Results 391 to 405 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
13-01-2012, 03:01 #391
ΛΟΡΑ το πιτουρο βρωμης ειναι διαφορετικο απο το κουακερ;
Και μια συνταγη -την εχω ξαναγραψει:Μπορειτε να φτιαχνετε σπανακοπιττα κ αντι για φυλλο να βαζετε κουακερ στο ταψι κατω κ μετα πανω απο τη γεμιση.Γινεται πολυ ελαφρυ κ τραγανιστο!
Εχουμε κ λεμε:Σημερα:
Πρωι ο9:~~~Κουακερ με μπανανα μελι κ γαλα κ καφε
Ενδιαμεσα τιποτα γιατι ξανακοιμηθηκα!
Μεσημερι 3:~~~Φακες με 1φετα ψωμι,τοννο κ ελιες οπως ειπε η Ρια
Ενδιαμεσα 6.30:~~~1 καφες κακως βεβαιως γιατι παρελειψα παλι την 2αδα
Βραδυ 9:~~~Ενα μανταρινι.-Μια ομελετα με τυρι κατσικισιο κ μια σαλατα μαρουλι με ζαμπον,1 κουταλια κοτατζ τυρι κ σαλτσα μπαλσαμικο
Ελι πως τα βλεπεις;Κανει να τρωμε 2 πρωτεινες μαζι οπως τα αυγα κ το ζαμπον στη σαλατα;
Φιλακια σε ολες σας!Δοκιμαστε το μπαλσαμικο που εχει βγει σε σαλτσα ειναι πολυ ωραιο .
- 13-01-2012, 11:00 #392
καλημερα!!!
ναι lessing ειναι διαφορετικο το πιτουρο. το κουακερ ειναι ολοκληρος ο καρπος της βρωμης ενω το πιτουρο ειναι ο εξωτερικος φλοιος μονο του καρπου πραγμα που σημαινει πολυ περισσοτερες φυτικες ινες! εγω το βρισκω και πιο χορταστικο.
λοιπον εχθες
11.30->τοστ με ψωμακι λιναροσπορουμε γαλοπουλα τυρι και ντοματα (ξυπνησα αργα)
14,30-> 3 μπιφτεκακια ζυμωμενα με πιτουρο λιγο τζατζικι και 1/2 ντοματαμε κρεμυδακι
18.00-> 1 γιαουρτι και 2 κεκακια βρωμης
21.00-> μια γιγας ομελετα με 1 αυγο 3 ασπραδια 1 μπιφτεκακι ψιλοκομμενο 2 φετες γαλοπουλα 1 φετα τυρι κρεμυδακι φρεσκο ανηθο και ντοματα (εσκασα!!!)
10.45-> (με το ζορι) 1 γιαουρτι και 1/2 μηλο απλα για να εχω 5ο γευμα...
γυμναστικη μονο λιγο περπατημα
νερο, πολυ για τα δικα μου δεδομενα αλλα οχι αρκετο (6 ποτηρια)
γενικα το βραδυνο μου ηταν παρα πολυ αλλα το εφαγα γιατι το κατοχικο συνδρομο λεει δεν πεταμε φαγητο!:thumbdown::thumbdown::thumbdown::thu mbdown:
13-01-2012, 11:43 #393
καλημέρα κορίτσια!
