφτασα τα 59 τότε.

ξαφνικά οι κατακτήσεις μου αυξήθηκαν (εκτός από τον συμφοιτητή βέβαια)

και τότε ακόμα θυμάμαι έναν φίλο μου να μου λέει οτι πρέπει να χάσω κιλά μιας και είχα τέτοιο πρόσωπο
    αργότερα έμαθα οτι με γούσταρε και μετά από πολύ σκέψη και παρατήρηση κατάλαβα οτι προσπαθούσε να βρει τρόπο να μου πιάνει κουβέντα και να με πλευρίζει.

κοινώς μην ασχολείσαι με το τι λένε οι άλλοι. ο καθένας είναι απορροφημένος στις σκέψεις του,στον εαυτό του και στον στόχο του. και ότι λένε είναι παρατηρήσεις που κάνουν σε σύγκριση με τον εαυτό τους.

Senior Member
    bouliana το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι κατακτήσεις σου στα 59 κιλά μου φαίνεται ότι είχε να κάνει περισσότερο με το πως ένιωθες εσύ καθώς τα λόγια των άλλων τα ενστερνίστηκες και τα κανες δικό σου στόχο. Μια διαφορά δηλ 4 κιλών δε μπορώ να φανταστώ ότι μεταμόρφωσε το σώμα σου (ελπίζω να μη με παρεξηγήσεις σίγουρα είναι πολύ σημαντική απώλεια τα 4 κιλά), απλά πιστεύω πως εσύ ένιωσες ακόμα καλύτερα και αυξήθηκε η αυτοπεποίθησή σου.
    Το θέμα όμως κούκλα μου είναι ότι δε μιλάμε για 4 ή 5 ή 10 κιλά αλλά για έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό. Εγώ ήμουν 95 κιλά τώρα είμαι 75 και για να θεωρούμαι απλά φυσιολογική (που είναι και ο στόχος μου) πρέπει να πάω τουλάχιστον 60. Σύμφωνα με τις δικές μου υποθέσεις κ με το πως θυμάμαι τον εαυτό μου παλαιότερα. Οπότε μιλάμε για σύνολο 35 κιλών γιατί είμαι κ κοντούλα(1,59). Οπότε ναι δε μπορεί να δει κάποιο αγόρι μια κοπέλα 95 κιλών και να πει αυτή είναι πολύ σεξυ ας πουμε, αντικειμενικά. Μπορεί να πει ότι είναι όμορφη αν εστιάσει στο πρόσωπο...αλλά όχι σεξυ. Καταλαβαίνεις ελπίζω το πνεύμα που κινείται η απάντηση μου, είσαι νέα κοπέλα και εσύ απ' όσο θυμάμαι δε ξέρω αν είσαι ελεύθερη ή όχι αλλά αν είσαι ίσως και εσύ αντιμετωπίζεις παρόμοιες ανασφάλειες με τις δικές μου και να κατανοείς αυτά που σου γράφω. Όπως λέγαμε και με την Έλη (και χαίρομαι πραγματικά που βρήκα άτομα που με καταλαβαίνουν) σ αυτές της ηλικίες αυτά τα πράγματα παίζουν σημαντικό ρόλο και ας μην είναι ουσιώδη.
    Πλέον τα σχόλια τα έχω συνηθίσει και μπορώ να διαχωρίσω τα κακόβουλα από αυτά που λέγονται από πραγματικό ενδιαφέρον και προσπαθώ να μην επηρρεάζομαι πια.
    Και κάτι τελευταίο, προσπάθησε όσο άσχημα και αν νιώθεις να μην αφήνεις τον εαυτό σου χωρίς περιποίηση, και εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω. Άλλωστε είναι ο μόνος που θα μας "συντροφεύει" για πάντα.

Senior Member
    Κορίτσια καλησπέρα κι από μένα. Χαίρομαι πολύ που βλεπω ότι το τόπικ γίνεται και χώρος για ανταλλαγή συμπαράστασης και θετικής ενέργειας.
    Περιγράφετε φάσεις από τις οποίες πιστεύω ότι έχουμε περάσει οι περισσότερες. Χρειάζεται πολύ αυτογνωσία και ενδοσκόπηση για να καταλήξεις σε κάποια πράγματα και δυστυχώς αυτά γίνονται πάντα με πόνο. Όταν είμαστε καλά ποτέ δεν αναρωτιόμαστε γιατί, μόνο όταν πονάμε ίσως αποφασίσουμε να κοιτάξουμε μέσα μας. Και ακόμα και τότε οι επιρροές απ' έξω (οικογένεια, αδύνατες φίλες, συναδέλφους) κατά φάσεις θα σε κάνουν να αμφισβήτησεις όσα έχες κερδίσει.

Είναι πολύ καλό, όπως λέει και η Έλι, που κατάλαβες πινκ μου από νωρίς ποια πράγματα πρέπει να κρατήσεις και ποια να αποβάλλεις, κυρίως από αυτά που ακούς αλλά και από τις σκέψεις για τον εαυτό σου.

Και για να πω και την δική μου εμπειρία μια που αναφέρετε τους άντρες, ποτέ τα λιγότερα κιλά δεν τράβηξαν περισσότερους άντρες σε μένα. Οι άντρες που με έχουν ερωτευτεί συνήθως μου λένε ότι τους αρέσω "ζουμερή" ή δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τα κιλά μου. Και ο σύντροφος που έχω τώρα, που είναι πολύ μικρότερος από εμένα κ ίσως θα περίμενα να είχε στο γούστο του τις πιο αδύνατες γυναίκες, μου είπε το εξής όταν, σε μία κρίση βλακείας, του είπα η ηλίθια-ηλιθια-ηλίθια ότι θα χάσω κι άλλα κιλά για να του αρέσω περισσότερο: "αν ειλικρινά πιστεύεις οτι αυτό θα επηρεάσει τον τρόπο που σε βλέπω και νιώθω για σένα θα χωρίσουμε αυτή τη στιγμή"! Και είναι ένα παιδί 25 χρονών. Με έκανε να δω ότι έχασα (ξανά) τον στόχο μου. Ότι αυτό που κάνω πρέπει να το κάνω για μένα, γιατί νιώθω καλύτερα, με περισσότερη ενέργεια, δεν πονάνε οι αρθρώσεις μου κλπ εάν χάσω αυτά τα 7-10 κιλά που έχω παραπάνω.
    Οπότε μην απογοήτευεσαι, δες το και σαν μια ευκαιρία να κάνεις ξεσκαρτάρισμα: ξέρεις ότι αυτοί που θα σε πλησιάσουν θα θέλουν εσένα και θα βλέπουν βαθύτερα. Δεν χρειαζόμαστε μ@...κες στη ζωή μας, φαντάζομαι ότι όλες έχουμε γνωρίσει αρκετούς.