lessing δεν πειράζει να συνδυάζεις 2 πρωτεΐνες μαζί, το σημαντικό είναι να έχεις τουλάχιστον μία για να πάρεις τα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας για να φτιάξει σεροτονίνη. Το ίδιο ισχύει και για τα φρέσκα τρόφιμα και για τους υδατάνθρακες. Δεν πειράζει η ποικιλία ίσα ίσα! Καλά να μην τα κάνουμε και αχταρμά :lol:
Εγώ για παράδειγμα χθες ήμουν παράδειγμα προς αποφυγή! Τι να πω δεν ξέρω είχα μία πελώρια πείνα όλη μέρα! Μάλλον επειδή περιμένω να αδιαθετήσω σε λίγες μέρες, το παθαίνω καμιά φορά, πόσο μάλλον τώρα που ακόμη δεν έχω στρώσει πρόγραμμα όπως θέλω. Παρόλα αυτά σας γράφω τα κατατορθώματά μου :P
Πρωινό 9.30 : Κρέμα βρώμης με 1/2 μπανάνα και ξηρούς καρπούς
Πρόγευμα 13.00: 1/2 μήλο, 1κ.σ. ξηρούς καρπούς
Μεσημεριανό 14.30 : Μπρόκολο, 2 λαχανοντολμάδες, λίγο ψητό κοτόπουλο, 3-4 ψητές πατάτες, 1 φέτα ψωμί, 1κ.σ. ΒΒQ sauce (μικρή ποσότητα από όλα αλλά με ποικιλία)
Απογευματινό 18.00: 1/2 μπανάνα, 2 μπισκότα βρώμης
Βραδινό 22.00: αφού είχα φάει 1/2 μπανάνα στις 21.30 για να κόψω λίγο πείνα μετά έφαγα, σαλάτα λάχανο-καρότο, 1πιτόγυρο, σχεδόν 1 μερίδα τηγ. πατάτες
Έπρεπε στις 21.00 να είχα φάει τη μισή μπανάνα με λίγους ξηρούς καρπούς για να μπορέσω να τιθασεύσω τον εαυτό μου μετά. Μεγάλο λάθος που δεν το έκανα και το πλήρωσα με τις τηγανιτές πατάτες και με μία πείνα που είχε γυαλίσει το μάτι μου, κυριολεκτικά ένιωσα να χάνω τον έλεγχο. Δεν πρέπει να φτάνω σε τέτοιο σημείο τον εαυτό μου αλλά νόμιζα ότι θα άντεχα. Τελικά όμως υπερεκτίμησα τις ικανότητές μου. Την επόμενη φορά καλύτερα
Break μου είχες μία πολύ καλή μέρα βλέπω, τα γεύματα σου άψογα και οι ώρες σου ρολόι!!!! πολλά μπράβο!!!! Π.χ. η break είναι παράδειγμα προς μίμηση :thumbup:
13-01-2012, 12:04 #394
Λόρα μου θα σου πρότεινα αν και ξέρω ότι προσπαθείς να εισάγεις τους υδατάνθρακες σιγά σιγά να τρως λιιιγο παραπάνω στα γεύματά σου. Π.χ. με την ομελέτα σου δεν είχες σχεδόν καθόλου υδατάνθρακα εκτός από το λίγο πίτουρο στο μπιφτέκι σου, σε αυτή την περίπτωση θα σου έλεγα να πάρεις τα mini κρητικά παξιμαδάκια τα κρίθινα και να τρως 1-2 στο γεύμα σου. Είναι φουλ στις φυτικές ίνες και είναι καλός υδατάνθρακας. Ο υδατάνθρακας μας χρειάζεται γιατί αυτός είναι που επιτρέπει στην σεροτονίνη να πάει στον εγκέφαλο, διαφορετικά δεν θα φτάσει ποτέ και δεν θα νιώθεις να λειτουργεί σωστά ο μηχανισμός πείνας - κορεσμού.
Επίσης το σνακ σου χρειάζεται οπωσδήποτε να το συνοδεύεις με ένα φρούτο. Εγώ θα έτρωγα 1 φρούτο με τα κεκάκια βρώμης (δυάδα) και αν πεινούσα πολύ θα συμπλήρωνα και το γιαούρτι ως έξτρα για να με πιάσει (και θα έκανα τριάδα)
Το βράδυ από τη στιγμή που ήσουν φουλ και δεν πεινούσες θα μπορούσες να τσιμπήσεις κάτι λίγο π.χ. 1μανταρίνι με 2-3 αμύγδαλα και όχι ολόκληρο γιαούρτι με 1/2 μήλο που είναι και μπουκωτικό. Ο διαιτολόγος μου όταν με μαλώνει γιατί παραλείπω κάποιο σνακ επειδή δεν πεινούσα μου λέει "δεν θέλω πολύ 1ρόγα σταφύλι και ένα ξηρό καρπό, έστω αυτό να βάλεις μία μικρή δυάδα στο στόμα σου!"
Επίσης το βραδινό σνακ το έφαγες κοντά στο βραδινό, λογικό να είσαι σκασμένη, δεν είχες περιθώριο να το πας λίγο αργότερα;
Ελπίζω να μην σε πειράζουν τα σχόλια μου και εγώ κάνω πολλά λάθη ακόμη και μετά από 1 χρόνο που κάνω αυτή τη διατροφή. Στο κάτω κάτω είδες και τα δικά μου τα χθεσινά κατορθώματα :crazy:, ήμουν επιεικώς απαράδεκτη! Δεν είμαστε ρομποτάκια, είμαστε άνθρωποι με ζωές και απρόοπτα γεγονότα και πολλές φορές είτε ξεχνιόμαστε είτε χάνουμε και το πρόγραμμά μας, λογικό και αναμενόμενο. Και καμιά φορά υπερεκτιμούμε και τις δυνατότητες μας (π.χ. εγώ χθες το βράδυ έπρεπε να ήμουν πιο προνοητική).
13-01-2012, 12:24 #395
Ελι μου καλημερα.Εσυ που τα ψαχνεις κ μια που εχεις κ το χρονο :smilegrin:μηπως μπορεις να μου πεις μια διαιτα για αθλητες?Κανω διαιτα του γιου μου που πρεπει να χασει 10 κιλα κ να παει το λιπος του απο 14 στο 7 αλλα δεν ξερω ποσους υδατανθρακες πρεπει να τρωει αφου αθληται.Να μου πεις ενδεικτικα τι περιπου πρεπει να τρωει σε μια μερα κ να χανει.Ευχαριστω εκ των προτερων.
13-01-2012, 12:40 #396
μπορώ να γράφω κι εγώ...............??:starhit:
ξέρετε...εμένα το πρόβλημά μου είναι διαφορετικό αλλά προσπαθώ να τρώω κι εγώ με τον ίδιο τρόπο και έχω σκεφτεί πολλές φορές να τα γράφω για να με βοηθάει να μην ξεστρατήσω...ίσως αν έγραφα εδώ να μου ήταν πιο εύκολο...
13-01-2012, 12:46 #397
Originally posted by Γλαύκη
Ελι μου καλημερα.Εσυ που τα ψαχνεις κ μια που εχεις κ το χρονο :smilegrin:μηπως μπορεις να μου πεις μια διαιτα για αθλητες?Κανω διαιτα του γιου μου που πρεπει να χασει 10 κιλα κ να παει το λιπος του απο 14 στο 7 αλλα δεν ξερω ποσους υδατανθρακες πρεπει να τρωει αφου αθληται.Να μου πεις ενδεικτικα τι περιπου πρεπει να τρωει σε μια μερα κ να χανει.Ευχαριστω εκ των προτερων.
13-01-2012, 12:57 #398
Ζουζουνα σ'ευχαριστω!Κανει αεροβια καθε μερα στην προπονηση κ παει κ 2 φορες τη βδομαδα γυμναστηριο.Τωρα τι συμπληρωματα παιρνει δεν ξερω,παντως παιρνει.Ειναι 1,96 κ 94 κιλα.Πρεπει να χασει τα 10 κιλα που πηρε γιατι κανει πολλα αλματα με το βολευ κ εχει προβλημα με τα γονατα του,αλλιως δεν εχει παραπανω κιλα.
13-01-2012, 13:27 #399
Γλαύκη μου δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω
, έχω ψάξει και διαβάσει για διατροφή πολύ μεν αλλά σε ότι αφορά την ισορροπημένη διατροφή και την διατροφή για την αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών και όχι των αθλητών. Οπότε δεν θέλω να πω κάτι που μπορεί να σε μπερδέψει. Η διατροφή των αθλητών είναι αρκετά εξειδικευμένη και πρέπει να περιλαμβάνει πολύ πρωτεΐνη για την δόμηση μυικού ιστού καθώς και πολλούς καλούς υδατάνθρακες για ενέργεια. Σίγουρα θα χρειάζεται πρωτεϊνικά συμπληρώματα για να βοηθήσει την ανάπτυξη του μυικού του ιστού αλλά από εκεί και πέρα πιστεύω ότι καλό θα είναι να συμβουλευτεί έναν ειδικό διατροφολόγο για αθλητές.
Καίτη μου εννοείται πως μπορείς να γράφεις και εσύ στο τόπικ αυτό, στο κάτω κάτω είναι διατροφή για την αντιμετώπιση της βουλιμίας οπότε όχι μόνο ενδεικνυται και για σένα αλλά θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να κάνεις μία τέτοια διατροφή για το αγκαλιάσεις σωστά το πρόβλημά σου και να το ξεπεράσεις πιο σωστά και πιο αποτελεσματικά, καλωσόρισες λοιπόν και χαρά μας να σε έχουμε στην παρέα μας!!! :kiss:
13-01-2012, 16:05 #400
ελλη μου εννοειται δεν με πειραζει για τις παρατηρησεις σου, ισα ισα σε ευχαριστω γι αυτες, μη ξεχναμε ειναι αρχη για μενα σε αυτο τον τροπο διατροφης και οι παρατηρησεις ειναι πολυτιμες ωστε να την βελτιωσω:bigsmile:
συμφωνω δε απολυτα με ολα, τα ειχα εντοπισει κι εγω αλλα ξεχασα να παρω το φρουτο μου το απογευμα μαζι και οσο για τα κριθινα τα εχω προμηθευτει και τα λατρευω κι ειχα ειλικρινα σκοπο να φαω ενα με την ομελεταρα αλλα οταν ειδα τι ποσοτητα βγηκε απλα το ξεχασα κι αυτο!!! οσο για την ωρα του βραδυνου σνακ νυσταζα και τα εφαγα απλα για να εχω και 5ο γευμα... σημερα παντως ειμαι πιο οργανωμενη! πηρα και φρουτακι μαζι μου και βρηκα και αραβικες πιτουλες ολικης αλεσης ωστε να ενναλλασω με τα παξιμαδακια και ειναι κι αυτες νοστιμοτατες!!!
zouzouka μην το ρωτας! ολοι οι καλοι χωρανε!!! οσο πιο πολλοι δε τοσο περισσοτερος δημιουργικος διαλογος και παραλληλα περισσοτερες επιτυχιες για ολους μας!!!:wink2:
13-01-2012, 16:12 #401
Originally posted by Γλαύκη
Ζουζουνα σ'ευχαριστω!Κανει αεροβια καθε μερα στην προπονηση κ παει κ 2 φορες τη βδομαδα γυμναστηριο.Τωρα τι συμπληρωματα παιρνει δεν ξερω,παντως παιρνει.Ειναι 1,96 κ 94 κιλα.Πρεπει να χασει τα 10 κιλα που πηρε γιατι κανει πολλα αλματα με το βολευ κ εχει προβλημα με τα γονατα του,αλλιως δεν εχει παραπανω κιλα.
7% λίπος σημαίνει ότι θα αποκτήσει σώμα στεγνό, θα διαγράφονται οι μυς του και δε θα μπορείς να διακρίνεις ίχνος λίπους στο σώμα του.
Είναι μυώδης γενικά?
-10 κιλά δε σημαίνει απαραίτητα ότι αυτά τα κιλά θα είναι όλα λίπος, μπορεί να είναι και μυς και υγρά! Εξαρτάται και από το χρονικό διάστημα που έχει στη διάθεσή του.
Εάν παίρνει συμπλήρωμα πρωτεΐνης καλό θα ήταν να πάρει κάποιο με καθαρή πρωτεΐνη, δηλαδή χωρίς λίπος και υδατάνθρακες, τέτοια παίρνουν οι αθλητές που θέλουν να ρίξουν το ποσοστό λίπους στο σώμα τους. Από φρούτα θα τον βοηθήσουν πολύ τα πράσινα μήλα!
Λοιπόν, κοίτα το site και αν θες κάποια βοήθεια πες μου, μπορώ να σε βοηθήσω γιατί ασχολείται το αγόρι μου με αθλητισμό και ξέρει πολλά απ'αυτά!
13-01-2012, 16:27 #402
Λοιπόν θα γράψω κι εγώ το χθεσινό μου πρόγραμμα!!
7 π.μ. :τοστ ολικής άλεσης με 2 φέτες γαλοπούλα και μαρούλι
10 π.μ. :μισό μήλο κόκκινο, ένα ακτινίδιο, ένα γιαούρτι 2% και 3 κ.σ. κουάκερ
1 μ.μ.: 1 μερίδα στήθος κοτόπουλο ψητό με βραστά λαχανικά και 2 κ.σ. ρίζι λευκό
5 μ.μ. : 1 πορτοκάλι
8 μ.μ. : ένα πιάτο φασολάδα με μία φέτα ολικής άλεσης και μαρουλοσαλάτα. Πρώτη φορά που έφτιαξα φασολάδα και έγινε μούρλια!!!!!!!
Νομίζω πως χθές τα πήγα πολύ καλά και χαίρομαι!
Από Δευτέρα θα έχω και γυμναστήριο τα απογεύματα γιατί τώρα έχω περίοδο, πήγα τελευταία φορά την Τετάρτη και έκανα 1 ώρα αερόμπικ και μία ώρα ασκήσεις ποδιών. :tumble:
13-01-2012, 20:36 #403
zouzouka καλώς ήρθες στη παρέα μας :love:
Πόσο μου αρέσει που όλο κ περισσότερες ακολουθούμε αυτό το τρόπο διατροφής :roll: εμένα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ!!!
Ίσως έχω γίνει κουραστική επαναλαμβάνοντας συνέχεια το πόσο με έχει βοηθήσει αλλά πραγματικά κ εγώ έχω μείνει έκπληκτη
Φανταστέιτε εάν χάσω κ τα κιλά μου με αυτή τη διατροφή τι έχει να γίνει :lol::lol:
Elaki μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :kiss: κ βέβαια είναι τα γεύματα μου είναι ρολόι αφου είμαι με το ρολόι στο χέρι :lol::lol::lol::lol:
Όταν είμαι στη δουλειά κατά τις εννέα που τρώω το σνάκ φεύγω σφαίρα κ το τρώω στα όρθια,αυτό με έχει βοηθήσει πάρα πολύ μιας κ συνέχεια μας κερνάνε γλυκά :thumbdown:
Τι κακό κ αυτό κάθε μέρα υπάρχουνε γλυκά ή τυροπιτοειδή!!!!!
Κάπως έτσι έχω καταφέρει να βάλω ένα μέτρο στον εαυτό μου :thumbup:
13-01-2012, 20:49 #404
Ας γράψω κ το σημερινό μου μενού
05:30 ~~~ γάλα + δημητριακά + δαμάσκηνα ξερά
09:00 ~~~ 1 αχλάδι + 1 digestive με μαύρη σοκολάτα
12:30 ~~~ 1 πορτοκάλι + 1/2 κουλούρι Θεσσαλονίκης + 1 babybel
16:15 ~~~ γαριδομακαρονάδα + 1κ.γ γραβιέρα τριμμένη + λίγο αγγουράκι
19:00 ~~~ 1 μπανάνα + 1 digestive με μαύρη σοκολάτα
21:30 ~~~ γιαούρτι + 1 μήλο + 2 παξιμαδάκια
Παρατήρησα πως δεν υπάρχει ποικιλία στο πρωινό μου, κάθε πρωί γάλα - γάλα, αυτό όμως με κρατάει αρκετά κ στα σνάκ!!!!!
Κορίτσια καμιά ιδέα!!!!!!!!!!!!
13-01-2012, 21:21 #405
Γλαύκη έχω την αίσθηση οτι αν συζητήσεις με το γιό σου θα μπορεί να σου εξηγήσει τι χρειάζεται στη διατροφή του. Το 7% λίπος μου φαίνεται λίγο για κάποιον που κάνει κανονικό αθλητισμό και οχι μποντιμπίλντινγκ αλλά ΟΚ, αυτός θα ξέρει καλύτερα τι ενδείκνυται για το άθλημα του.
@break, If it works, don't fix it. Kαι στο κάτω κάτω, τι άλλο να φας για πρωινό; Γαλατάκι με κάτι άλλο θα είναι...
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή